Трудно ми е да си намеря качествена работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Трудно ми е да си намеря качествена работа
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 2593 пъти
Здравейте, хора! Може би както повечето хора и аз бях съкратена от работа заради пандемията, след това бях на борсата няколко месеца с идеята да поизчакам малко и да видя какво ще стане. Обаче към днешна дата съм още безработна. Ходя по интервюта единствено и само за продавач -консултант в магазини за дрехи, баничарници и бързи закуски, алкохол и цигари и други подобни. Нямам образование, освен средно и не знам английски език. Моля Ви не ме обвинявайте заради това, дойде ми акъла късно, че без образование и език човек е за никъде.
Та.. Защо не искам да приема на такива места!? Знам че отношението е под всякаква критика. Третират те като роб! Не си мислете, че съм от хората на които не им се работи! Но не може за 12 часова смяна да не може да седнеш и да се нахраниш, като хората! Или почиваш, колкото да отидеш до тоалетната. Отделно да ти правят забележки нон стоп за щяло и нещяло. Да, ако си сгрешил добре, но нужно ли е за дребни неща да си го отнасяш всеки път. На други места пък са ми висяли буквално над главата и са следяли всяко мое действие, без да им е неудобно. Работила съм на много места и на работодателите единствената им цел е да подпишете документите и да се водите техен работник, а от тяхна страна получаваш напрежение в изобилие, подигравки, ниска заплата (понякога сам се съгласяваш на това), никаква възможност да си поемеш дъх, след като си обслужил хиляди клиенти на ден. Вече моето здраве и нерви са на първо място. Някои ще кажете, че щом се нуждая от пари за да живея, трябва да се съглася и да търпя.. Така ли е? Вече се замислям и за собствен малък бизнес, риск печели риск губи. Имам много малко възможност за това откъм финанси, но съм готова от нулата да започна! Друг вариянт няма. Кажете ми Вие тези които сте без Висше образование и познания на езици, къде работите и смятате ли че психиката ви би издържала на този ад който се твори навсякъде???

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: db9ce96342
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен не е проблема в това, че нямаш висше образование.
Проблема е в това, че нямаш някакви специфични умение и също, че не знаеш английски език.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 73fe6e31db
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Какво имаш предвид под качествена работа? Какво си представяш да работиш с уменията и образованието което имаш?
Иначе за бг работодателите си права, повечето са такива.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: e615f22897
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Професия може да имаш и без висше образование, но трябва да си добра. Ти явно нищо не можеш да правиш. Затова остават места като продавач, сервитьор и подобни. Познавам успешни фризьори, козметични и маникюристки.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 393bba3714
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разбира се че всеки себеуважаващ се човек няма да иска да го търпи.Напълно те разбирам защото повечето от работодателите в тази държава първо са мошенници и не спазват трудовият закон откъм права на работниците, но и се отнасят аболютно арогантно и обидно с хората и ги третират като добитък. Навън не е така (с малки изключения за най-долнопробна работа). Този манталитет тук няма да се оправи защото хората го толерират. Съветвам те да да търсиш реализация навън защото тук няма да се оправи-ако щеше-вече да е станало. Живяла съм и съм работила в чужбина, и такава арогантност като тукашната никъде я няма, независимо от видът работа.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: c2f6c2f128
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   С висше образование съм и с много добър английски, работя по специалността си в областен град за 750 лв, с английския си докарвам допълнително около 200 лв. Това е положението в държавата ни.
Ж 42

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 32b26eec65
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   4, и къде по-точно ще се реализира авторката в чужбина без чужд език и специфични умения? Прекрасен съвет :-)
Авторке, вече са ти казали, проблемът ти не е в липсата на диплома, а в липсата на умения и знания, които да те направят ценен кадър. Защо според теб някой би си направил труда да ти даде добра заплата и условия? Защо да се напъва да те задържи когато като теб има много, с лопата да ги ринеш. Като не си ти, ще дойде друга, много важно, че ще напуснеш.
Трябва да станеш ценна за работодателя, да имаш професия. За фризьор, козметик, гримьор, шивач, готвач и т.н. не се иска образование, а са търсени. Ти не умееш нищо особено и се чудиш защо нямаш качествена работа. Ами защото нямаш качествени умения, просто е :-)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 77c52240d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За съжаление е така,образованието е важно.За човешките условия на работа е ясно,че са нужни,но и за хората с образование е трудно,сега виждам,че за тези без е два пъти повече

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: d54d67a806
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Номер 3, Ем, за последните изброени от теб си трябват умения. Маникюристките и фризьорките също са учили за тези професии.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: b29a06cd11
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Наистина нямаш много избор без образование и език. Аз дори като магистър бях навиквана, въпреки че бях най-добрият служител, като бях перфектна в работата си. Като напуснах шефът ми каза, че съм била безупречна... Но много ме гърбеше. В частния сектор е така. Само на държавна работа е спокойно. На държавна дори като чистач повече ще си почиваш и ще ти е спокойно...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: a757c1bee2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей, пише ти ж на 23. Споделям мнението ти на 1000000%. Работила съм на 5 места до момента и потвърждавам всичко казано от теб, само че аз съм от малък град и не ми се е работило с клиенти, защото повече от половината ги познавам, затова 4 от тези 5 работни места бяха по заводите (включително и сегашното). Там пък проблемите са други, дори бих казала, че е много по-добре да работиш продавачка или сервитьорка отколкото да си в някоя фабрика. Била съм и там, и там. Дори и да попаднеш на лош/тъп клиент, ще си тръгне скоро, ще дойде друг, но ако си в завод и ти се налага да работиш ВСЕКИ ДЕН ПО 8 ЧАСА с тъп/злобен човек, тогава е нещо неописуемо страшно. Често пъти даже не е само един, а болшинството са такива. И защита от никъде няма да получиш. Всички началници и шефове са задници, същите като колегите. Нормален началник не съм виждала никога.

Иначе аз съм образована, макар че нямам висше (прекъснах го заради болест). Имам добър стаж по заводите (и не само) разбирам от много неща, знам и език (не е английски), имам завършен курс за професия и пак не мога да си намеря нормална работа. В голям град сигурно би било друго, но не съм имала късмета да се родя в такъв.

Замислям се за чужбина, и то сериозно. У нас хората са зверски тъпи, долни, тесногръди, неадекватни и каквито още лоши качества се сетиш. В чужбина може също да не ми хареса, едно е просто да си разучил дадена страна, друго е да живееш там като чужденец. Не искам да ме мъчат съмнения, затова ще опитам. Докато не се пробва, няма как да се разбере.

Съветвам те най-скоро да започнеш някаква работа, дори и като продавачка. Събери си малко пари да завършиш курс за някаква професия, която ти харесва и бягай от България. Моят курс беше за 3 месеца, за който платих 250 лв.

Знам от познати, че в Норвегия е доста добре, но там не се влиза особено лесно, уж. На моя позната дъщеря ѝ взема по 25 евро на час (не знам какво работи обаче) и за една година там събра пари за голям апартамент.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 39b6e5e2e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   До номер 1 , 3, 6 и 9 - прави сте нямам познания в сферата на фризьорството и тем подобни за които се изисква заплащането и минаването на един курс.Реално съм имала възможност за започването на курс и се чудя защо не съм инвестирала в това.Много хора са ми го казвали вече и с вашите коментари се замислям сериозно.На местата където съм работила съм се надявала за повишение на позицията.Получавала съм коментари ,че се старая и работя много.Всяка една задача ,която ми е била поставена съм я изпълнявала .Даже и с обещание и възможност за преминаване от продавач - консултант на управител (и съответно повишаване на заплащането) нещата не са се случвали.А съм давала и здравето си,но нищо.
До номер 10 - Чела съм различни мнения от заводи,фабрики и т.н.Условията които споделят служителите са отвратителни,а заплащането мизерно.Не бих отишла там,склонна съм да им повярвам че е така.Все пак 70 % от коментарите са негативни.Едва ли на хората да не им се работи.Минуса при теб е че си от малък град и там възможностите са ограничени.Но пък за сметка на това имаш изкаран курс ,който в по - голям град би ти свършил работа .А знанието на език ,който умееш може да ти донесе успехи.Винаги съм искала да стана преводач,но езиците ми куцат .В училище 12 години английският не се отлепяше от предметите ми.Не успях да го науча.А и други езици съм изучавала и съм се мъчила.А при теб нещата могат да се получат.За чужбина с езика който знаеш може да отидеш и да пробваш ,а аз нямам шанс просто.Да отида и да бера ягоди единствено.Но не мисля че заминаването ми там искам да е свързано с такава работа и то за не особено добри пари. Успех ти желая
авторката

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: c0bd25b234
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Нищо не разбрах- след като не искаш да работиш на такива места, защо ходиш на интервюта за такива места!?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: e709df221e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Ако това ще те успокои, аз съм с магистратура, добър английски, стаж и пак не мога да си намеря готина работа.
Май всички искат да си под 30, с 20 години стаж... И понеже аз съм на 38, направо вече не знам какво да правя. Работех в туризма с години, затвориха туристическата агенция заради Covid 19 и сега ходя на интервюта и стигам до "Да, определено имате нужната квалификация за работата, но имаме и други кандидати, като се срещнем и с тях, ще решим. " И така вече не знам колко пъти!
Така, че добре дошла в реалността!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 90f1ad7893
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Не се заблуждавай, че всяко висше ще ти даде работа. Аз стигнах до докторска степен и се моля просто да имам работа. Толкова висшисти бълват всяка година Вузовете, а няма нужда от тях. И чужди езици владея и какво от това. Всичко опира да си роднина или нещо друго на правилните хора. Имало глад за инженери, програмисти и медици. А на който не му се отдава това какво да прави? При нас, които имаме образование е другия номер - нямаш стаж. На тази държава и трябват бачкатори, защото и те не останаха тук...

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 364e6fc441
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Авторке и аз нямам специфични познания или професия, дори и средно нямам.Но съм в чужбина, и си живея живота.Изкарвам добри пари за местния стандарт, и въобще не мисля като средностатистическия българин кал да си платя тока или парното или какво ще ям тая вечер или как ще си платя сметките на края на месеца, а мисля къде да ходя уикенда, или с какво ново да си обзаведа дома.Тука бачкаш 7 часа, а ти се плащат 8.Знаеш си почивката, знаеш си уикенда, знаеш си отпуската, а ако някой работодател се опита да ме експоатира, му показвам среден пръст и му хвърлям работните дрехи.От там на борсата където взимам предостатъчно за да не мисля за битовизми, почивам си месец-два и после пак на работа.Идвай при мен, да си работим, да си направим две-три красиви детенца и да си живеем живота.България е бита карта.В твоето положение, ще си един вечен беден роб, до като ти се вземе здравето, и после ще си хем беден хем болен.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ae94c883a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Виж сега - висшето е някаква глупост и в много от случаите хората хем не работят по специалността си хем и нищо не разбират от това, за което са учили. Така че са пропиляли едни 4-5 години колкото да кажат, че са учили. Някои може и да го осъзнават, но голяма част са толкова глупави, че даже не схващат безсмислието, а се напъват колко са образовани и специални. Ако имаш достатъчно опит и самоувереност спокойно може да излъжеш, че имаш висше и в повечето фирми така и никога няма да ти поискат дипломата. Важното е да не парадираш с ученето си, никой няма да обърне внимание - дето се казва ще се коментира само при кандидатстване за работа и то не нещо конкретно а "какво сте завършила" и толкова. Е, ако кандидатстваш за счетоводител или юристконсулт и не си учила, явно няма да стане работата. Но за банална офис служба клас "офис планктон" висшето е един вид отсяване на социална категория и минимален умствен потенциал. За английския е подобна работата - изкарай един-два курса по 3 месеца и ще знаеш английски колкото всички или малко повече. МАСОВО хората твърдят, че знаят английски и даже си вярват, а са пълна скръб. Така че да подчертаеш, че нямаш висше и не знаеш езици е все едно да кажеш: "Ами аз съм глупава, нямам никакви амбиции и претенции, правете ме каквото искате - само дайте някаква работа, съгласна съм на всичко." Прави си изводи защо попадаш в описаните от теб ситуации.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker