За хората, работещи в ресторант - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

За хората, работещи в ресторант
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 2157 пъти
Здравейте. Всеки знае, отново се случи така че да затворят заведенията и лошото е че ние-служителите оставаме така.
Работя като сервитьорка. Когато чух, че ни затварят отново ми стана адски кофти, защото имах съвсем други планове като да събера пари за празниците и т. н.
Но нещата се промениха. Последният ми работен ден беше миналия петък, изработих малка сума пари и това беше. Сега въпросът ми е: Знае ли се със сигурност дали отново ще отворят ПОНЕ за празниците около 20ти декември?
И ако не отворят отново, какво става с нас? Много ми е гадно хора, силно се надявам да отворят и да успея да си събера парите. Какво е вашето мнение по въпроса?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: b7191d43f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Ето затова идва вируса-за да разберем,че не ние правим и сбъдваме плановете си.На българина и пет вълни коронавирус няма да са му достатъчни да разбере за какво изобщо става дума.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: c6ece42d69
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   По-добре не чакай, ами кандидатствай в някоя от големите хранителни вериги... пък като ги отворят заведенията, пак може да си се върнеш към сервитьорството. Нещата няма да свършат само за месец. И други бизнеси страдат покрай тия локдауни, които уж засягат само определени сектори. Да, ама не... Цялата икономика се срива. Просто едни първи падат в боя, образно казано.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: f52c9b2613
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   И на мен ми е гадно. И аз много искам това да свърши по-скоро. Нямам с какво да те успокоя за съжаление. Дано все пак нещата се оправят.
Сервитьорка 21г.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: ef12cbc054
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма да отворят търси си друга работа,няма какво да направиш не си единствената пострадала, има хора с години не могат да си намерят свястна работа. Тази година ще минеш без подаръци и партита или вземай заеми и се надявай някой ден да имаш пари да ги върнеш. Не е дошъл края на света мисли друг начин да вадиш пари ако са ти толкова много необходими и не можеш да оцелееш

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 3caeeae59c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Изборите идват след няколко месеца, помисли си добре за кой ще гласуваш, защото иначе пак ще гладуваш.

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 3b6405da53
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Няма да отворят и тогава, защото това си е автогол. Да позволяваш да се събират толкова хора, които е ясно, че няма да спазват дистанция. Трудно е без пари, но по-трудно е да си болен и без пари, и да не знаеш дали ще оцелееш. Здравето е на първо място! Все ще избутаме някак до ваксините!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 1f0dc0f70d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От авторката : Благодаря за отговорите. Казаха ми, че на 21 ще отворят ресторанти и всичко останало. Но не го ли направят - хората доста ще се ядосат и отново ще има бум на протести.
И аз така мисля - не върнат ли работата на хората, ще стане голяма каша.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 842c90e858
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Към авторката: интересува ме защо цените в ресторантите са така надути? За една чиния-10 лева! Не че ходя, предпочитам да си оставя парите в някой супермаркет, където има седмични промоции! За 40 лева купувам доста неща, че и остават за много дълго време напред! Месо, плодове, зеленчуци не свършват за една вечер! Поне за месец имаме, защото повечето са трайни, а и не готвим всеки ден! Алкохол също не пием! А едно печено пиле в Била е 6. 50!

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: c6ece42d69
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До номер 9: Ами на ресторант или кръчма не се ходи само заради едното ядене. Обикновено това е начин да социализираш. Виждаш се с приятели и ако ресторанта е добър, наистина за нещо, което у дома надали ще приготвиш. Вече ги няма ходенето на гости като по времето на родителите ни... Всеки си уговаря среща навън. Определено още първите дни след като отвориха заведенията след първия локдаун, нямах търпение да отида на заведение с приятели. В интерес на истината в началото си спазваха мерките, ама вече до към времето на сегашното им затваряне тотално се бяха разхайтили... Лошото е че цялата икономика буксува още от март-април и нещата няма да се оправят за няколко месеца. А като отворят заведенията повечето като са безработни ще има оборот само на кафета май....

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 1f0dc0f70d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   От авторката : за цените не мога да кажа, но номер 12 си го каза много ясно - все пак това е заведение и наистина щом човек реши да излезе да хапне навън- излиза малко по - скъпо от това да си направи вечеря вкъщи, това си е напълно ясно и винаги е било така още преди да се случи това с вируса.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 842c90e858
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Принципно нямам този навик-ние си каним гостите у нас, така е по-удобно и сега хората си ходят на гости! Преди да чуем за вируса, щом се зададеха празници, както и през лятото, край всички блокове имаше постоянно стълпотворение на коли от други градове, хората идваха на гости при своите роднини, както и обратното-хората се стягаха за път, за да отидат на гости в други градове! Не е съвсем отживелица ходенето на гости! Всеки сам си решава!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker