Преквалификация, но към какво? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Преквалификация, но към какво?
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 1652 пъти
Завърших нещо което нито харесвам, нито ми се удава - Бизнес администрация. Завърших изцяло на база БГ търговско право, политика, ИТ в бизнеса и други такива предмети. Късаха ме по математика, статистика и счетоводство. От всички икономически/бизнес предмети само проджект мениджмънт минах от първия път с мн. добри оценки. Та така. У нас особено моята диплома не означава нищо, нищо че е от чужбина. Все ме търсят за кариери тип кол център или офис планктон. Карал съм курсове по програмиране, но не е моето, а обичам да ровя по компа. Дали сисадмините са добре платени?

Какво обичам и правя за кеф от дете:
Да пея и пиша песни, да танцувам
Да ровя по системните настройки и регистрите и да настройва Уиндоус
Животните
Да скицирам коли / чертая сгради
Обичах и лога да рисувам, но графичния дизайн не е за мен - прекалено мн неща се изискват за смешни пари
Полезно хранене/диетология
Да проверявам контролни/домашни и да пиша на дъската
Университети и учебни заведения
Да пътувам

Хора на които се възхищавам:
Певци, музиканти
Архитекти
ИТ/програмисти/дигитални номади
Учители
Някои медици и диетолози

Въпросът е ясен - кое от всичките да избера за преквалификация? Не искам професия като банкиране защото искам да работя с хора, на които се възхищавам. За собствен бизнес ми е рано. Но и не се виждам да кодя по цял ден, въпреки супер заплащането. Играл съм си на учител но било мн стрес. Колко взимат архитектите и диетолозите? А авто дизайнерите? У нас да си певец не плаща добре, но може като странична кариера. Моля помогнете ми с план Б!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: 56d6396181
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Здравей ти пускаш много теми тук и това е поредната. Аз ти бях писала и в другите теми, НО от написаното от теб вече оставам с впечатлението, че на теб не ти се работи! Искаш някаква лека работа колкото да се каже, че работиш, но да изкарваш добри пари. Това в България не става лесно и ако нямаш връзки. Много си не ориентиран. За медицински специалности забрави. Там се иска много учене и има много стрес и напрежение. Същото е и с учителската професия. Щом да пишеш код не е твоето също, тогава забрави за много пари и работа в офис. Според мен по лека и добре платена работа от кол центъра няма да намериш. Ако обичаш природата, ти казах да идеш на село при някой арендатор, но там се иска яко бачкане цял ден за 20 30 лв надник! Дипломата ти от чужбина явно е от някъв треторазряден "университет", така че добре, че поне знаеш език иначе и в кол център няма да те вземат,
За музика и танци също няма кво да коментирам.. Все пак успех и бъди здрав! Ж21

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 67c6c567fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   2 личи си че не си стъпвала в кол център. Изобщо не е лека работа, психически мн натоварва. Само влизаш да се заяждаш с хората и май не си и на 21 а си една дама дето тук все се хвали с бизнеса си. Твоята диплома пък е златна, сигурно си с УНСС.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 56d6396181
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Не влизам да се заяждам и не не позна нямам нито бизнес нито съм стъпвала в УНСС, даже и не знам къде се намира точно, защото в София ходя много много рядко (нямам нужда от молове и тн). Годините се хептен няма да коментирам...
Дадох ти добронамерен съвет, но ти просто не искаш да го приемеш. Не съм казала, че работа в кол център е лека, но е сравнително добре платена и в офис на бюро. Пак ти казвам не ставаш нито за преподавател нито за медик, щом да говориш по телефона и да пишеш мейли те натоварва. Не знаеш какво изкаш и това не е заяждане, а самата истина! Съжалявам, че отделих от времето си да ти помогна със съвет
За такива като тебе в Трънско викат "нашло па се зашло"! Успех все пак дано намериш твоята сфера и се реализирашЖ21

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 594e7e2d9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Пишеш и се изказваш неграмотно. Оправи това, пък после мисли за професионална реализация.
Груба съм, но е градивна критика!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 87c8cfc752
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ако обичаш да пиишеш посни научи също как да компоизираш музика с fl studio.

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 67c6c567fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   2 аз съм си написал на кои професии се възхищавам. Как реши, че търся пари? ! За мен най-важно е да правя нещо, което ми допада, престижа и славата. Е има и 1-2 други професии, които ми допадат - радиоводещ и ТВ водещ, но може да ги сложа към "Певци, музиканти". Актьорството ми харесва като дейност, но не и хората, които го работят - не харесвам префърцунени нарцисисти и лигльовци, музикантите са далеч по-дълбоки като душевност и мислене.

А относно стреса, имам проблеми с кортизола - завишен ми е следобед и като цяло с надбъбречните жлези, та е нормално да търся нещо, което не е с много стрес или поне стресът е положителен, ест. че медицината отпада, а и ми е късно да уча толкова тепърва на тази възраст! За диетолог се учи по-бързо обаче и това е един вид възможност, но до колко има работа за тях....

А за учител - зави си си какви ученици и колеги ще ти се паднат. След мелето в кол центъра, едва ли ще е по-зле, може да е само по-добре, а и поне имат много ваканция, коя фирма ти дава 30-45 дни годишно за отпуск? Признавам си, харесва ми да преподавам, но е професия без престиж, трудно ще се оженя като учител в гимназия, с PhD бих имал повече престиж, макар че като среда училищата ми харесват повече (в университета от 100 човека в огромна зала кой ли ще ме слуша? ! ).

От креативните професии определено най-много ми допадат пеенето, писането на песни и архитектурата. За архитект може и да не е късно, а и е уважавана професия, дори да съм прост чертожник бих се гордял, че съм спомогнал за създаването на някое блокче (не ми е ясно точно кой отговаря за фасадните решения).

За пример ще дам една позната - винаги се обръщат към нея с архитект еди-коя си, титлата й има тежест, а не съм чул някой да нарича който и да е икономист или банкер "икономист Петков", "банкер Желязков" например. То и с учителите е така, но в университета си професор У или доктор еди-кой си.

Ясно е, че няма лесно, знам, че всеки гледа да те изтиска за да му донесеш пари, но поне искам професия, където ще получа нещо в замяна. Славата и престижа лично мен ме привличат много повече от парите, иначе щях да преглътна всичко и да стана едно ИТ където са големите пари или да отида в някоя банка. Или както казваш да съм добре платен, но анонимник в кол център. Това не е за мен, искам признание.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 4e8bdb73c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Кефи се и се възхищавай на нещата, дето си написал, ама те не стават за друго, освен за хоби. Ако си бакалавър по Бизнес администрация запиши Магистратура в български ВУЗ, виж на какви имаш право и си избери нещо. Или се ориентирай към академична кариера, щом ти харесва преподаването. Не знам какво против имаш офис планктона, с тази диплома какво очакваше да ти предложат? !
Друг вариант е да запишеш второ висше, не знам на колко си години. Щом си мъж, работи нещо с добра заплата, кефът го остави за след работа или в почивните дни. Успех желая!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: d9bcb70077
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Е хем искаш лека работа, хем не искаш офис. Последно? Стани учител по езика и давай частни уроци.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 67c6c567fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   А ако ми е скучно програмирането, но не и компютрите, то мога ли да стана QA/тестър?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: d9bcb70077
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Е нали мразиш работата в офис? Виц във фейса има група за QA. Много си търсят, малко намират работа. Запиши нещо в медицинския колеж, след като не си учил в БГ, имаш право на държавна поръчка, няма да плащаш. Приема е лесен, реализацията 100%, работат не е в офис.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker