Колко пари се изкарват така? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Колко пари се изкарват така?
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 2138 пъти
Здравейте! На 18 съм и напоследък се интересувам от нещо, а именно колко бих могъл да изкарам със собствен малък бизнес, магазин примерно.

Та, въпроса ми е следния, да речем че някъде в близкото бъдеще реша да се занимавам с някакъв малък бизнес от рода на:

-магазин за хранителни стоки или нещо друго

-приготвяне на храна и доставянето ѝ по домовете (или място от където могат да си я вземат лично (искам да кажа че завършвам готварско училище и съм изкарал няколко готварски курса, тъй като това ми е страст и обичам да готвя))

Това са нещата които основно ме интересуват.
Искам да ми кажете колко горе-долу мога да изкарвам на месец от тези две неща, като изключим положението с вируса. Някой занимавал ли се е с това или да каже ако познава някой с подобно занимание, колко си докарва горе долу на месец или година? (Относно магазина, мисля да работя сам ако случайно реша да започна нещо в бъдещето)
И питам горе долу средно за страната а не за дадена област или град!

Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: 37248c5a4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   това е бизнес с ниска добавена стойност. Неслучайно гледат да слагат боклуци в храната за да намалят разходите максимално-

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 4163e004ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Първо поработи 2-3 години за някой друг и чак тогава почвай да правиш бизнес.Много хора така си мислят и накрая фалират.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 0dffe54e90
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Как мислиш, че може да се даде конкретна сума, при положение, че това е функция от поне десетки фактори, които ние, а най-вероятно и ти не знаеш. Все пак по мой наблюдения заведенията за бързо хранене, както и за храна за вкъщи доста си вървят, особено, ако са на атрактивно място, за разлика от хранителните магазин, тип гараж, който просто си умират, заради големите вериги.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 7516afa6bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От автора към коментари 1 2 и 3, аз питам ако има някой човек който се е занимавал с това, или ако познава някой, и също не съм тръгнал още след завършването да отварям магазин. Случайно ако не сте забелязали споменах няколко пъти, че това е евентуален вариант за напред в бъдещето, което може да е след 4 или 10 години дори, просто исках да знам как стоят нещата за да знам дали си заслужава да спестявам пари докато (подчертавам) РАБОТЯ ЗА ДРУГ за тази си цел, дали има смисъл, а и просто ми дойде като бизнес идея, не че задължително ще го правя... Иначе се извинявам ако не съм се изразил правилно и не сте ме разбрали.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 6598a5279e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   А защо не питаш човека за когото работиш, или някой от курсовете. Май само си чешеш клавиатурата.

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 8b59cd7c15
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Винаги съм се удивлявал на такъв въпрос. От бизнес може да се изкарва от минус милиарди до плюс милиарди. Това не е като работа на заплата, където имаш някакъв относително гарантиран минимум и като цяло някакъв приблизителен диапазон. То дори и там има хора, които изкарват 1000 лв в дадена професия, има и такива, които изкарват сигурно 5000, може би и повече.

Какво да отговориш на такъв въпрос, не знам. Всичко е най-вече до бизнес умения. Аз от къде да му знам бизнес уменията на автора. Ако са като уменията на създателя на МакДоналдс може и милиарди да изкара, знам ли. Ама ако няма умения, може и разходите дори да не си покрие.

Отговорът на такъв въпрос е "зависи". По-правилен не мога да измисля.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 6598a5279e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Пич, пак номер 6. В Русе има една жена, която прави домашни торти и си ги продава през фейсбук страница, без фирма, без нищо.

https://www.facebook.com/tastethememory

По принцип не е желателно да го правиш без фирма, но като за начало, докато завъдиш клиенти и натрупаш пари за инвестиция в ресторант е вариант. Хем ще натрупаш маркетингов опит. Има и такива хранителни магазини, които работят само с фейсбук страница и доставка по домовете.

Разгледай подобни страници, може да ти хрумен и на теб нещо различно, с което да се отличаваш от конкуренцията и според помисли за подобен вариант за начало. Хубавото е, че не ти трябва кой знае каква инвестиция, можеш да го правиш и с домашните уреди. Може би само един хладилник ще ти трябва допълнително като за начало.

Защото един ресторант си е сериозна инвестиция. Един приятел си отвори баничарница и му отидоха 20 бона само за кухнята, като имаш предвид, че е купувал само уреди втора употреба и то от приятели на ниски цени.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker