Увеличаване на извънредния труд до 300 часа годишно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121160)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Увеличаване на извънредния труд до 300 часа годишно
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 1388 пъти
Здравейте, пиша тази тема, за да събера мнения от различни хора по проблема поставен като заглавие.
Какво мислите по въпроса?
Бихте ли стачкували, заради измененията в КТ?
Отнемат ли се правата на работниците и то съвсем законно?
Сега ще напиша и моето мнение по въпроса:
Според мен това е недопустимо и ще доведе до още по-голямо
обезлюдяване на България. Във все повече държави се прокрадва мисълта, че работният ден трябва да бъде намален, заради неефективността на работниците на 8 часов работен ден, обмислят се варианти за 4 дневна работна седмица, увеличават се дните платен годишен отпуск и т.н.
Само в държави като България, работникът има само задължения, но не и права. Почти всички договори са в полза на работодателя. Като започнем, че в повечето случай, когато си в изпитателен срок, той може да ти прекрати договора от днес за утре, но ти трябва да спазиш едномесечно предизвестие в най-добрия случай. Като студент ужким имаш 20 дни допълнително платен отпуск, но отново това може да се случи само и единствено с разрешение на работодателя, и познайте дали се случва... Дори за неплатен отпуск, ти трябва разрешение от работодател. На повечето места те осигуряват на минималната работна заплата, трябва да вършиш 100 неща без те да са ти в трудовата характеристика, понеже работодателя пести от заплати за служители. Полагаш извънреден труд без да си съгласен и без да ти се плаща. Получаваш удръжки и глоби за щяло и нещяло. Почивки през работното време, само ако имало възможност... Болничен? То, това да го е страх човек да се разболее в тази държава. Нощен труд- Какво е това, яде ли се?
Това е моето мнение.
ПП: Лично аз, ако не видя някаква промяна в близките 2-3 години, мисля да стягам куфарите за чужбина, колкото да не ми се иска и това да е краен вариант

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: 896d306343
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За съжаление си е точно така. Това е България, все пак и тук всеки с гаражен бизнес се изживява като бог и си мисля, че без неговите подаяния, които гордо нарича заплата, ще умреш от глад. И лошото е, че по малките населени места хората нямат много избор и или бягат в чужбина или поне в голям град или търпят гарите на такива робвладелци. Ако си млад, бягаш, но ако ти остават няколко години до пенсия?
И забележи, после следва рев, че нямат качествени хора. Пък те давали "цели" 800 лв! Ма защо няма млади и образовани хора?! Въйййй, нИ знам!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: de20787e6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "Получаваш удръжки и глоби за щяло и нещяло. "

Което е абсолютно незаконно!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 0e497d7401
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Проблема на българина е че не си знае правата и не разбира какво му предлагат, подписва наляво и надясно без да чете, после реве.
Споментата промяна в КТ, важи само ако има подписан КТД, а КТД се подписват в големите заводи с над 100 работника, където шашми като дребните работодатели не правят.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 46f5fae7fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На България образовани хора не й трябват. Това са просто популистки приказки на политиците. Точно обратното е. Икономиката ни доколкото изобщо имаме такава е ориентитана към прости и мръсни производства, които имат нужда само и единствено от обикновени работници - роби, които да блъскат за 800 лева. Политиците умишлено държат страната бедна и с нисък стандарт, за да имат евтина работна ръка за фирмите си. Дори и някой заблуден инвеститор да се появи на хоризонта, бива веднага изгонен.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: ab189871ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Преди 15 г си обещах че, за българи няма да работя каквото ще да става! И си удържах на думата!
Няма по- тъпи същества от български "шефове"! Съвсем точно се връзва за тях "пази боже, сляпо да прогледа"!
Идеята май е да изгонят от България останалите млади хора и чак след "чистката" да започнат да си внасят каквито са договорили вече ... това обаче ще засегне бг работодателя също, няма кой да им седи при тези условия.
Та, смятам че, въпросът е по- скоро политически. Заселване на други...

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: ab189871ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   По- добър вариант би бил всеки при неговите си родители за 1 година и да спестявате, отколкото при свекъри- без значение дали негови или твои родители.
Поотделно вероятността да запазите добра връзка е по- голяма отколкото родители да се месят.
А като сте в дома им е неизбежно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 5093f09762
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Толкова сте тъпи, че някой насила и за врата чакате да ви хване та да ви потърси правата.
Еми работодателите не са тъпи затова и се възползват от вас, вие какво искате на вас ли да купува мерцедеси последен модел? Гледай ги ти парцаливците.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 315e26e08f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Номер 5, и аз някъде преди около 13-14 години го осъзнах това и с Божията помощ го изпълних. Работих няколко години за чужденци и всичко беше повече от прекрасно. След това още няколко години работих отново за чужденци с известни условности, понеже имах пряк шеф от Румъния, който имаше всички негативни черти на нас българите. Въпреки това мениджърите над него ме познаваха добре и не смееше много да ме закача. Все пак при всеки възможен случай ми забиваше нож в гърба, въпреки че за него направих много. Накрая, когато напускаше погоди номер на всички, като успя да промотира най-големия мързеливец в компанията за негов наследник. Така, въпреки че гледам всячески да се махна, в момента ми се налага да работя за българин. Компанията на хартия е международна, но на практика положението е като в чисто мутренска фирма. Много български компании могат само да се учат. В региона всичко е замряло и чужди инвестиции почти няма. Въпреки това, не се отказвам и си търся много активно работа. Колкото до това каква е целта на родният "работодател", тя е много проста. Да останат послушковци, неграмотници и подлизурковци, които са съгласни да работят за без пари при вредни и ужасни условия на труд. Няма значение дали са българи, цигани, турци, украинци и т. н. Важното е да робуват и да не се оплакват. Ако нкой пък случайно вземе да се надига, да могат с 50 лева "увеличение" да му запушат устата. Докато си мълчим и не правим нищо, това ще е положението и ще става още по-лошо. Ако се обединим дори и съвсем малко, можем да постигнем нечувани резултати. Давам прост пример. Фирмата, в която работя, откакто е поета от българския си мениджър буквално се гаври с персонала. Съответно 95% от новопостъпилите си тръгват в рамките на месец-два и наличният персонал е на ръба. На управителя обаче изобщо не му пука и не пипва заплатите, дори отряза и малкото бонуси, които се даваха. В един момент на хората им писна и трима човека напуснаха по едно и също време, защото всеки си бе намерил по-добра оферта. Изведнъж, както уж нямаше пари, така се намериха от днес за утре и заплатите се вдигнаха. Трябва обаче да се действа и то сега, защото утре ще никарат и камъни да чукаме, ако си мълчим!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker