Не мога да си намеря работа и започвам да се отчайвам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Не мога да си намеря работа и започвам да се отчайвам
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 2379 пъти
От Варна съм и от юли насам си търся работа без успех. Нямам трудов опит. Дотук са ми се обадили точно от 3 места - на две от тях ми предлагаха да работя като фрийлансър, а от третото ми звъннаха едва след като пратих CV-то си три пъти, през три различни профила, понеже сайтът на компанията е малоумно проектиран. Втория път го пратих, след като разбрах колко бързо са отреагирали на кандидатурата на един мой приятел. Бях го поразкрасил, почаках да видя дали ще звъннат, но и това не помогна. Барнах го отново, този път с помощта на една моя роднина, която работи в HR средите, пратих го и те взеха, че се обадиха, вероятно заради упорството ми, не толкова заради редакциите по резюмето ми. Минах им интервютата и тестовете, но не ме взеха. Напълно им покривах изискванията (позицията беше player support с английски в едно голямо студио за игри, сигурно се сещате кое е). Приятелят ми, когото одобриха, има значително по-лош английски (той сам го призна) и доскоро си нямаше хал хабер от гейминг хардуер или елементарен трабълшуутинг, но за сметка на това има трудов стаж, при това на хубаво място. Дори имаше правописни грешки в CV-то си.

Кандидатствах и на четвърто място, чрез връзки, колцентър с немски. И там не ме взеха. Интервюиращата още от самото начало не ме хареса, иронизираше ме, а на примерния разговор с клиент, който разиграхме, неведнъж ми отговори само с "мхм".

Кандидатствал съм и на не толкова "престижни" места, ама и от там не се обаждат. Прецених, че щом шансовете ми да съм хамалин и customer support agent са горе-долу еднакви, значи по-добре да съм второто.

Та така. Доскоро следвах една от най-престижните специалности в родния си град, което също не помогна, ама грам, при намирането на работа, различна от специалността ми (не че да работя по специалността си щеше да е възможно в близките години). Не ми беше присърце, реших да прекъсна временно (все още се водя възпитаник на заведението) и съм се ориентирал в друга насока.

Почти на 23 съм и нямам и един ден трудов стаж. Отворен съм за идеи.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: 02cf0f10b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Тираджия. Не се шегувам, има работа и се изкарват 5 бона.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: cbb88ae999
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Във времена като сегашните, особено през последните няколко години да не си работил нищо не говори изобщо добре за теб. Защо е било така? За Варна не знам как е, но в Пловдив преди карантината, имаше период от 2-3 години назад, в който вземаха куцо, кьораво и сакато на всякаква работа, защото имаше криза с кадрите. Сега в бюрото по труда бях онзи ден и имаше доста свободни позиции. Предполагам хората вече си правят някакви изводи и не се съгласяват на каквото и да е. А си гледат и условия и заплата и всичко.

Да си хамалин или някаква нискоквалифицирана професия не е лошо и добиваш опит. Каляваш се, свикваш с трудови навици.

Аз за пръв път работих на 14 години, с познат на нашето семейство. Разбира се хамалска и обща работа, но за 20лв на ден, което за тогава беше повече от супер. Особено на фона на 250-300лв заплати...

Хвани се на някаква работа и действай. Скоро ще си на 25 и ще е още по-зле.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 5ff5c6f7cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   „...не че да работя по специалността си щеше да е възможно в близките години...“
Ти откъде си сигурен?
Грешка е да прекъснеш образованието си. Както виждаш това не се харесва на интервюиращите, даваш вид на несериозен човек, дето не знае какво иска. Продължи да учиш и потърси почасова работа в твоята си област.

„...Не ми беше присърце, реших да прекъсна временно...“
Много късно си се сетил. Хванал си се на хорото, карай докрай. И колко временно? След година ще започне ли да ти харесва? Виждаш, че нямаш шанс за добра работа, значи ще продължиш да учиш, просто е.

Не си пропилявай най-силните години с глупости, инвестирай в себе си, в образованието си, това е най-добрата инвестиция. Помисли къде и какво, намери си цел и не отстъпвай! Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: ff6ab40fa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Трябва упорство и постоянство, всеки ден разглеждай сайтовете за работа и кандидатствай. Започни някакви курсови за квалификация, ако трябва. Знам от личен опит, че не е никак лесно да си намериш работа. Аз дори първата си работа по специалността си я намерих в друг град, но след 1 година и половина си намерих работа в града, в който исках от самото начало. Знам че над 90 % работа се намира чрез връзки и познати, но има и такива като мен, които си намират сами работа. Но трябва да си много упорит, дори отначало да работиш и за по-малко пари, само и само да имаш трудов опит, ако трябва бъди и мобилен, т.е. да си намериш работа в друг град. Знам, че сега е още по трудно да си намериш работа, заради корона вируса,но не е невъзможно бъди гъвкав и успех!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e4cd65a49b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Ако излъчваш неувереност по време на интервюто е логично да не те одобрят. Одобряват се уверените хора. Може да не си най-добрия в дадена работа, но ако си уверен, то шанса да те наемат е голям.
Също така зависи и трудовия ти стаж. Гледа се какво си работил.
Също и визията е много важна.
Проведи интервю с приятел и кажи той да ти каже какво му е впечтлението от проведеното интервю. Така ще си наясно върху, какво да наблегнеш следващия път когато те извикат.

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: ee28238f5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   До болка познато. Проведи пробно интервю с твой близък, така ще си по-спокоен. Също трябва да имаш отговори на най-честите въпроси.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 67a62d5c33
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей, аз съм на 23 и също не съм работил и един ден. Най-вече пиша да ти кажа, че има и други хора като теб. Дори може да се каже, че съм в "по-лоша" позиция, защото дори и средно образование не съм завършил. Просто скуката не можах да я търпя. Ако трябва да съм честен, съжалявам че напуснах прекалено късно, трябваше по-рано да се осъзная и да се махна, но се отклонявам вече... Едно от хобитата ми е програмиране от което се занимавам малко по малко от години, и може би ще успея да си намеря работа от това. Също съм в добро физическо състояние, тренирам всеки ден от години, и може би ще мога да работя физическа работа. За сега разходите ми са малко, и си правих сметка че мога да работя (например хамал) за няколкко месеца в годината и през останалото време да си се занимавам с каквото ми е интересно: програмиране, математика и тн. Целта ми е да максимизирам свободно време, за това избягвам работа и живея фругално, а със свободното време "уча". В кавички е защото не е като скучното учене в училище, а по скоро интерес който е независим от потенциалът за висока заплата.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: e9456d5390
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   По принцип сега покрай пандемията намирането на работа стана трудно. Така, че трябват компромиси. Всеки иска още от първия ден да е на готина работа, с огромна заплата, ама няма. Особено ако не си "наш човек". За това не придиряй много, ами почни всяка работа, пък макар и да не мечтаната или да е за малко пари. След година или две можеш да я смениш. Важното е да натрупаш стаж и опит, който да ти е плюс. Едно е да имаш само диплома, друго е да имаш и стаж.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: caf6bbc894
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Здравейте,от голям град съм покрай пандемията ме съкратиха и почти 5 месеца съм без работа .отникъде не ми се обаждат,познати също не могат да ми помогнат..тази година е ужасна,мин год си търсих работа и буквално през 1 ден получавах обаждане по някаква обява .нз до кога ще продължава така-много е трудно и наистина е отчайващо ..вече не вярвам,че и аз ще си намеря работа..няма значение дали са 600 или 700 лв просто искам и аз да имам някакъв доход

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker