Фалшиви Кандидатури или ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Фалшиви Кандидатури или ?
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 1530 пъти
Здравейте!

Първо искам да пожелая на всички всичко най-хубаво и благодаря за отделеното време на всички читатели и администратори!

Въпросът ми е по скоро към хора които работят като HR.

Защо фирмите качват обяви за работа, interview-рат и всичко както си му е реда нали обаче по късно ви изпращат, че продължават своето търсене и т.н. Обявата беше с над 1000 разглеждания което ме води на мисълта че поне 50 човека са кандидатствали. След това свалят обявата и я качват наново.

Нямам проблем с това че са ми отказали обаче ми се струва странно да не намерят подходящ кандидат. Има ли фалшиви обяви и как седят нещата!

Благодаря предварително!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: d1f3c9a413
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не вярвам във фалшивите обяви, не и от легитимни фирми. Ако съм ръководител на фирма и видя своя фалшива компания в сайт за обяви, ще имат разговор с адвокатите ми.

Коства средства и време, да се премине през всички кандидатури, а интервютата излизат скъпо, особено ако изисквата ръководителя на даден отдел, да е част от процеса или има повече от едно интервю. След като има определен брой кандидати, които биха викнали на интервьо, спират да набират нови кандидатури, защото създава много лошо впечетление сред кандидатите, които потенциално са добри, но никой не ги е отчел, въпреки че са покрили условията. А и още нещо - ако е корпорация с много инвеститори, тези работи се гледат и влияят на оценката. Позиции, отворени прекалено дълго, говорят за невъзможността на компанията, да намери нови кадри, а ако една и съща обява се върти постоянно, значи имат проблем със задържането на кадри. Това трябва, да е червена лампичка и за теб. Ако стигнеш до интервю, питай ги защо така. Ако са скясани и те изгонят, то да ти кажа, спестили са ти доста мъки.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: de352f475f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много разсъждаваш. Събират информация, наместват наши хора.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 008dcaba3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Най-важно за един бизнес са: клиенти и реклама.

Пускайки "фалшиви" обяви за работа, фирмите са рекламират безплатно или за жълти стотинки (ако е платена обява).

Постоянно повтарящите се обяви за работа, които виждаш, нямат нищо общо със започването на работа, а имат за цел 24/7 реклама на фирмата.

За фирмите е важно да наемат хора почти за без пари, затова в повечето обяви не е посочена заплатата и на интервюто кандидадтът трябва да си каже цената, което значи че е загуба на време да ходите на интервю, ако в обявата не е посочена заплата. Ще ви наемат само на минимална заплата или ако кажете че не искате никакви пари...

Фирмите имат нужда от мнооого реклама, без значение каква е дейността им и от евтина работна ръка.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 386e88eb16
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В повечето случаи причината са ниските заплати, които дават фирмите, а същевременно имат огромни изисквания. Правил съм интервюта като шеф на отдел и 95% от кандидатите искаха чисто 900 - 1 000 лева и то стартово. Компанията обаче даваше 700 и то не, защото нямаше възможност, а защото управителя обичаше да се гаври с хората. В същото време в офис в друг град се нае "наш" човек за същата, като позиция работа, но с много по-малка натовареност за 1 200 лева чисто. Постоянните обяви говорят за много лоша работна среда или по-точно казано - ниски заплати, токсична атмосфера и толериране на едни за сметка на други.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 622495aa28
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   И аз си мисля, че щом една и съща обява стои с месеци или фирмата не е читава и хората бягат от там бързо и все търсят нови балъци, или пък са решили, че това е евтин начин за реклама. Особено ако са плати малко пари за VIP обява и тя винаги излиза най-отпред в сайта.
Няма да спомена фирмата, но е известна такава, с претенции за сериозност. Кандидатствах при тях миналата година, не ме удобриха, намерих си работа, половин година по-късно фирмата затвори заради Covid, пак си търся работа, обявата на ония още си стои и си я подновяват на всеки няколко дни. Не знам какво си мислят, че ще намерят с безкрайните си претенции и ниска заплата, но е факт, повече от година търсят и сигурно е голямо чудене защо не намират подходящ човек. Ако разбира се, не е, както са коментирали хората преди мен, евтина реклама. Все пак става дума за курсове по чужд език, а в тази ситуация едва ли имат много клиенти. Обаче и... ти така си правят не реклама, а анти реклама. Като им гледаш обявата без заплата, но с милион изисквания, всеки ден в продължение на месеци... И няма да ида там нито за работа, нито като клиент. Защото правят впечатление на несериозни. Даже понякога ми иде да им пратя мейл, в който да им пожелая "успех и късмет в търсенето", че явно им е нужен.

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 941ae7b683
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От авторът.

До 4

Добре защо тогава не предложат фирмата заплатата и кандидатът да каже съгласен ли е или не ами направо режат?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: d1f3c9a413
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До 3

С какво рекламираш комапнията си? Че не можеш да задържиш кадри ли? Или че не ми пишеш, когато кандидатствам? Невероятен начин, да мсе спечелиш като клиент!

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 008dcaba3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   До 7

Как не разбирате...
Всички големи компании са обявили всичките си видове работни места при тях (всички длъжности), дори да търсят само счетоводител примерно.

Друг пример - погледни обявите на банките - всички налични длъжности, без обявени заплати в обявите...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker