Какво ще стане, ако просто спра да ходя на работа? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (107723)
 Любов и изневяра (25871)
 Секс и интимност (12666)
 Тинейджърски (21058)
 Семейство (5508)
 Здраве (8575)
 Спорт и красота (4436)
 На работното място (2543)
 Образование (6677)
 В чужбина (1435)
 Наркотици и алкохол (1004)
 Измислени истории (765)
 Проза, литература (1577)
 Други (15461)
 Избор на редактора (147)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от На работното място

Какво ще стане, ако просто спра да ходя на работа?
преди: 9 месеца, 17 дни, прочетена 1333 пъти
Здравейте,

Историята е следната: мразя настоящата работа заради шефа си. С опити за жалки манипулации, тъпи интриги, непоследователност и скъперничество упорито се опитва да създава напрежение и разправии, но ние бързо се усетихме. Това го дразни адски много, което го кара да е още по-пасивно агресивен, особено към по-чувствителните колеги, които лесно се откриват и споделят чувствата си. Аз го играя темерут - гледам да си свърша работата, мигам умно, когато философства и не общувам много с него извън това. Други колеги му се откриват много, споделят му личния си живот, плачат дори пред него, емоционални са и той се възползва от това, гледа да изкяри от това, че са чувствителни. Прави го съвсем нарочно. Отделно за всички жени, които не му се връзват на тъпотиите, говори, че са недоклатени. Мен също се опита да ме обиди индиректно, когато му казах нещо на въпреки, с много селско-порнографски виц. Това продължава вече 2 години, като през последните 7-8 месеца си търся усилено работа. След няколко интервюта ми потвърдиха от място, което много харесвам, чийто услуги ползвам често, познавам работещите там и т.н. Пряко свързано е с хобито ми и ще мога да го практикувам директно. Обаче им трябва човек веднага, тъй като е доста натоварено. Онзи плъх няма да ме пусне в никакъв случай, тъй като работя по обемен проект, за който му трябват всички хора в офиса, а е за най-доходоносните ни клиенти. За нищо на света не искам да изпускам другата работа, от малка си мечтая за нещо подобно. Затова обмислям просто да не се появя, след като ми преведе заплатата в началото на седмицата. Допълнително смятам да си взема и всичко, по което работя, за да не може да го използва и да трябва да почва наново. Моята дейност е отделна от тази на колегите ми, затова тях няма да ги засегне. Това си е моят интелектуален труд, моята визия, над които се бъхтех и извън работно време, защото в последния момент му щукнало да обърне всичко на 180 градуса. Срещу заплащане под средното за бранша естествено, докато купува дизайнерски столове по 600 долара парчето за офиса. Няма да стане. Та освен да ме уволни дисциплинарно, защото не се появявам на работа, може ли нещо друго да ми направи? Не ми пука за стажа в труд. книжка, това ми е първата работа на договор, досега винаги съм била на свободна практика.

Благодаря ви,
Н.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 16 дни
hash: 4eff315a6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Прочети си трудовия кодекс, там всичко си е разписано. Не съм го гледал от повече от 10 години, но да, може да те уволни дисциплинарно, което ще ти затвори много врати в бъдеще, ако искаш да работиш за други хора, а не на свободна практика. Работодателите гледат тези неща.

Има разбира се и друг вариант. Отиваш и му казваш "напускам, ето го предизвестието. Сега си избирай - пускаш ме на момента, или един месец си клатя краката в офиса докато ти се усмихвам мило" (може да го формулираш по-нежно, разбира се).

 
  ...
преди: 9 месеца, 16 дни
hash: 51d8c84b8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Смело се отнасяш към едно дисциплинарно уволнение. Него, ако не гонобжалваш ще ти остане в книжката, а понякога е проблем. Не знам какво пише в договора ти, характеристиката и вътрешния трудов еед относно изработеното от теб. Може да те погне за кражба. Ти си ги изработила, но за фирмата, следователно са на фирмата, а не твои. Защо не си пуснеш предизвестие с болничен или предизвестие с плащането му. Така следва да те освободи веднага.

 
  ...
преди: 9 месеца, 16 дни
hash: 1ab8cc5f16
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Подай молба за напускане, като ти е писнало от тази работа.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 16 дни
hash: be4c7b0c20
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   По-добре просто напусни от днес за утре. Така няма да имаш дисциплинарно уволнение в книжката си, което колкото и да е прави лошо впечатление, понеже на бъдещи работни места няма да знаят историята и винаги ще имат едно на ум с теб. И в двата случая ще те глобят една заплата минимум, а ако са повече по договор - колкото са. Дори и да ти е изплатил вече заплатата, може да те осъди и ще го направи много лесно. Тогава ще му платиш и разноските по делото. Иначе, аз те подкрепям, защото и аз съм в почти същата ситуация. Имам некадърен управител - парашутист, който не спира да всява напрежение и хаос. Отделно има няколко парашутисти като него, които получават огромни заплати и бонуси, а дори не си пускат компютъра. Когато трябва да се работи обаче, аз и моят екип трябва да вършим всичката работа. Затова, най-добре си събери всичко в един ден или малко по от рано и към края на деня си депозирай заявлението за напускане. Задължително си вземи копие с входящ номер за теб, за да имаш доказателство. Преведи си и неустойката, ако няма откъде да ти я удържат ( задължително пази банковото извлечение ). Ако внасяш неустойка на каса, задължително си вземи отрязък от приходният касов ордер. Бий им шута без изобщо да се замисляш.

 
  ...
преди: 9 месеца, 16 дни
hash: 35e45d8637
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ще те уволнят дисциплинарно, това ще стане. Ще се впише това в трудовата ти книжка и ще стои завинаги там.
Опцията ти е: подаваш предизвестие, но не го спазваш, като си плащаш дните, които не си спазила (обаче трябва да платиш брутната сума). Имаш това право по Кодекс на труда и никой не може да те спре по никакъв начин.
Другата опция е да си подадеш предизвестието и да помолиш; бъдещия си работодател все за отсрочка. Ако ти си най-добрия кандидат и те смятат, че ще най-добре ще им свършиш работата, ще направят компромис.
При всички случаи съветът ми е да действаш, щом сегашната ти работа те натоварва, а другата е свързана с хобито ти. Не изпускай този шанс, много малко хора го имат.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 16 дни
hash: b12aee2061
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Най-лесният начин е да си платиш една брутна заплата-тоест предизвестието ти и да си отидеш в новата фирма.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 16 дни
hash: b06136c61b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Много детско и елементарно. Отиваш достойно и без да се обяясняваш казваш, че искаш да напуснеш веднага по взаимно съгласие. Ако ти каже не си даваш предизвестието с копие за теб и за времето, което принципно трябва да си на работа няма да получиш заплата. Искаш неплатена отпуска, имаш и платен такъв и въобще не се държиш, каго 5 годишна. Освен това можеш да се договориш да работиш при него и да си довършиш работата и проекта на граждански договор. Кой какво рекъл, казал се абстрахирай тук има бизнес отношения.
Може да потърсиш съвет от Инспекцията по труда.

 
  ...
преди: 9 месеца, 16 дни
hash: cd2974beea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Разгледай в интернет законите, мисля че това за 1-2 месеца предизестие не е задължително и е разрешено законово да не го спазиш.

Друг вариант е може би да дадеш 20-30лв за адвокатска консултация.

 
  ...
преди: 9 месеца, 15 дни
hash: 8e718f11c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Има право по договор да ти удържи последната заплата, в трудовата книжка ще пише "дисциплинарно уволнена", но щом вече сте се харесали с новия работодател, няма да му направи впечатление. На твое място бих оставила парите и да си продължа напред с живота. Ако сега оставиш новата работа, кой знае кога пак ще изкочи нова, а и времената са много несигурни. Все пак си пусни молбата да се разделите по взаимно съгласие, може да имаш късмет.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 13 дни
hash: 2b8e6dc00d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Благодаря за отговорите!

Тъй като малко се позабавя публикуването им, а трябваше да реша този проблем до вторник, отидох директно при него и казах, че от утре просто няма да идвам, защото еди-си-какво. Буйства, вилня, предлага ми повече пари, заплашва ме, но аз съм тъпа и зла. Трудовата книжка си е в мене, така че няма какво да пише... не знам защо толкова ви страхува тая книжка. Вадиш си нова после и толкоз, голям праз. Кофти е, ако си имал дълъг стаж в компанията и ти дреме за него, но моя случай не е такъв. В крайна сметка ме нахрани колко непрофесионално било, повече не искал да ме вижда, подписахме за взаимно съгласие по чл. 325, изплати ми и отпуската, което не очаквах изобщо, и приключихме. Проектът, по който работех, го качих на флашка и го изтрих от служебния компютър. Пращала съм му всичко по него и, ако се разрови, ще си го намери, но е мърляв и кой знае къде си е забутал имейлите. Едно нещо трябва да му се праща поне по 4-5 пъти, защото няма никаква организираност. Негов си проблем, да се оправя.

Отново благодаря!
Поздрави,
Н.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker