Междинни почивки за хора с дискова херния - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Междинни почивки за хора с дискова херния
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 1383 пъти
Здравейте, на 18 години съм, за съжаление получих дискова херния преди месеци. След много лекарства, физиотерапии и упражнения се чувствам вече по-добре, но когато се заседя над 1 час седнал и започвам да усещам отново болки. Когато стана и се раздвижа за 5-10 минути отшумяват. Проблемът е, че работата, за която ще уча и към която се целя, е свързана с работа на компютър. Става въпрос за ИТ сферята. Лекарите ме посъветваха тогава поне на всеки час да ставам за около 10 минутки да се раздвижвам, за да не се влошават нещата. Никога не съм бил обаче в работна среда и не знам това позволено ли е? Няма ли да е проблем да ставам на всеки час? Моля, споделете, ако имате опит, как се случват междинните почивки при Вас? Има ли хора с дискови проблеми, които работят цял ден в седнало положение? Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: 829a3d2040
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз имах същия проблем и се оправих с упражнения. Не знам на кой прешлен ти е, моята е на L5-S1.

Сутрин правя тези упр.

https://stanimirmihov.com/uprajneniq-grybnachen-stylb-kryst/

През вечер правя по 1 серия от тези, там пише по 3, но 1 е достатъчно, поне при мен.

https://www.youtube.com/watch?v=7yrnzoCTM1U

В останалите вечери правя по 10 лицеви опори, 10 коремни преси за долната част на корема и 10 за горната, 10 клякания и 10 всяка страна от тези упражнения, при които лягаш на страни и си вдигаш крака, който остава отгоре, не знам как се казват. Разбира се, след време може и да увеличиш сериите, вместо 1 х 10 да правиш 2 х 10 или 3 х 10, но до тогава внимавай да не се натовариш, защото може да стане по-зле. Първо свикни с натоварването и тогава.

Единн ден в седмицата почивам. Поне при мен помогна, идеята е да заздравиш мускулите на гърба, корема, острани и краката, защото те държат стойката изправена. Ако тези мускули са слаби, и стойката ти лесно ще поддава след известно време седене в една поза. Затова и те боли след час седене.

На някои пък им помага плуването, колоезденето и др. Така че малко и сам трябва да откриеш своя спорт, прочети и кои са вредни при ДХ, но като човек пробвал всичко, ти казвам, че освен спорт нищо друго няма да те оправи. Ходил съм на чакръкчии, масажисти, мазал съм, инжекции съм взимал, минерални бани, какво ли не см пробвал. Операция в никакъв случай, само подходящ за тебе спорт, това е.

Ако случайно се случи някоя криза, спираш упражненията временно, минаватш на инжекции няколко дни (при мен помага профенит, но зависи от тялото) и като мине кризата, пак почваш упраженията. Отначало само стречинга, пробвай кои те облекчават леко на момента и прави само тях и после лека по лека минавай пак на силовите.

Гарантирам ти, че след няколко месеца до година ДХ няма да я чувстваш.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 9889407093
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много, ама много зависи от компанията. Има места, където не биха те наели с такъв проблеми (ти от своя страна, не си длъжен да им казваш, де!), което е дискриминация, ама върви се оправяй в родния съд.
В същите места, ще те гледат на кръв и ще ти броят минутите до таолетната, а защото всички са дресирани на макс, колегите ще те подиграват и портят на шефа.
На това му викаме ТОКСИЧНА РАБОТНА СРЕДА и трябва да го третираш като токсичен отпадък - избягвай на всяка цена. Това го кавам, за да си пази здравето и ума.

Иначе:
"ИТ", но не анвсякъде, е напълно възможно, дори на мен ми отне известно време, да свикна с порядките в тези офиси (и е в чужбина) - на всеки 45-50 минтуи е напълно нормално, да се стане и да се отиде за кафе, до таолетна, за 5-10 минути да се разтовариш. Шефовете дори не толерират седенето с дълги часове. Прави хората по-скясани, производителността пада и след време почват да съдят за здравословни проблеми. В повечето офиси имат бюра, които можеш да повдигнеш, без да падат монитори и компютри от тях и да си поработиш така. Честно казано, можеш да работиш с часвое, ако не си се натоварвал с фитнес и бяхгане преди работа.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 084a2eb4f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Защо да има проблем да ставаш да се раздвижваш, да се разходиш малко из офиса до тоалетната, до терасата? Няма да опъваш постелка и да правиш гимнастически демонстрации, нали така. То няма и да ти се налага, ако послушаш Номер 1 и ти стане навик да правиш упражнения преди и след работа. И аз в момента се опитвам да си създам такава рутинна, защото мускулатурата е решението, нищо друго. Докато се възстановиш можеш да сядаш на голяма фитнес топка вместо на стол, аз така правех по едно време. Купих си я за упражнения, но установих, че не ме боли, когато седя върху нея, нито когато сядам и ставам.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 82cba9d4dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Винаги можеш да станеш от бюрото и да работиш прав. Никой. Ошо не може да ти каже. Особено ако ще работиш по телефона.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 9084a1690d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От автора: Благодаря за отговорите!

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 3b09edc5c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не само че е позволено, а е задължително по Кодекс на труда. Друг е въпроса, че типично по бай Ганьовски работодателите масово не го спазват и най-малкото биха ти мрънкали, ако го правиш. Знам ли, в ИТ сферата обикновено има и по-гъвкави работодатели, които биха били ОК с това стига да си вършиш съвестно и в срок работата. Съветът ми е - ако ходиш на интервю, бъди максимално честен с евентуалния си работодател и след като изясниш проблема си, го питай дали ще е ОК с това. Всъщност, това ще е доста показателно и за теб - ще можеш да прецениш доколко си заслужава да се работи за този работодател.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker