Неприятни усещания на работното място - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Неприятни усещания на работното място
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 2763 пъти
Здравейте,


Започнах нова работа пред два месеца, обаче вече ходя без мотивация поради следния проблем. Хората, с които работя пряко са двама мъже и две жени. Нямам нищо против тях по принцип, но усещам някакви недоизказани намеци от единия мъж, които ме притесняват. Проблемът е, че този човек е с 20 години по-възрастен и аз въобще не го харесвам по никакъв начин, освен че се държа приятелски и любезно, което според мен е задължително за добри отношения на работното място. Не искам да създавам конфликти, но явно ще се наложи... Този човек е на по-висока позиция от мен. Обучаваше ме в началото, но сега, когато вече не се нуждая от неговата опека, ми звъни почти всеки час на личния ми телефон с въпроса "Какво правиш, исках да те чуя? ".... В началото си мислех, че го прави, защото се притеснява, че ще сгреша по някакъв начин, но вече ме дразни и меко казано ме притеснява, и ми е много неприятно. Отделно от това има достъп до камерите в офиса, следи ме какво правя и при позвъняванията буквално ми държи сметка как стоят на стола, и други такива нелепици. Вчера например имах доста клиенти (застрахователна компания) и след като си тръгна последният клиент, веднага ми прозвъня да ми каже "Виждам, че имаш много работа".... Не знам как мога да спра всичко това. Въобще не ми е приятно, не знам какво може да последва и започнах да се страхувам от този човек. Не мога да говоря с ръководството засега, защото съм нова и съответно не вярвам да ме вземат насериозно. Моля, дайте ми някакъв съвет, защото имам чувството, че ще полудея. Дори се очертава да работя само и единствено с него в сътрудничество, а това ме ужасява още повече.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: 7806d08012
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Може би е изискване някво от фирмата, защо не попиташ. Като те пита кажи, че работиш. Как така ще те гледат с камера постоянно. Или просто се опитва да те разкара от работата.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: e02c2c8527
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Поредният загорял чичак, който не е имал особен успех с момичетата като млад и сега се опитва по този супер смотан, дразнещ и глупав начин да предизвика интерес в младата си колежка. Правете си сметка, колко е зле в отношенията си с жените този човек, щом не се усеща, че по този начин сериозно вреди. Аз съм млад мъж и съм ги виждал тези неща сред мои стари колеги. Придобили малко власт и някой лев и започват със смотани опити от началото на пубертета да пробват да впечатлят някоя млада колежка. Сестра ми ми е показвала как са и писали такива нейни колеги. Поне 7-8 човека. Един и беше изписал поне 20 съобщения в рамките на 3-4 дни. От друг имаше 14 пропуснати повиквания за ден и 5-6 СМС-са. Тя е малко непукист и хич не ги отразява и общо взето са се отдръпнали. Като цяло тези не са особено големи мъжкари и са страхливи, така че много не го мисли. Той, ако е голям мъж е щял директно да те покани и като откажеш, повече да не те занимава, а не да ти звъни за щяло и нещяло. Може би не е редно поне в началото да реагираш остро, защото има големи злобари сред тях и ако заема някакъв началнически пост може да ти свърши някоя мизерия. Наистина аз съм мъж и не мога да ти дам най-точния съвет. Има притеснителни момичета, които трудно се справят с такива ситуации. Може и да споделиш с приятел/мъж, брат, баща и семейството като цяло. Или пък с някой близък занимаващ се правна дейност. Може би някои момичета/жени преминали през подобни ситуации по-добре биха те посъветвали.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 818589399c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Записвам разговорите зърнения и разговорите с него в продължение на една седмица, а после със записите при ръководството. Пускаш им ги и ги питаш как се работи с подобно същество и настояваш че, си там именно за да работиш, а не причака да ти следи как седиш на стола например!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 36bbfcc060
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Кажи му, че просто не го харесваш и няма да стане. Ако нещо се възпротиви, казваш на главните шефове и толкоз.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 9251af64df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Пълен игнор, докато не се откаже. Кажи му, че обажданията му ти пречат да се концентрираш. Ако е много напорист, му кажи, че си имаш приятел и не се интересуваш от други отношения с него извън колегиалните.

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 04d46afaa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   На твое място директно му казвам, че ме притеснява и е време да престане да звъни. Или го попитай какво конкретно иска, защо те търси, без да криеш раздразнението си. Може да се е самонадъхал, че има шанс. Явно толкова му е акъла. Отрезви го. Ако не искаш да напускаш, трябва да се абстрахираш някак. Може и да ти направи мизерии, може и нищо друго да не се случи. Но се усеща от написаното, че така няма да изтърпиш дълго. И като избухнеш може и да напуснеш. Поне аз съм така, търпя, търпя и накрая взрив. Затова още сега действай, спри да си подчертано любезна, покажи, че те дразни и прекалява. Пък дано се усети.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 12235dcd0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   С мъж на работно място само на здравей и чисто професионално. Никакви такива приятелства, опеки, менторства и тем подобни глупости.
Този явно грам не работи щом час по час звъни. Просто е загорял и хич не му дреме, че е досаден. Поговори с някоя жена, че не се чувстваш комфортно.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 7cee984525
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Красивите жени не работят в офиси по личен опит говоря. Те стават учителки, певици, актриси, моделки, медици. Офисите са за глупави и средна хубост.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 0678d79062
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   10, че тя и Ангела Меркел може да се причисли към работещите в офис.Сигурно е тъпа, а Андреа е много умна.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: f80963694e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Оо, никакъв проблем нямаш, направи го приятелка ;) Изпитано и работи. Следващият път като се обади, му кажи, че имаш нужда от мъжкото му мнение относно подарък за любим мъж. Сподели му, че от скоро сте заедно, и любимият ти има повод и се чудиш какво би го изненадало, понеже искаш да му направиш приятна изненада. Да обмените мнение един вид. Кажи, че няма хобита, но обича да пътува и май един романтичен уикенд ще го изненада. После му споделяй редовно някакви типично женски неща и суперлативи за гаджето си. Ако ти направи комплимент, просто кажи, "остави тази работа, много си любезен и оценявам усилията ти за добър климат на работа, но всички знаем, че не съм толкова неотразима и честно казано не мисля, че са удачни комплиментите на работа" (в скоби, не приемаш комплименти, не благодариш и т. н. ). Ако ти се обади да коментира движенията ти, кажи "това прозвуча психарско, искаш да кажеш, че си ме наблюдавал на камерите внимателно? И по какъв повод, мислиш ме за неспособна да попълвам полиците ли? " или "Нещо спешно ли има? " Ако пак не те разбере, тогава отговаряш с едносрични думи и студен тон.

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: da7053be50
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Благодаря за коментарите. За момента няма как да го игнорирам напълно, защото както казах, той е на по-висока позиция от мен. Затова ще направя следното. Просто ще си изключа звука на телефона и ще се правя, че не виждам, че ми звъни. Досега вдигах при всяко позвъняване, защото си мислех, че го прави по работа, но вече съм сигурна, че не е така. Ако започне да използва служебния, поне ще имам пряко доказателство, че е звънял в ненормални количества. За момента нямам избор за работно място, защото съм студентка, а и виждате... кризата се задълбочава.

 
  ...
преди: 3 години, 3 дни
hash: 53e33236c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Здравейте отново...
Има развитие по темата, но ни знам дали е в моя полза. Преди 3 седмици споделих на нова колежка за ситуацията... по-скоро я информирах какво точно я очаква на новото и работно място. Казах и за удръжките от заплатата за първите няколко месеца (не ми бяха казали, че ще ми удържат по 100лв месечно за 3 месеца, за да "не са на загуба, ако неочаквано напусна") и за постоянните обаждания на "по-висшестоящия" колега. Не знам сега дали той е слушал разговора от камерите, защото бяхме в офиса, или тя ме е изпортила, но резултатът е, че спря да ми звъни. Това ме радва изключително много, но проблемът е, че взех да се притеснявам за работното си място. Онзи ден разговарях служебно с него и го информирах, че ми трябват 2 дни отпуск поради лични причини и той категорично ми заяви, че няма как да стане без да изтъкне причина. Съвсем в началото ми беше споменал, че ако ми се наложи да отсъствам, само трябва да го информирам. Изглежда се е озлобил (както и очаквах), вече ме поздравява едва-едва и не ме пита никакви странични неща (което е добре), но явно оттук нататък ще ми прави номера. Както виждате ситуацията става още по-токсична и се страхувам да не ме злепостави лошо, защото все пак работим с пари и документи. Всичко може да се очаква..
За да изпреваря събитията дори си пуснах няколко СВ-та на други места. Направо не знам, дано се обадят, че да се махна навреме.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 ден
hash: 3adcc7a287
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Най-вероятно колежката те е изпортила. В такива колективи почти всеки се опитва да злепостави и навреди на някой друг. Според мен, тази фирма я отпиши и търси друго място. Първо, че този възрастния тип се опитва да те сваля, а сега може да започне да ти пречи.

Това, че ти удържат по сто лева в случай, че напуснеш е много некоректно и за теб трябва да е голяма червена лампа. Това може да стане само ако те осигуряват частично и остатъка е под масата. Тогава шефа може да ти реже от заплатата когато и за каквото си поиска.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: fc7fec43f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Машала, мацка!

Защо му мислиш толкова много? Знам, че работата е важна ама то се отнася за навсякъде. Имайте принципи, характер и ташаци( за жените не буквално ест). Уважението си е уважение, но лично аз ако не се чувствам уважаванн, давам това да се разбере на момента. Иначе си навличаш на главата един куп неприятности. Бъди като огледало и отразявай, това, което виждаш! И кво като е шев, не ходи ли да сере и той? Като те мачка психически, удри го там де боли най-много. Може па да е девствен! Или съдист.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9d5388b3d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Голяма грешка си направила да споделяш каква е обстановката с нов служител. Откъде да знаеш, че не се познават преди това. Нищо не споделяй на работа. Мълчи си. Какво ти харесва или не никой не трябва да знае.
Бъди прикрита и не завързвай „приятелства”.
Там където си изкарваш хляба няма приятели.
Ако си в България сега щеше да си изгонена. Дори нямаше да разбереш откъде ти е дошло.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 4086a1123d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Ужас само аз си мислех, че на моето работно място има дърти загорелтаци. Особено един от шефовете ми. И той така с подмятания, а два пъти на възрастта ми. Иска баници да му правя, защото са ми направил увеличение на заплатата с 50 лв заради това, че изкарах магистратура. Отделно работя в държавния сектор и 50 лв явно е много за тях като увеличение. Нямам търпение да се махна от сегашната си работа, но положението е кофти от към интервюта в момента...... Не мога да го гледам този, когато реши да ми подмята нещо, я базици, я некакви такива жалки неща, да му правя баница и то нахалстване и не знам си какво. От къде на къде съм му длъжна. Това нормално ли е ? И аз споделих на билзикети си хора и всички мъже около мен казват да се държа хладно и резервирано. Даже гаджето ми, мой приятел просто не го приемат за нормално. Баща ми също тотално се ядоса последния път. Каза ми категорично, че това няма как да стане баници да правя. Смисъл когато си в такава ситуация, някакъв нещастник дето е шеф над тебе и то заместник директор ходи се оплачи на ръководството, като той е ръководството. Смисъл за сега категорично се опитвам да му казвам подигравателно и на лаф, че скоро няма да има баници. Просто не разбирам на майтап ли е това, или този просто е загорял. Да си наеме прислужница да му прави баници.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker