Трениране при натоварено ежедневие. Помощ ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Трениране при натоварено ежедневие. Помощ !
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1739 пъти
Сигурно доста хора от занимаващите със спорт са били с подобни ситуации, но мисля, че не е лошо да изкоментираме отново този въпрос и по-конкретно проблемите, свързани с това, как натовареното ежедневие и умората се отразяват на тренировките. За НИКОГО не е тайна, че спорта изисква огромно внимание и огромна част от времето ни. Максимални резултати се постигат тогава, когато целият дневен режим на човек се върти около тренировките, храненето и съня. Възниква проблем тогава, когато на човек му се налага да прекарва 8-10-12 часа на работа (изключвам хората които спорта им е професия разбира се ) и особено, ако работата е много натоварена и изцеждаща. Точно такъв е моят случай. Работата ми е много натоварена, напрегната и точно заради умората нямам капка сили да тренирам. Да не говорим, че много пъти се случва да тренирам през 2-3 дена защото съм като парцал. От друга страна съм студент и пари ми трябват така че да зарежа работата точно в момента не мисля че е добър вариант.
Опитвам се да вм качестена храна (пилешко, ориз, извара, мляко...) на работа и да спазвам горе долу нали някакъв хранителен режим.
Негативните резултати като цяло вече са на лице, но се опитвам да се примиря с фактите доколкото мога и чакам момент в който съм отпочинал и заредил със сила .

Нека всеки от вас да сподели в тази тема, как съчетава работата и спорта. Мисля, че ще е полезно за всички да се поучат от чуждия опит

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: a1a7ec2861
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти! Определено този проблем го има! Най-важното е да решиш кое ще ти е приоритет и да си настроиш живота спрямо приоритетите - дали ще учиш и ще се развиваш интелектуално и в някаква професия, или ще ставаш спортист/треньор/фитнес инструктор.

Сега по същество - сериозна работа и качествен спорт не се съчетават. Говоря ако искаш да си топ 10% в дадения спорт, иначе за разтоварване и тонус може и с работа. Това го разбрах още преди години в училище, когато изцеждащите тренировки по бокс ме караха с досада да търпя последните 2-3 часа в даскало. Това говоря как се чувстваш след тежки тренировки, или още повече ако правиш двуразови. Неслучайно най-добрите непълнолетни боксьорчета в България са ромчетата, просто защото не ги интересува училището и тренират здраво.

Вариантите са ти два.

1) Ако искаш да си на топ ниво в спорта започваш някаква почасова работа - дали ще е доставки, флайъри каквото имаш или намираш някакъв друг начин за средства - от вашите и т. н. Естествено, излишни пари за излизания и други глезотии едва ли ще ти остават. Аз съм стигал до моменти да ям за по 5 лв на ден и да купувам дрехи от втората употреба, точно за да имам време за моите неща, които включват яко учене тренировки. По този начин може да си организираш времето изцяло посоката, която ти искаш.

2) Ходиш си нормално на работа и правиш леки и кратки, но чести тренировки. Хубавото на втория вариант е, че ще имаш повече доходи, което пък е и предпоставка да можеш да ядеш само качествена храна, въпреки че често качествената храна се свързва и с време да я готвиш.. Естествено със сериозната работа няма да можеш да тренираш на топ ниво, това трябва да ти е ясно. Бих ти препоръчал да не си губиш времето с фитнеси, а да правиш кратки и интензивни тренировки. Пример: краката можеш да ги изтренираш с 10 х 60 метра спринтове максимално интензивни! С по 30 до 45 секунди почивки между сериите. Това ти е тренировка, която е за има-няма 10 минути.

Също може да правиш бърпита, набирания, лицеви, всичко което средата ти позволява. Това с цел да не си губиш времето по фитнес зали, ако говорим за фитнес в твоя случай.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: d4b32620ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А за какво са ти "максимални резултати"? Първо реши за здраве ли го правиш, или да се състезаваш с модата в момента. Точно 3-4 пъти седмично е здравословното. Професионалните спортисти на 40 години са изхабени напълно (затова на 30-35г. се пенсионират). И повечето умират на 50-60г от инфаркт. Умерено спортуващите за здраве могат да си тичат и на 90...

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 23f38bb7e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Виж, ако е само до тегло, можеш спокойно да го регулираш без никакви тренировки, освен ако нямаше някакви проглеми с хормоните, но това е мнго рядко срещано.

Но ти говориш за максималнирезултати? Какво са максимални резултати? Бягане на 1600 метера за под 4 минути? Да си претендент за Iron Man? Да приличаш на холивудски актьор?

Освен ако не си отдадеш живота на това, няма как да стане. А и не ти трябва. Тренирай си по 3 пъти на седмицата, не прекалявай, спазвай си режима на сън, храна и тренировки стриктно и ще си добре.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 824b943371
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Значи пич, аз съм си поддържал теглото 1 година без никакви тренировки, и даже доста мързеливо съм го карал физически - без да мърдам особено, нищо което да ми накара сърцето да тупти по-силно. Човек може да си поддържа дадено тегло или да отслабва, дори само с диета и то без да гладува.

"Опитвам се да вм качестена храна [... ] на работа и да спазвам горе долу нали някакъв хранителен режим. " Грешно ти е мисленето. Трябва не да се опитваш, да го ПРАВИШ. Стегни се по този параграф, важно е. Ако ме питаш мен, замести белия ориз с кафяв; заеби млякото, яж кисело такова, също така ако готвиш с олио, или го заеби и него, или го замести със зехтин ако можеш да си го позволиш. Хапвай и риба от време на време. Струва си и да имаш и "прозорци" на хранене. 16/8 например, каквото си ял в прозорец от 8 часа през деня - ял. Ако закусваш в 8, последното ти ядене трябва да е в 4. В никакъв случай не яж преди да лягаш.

Друга грешка която хората масово правят е, че гонят "максимални резултати". Не ти трябват максималните, трябват ти оптималните такива. Ако спортуваш всеки ден, можеш да поддържаш тонус дори и с 15 минути упражнение от всякакъв сорт сутрин и вечер. Можеш спокойно да си спортуваш веднъж на 2-3 дни, въпросът е колко се натоварваш.

Спокойно можеш да спортуваш и без никаква екипировка. Планките са уникално упражнение, например, можеш да ги правиш навсякъде и по всяко време. И т. н.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: c2042eeb2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Трудно,сутрин преди работа 30 до 45 минути през ден. Трябва да ставаш по- рано.Недостатък трудно възстановяване,ако имаш много работа и стрес

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 11990aa916
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз мразя спорта. Много харесвам поддържани тела, красиви са. Но мисля че почнеш ли да тренираш, ако искаш да изглеждаш добре, трябва да си редовен. Аз бих го заменила с плуване. Знам, че няма да получиш същите резултати. Може би трябва да си зададеш въпроса важно ли е за теб да спортуваш и ако отговориш положително, ще намериш 20 мин за тренировка. Може и вкъщи да третнираш. 20 мин са по-добре от нищо. Освен това ще се почувстваш зареден.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 695a213272
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не е нужно целия ден да се занимаваш със спорт. Това го правят само професионалните спортисти. И имат доста травми. Иначе може да спортуваш активно в почивните си дни, както и да отделяш няколко дни в седмицата вечер, след работа по 1 час.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: d1e40bb1cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Смени работата брат, това е.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker