Колега налита и заплашва - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Колега налита и заплашва
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 2371 пъти
Здравейте, искам да споделя с вас, как днес колега ме заплаши и налетя на бой!Не съм вярвал, че може да има толкова зле като поведение хора!От година и половина съм на това място и съм такъв човек, че гледам да се държа добре, да не обиждам, каквото ми кажат го изпълнявам.На въпросния колега му направих доста услуги за които ме помоли, като например разтоварване на дърва, курс с кола за пренасяне на багаж, черпил съм го разни неща и също последният път го закарах до болницата защото му прилоша и го изчаках, даже го закарах до тях след това.Тези услуги ги направих за да помогна, a не за пари.Подчертавам, че не съм го обиждал или според мен не съм имал някакво лошо поведение или държане!Той пие на работа, но не се напива, по скоро е алкохолик.Hяма ден да не пие, даже започва от сутринта по малко.Oбаче пие така, че да не му личи.В началото го черпех и алкохол даже.Доста по стар работник е и е такъв, че не обича да му се дава акъл за работата.Kато образование е със средно доколкото знам, като мен.И така до случката днес - за нещо съвсем безобидно което му казах(за маркировката на едно пале как трябва да бъде)той явно го възприе, че му давам акъл така да се каже, и пред другите колеги каза, че съм го дразнел и нервирал и ми тръгна на бой!На мен обаче ми писна и му казах нещо от сорта "какво ми скачаш" и какъв е проблема!Той тръгна към мен, но се спря и влезе вътре в цеха.Toва става пред един от другите стари работници, но той е много точен човек и след това разбрах, че ме е защитил!Проблема сега е, че този който ми налита, след работа се е обадил на този който ме защити, и го е напсувал на майка!Сега пък точния колега се заканва да бие лошия.Дайте някакъв съвет какво да правя!Мислех да излезна болнични от понеделник, но по добре е да отида на работа!Та поуката от цялата история е направи добро изяж л....!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: 2f219f8c18
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Говори с този човек открито, но имай едно наум че не е много читав.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: a2323bf3f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Говори с ръководството на фирмата, да се предприемат мерки. Ако ли не, се оглеждай за работа другаде и при подходяща възможност тръгни от там. Да се работи с токсични колеги не е добре, или на място където се толерира това.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ca9efed41d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Тук става въпрос за ниска интелигентност, няма какво да направиш, освен да се дистанцираш от него. Няма как да се промени, не му помагай и не взимай отношение вече.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 379c9fd3df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   За това на бегли познати никаква помощ.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: fd4ac460a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Съветът ми е да бЕгаш далеч от тази "работна атмосфера". Учи ако можеш и се махай от подобни махленско-ман*алски места. Пияници и кой е по-по-най, жалка история. Ако се опита да ти посегне и можеш, напляскай му шамарите и се махай!

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 20543e82b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Правиш докладна записка свободен тескт със входящ номер в деловодството и следиш за развой и решение, посочи и свидетели.
Аз така се оправих, иначе по другите начини ще изкарат теб виновен.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: d55fed6c87
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не се занимавай с глупости, спри да комуникираш с алкохолика и говорете с него само по работа. На другия ти колега обясни, че няма защо да си къса нервите и да се занимава с глупости и той. Като спрете да му обръщате внимание ще видите как ще си коригира сам поведението.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 69eb65dc7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Имаш работа с човек, който е с ниски задръжки, да го наречем - лесно пали, вероятно лесно си сменя настроенията, може и лесно да забравя, че се чувства засегнат, а може дори напротив. Той не е запомнил доброто, което е видял от теб, защото интелекта му няма такъв капацитет да запомня, осмисля и да вади някакви дългосрочни изводи. Колкото е да грозно, той е близо до животински инстинкти, със своите моментни реакции. Такова поведение, естествено е характерно за употребата на алкохол, такива са циганите - първосигнални и буйни, такива са дребните престъпници и в крайна сметка и самите животни.

На твое място бих му се извинил, съзнавайки, че той трябва да ми се извини. Приеми го, че има умствени проблеми и спрямо него не можеш да прилагаш критериите за нормален човек. Едно извинение, колкото да се успокои, някой дребен подарък, под формата на цигари, алкохол, баничка, каквото там обича и после разговор със шефа да не ви се пресичат пътищата. Ако това е невъзможно - нова работа. Той няма и едва ли е способен да се промени, а ако шефа не иска да го маха, ти ще си тровиш живота.

Това е, което ми идва на ум, може би някой надзирател от затвор, възпитател в ТВУ или подобен ще даде по-компетентен съвет, защото работят точно с такива.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker