Биткойн - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Биткойн
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 1899 пъти
Здравейте, някой знае ли дали има вариант да се заложи срещу цената на биткойн(мисля, че се наричаше къса позиция). Интуитивно имам чувството, че цената ще падне доста, въпреки че идва криза и сега се печатат много пари без покритие, на което може би се дължи доверието към него като алтернатива. И как така тези, които държат банките, медиите и социалните мрежи/едни и същи хора/ дават толкова широка гласност на нещо, което уж е алтернатива на банковата система.
Да не се отклонявам!
Не съм търгувал на борса никога. В България доста трейдъри ги показаха в господарите на ефира. Така че може ли да им се има доверие.
И второ, ако заложа 3000 лв да речем и цената падне 10 пъти, това означава ли, че ще спечеля 30 000, или не се изчислява така.
Лек ден!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: 9a3617013f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Късата позиция представлява следното: продаваш биткойни, без да ги имаш. Т.е. все едно ги взимаш на заем (примерно на стойност 3 000 лв). Разбира се, трябва да имаш някакви средстава по сметката на инвестиционния посредник, за да гарантираш евентуално покачване на цената. Примерно 20%, т.е. 600 лв (т. нар. ливъридж, понякога се дава и като съотношение, в случая 1:5). Цената им пада да речем на 300 лв. Купуваш си ги обратно за 300 лв същия брой биткойни. Връщаш си ги и си прибираш разликата от 2700 лв. Обяснявам ти принципно как стоят нещата, иначе става с 2 клика и не е необходимо да се правят реално такива транзакции. Потренирай на демо сметка с виртуални пари няколко месеца хубаво да научиш принципите на сделките и техническото им изпълнение, както и да се запознаеш по-добре с транзакционните разходи.

Т.е. при 600 лв инвестиция, взимаш 2700 лв печалба или 450% печалба. Тя даже няма да е 450%, защото има различни разходи по сделката (спред, разликата между курс купува и продава, лихвен суап евентуално и други такси, например за неактивност, при някои брокери трябва да си активен, т.е. да правиш сделки на определен период от време). Отделно дължиш данък 10% върху чистата печалба и няма как да го укриеш, защото те са длъжни по закон да те декларират пред НАП и ти си подаваш данъчна декларация до края на април за предната година с документ от самия посредник и те засичат печалбите, за да не ги излъжеш или в случай, че изобщо не си декларирал печалбата.

Не е точно - 10 пъти поевтиняване, 10 пъти печалба, зависи от ливъриджа. Обаче това има сериозни рискове, защото ако цената дори моментно се вдигне с 20%, колкото да ти закрие гаранцията по сметката, то тя автоматично ти се закрива на загуба. После може и наистина да падне 10 пъти, ама файда, защото ти вече ще си извън играта. Т.е. има го и момента на тайминга, който поражда сериозни рискове.

Отделно се поинтересувай сериозно за таксите и лихвения суап. Има брокери, които имат сериозни такси и лихвен суап. Т.е. може да излезе така, че дори да паден цената, тези разходи да ти изядадат цялата печалба. Даже ако спада не е голям, може да си на загуба въпреки спада.

Поинтересувай се добре предварително за конкретния посредник и задължително пробвай с виртуални пари първо няколко месеца, хем да придобиеш по-реална представа за разходите, хем да свикнеш с платформата чисто технически. Ако примерно нещо се случи с посредника и фалира, и твоите пари изгарят, защото ти реално не притежаваш биткойна при такива операции, а един вид просто се обзалагаш, че цената му ще падне. Наричат се договори за разлика (CFD) и не винаги изрично се споменава. Ако искаш реален биткойн, тогава няма как да направиш къса позиция и изобщо не трябва да се ориентираш към инвестиционен посредник, а просто да си го купиш и да си го съхраняваш.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 7cda24de6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   "Здравейте, някой знае ли дали има вариант да се заложи срещу цената на биткойн"

Да.

"И второ, ако заложа 3000 лв да речем и цената падне 10 пъти, това означава ли, че ще спечеля 30 000, или не се изчислява така. "

Не. Не се изличляват така. Можеш да спечелиш само до 3000 лева, ако си шортнал на тази цена.
Лошото е, че загубата ти може да е 30000 лева, дори и да ги нямаш.

Съвет - не се навирай между шамарите.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 60a3924d42
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Никога не търгувай срещу пазара и с пари на заем или токени, ако ще играеш таз игра купуваш и държиш, а ако падне хеджираш или ако нямаш кинти за сейфти ще чакаш се върне, а да падне доста при тези графики няма как да стане. Всеки ден все повече и повече хора губят доверие в така наречената финансова система. Правителствата и банките през 2017 се опитаха да го унищожат сривайки цената и резултата е че на хората не им пука и ще го купуваме защото МРАЗИМ банките.. Според мен биткойн е началото на края на тази система и ще отнеме власта на световното правителство, очаквайте регулации или опити за забрана като Индия, обаче няма как да го махнат просто от мрежата и за това Сатоши Накамото е неизвестен защото има издадена смъртна присъда.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 3eb65d8716
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   3, то пък защото биткойна изобщо не може да се манипулира.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 60a3924d42
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   от 3 до 4 ако може да се манипулира сподели как на нас невежите, ако говориш за цената вече е много изключително трудно а за самата система ако говориш очаквам да ме просветлиш. Уязвимостта са портфейлите както и с портфейла който си държиш хартийките

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 9a3617013f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   5, има си достатъчно материали в нета, дълго е за обяснение. Да, традиционните пари и аз също смятам, че си имат много недостатъци и като цяло системата трябва да се промени, но и криптовалутите не са решение. Причината е много проста - те са много много волатилни. Няма как нещо, което онзи ден е струвало 20 000, вчера е струвало 10 000, а днес струва 40 000 да е разменно средство.

Един прост въпрос - колко хора биха си продали имотите срещу биткойни, при положение че още на следващия ден той може и да е паднал на половина. Ти би ли рискувал да загубиш половината спестявания на 2-3 поколения за един ден?

Друг въпрос - ако си производител на стоки, би ли продавал стоките си в биткойни? Представи си колко суровини купуваш, колко заплати плащаш, колко други разходи имаш, докато произведеш една стока. И ти правиш тези разходи в биткойни. Себестойността се смят доста точно и често печалба е само 2-3%, при масовите производства може да е и по-малка. Обаче стоката и нейната продажба е на лице след дни, понякога месеци. Ами ако за тия месеци биткойна падне на половина? Целият ти производствен процес се обезсмисля, защото всичко се свежда до цената на биткойна в крайна сметка. По тази логика по-добре направо да си купиш биткойни и да спекулираш, отколкото да се занимаваш с производство.

Изобщо ако подобна валута изцяло изместо традиоционните пари се обезсмисля изобщо цялата икономика и целия бизнес. Биткойна може да се използва наред с традиционните пари в определени ситуации, но никога няма да може да измести традиционните пари или поне не в този си вид.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: af5c9bfefd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Благодаря за коментарите относно какво представлява късата позиция. По сложно е от това, което мислех и за сумата, която бях готов да прежаля, явно не си струва. Поздравления за сайта и модераторите, благодарение на Вас хората споделят ценен опит като този, от който се възползвам аз.
Автора.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: dcdf1cd70b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Правилно си се орянтирал приятелио, даже мога да ти споделя има един сайт бит мекс (надявам се модераторите да не възразят) там има така наречения левераге трейдинг. С малко можеш да изкараш много.А за биткойна положението утива под вода квото беше беше. Лично аз днес пуснах къса позиция с 5к усд и очаквам поне 200к печалба идните дни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker