За Коледните партита с колеги - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

За Коледните партита с колеги
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 1565 пъти
Здравейте. От около 3 месеца съм в голяма и успешна българска фирма. Както знаете, тази година заради ситуацията с covid няма да има банкет и колеги предложиха да се съберем и всеки да донесе нещо домашно и да останем в офиса. В нашия отдел сме около осем човека. Две клюкарки, които не понасям, с други двама нямам какво да си кажа, само двама човека са ми симпатични и само с единия мога да водя откровени и открити разговори за почти всичко. От самото отначало не исках да присъствам защото знаех, че ще ми е крайно тъпо с тях. За мен подобен тип събирания са абсолютно безсмислени, защото в края на краищата сме колеги и ни свързва само и единствено работата. На подобен тип събирания не можеш да си позволиш да се отпуснеш, да пийнеш, да споделиш нещо по-лично, защото не знаеш кой ще ти забие нож в гърба и това да се отрази на работата ти. Вие какво мислите за тези събирания?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: fa24b78d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Щом не се чувстваш добре не ходи, може да се събереш с другите двама, които са ти по - близки на домашно, но пак имай едно наум.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 1292fc3fb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Абсолютно съм съгласен с автора и с момер 1.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: d5b20d4fe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   И аз трудно намирам хора, с които да говорим на един и същи език. Не е нужно да ходиш, щом предчувстваш, че няма да ти е приятно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 3c516884cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Абсолютно безсмислени са. А и опасни поради изложената от теб причина. С колеги само и единствено се работи и абсолютно, ама абсолютно нищо друго. Казвам ти го от позицията на моя професионален опит, който вече минава 25 г.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 94bb9d2d35
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От автора - нямаше как да не присъствам, задължиха ме, защото беше в офис и не ми дадоха по - рано да си ходя. И очевидно не ми беше приятно и го усетиха, но.. Като не искаха по - рано да ме пуснат и да си спестим мръщенията и стойките..
До номер едно, ами и домашното не е никак добра идея, вече си ставаме доста близки.. Все пак да поканиш някого вкъщи е доста сериозно, поне за мен. И честно казано, колегиалното лицемерие доста ми тежи, но все пак става дума за пари...наема, сметките, храната и др. Няма кой да ми ги плати. :)
Въпроса е, че подобни събирания се инициират от шефовете, на които им е през оная работа кой кого харесва. Нали са шефове и си мислят, че всички ги харесват тях, (реално всички им се подмазват) следователно всички СЕ харесват един друг и всичко е идилия. Аз лично за сега не искам РАБОТАТА да се превръща в ЖИВОТА ми.

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 0841c025cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз също като цяло съм против подобни събирания, дори се радвам, че тази година нямаме т.нар. "парти". Атмосферата във фирмата и без това е токсична, няма нужда човек да се натоварва и след работно време. Миналата година доста от колегите си изядоха набързо порциите, направиха едно-две наздраве-та и бързо-бързо се изнесоха. На мен също ми се повдига от "колегиалното" лицемерие и се старая да държа работата си далеч от личният си живот.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 573be0c74b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, на такива сбирки се пази дистанция, хората с които в такава среда може да се говори спокойно за стойностни неща не са малко.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 19df824d21
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Аз мисля, че нищо не ти пречи веднъж в годината да прекараш няколко часа (най-много 2-3) с хората, с които работиш. Дори да не ги харесваш, можеш да уважиш събитието. Все пак не е всеки ден и не струва кой знае какво усилие. За шефовете това често е важно, защото сега няма тиймбилдинги.
Смени си нагласата, може да имаш проблеми с такова мислене.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 96c53d8a18
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не, номер 1, не може да не се иде. Това е обида към фирмата. Присъствието е задължително, макар да се води пожелателно. Отсъствието се забелязва и се тълкува зле. Ненавиждам тези партита! Винаги съм ги мразила до смърт. Но отиваш, усмихиваш се, отчиташ присъствие така, че всички да те видят, че си там, главно шефовете, и после тихомълком се изнизваш. Това поне винаги е била моята тактика.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 80433d410a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Към номер 10 от номер 1 в бившата ми работа не всички колеги отиваха на банкета на фирмата, но бившата ми шефка никога не е правила проблеми за това. Дори дългогодишни служители се е случвало да не отидат. Явно във всяка фирма е различно и във вашата повече се е държало на присъствието. Иначе съгласна съм, че не е приятно цяла вечер да се усмихваш насила на хора, които по време на работния процес не се държат човешки с теб и те плюят зад гърба. Обикновено като ходех на банкетите гледах да се забавлявам с хората, които са ми приятни.

 
  ...

...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: c5ed23268a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ами моето мнение е, че трябва да ходиш на работа с желание, да намерш начин да общуваш с хората и да ти е приятно. Моите колеги са ок. 30 човека, от разни поколения сме всички, но може би защото всички са доста образовани и говорят по няколко езика, възпитани хора са и винаги ми е приятно и интересно като се събираме. И става винаги много весело. Не е идеално, има едни две стари моми клюкарки без никакъв личен живот, които после дъвчат цяла седмица кой какво, но пък на никой не му пука от техните глупости.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 4100c1bbf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 9, защо да не може да се отиде. Отношенията между работодател и служител са двустранни и договорени. Разбрали сме се аз да върша определена работа, за определени пари. От там нататък всичко е само и единствено по желание. Да не говорим, че много хора се самозабравят и започват да се мислят едва ли не за феодали. Преди години имах една колежка, която отговаряше за производството в малка фабрика. Толкова си беше повярвала, че при едно увеличение на заплатите с по 50 лева, което дори не зависеше от нея, беше започнала да се тръшка, че никой не й казал "благодаря"! Сякаш тя някога е казвала на някой от тях "благодаря за положения труд". Имал съм и началник, който обичаше да организира вечери всяка седмица с мениджърския екип, главно защото не беше от града и нямаше какво да прави. Отначало ходех и ми беше приятно да пием по 1-2 бири заедно, но в един момент нещата започнаха да се превръщат в пиянски запои от негова страна. Стояхме до посред нощите и на другия ден сме пак на работа. На всичкото отгоре беше изломотил нещо уж от друга случка, но явно искаше в прав текст да му се благодари за вечерята. Направо останах потресен. Не стига, че си жертвам свободното време, че и съня, ами ще иска и да му благодаря, сякаш съм му някакъв роб! Другите мазници обаче чинно рецитираха всеки път, като ученички и се правеха на щастливи, въпреки че едвам се натискаха по масите. Крайно време е да се отървем от този робски манталитет и да си отстояваме правата. Преди съм подчинявал личния си живот на работата и хората, които най-много се облажиха от моя труд, който беше абсолютно допълнителен, после ми се изплюха в лицето и то не веднъж. Тогава се научих да си ценя времето и труда. Къде ходя и какво правя в извънработно време си е лично моя работа и никой няма право да ми държи сметка. Партита, тийм билдинг и и прочие, само ако аз искам.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 631683ff1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   До 9

Напусни фирната тогава. "Неувъжение" после "тълкуване" ... Защо ти е това в живота? Десеторно ли плашат спрямо конкуренцията?

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 1273e89115
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Аз по фирмени банкети не ходя, пълно е с лицемерие и подлизурковци. Отделно всички подписали мишки се вземат за лъвове, а аз съм леко кибритлия после пишем в районното. Не си губи времето да се усмихваш насила, и да се харесаш на хора за който не ти пука. Поздрави

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker