Наведена глава сабя не я сече - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Наведена глава сабя не я сече
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 2598 пъти
Трябва ли човек да си мълчи на работа и да се оставя да бъде мачкан за да оцелее на работното място? За втори път попадам на място където няма никаква организация и шефове нарциси.Двойни стандарти.За едни правилата важат за други не.Обиждат работниците си и си правят с тях неуместни шеги.Малко само да си отвориш устата и изхвърчаш.Виждам колеги, които са потиснати и си мълчат само и само да не ги изгонят.Понеже сега с тая криза покрай короната е трудно човек да си намери работа има доста наплив от кандидати и това сякаш им дава крила и ги кара да се самозабравят.Проблема е ,че повечето хора са овце и не осъзнават, че една фирма без персонал дори не може да съществува и, ако не са те, същия този шеф ще е на борсата за безработни и вместо да му се опънат и да го принудят да се държи с тях нормално ,и да подобри условията на работа, те предпочитат да си мълчат и да се мазнат на шефа, при все че той ги мачка и да се съгласяват да работят в нечовешки условия.Що за безграбначни са повечето хора и предпочитат да наведат глава за да не бъде отсечена?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: 155d710a8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Такива хора, като колегите НЕ ЗАСЛУЖАВАТ МИЛСОТ! Имаш пълното право - морално и духовно, да ги мачкаш!!!

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: b23fb34d12
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Пич, няма сми да си отваряш устата и да се правиш на герой. Просто определи къде ти е границата и какво не можеш да приемеш. Аз например съм решил, че могат да ме гърчат, ако са учтиви и уважителни към мен. Някои са такива прекаляват, ама не искам да си губя работата. Оня ден 14 часа се изгърбих, ама ми се "извиняваха", че станала грешка и нямало как. Знаех каква е работата, но го приех.

В момента обаче, в който някой тръгне да ми повишава тон и да се държи неуважително избухвам. Независимо шеф/меф. Един после идваше да ми се извинява, не искал и прочие.

И най-важното - имай нещо странично. Ако постигнеш някакъв страничен доход, ще се видиш сам как наперваш гребен. Естествено почва да не ти пука чак толкова. Другите, включително шефове обикновено го усещат и от само себе си се получава, че не те гърчат толкова. Имам един познат, дето няколко пъти пребиваше преки шефове. Позволяваше си го, защото неговите родители са в чужбина му пращат по 600 евро/мес. Не са богатство някакво, ама не е останал гладен и бос и съответно може да си позволи да не търпи гаври.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: f0c6e83dd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Уви, това е действителността! Хората не са солидарни по между си, не са задружни и затова са слаби и уязвими. Няма профсъюзи, никой не отстоява правата ни. Има измислени професионални сдружения, които съществуват само на хартия и до толкова, доколкото да събират задължителен членски внос. Кому е нужно това- на никого от работещите, но такъв закон са прокарали- трябва да се плаща, за да работиш. Колегите не се съюзяват по между си, а всеки се спасява поединично- чрез мазнене на шефа и доброволно унижение, чрез подмазвачество и лицемерие. Това сме ние, българите! За разлика от нас, циганите се подкрепят безусловно, затова са сила и никой не може да им излезе насреща. Опитай се да глобиш един циганин- познай кога ще се получи! Ще скочи цялата тайфа, а ние ,българите се опитваме да се сближим с шефа и да злепоставим колегата, който има чувство за чест и достойнство и отказва да бъде гъзоподмийник.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 0affe55268
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   "Имам един познат, дето няколко пъти пребиваше преки шефове. Позволяваше си го, защото неговите родители са в чужбина му пращат по 600 евро/мес. "

Не че нещо, амам как си позволи всички съдебни разходи и как не е в затвоа, а и как изобщо го взима някой на работа, защото такива рабтои остават в трудовата книжка и досието.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 0bfde577eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Има една хубава страна на работата - в тази обстановка можеш да си избереш приятели и партньор в живота. Разкрива се характера на човек.

 
  ...


...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 87994223de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От такива шефовеве, нянам никакви проблеми да крада и да ги предавам :)

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: ca8b8a1ae8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   5 мерси от партньор в живота от работата, твърдо не.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 53df655d3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Прости хора само от насилие разбират. Аз тренирам от около десет години, не съм висок, но съм здрав и имам тежък удар. От сегашните ми шефове не мисля, че има някой, който би могъл да издържи на единоборство с мен. Това, че някой на хартия се води над мен не означава абсолютно нищо. Ако престъпи границата, нищо не ми пречи да измета пода с него, пък после да ме правят каквото си искат.

Що се отнася до вербалната агресия, трябва да се научиш да си пускаш някои неща покрай ушите. Лесно става, като осъзнаваш, че това са просто думи и няма как да те наранят. Целта на такива хора е да те манипулират, да те накарат да реагираш емоционално и да ти влязат под кожата. Реално не са с нищо по-различни от гаднярите в училище, просто средствата, с които си служат са различни. Когато видят, че не могат да те засегнат нито физически, нито психически, ще отидат да търсят по-лесни жертви.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: c4c312337c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Мазнят се и мълчат, защото някои от тях са добре и вземат по-добри заплати от други. Шефовете в една фирма винаги са си вързали гащите с любимци и си ги къткат, за да може в трудна ситуация все някой да остане. Виждал съм не малко обединения на служители и винаги уволняват някой слаб, невинен за да покажат зъби и злоба при конфликти между ръководството и служителите.

Имал съм лош опит с кофти служители и шефове и в такава среда заради не зряло поведение винаги е отвратително да се работи. Най-добре се работи в среда, в която си максимално свободен и спокоен. Само че тогава, поради факта, че навсякъде има по някоя гадна и злобна душа, се отравя колектива. Бил съм сред доста интелигентни и възпитани хора и смея да кажа, че злобарите не смеят да кажат нищо. Просто средата не им го позволява.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker