Въпрос към доктори, ясновидци, коучъри и психолози - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (97959)
 Избор на редактора (167)
 Любов и изневяра (23060)
 Секс и интимност (11362)
 Тинейджърски (20301)
 Семейство (4912)
 Здраве (7898)
 Спорт и красота (4122)
 На работното място (2211)
 Образование (6036)
 В чужбина (1306)
 Наркотици и алкохол (938)
 Измислени истории (736)
 Проза, литература (1512)
 Други (13391)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от На работното място

Въпрос към доктори, ясновидци, коучъри и психолози
преди: 17 дни, 3 часа, прочетена 620 пъти
Здравейте, искам да ви попитам не ви ли натоварват постоянните хорски проблеми и оплаквания? Опитах се да давам психологични съвети по Вайбър и много от хората побесняват като им пратя сметката, а не взимам много. Първо смятат, че трябва да им отговориш безплатно. Второ, вече дори ги мързи да те посетят на живо, а искат по телефона съвет. Ако може и да им гадаеш за бъдещето - още по-добре. И да е без пари. Вярно е че в кабинет пациентите искат или не искат плащат, но дори и тогава си го има това че си изхвърлят емоционалния багаж на психолога, доктора, хомеопата. Аз мисля че май ще е по-добре да уча за зъботехник, че да не работя директно с пациентите. Винаги имам едно гласче, което миказва “Ти на себе си и близките си не можеш да помогнеш, защо си късаш нервите да помагаш на чуждите, които на всичкото отгоре са неблагодарни? ” Дали да не преследвам другата си любов - изкуствата? Там хората говорят за хубави неща и красота, а не за болки, проблеми и подобни натоварващи неща.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 16 дни, 21 часа
hash: 7d39f6f510
гласове:
1 2 3 4 5
  (2102442 гласа)

1.   Ако знаеш английски можеш да даваш психологически съвети на хора от различни страни.
Според мен трябва да се заплаща предварително. То така ако е на края на консултацията някой може и да не си плати.

 
  ...
преди: 16 дни, 21 часа
hash: 191cae0b6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2102442 гласа)

2.   Аз веднъж побеснях, когато попаднах на един психолог в сайта му, където пишеше безплатна консултация, описах на кратко какво чувствам и само попитах дали състоянието ми е такова, каквото си мисля че е, а след 2 дни получих отговор да преведа 50лв. и тогава ще ми бъде отговорено.

Разбира се, никой не ми е длъжен да ми отговаря без пари, но вече и за "здрасти" се искат пари. Ако бях получил човешки, нормален отговор, със сигурност щях да се доверя на въпросния психолог и да го посетя, като съответно си и платя.

 
  ...
преди: 16 дни, 11 часа
hash: 5091f7b37e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2102442 гласа)

3.   Лекарите също имаме този проблем с консултациите по телефона. Пациентите, които са лежали в болницата при нас послв идват на не два контролни прегледа, а понякога и на пет и то след като им изтекат тези по здравна каса . Уж само за контролен преглд, преглеждаш ги, изписваш им лекарства и всичко, занимаваш се, а на края една стотинка не получаваш за това. И масово е така. Но не си го слагаме на сърце, защото работата е такава.
Натоварващо е, да. Всеки пациент идва със страданията си, до някъде се абстрахираш с времето, но това е психологически товар.

 
  ... горе^
преди: 16 дни, 9 часа
hash: 7430e79209
гласове:
1 2 3 4 5
  (2102442 гласа)

4.   2, ама аз човешки подходих - казах на жената моето мнение и й дадох конкретни когнитивно поведенченски упражнения, които да прави. Уж беше много благодарна и ми пращаше сърчица дори. На другия ден като й пратих сметката и вече започна да ми пише троснато. А тя си изля проблемите - мъжът й кръшкал с тая и оная колежка и подобни. Много ме натоварват човешките проблеми, затова се замислям дали да не работя наистина нещо с изкуство, за мен най-добрия начин да помагаш на хората е като ги караш да забравят за проблемите си с изкуството. А и много от тях реално не искат помощ, а някой да им каже че мъжа им ще се върне при тях, по-скоро търсят врачки.

 
  ...
преди: 16 дни, 7 часа
hash: 1dee1b89c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2102442 гласа)

5.   Може да пробваш да даваш съвети през приложението Healee. Поне със сигурност ще ти платят.

 
  ...


...
преди: 16 дни, 7 часа
hash: 374de7135b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2102442 гласа)

6.   Здравей!

Да започнем със законите. По закона на Република България лице, което не е завършило успешно акредитирана бакалавърска и магистърска програма по специалност Психология няма правото да предлага услугата "психологическа консултация" онлайн или във физически кабинет. Също така е редно да се спомене, че психологът-професионалист никога не дава наготово съвети. Това се учи още в първи курс и всеки, който се е докоснал академично до науката Психология, го знае. Работата на психолога е да открива остарелите модели за справяне в съзнанието на своя клиент и с набор от психологически методи да подпомага ефективно трансформацията на клиента си така, че тя да е съобразена с неговите лични нужди, възможности и цели. Това не е работа от днес за утре, нито би могла да бъде осъществена в рамките на половин час. Дори когато се касае за единична консултация, психологът стимулира клиента си сам да достигне до истината за своите реални чувства. Не се използва думата "трябва", нито повелителното и назидателно: "сега направи това, после онова", защото всеки от нас сам трябва да извърви пътя си. Психологът се явява страничен професионално подготвен помощник, не носеща емоционална стена, която да изгради целия план за действие пред очите на клиента наготово, защото това не е в интерес на потребителя на психологическата услуга. Той не бива да става зависим от своя психолог, да очаква винаги психологът да реши загадката, а тъкмо обратното. Клиентът трябва да бъде мотивиран да разпознава погрешните модели и тенденции, които са се зародили в ума му; да бъде в готовност да внедрява успешно ефективни новости в ежедневието си; да се бори с всички лични убеждения, които не му носят пълноценност и щастие, а го съсипват и го карат да живее чужд живот.

2. Малко лична информация. Професионален психолог съм от няколко години. Бакалавър по Психология, магистър по Приложна Психология, с няколко чуждестранни дипломи по същата специалност. Сега ще ти споделя как своят нещата от моята позиция.

Обичам работата си, а клиентите ми обичат мен. След психологическа консултация се чувствам буквално преродена, заредена, цялото ми лице сияе от щастие, защото с мое участие още една страдаща душа е успяла сама да си извоюва правото да застане на светлата страна на улицата. Харесва ми да бъда онзи мълчалив слушател, от който клиентите ми се нуждаят в критичен момент. Да бъда сигурен защитник на тайните им. Да бъда изповедника, пред когото отпушват душите си и изливат всичко натрупано, всичко тъжно и мрачно, и болезнено, за да им олекне накрая. Харесва ми да бъда топъл и мъдър мотиватор. Да вярвам в онази, по-добрата и силна половинка на душата, в онази малка частица, която все още вярва, че има път напред и този път е светъл, харесва ми да бъда неин своеобразен треньор по време на всяка консултация. Безумно ми харесва да се сблъсквам челно със случаи, от които са се отказали мои много по-възрастни и опитни колеги. Не просто да се сблъсквам с тях, но и да бъда ефективният професионалист, който да вложи всичко, хиляда процента от себе си, и резултатът да бъде един усмихнат, доволен клиент, който никога повече няма да се върне със същия проблем, защото ще го е решил ефективно.

Разбирам, че съм си свършила добре работата именно по това и по фактът, че 90% от клиентите ми ме препоръчват на най-близките си, и те също работят с мен, после техни близки и прочие.

Аз също практикувам изцяло онлайн в хода на последните събития, но не съм попадала на клиент, който да се гневи от факта, че трябва да заплати за труда ми, нито някой е искал да му гадая бъдещето. Ползвам се с необходимото уважение като специалист, а в края на всяка сесия, когато попитам клиента ми как се чувства в този момент, получавам едно усмихнато: "Чувствам се много по-добре, благодаря ти, че те има и че работиш с мен". Или съм голяма късметлийка и в стотиците случаи съм попадала магически само и единствено на супер мотивирани за промяна ефективни зрели личности, или има фундаментален проблем в начина ти на общуване със страдащите хора, в хода на работата и по отношение на очакванията ти.

Психологическата дейност поначало е много тежък, меко казано нелек и сложен процес на взаимодействие между професионалист и клиент, категорично не е за всеки, но изпълнена правилно и с любов, накрая и за двете страни има много удовлетворение и чувство на спокойствие. Лично аз се чувствам много по-мотивирана за това да бъда от полза, да бъда добрият пример за добър специалист, и умората, натоварването и трудността в работата остават на заден план. И да искам, не мога да им обърна внимание, просто защото обичам безумно професията, която съм избрала, и това ме държи във форма. На ума ми му харесва да разплита многопластови загадки, а след това да помогне на един друг човек също да разплете загадката по неговия си начин.

Мисля, че би било полезно да си дадеш сметка какво те прави истински щастлив човек, а после да разчертаеш работещ план за действие и с негова помощ да преследваш целта, която вече имаш пред себе си. Психолог, зъботехник, работа в сферата на изкуството...

Изреди три сериозни професии, всяка в своята ниша и със своите специфики. Звучиш като човек, който все още търси себе си. Със сигурност те очакват много приключения и срещи с душата ти. Пожелавам ти да се намериш! :)

 
  ... горе^
преди: 16 дни, 6 часа
hash: 4d7d851b1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2102442 гласа)

7.   Защо другите нямат този проблем? Защото ясно са регламентирали условията при които работят. Пример Кобилкина. Помисли в тази посока.

 
  ...
преди: 14 дни, 23 часа
hash: 86da494d63
гласове:
1 2 3 4 5
  (2102442 гласа)

8.   Съвсем освирепяха за пари, даже и за едни 2,5, хем от здравната каса вземат по 20 ли 50 ли 150 ли и аз не знам вече по колко на човек за 5 минути посещение.
По 15 000 лева на месец получават общопрактикуващите. Не си фантазирам, Г П имам приятел.
И именно за това са освирепели и за 2 та левчета, просто алчността не знае граници- като силен наркотик е.

 
  ...
преди: 10 дни, 6 часа
hash: 7430e79209
гласове:
1 2 3 4 5
  (2102442 гласа)

10.   6, хубаво че ти ноди радост, но явно не е за мен. Това което ми носи истинска радост е изкуството. Краката ми може да болят и да са с рани от танците, но вътрешно ми е прекрасно.

 
  ... горе^
преди: 7 дни, 21 часа
hash: d8bc9c2fe9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2102442 гласа)

11.   Изобщо защо клиентите ти не са наясно, че услугите ти се заплащат и разбират за това при свършен факт?
Струва ми се, че изискваш коректност без да предлагаш такава, като най-вероятно ти самият не цениш високо труда и времето си и очакваш другия да го направи вместо теб.

 
  ...

...
преди: 5 дни, 7 часа
hash: 9cc3893214
гласове:
1 2 3 4 5
  (2102442 гласа)

13.   До 11

Само такива, изостанали страни като нашата. Вече масово законодателствата изискват, да има пълна прозрачност на предлаганите услуги, както и всички допълнителни такси, които може да изкочат. Ако кажеш безплатно, трябва да кажеш, което точно е безплатно и кога свършва безплатното. Психолога иска 80 лева на час. Добре... после казва, че била безплатна консултацията. Ами перфетно - ще се провери, дали става. Ама психолога е решил, да не се мине и след консултацията, казва, че безплатна е била само първата част, а втората е 40 лева и като получи "Абе ти що не си таковаш майката" започва да се чуди, защо хораат са ядосани. Нали си психолог! Сети се!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker