По-умни ли са работещите в университетите от масовия офис служител? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

По-умни ли са работещите в университетите от масовия офис служител?
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 1676 пъти
Липсва ми свободата на студентството. И училище ми липсва, но в университета бях заобиколен от повече интелигентни хора, от колкото мога да срещна на каквато и да е работа (особено шефовете и мениджърите са яко прости, дори в големите чужди фирми). Да, липсва ми свободата, да пиша доклади и да не ми следят KPI и колко поръчки имам по телефона. Кажете, дали да запиша докторат? Дали като преподавател колегите и шефовете ми ще са по-умни и начетени хора от простаците, каквито са масово хората в една аутсорсинг фирма? Дали преподавателите имат повече автономност от един агент продажби в кол център?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: 57e08f4be3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Майка ми преподава в столичен ВУЗ, имам приятел докторант. По-знаещи и начетени - може би, но дотам. Ще видиш същото поведение като навсякъде другаде, но ще е "по-културно" и шлифовано така да се каже. Интриги, злословене, селски изпълнения, завист, егоцентричност, ужасяващо мазнене, любовни драми, алкохолизъм, доносничене, подкупи и студенти-олигофренчета. Но все пак мисля, че е по-приятно от кол център при всички положения. Ако вярваш, че можеш да станеш асистент, бих те посъветвала да запишеш, но занижи очакванията си. Хората сме скапани навсякъде.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: fe926eebc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ще взимаш малко пари!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 83065ef531
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Няма студенство вече, няма студенстки години... Вместо тях има онлайн училище от вкъщи, където никой не желае да взима участие, преподавателите нямат желание да са преподаватели и нищо не е както трябва :/
И това май ще продължи и другата година.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: f971c39063
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За съжаление не. И в университета е като във всяка друга фирма. Има си готини хора, има си и връзкари с огромно самочувствие и всичко е въпрос на късмет шефът ти от кои ще е.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 7b729bc19d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Преподавател съм във ВУЗ. Такава свобода няма никъде в държавния сектор, пък да го сравняваш с частния, просто няма база за сравнение. За работна среда, всяка катедра е различно, моята всички работят консултанти по фирмите, много рядко се виждаме, за да има някакви конфликти. Всеки университет си обявява докторски програми, два пъти годишно, харесваш си направление явяваш се на изпит по конспект, има и формален изпит по чужд език. В момента има много свободни места, защото от една страна асистенти без докторски степени ги съкратиха, от друга кзчезна практиката преподаватели да преподават до живот, станеш ли на 65, вън от чадъра. Надявам се да съм бил полезен.

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: daab8bdc0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Университетите са място където има повече интелект. Самата дума го казва - университет. Това е академична среда.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 9d7adf222d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, по-умни са. Средата е друга. Аз вече съм главен асистент. Парите са добри 1500лв. Предстои ми доцентура и заплатата ще е 3000лв. Интелекта в университета е съвсем друг. В частна фирма беше ужасно...

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: fe926eebc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Долу сутиените! Това не гарант, че като запишеш докторантура, ще попаднеш на по- умни колеги!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ff94bb483e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Каквото и да е било студентството ти, голям е шанса да не е същото сега, дори да запишеш докторантура, просто няма как да е гарантирано, че ще е същото, особено сега с тези онлайн лекции. И на мен ми липсва много, особено бакалавъра.

А идиоти и тъпаци има в училище, в университета, в магазините, в аутсорсинг фирмите (както ти сам каза) и къде ли не. Работя изцяло онлайн, "познавам" си колегите само от чата, може и много от тях да са тъпаци.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: fd5429a284
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   По-добре най-глупавия сред умни в университет или институт (лошото момче), от колкото най-умния сред морето от тъпаци в някоя фирма тип кол център, банка и пр.

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: c155a391ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Номер 5 е много прав. Няма такава свобода наистина. Никой не те следи, работата е супер лека и малко, парите са добри. Има много бонуси и почивка. Но интригата е на по-високо ниво с по-умни събеседници, някак по-прикрити са всички, по-хитри. По-подмолни. Затова на такова място като създаваш контакти, трябва да гледаш да не прекаляваш и малко от малко да държиш хората настрана. Да не ги добавяш във фейсбук и т.н.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: fd5429a284
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ето обява от университет в Германия: "Жени и чужденци особено са добре дошли." В редовна немска фирма няма да са толкова либерални и чужденец ще вземат само ако е ИТ, иначе на длъжност чистач. Аз работих за кратко в оперативен отдел на голяма и известна фармацевтична компания в чужбина и освен, че работата беше безсмислена, хората бяха с десни, националистични убеждения и едвам прикриваха ксенофобията си. В университетите повечето са с леви убеждения и интернационалисти (всяка крайност е глупава, но за мен като българин в чужбина ще е по-добре в университет). А средата е много важна. Навсякъде из т.н. големи аутсорсинг компании работят едни от най-долните, злобни и посредствени човечета. Не си струват парите да търпиш такива наоколо.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: fd5429a284
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   2 в България да, телефонистите взимаме повече от мед сестрите и преподавателите, но в Швеция, Германия и пр. гимназиалните преподаватели взимат същото или повече, а университетските винаги повече. За дългите отпуски да не говоря, 30 дни, а тези фирми като моята смятат 20 за много, при условие, че работата на телефон, макар и тъпа скапва. Освен това да преподаваш лекции, да публикуваш научни доклади и да те цитират е супер. В аутсорсинга дори и тийм лидерите и мениджърите не ходят на симпозиуми, не публикуват статии, рядко изнасят лекции. Но пък обичат да тормозят. Целия BPO сектор е една пародия, безсмислени професии, без принос за обществото, с единствена цел носене на пари на фирмата, т.н. bullshit jobs.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 7f9dfc7a75
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Е че офис и кол център едно и също ли е? Има фирми и фирми. Вярно, че повечето са зле, но умните и глупави деления стават поради начина на живот и работа. В университета всеки се напъва да се направи на умен, а преподавателите няма какво друго да правят освен да философстват и да си казват мнението. Във фирмите е обратно - всеки има конкретна и еднотипна работа да върши, изнервя се и не иска да се занимава с излишни чужди проблеми. Оттам започваш да си въобразяваш, че в университетите са много умни, а по фирмите глупави. Само че ако вземеш един доцент в масовия случай не може да свърши практическа работа по своята специалност. Ще има да умува и обяснява как стават по принцип нещата, но на практика ще се мотае и бърка с месеци. Особено важи за доценти и професори в ИТ областта! Доцент-програмист - нещо като смешка. На думи ще се изкара Нобелов лауреат, а някаква глупост има да я ровичка половин година. Накрая хем безкрайно бавно, хем посредствено, но за него ще е голямо постижение и ще има да го коментира със себеподобните си следващите 20г.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker