Искам подкрепа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Искам подкрепа
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 1255 пъти
Здравейте, пише ви една дама с образование и мечта :)
Много ме е страх да започна да работя за себе си, без шеф зад гърба си. Въпросът е, че явно животът ми ми го налага да го направя, понеже не попадам на нормален работодател, ако въобще има такъв. В момента не работя, но през новата година ще започна най-вероятно да се справям сама. Знам, че в началото ще е много трудно и най-вероятно ще имам доста разходи и ще съм на минус. Причината, за да се наложи да взема това решение, че предлагат масово минималната заплата или малко над нея, пари с които трудно се живее. Разбира се има и още причини- некоректността, лошото отношение и пълен работен ден около 10часа.
Искам хора, които са минали по този път да дадат своите съвети и мнение!
За протокола: Аз винаги изпитвам страх от всичко в живота, особено от промените. Липсва ми смелост, иначе изглеждам смела личност и държа на думата си винаги. Искам вашата подкрепа, че дори и да не се получат нещата, винаги има изход.
Благодаря ви за отделеното време, весели празници! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: a194c699f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В абсолютно същтата ситуация съм, със същото мислене и страхове. Обмислям в момента и аз започване на собствен бизнес. Според мен посъбери пари, защото отварянето на фирма, документи, счетоводители, касови апарати и т.н. си е големичък разход.

След това разучи максимално това, с което искаш да се занимаваш. А ако си го работила преди това - още по-добре. Разучи конкуренция, цени, колко се търси, ако има инвестиция в техника примерно, намери си техника втора ръка като за начало...

И си определи един лимит. Примерно 2000лв, за да стартираш. И още 2000лв, които да са пари за странични разходи или да покриваш сметки за минусовите месеци и т.н. (ако имаш сигурен страничен доход, би било прекрасно). И не превишавай тези 2000лв. (Казвам примерно, според зависи от бизнеса ти). Ако ги превишиш - спри, за да не се вкараш пък в дългове.

Друго - поинтересувай се от маркетинг и реклама. Много са важни за новите фирми, трябва да имаш добра реклама. Страници в соц мрежите (в тях се плаща за реклама), сайт (плаща се за домейн, както и за програмист да ти го направи и маркетолог да ти го маркетира), било то обяви някъде или брошури или.. каквото ти дойде на ум. Много е важно, но имай предвид, че е и разход.

И си приготви всички нерви къде що имаш. Всичко се постига с упоритост и помни, че в една фирма клиентът е най-важен.

Успех :)

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 5478ec6809
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря ти, успех и на двамата/двете ни! Дано да се справим :)

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 3ab2a375ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ще те подкрепя по правилният начин- посочвайки ти веднага две огромни грешки които ще не биха ти позволили да се справиш:

1- Аз винаги изпитвам страх от всичко в живота, особено от промените. "
По- страшното е: "предлагат масово минималната заплата или малко над нея, пари с които трудно се живее. Разбира се има и още причини- некоректността, лошото отношение и пълен работен ден около 10часа.

2- "дори и да не се получат нещата, винаги има изход." - още не си започнала, а вече се отписваш/програмираш за неуспех

Каквото и да започнеш, винаги с ясната идея как ЩЕ успееш!
Тук ще вметна че, винаги има изход колкото и да е трудно в началото, не значи това че, трябва да се откажеш, а да положиш повече усилия или смениш тактиката.
Имаш няколко дни да промениш настройката си от "може би, пък ако не..." т.н. на "ще го направя- знам как и мога" много е важно да го виждаш развито, дори да визуализираш.

Винаги има изход, разбира се, но няма защо да го търсиш, целта е да влезеш, се наложиш, развиеш! И това и ще направиш!
Успех и нека и късмета те придружава!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 49bac14b99
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   работил съм за огромна корпорация за много пари и в един момент станах излишен и реших че понеже всички са неблагодарници ще си бачкам за себе си по правилата на корпорациите тоест да заобикалям всички възможни правила по най тактичния начин и разбира се на държавата това не и хареса защото аз не се отчитам където трябва като корпорация и се опитаха да ме смачкат и резултата е 10 000 лв за адвокати няколко съдебни дела и огромен скандал със някой органи в тази мафиотска държава и опит за принуда на прокуратурата да ми повдигне обвинение защото от котки се оказаха в ролята на мишки и моята борба продължава. За да успееш много е важно кой познаваш и много воля и труд.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 20086aa7c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И подготви се за некоректни бизнес-партньори и клиенти... Ще ти настръхнат косите от нивото на междуфирмената задлъжнялост (средно по половин година, докато в повечето европейски държави не стигат до повече от два месеца закъснение на плащанията) в някои сектори. Винаги има такива фирми, които завличат по-малките, като не плащат, а после хоп - фалит. По-големите и мощни фирми настояват за плащане веднага, ама малката фирма борейки се за всеки клиент може и да се излъже да чака с плащането или риска да остане с пръст в устата. Вярно е, че може би сега ще откриеш освободена ниша, в която да се настаниш, но и ще ти трябват доста нерви и дисциплина да се развиеш... съответно и пари за по-дълъг период от нормалното. Много просто затвориха кепенци и се поскатаха... ще изчакат да отминат нещата и после пак ще отворят. Нямам представа с какъв бизнес смяташ да се заемеш... но дано да си относително добре подготвен/а и когато видиш, че се трупат загуби, по-добре спирай навреме, че да не затънеш. Има много мечтатели дето по този начин изгубиха имотите на родителите си и ги оставиха на стари години буквално на улицата. Ей такива образи най- ме дразнят... Предполагам обаче, че авторът е доста по-осъзнат и отговорен човек и ще преценява относително трезво ситуациите. Желая ти успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker