Защо работодателите не искат да теглиш кредит? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Защо работодателите не искат да теглиш кредит?
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 1707 пъти
Тази година ми се наложи да сменя общо 3 работни места. Говоря за работа на трудов договор със заплата над минималната. Не е на черно, няма плащане под масата. Искам да изтегля потребителски кредит в рамките на 2000 лв., като така ставаше, че с работодателя като се заговорим и споделях за моите планове и веднага щом спомена кредит, и те ме прекъсват с думите - "Недей тегли кредит". Първият работодател ми каза, че е много рисковано да се тегли кредит и по-добре да си спестявам от заплатата. Втория ми работодател ми каза - "Недей тегли кредит, да задлъжняваш към банки и т.н., ела при мен ще ти дам колкото ти трябва и после ще ти ги насроча от заплатата". Кредиторите проверяват щателно работодателите ли, какво?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: b4ba3fa174
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Кредит си дава на човек който е на постоянен договор и със сигурна заплата. Когато дават кредит гледат и работните места често ли ги сменя човек, колко време е бил на длъжността на която е когато кандидатства. Гледат се имало ли е предишни кредити (кредитна история обикновено се изисква за получаване на кредит).

Човек като иска да тегли кредит (според зависимо колко голям) е хубаво вече да има кредитна история. За да се развие кредитната история човек си вади кредитна карта. Кредитната карта се ползва от време на време за покупки като целта е харчене на някакви пари и след това връщане на кредитора. Целта е банката да види че ползваш и връщаш. Кредитната история се води 'практически тест'. Чрез нея те си имат един вид вече познание за индивида на който дават кредита и са наясно 'окей този човек ползва кредитната карта и си връща парите които е ползвал', за разлика от 'този иска кредит, ние не знаем нищо за него.. ако му дадем кредит ще го върне ли, какво става тук..?'.

Даже и по филмите като си чувал все как американците ползват кредитна карта, това е все с цел развиване на кредитната история. Имя моменти в които човек наистина няма пари и да речем чака заплата, та ползва кредитната карта но за това си има и условия за това каква лихва се плаща и колко минимум трябва да се плаща на месец ако ще е да се връщя кредита в продължителен период.

Единият ти работодател е бил добър казвайки той да ти даде парите за да не плащаш лихва или евентуално да не стане нещо после да не можеш да го върнеш кредита.

Другият ти работодател пък също е сметнал за не добре.

Каза че си имал 3 работодателя, нямам си и на идея защо си ги сменял всички един след друг и как сте си казвали чао, но съвета който са ти давали е бил с цел твоя защита. Иначе перспективно пак казвам, напускането ти на три работни места повдига доста въпроси, а това как напускаш е важно. Представи си нямаш пари а останеш без работа, може да затънещ с банката. Неплащането на кредит и закъснение със плащанията ти се отразява на кредитната история. Това ще рече че ако имаш лоша кредитна история и се наложи да теглиш друг кредит (особено по-голям), шанса да ти откажат е голям.

Някои банки дават кредити не много лесно, други с по-задълбочен критериум, трети много лесно НО и със лихви каквито за човек са супер неизгодни. Внимавай с лихвите. Да не е да теглиш 2000 и да трябва да връщаш 50% което е 4000, или пък такива измамни фирми дето дават лесен гредит с лихва 150%.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 520b9fc1d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не кредиторите не проверяват работодателите. Просто си попаднал/а на работодатели които са мислили за теб.
Какво е кредита, това е да вземеш пари напред, пари които не си изкарал/а, и при връщането да плащаш лихви на кредитора. Кредиторите това работят, вземат заплати и печалбата на фирмите им е от лихвите. Ти като нормален работник не може да си позволиш стоки за 2000лв сега, но си готов/а да плащаш лихви от следващия месец и освен да изплащаш стоката да пълниш джоба на кредитори и след време да се окаже че си платила стоката двойно.
Можеш да си представиш че дължиш по 200лв на месец кредит, да си ги отделяш все едно ги плащаш на кредитор и за 10 месеца ще имаш пари за мечтаната стока, а ако теглиш кредита ще ползваш стоката веднага, но ще плащаш поне година, а понякога и година и два месеца по 200лв на месец. тоест ще подариш 400-800лв на кредитора.
Кредитите имат логика само, ако ще инвестираш парите, ако живееш под наем и си купиш жилище чрез ипотека има логика. Ако си купиш машини за развитие на бизнес, разбира се ако пресметнеш добре бизнес плана. За стоки за бита кредитите нямат логика.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: ee2b0196b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Някои нямате "спасение" и това е. Не, работодателите ти се опитват да ти помогнат да не се набутва с кредити. Но прави кво си знаеш. Следващият път не споделяй, а направо си тегли кредита. После друг че, да покриват първия и така докато затънеш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 1b2b64e69b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Просто ти мислят доброто, радвай се че си попаднал на хора. :)

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 373923ad0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Всеки интелигентен човек знае защо е лошо да се теглят кредити. Наистина най-добре спестявай или намери безлихвен заем, вместо да се заробваш с лихвени кредити към банки. Аз ако дължах пари на такива институции нямаше да мота да спя спокойно. Просто се простирам според чергата си и не си създавам излишни главоболия.

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 6073a30d1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Ти на 13 ли си? Какво се обясняваш на рабогодателя си, получаваш си заплатата и си правиш в ЛИЧНИЯТ живот каквото искаш. Едно е да изтеглиш 2000 лв. другаде от бързите кредити и да затънеш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: bcc925adb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   защото колкото по далеч седи от банка човек толкова по добре живее и е по богат от лихви и такси за всяко едно нещо започвайки от това че им даваш да боравят с твойте пари през това че ги съхраняват и през това че си позволяваш да теглиш,а имаш ли заем ти става меко казано много спекано защото икономическата обстановка се мени много и всичко поскъпва почвайки от лихвите

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: dc79afaf0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Еми прави са, за какво са ти тия 2000 лв. Такава малка сума можеш да си спестиш и сам.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 8600255e07
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ако не ги върнеш може да ти наложат запор на заплатата и тогава е допълнителна бумащина за счетоводителките и им е по лесно просто да ти датът два бона, хем си им вързан докато ги върнеш. Аз винаги съм зимал заеми от шефа си и никога от банки.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: c12b7bde2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Дават ти съвет.
2000 лева бих изтеглил, само ако имам "крещяща нужда" от нещо и то на момента. Примерно - зъболекарски услуги, при болка, електрическата инсталация в къщата е заминала и карам на светкавицата на телефона, дето го зареждам на работа или си буквално на едни 1000 лева, от това да станеш бездомен.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: c12b7bde2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   "Ако не ги върнеш може да ти наложат запор на заплатата и тогава е допълнителна бумащина за счетоводителките и им е по лесно просто да ти датът два бона, хем си им вързан докато ги върнеш. "

Това звучи като изнудване.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: a5bf16d8fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ако ти трябват парите сега за нещо голямо, действай. Има хора, соитопнепмогат да съберат толкова пари от заплата, защото все излизат разходи. Трябва да си сигурен, че имаш работа и ке можеш дапвърнеш парите.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: a2a8b8f702
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Просто приятелски са ти дали съвет. Ти осъзнаваш ли колко затормозяващо е да си роб на банка цял живот, 30г. в най-добрия случай? По - добре живей по-скромно, но да ти е спокойно на главата...

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 0b4c612eab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   До 12

А като "излязат" разходи после, как ще ги покриеш, когато имаш и кредит?

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 0b4c612eab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   До 6

Хората нямат право да си говорят и да си споделят ли?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker