Работа в Държавен фонд земеделие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Работа в Държавен фонд земеделие
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 2394 пъти
Здравейте, обмислям да се явя на конкурс за държавна работа в ДФЗ. До сега съм работила в само в частния сектор и не знам какво да очаквам. Повече се притеснявам се за самите хора, не толкова за работата и заплащането. Още съм млада и не знам какво точно да очаквам. Чух, че имало доста интриги и проблеми... Има ли такива от вас, които да работят държавна работа и да споделят опит? Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: 600e6c50a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Ти луда ли си. Бягай от държавния сектор. Само интриги и проблеми може да очакваш там. Пък провери в нета досега колко корупция има в ДФЗ. Ако не си готова за това изобщо не се хващай.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 7e726d31d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   А защо изобщо смяташ, че ще те вземат. Всички държавни позиции са предварително уговорени за някой техен човек.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: b1aae070a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   до 2:
аз като един наивник с хуманитарна специалност, която трудно може да и се намери приложение освен в държавната администрация, ходих може би към 7-8 пъти на интервюта в различни администрации. Последния път преди 2 години някъде взех си теста с максималния брой точки, но представете си на устното интервю, което протече доста гладко бях оценен слабо и естетвено един симпатяга го назначиха. Винаги съм си мислел, че става с връзки само, но това ми отвори пряко очите. Затова с много голямо наум при държавните администрации. Раздуват някакъв огромен щат за 'наши хора' основно. Въпреки това се радвам, че не започнах там, защото успях да намеря доста по-престижна и по-добре платена работа.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: a8b96551b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имам позната, която работеше там. Там служителите са в две категории: такива с постоянен трудов договор и такива с временен. Временния е за една година. Дали ще ти бъде подновен не се знае. на нея веднъж й го подмениха, но следващата година не.
Заплащането беше около 1000 лева бруто.
Това преди около 3 години.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: a80fca3269
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Държавните и общински институции винаги са били място, което осигурява властта с основната част от гласовете на избори. Съвсем целенасочено там поголовно се назначават мързеливи, некадърни и неквалифицирани служители, защото по този начин те съвсем доброволно, без нужда някой да ги организира, ходят и гласуват. Много добре знаят, че ако дойде нормално правителство поне 60% от щата ще се съкрати, а 90% от тях ще останат на улицата и никъде няма да ги вземат на работа. Освен това, не е вярно, че заплатите на държавните служители са ниски. Ниски са основните им заплати и тези на хората, които работят на гишета. Освен тях обаче има една огромна армия, която е скрита по кабинети и офисчета, и които получават много сериозни заплати. Да не говорим, че имат куп допълнителни облаги, като бонуси, участия в разни кухи комисии, проекти и т.н. Някои само от тези неща получават десетки хиляди годишно! Отделно ходят на работа, когато си искат, а ако отидат повече от половината им ден преминава отново извън офиса. Няма как при подобни условия случаен човек да попадне на такова място. Всички конкурси са предварително нагласени за "правилния". Но дори да предположим, че някой външен успее някак си да влезе, още първия месец ще са му направили такива мръсотии, че бързо ще се откаже.

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 78312eab90
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Е точно там пък се назначават "НЕслучайни" хора. Обикновено дечица на тоя и оня, които после дърпат парички по Европейски програми... По едно време беше абсолютен куриоз... нямаха човек, който да владее достатъчно на добро ниво чужд език, че да го пратят в Брюксел на някаква работна среща... Абсолютни "калинки". Със сигурност влиза и по някой невръзкар на ниско заплащане, но да върши работата на 10-ина мамини синчета и щерки... В повечето случаи ей това е държавната администрация!!!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 9ebb24c36e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако все пак влезеш, внимавай много, отваряй си очите на 8 и много повторно чети какво подписваш. Да не се окаже че, те ползват за усвояване на пари за които после ти ще отговаряш...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker