Работа като стюардеса. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Работа като стюардеса.
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 2060 пъти
Здравейте, на 17 години съм и съвсем скоро ми предстои да завърша училище. Насочила съм се към професията, , Стюардеса''. От малка тази професия ми е мечта, тъй като доста пъти съм пътувала със самолет и винаги, която и дестинация да съм посещавала най-интересната част от пътуването за мен беше именно престоя в самолета. Изчетох доста форуми и страници свързани с въпросната професия, какво е необходимо като умения и т. н, но всичките теми са доста старички и предполагам вече има нови правила, изисквания и бих била много благодарна ако някой е запознат с професията и с нейните тънкости. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: 4e11329514
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Езици, мила, езици!!!! Английски, немски, френски, гръцки, полски, шведски, трябва и да си красива, учтива, вежлива.... лесно не се става стюардеса.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: ae9d3704b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Всяка работа, с която си изкарваш прехраната и някой е готов да плати за нея е достойна за уважение според мен. Но, стюардеса в момента не е от най-престижните социално професии и най-вероятно имиджа ѝ в обществото ще продължи да пада. Била е супер престижна преди 30-40 години, защото е тогава е нямало нискобюджетни авиокомпании, самолетите и полетите са били по-малко и съответно се е ставало много по-трудно, заради малкото места. Освен това, жените в Западния свят в мнозинството си са били домакини, т. е. не са работели, а това още повече е вдигало цената в обществото на тези жени, които са работели. Разбира се, това не е важало за България и Източния блок, защото тук жените са били третирани, както сега тези на Запад, т. е. като равни и имащи право на кариера. Допълнително се е изисквало и знанието на поне един западен език (френски или английски) и руски, а тогава чуждоезиковото обучение не е било застъпено, както сега. Сега децата започват да учат английски още в детската градина и продължават във всичките класове на училище (само за инфо, аз съм на 41 год. и започнах да уча английски едва в пети клас и то като втори чужд език, т. е. въобще не е бил сериозен предмет, както математиката или литературата). Същото е било и на Запад - рядко е имало някой да знае и английски и френски и някакъв трети език. Освен това сега можеш он-лайн да учиш и сам, т. е. има източници за слушане и гледане и учебници безплатно. Преди е имало само учебници без аудио, т. е. било е по-трудно от сега усвояването на чужд език, отколкото сега, а това всъщност е най-важният инструмент на една стюардеса.
Други причини. Преди полетите са били скъпи и са пътували предимно хора от средната класа и богати (провери колко е струвал един полет Ню Йорк - Париж с Конкорд и защо ги спряха от полети). А това предполага и едно по-високо интелектуално и образователно ниво на пътниците, а оттам и изискванията към персонала, който ги обслужва. Сега, когато има много толкова много полети и толкова лоу-кост, самолетите се ползват от всякакви хора, например шофьора на баничарка Майкъл от Манчестър лети до Барселона в сряда за мача на отбора му и се връща в четвъртък пиян с още 150, такива като него, защото двата му полета струват 40-50 лева. Дали от Райън еър ще искат стюардесата да им рецитира сонетите на Шекспир или просто да е средно хубава, за да се задяват с нея и да поръчват пепси по 10 лева кенчето или някоя друга глупост, която струва на борда поне 5-6 пъти, отколкото на земята. Освен това, вече има и много стюарди мъже, т. е. щом една изначално женска професия я работят и толкова много мъже не е престижна, чак толкова. Минус е това, че ще страда личния ти живот, ако си семейна. Представи си да си виждаш децата веднъж на два или три дни. Поне за теб, това сега не е проблем.
Т. е. стюардите/стюардесите в момента са просто сервитьори на летящо бистро (при лоу-кост) или ресторант (при традиционните авиокомпании). А изисквания си има, както и за другите професии - езици (поне два чужди), височина и маса, да могат да плуват и да могат да бъдат вежливи с идиоти.
В заключение, не е лошо за едно младо момиче, ще обиколи почти цяла Европа със сигурност, както и много други места извън Европа (най-вероятно Азия - ОАЕ, Тайланд, Сингапур), ще се сблъска с хора от всякакви култури, може да си намери и подходящ мъж. Но това ще е до време, например до към 28-30. След това ще ти писне, да се будиш в Берлин да имаш 3 полета и да едва да се дотътриш вечерта до хотела си в Лисабон и на следващата сутрин да се повтори същото. Ще почнат да болят и краката от постоянното ходене с токчета. Да, добре е, но е ограничено, като време.
П. С. Ако може всячески отбягвай лоу-кост компаниите, там си е експлоатация срещу не много пари. Цели се в традиционните компании, като Еър Франс-КЛМ, Луфтханза и другите им подобни.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: f407e2684f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ето от един сайт /първия, който излиза/: ИЗИСКВАНИЯ ЗА УЧАСТИЕ
Навършени 18 год. Средно образование. Чисто съдебно минало. Английски език. Медицинска годност. Комуникативни умения.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 741e23c085
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ще си слугиня в самолета. Щом това те влече... ми добре.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker