Работа в Кол център с немски език след 12-ти клас, какво мислите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Работа в Кол център с немски език след 12-ти клас, какво мислите?
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 1648 пъти
Здравейте, сега съм 11-ти клас и ходя на частни уроци по немски език. Вече почти съм приключил с ниво А2. Уча от около половин година. Справям се много добре с ученето на езика, като това се дължи на факта, че се отнасям изключително серозно към него. Уча редовно, всеки ден по минимум 2-3 часа. Преподавателят ми веднъж ме посъветва да използвам времето си сега и да го вложа в изучаването на езика, за да може след като завърша училище да започна работа в Кол Център. Затова мисля тази и следващата година да наблегна върхи НЕ. С цел да придобия сертификат, поне на ниво Б2. Разбира се, че ще уча в университет след това, но мисля, че работата на такова място е добро начало. Подходяща ли е такава работа за студенти?
Като цяло какво е мнението ви за този вид дейност. Платена ли е добре? Като се има предвид, че въпросът се отнася за сам човек, без семейство. Трудно ли наемат и бързо ли се свиква в началото? Все пак съм сигурен, че в началото е малко стресиращо за човек да започне да говори на чуж език по няколко часа дневно. Главно млади хора ли работят на тази длъжност? В началото има ли нещо като неплатен стаж с цел внедряване в сферата на тази работа? Освен езика какво друго се изисква по-точно като компютърна грамотност, защото това е доста неточно понятие. Работа с кои програми се изисква? Най-вероятно на повечето места изискват и английски, прав ли съм? В случай, че съм, то на какво ниво минимум трябва да бъде той. Знам английски на ниво Б1, предполагам, че е достатъчно. Поправете ме, ако греша. Нека хора с опит, информирани по темата да разкажат за същността на тази работа, нейните предимства, недостатъци и така нататък. Всичко, което е по темата бих се радвал да го прочета.
Пак казвам не смятам това да е основната ми професия, а такава, която да върша по време на следването ми. Между другото мисля, че работата в Кол център е място на което да усъвършенстваш знанията си по един език, което е голям плюс, ако решиш да емигрираш. Аз бих емигрирал само при положение, че съм завършил висше и мога да върша квалифицирана работа, защото мисля, че езикът е недостатъчен за емиграция, освен, ако не искаш да работиш по-обикновена работа, която не изисква специализирано образование.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: 92acd1fc1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Само че, учиш пасивно. Започни да гледаш многото тв и видеа, граматика в ютюб. Само ще ги уточня, че по телефона особено, секретарката, като се обиждаше германка и не ги разбираше. Има варианти са си само на писмена кореспонденция, давай смело и чети много допълнителна литература.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 5220ba59c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Не е добро начало - веднъж да влезеш в кол център трудно после ще работиш в друга фирма, освен ако не е кол център.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 3c8cf13045
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей, аз работя вече две години точно е кол център с немски език, успоредно със следването ми в университета. Като първа работа мисля че е много добра, защото работното време е изключително гъвкаво, напасва се с лекциите, 80% от колегите са млади и свежи хора, заплата е добра за човек само със средно образование (без висше) и развива ученията на човек да работи с клиенти, да общува в работна среда и да бъде точен и адаптивен. Да, аглийският е задължителен, Б2 - С1 е перфектно.
Естествено, има и недостатъци - работата в кол център не е за всеки. Свиква се лесно, но после работата става монотонна и е възможно да омръзне. Също работата с клиенти, често викащи и мрънкащи, може да изнервя и да изтощава.
Това е накратко. Ако имаш още въпроси съм насреща.

Муши :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 15fecf2d04
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Работа в кол център само в случай, че правиш нещо по-смислено и важно паралелно с това, което ще означава работа на 4 или 6ч., което от своя страна е търпимо на такова място. Подходяща работа за редовни и задочни студенти поне докато намерят нещо по специалността си. Освен гъвкавото работно време и потенциално добрата заплата при повече от един перфектен език, няма други плюсове.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 5f5b48c1ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   До 4 - абсолютно съгласен.
Също така дори на 4 или 6 часа е по- доходоносно и щадящо от работа като барман, сервитьор(ка), продавач(ка), монтьор, работник е автомивка, хигиенист(ка) и подобни. За 1-2 години е супер.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker