Не мога да спра да мразя и да завиждам на програмистите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Не мога да спра да мразя и да завиждам на програмистите
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 5895 пъти
Покрай короната ме съкратиха от предната работа и сега работя като куриер и главно разнязам документи.

Приятелката ми ме напусна, трябваше да сменя квартиеата.

Имам много работа с разни ИТ фирмички.

Гледам програмистите и ми се струва че всичко им е наред за разлика от при мен. Останаха си работите с високите заплати, могат да си работят от вкъщи. Въпреки офисите им са пусти все още има по един двама души в офис. Обикновено са офис асистентки и на почти всички мъжете са програмисти, което ме дразни защото сега съм сам.

Имат всякакви екстри, примерно допълителни застраховки - знам защото скоро носих карти за здравни застраховки.
Не мога да спра да гледам на тях като на лигльовци които не заслужават заплатите си.

Въпреки, че нищо не са ми направили ги мразя. Понякога просто от злоба им влизам с кални обувки в офисите, лепя дъвки по вратите. Крал съм и химикалки ама ме е страх да направя нещо повече за да не остана без работа.
Точно защото ме е страх да напправя нещо повече ме озлобява още повече.

Дано скоро свърши тая драма с короната че много им се дразня.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: 706ce4c271
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

1.   Няма на какво да им се дразниш - има глад за програмисти, имали са мозък да станат такива и готово. В компанията ми има няколко програмиста от по-високо ниво със заплати по 5000, бонуси и т.н. Ходят на работа след 13:00 часа, ако изобщо отидат, покиснат малко и засядат в кръчмите. Работят я от Малдивите, я от Алпите, обиколиха целия свят. Един си взе мезонет в Лозенец, друг си купи вила, трети не знам си какво. Пичаги са, умни са и така, нищо не мога да им кажа. Щеше ми се да имах акъл за тая работа, но ми се вижда ужасяващо противно и сложно. Не може всички да са програмисти и прочее. И аз съм тъп бачкатор и мен ме е яд, че за 40 часа седмично ще взимам мизерни пари. Може да се сърдим само на себе си и на възможностите си (или тяхната липса). Никой друг не ни е виновен, че е по-красив или по-умен от нас. И ние да бяхме, и ние щяхме да се възползваме, ама не сме. Толкова си можем, толкова получаваме.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: e620121326
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   Еми стани и ти бе!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: accfb9b724
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Ми стани и ти програмист.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: e627d41509
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

5.   Макар че си злобен, те разбирам, но това не те оправдава, защото и ти можеш да изкараш един курс и за 2 г. да станеш програмист. Дори да не ти се отдава, можеш да станеш тираджия, което не е много по-различно от куриер, даже ще изкарваш повече от повечето програмисти. Лежах в болницата с един тираджия и на него всички му завиждаха, че взимал 4500 лв чисто. И той им каза "добре де, като толкова завиждате, защо просто не станете тираджии. Не е сложно, работа има, какъв е проблема?"

По принцип смятам, че си заслужават парите, защото професията е трудна. НО смятам също, че е несправедливо в България да има 1-2 професии, които позволяват добър стандарт. И не, не казвам, на програмистите и тираджиите да им се намалят заплатите, защото според мен точно такива трябва да са заплатите в една нормална европейска страна, за да могат хората да живеят добре. Но в крайна сметка съгласете, че не може в една страна всички да са тираджии и ИТ.

Проблемът е, че има още хиляди други професии, които също си късат задника от учене, но те не могат и да мечтаят и за половин програмистка заплата, освен ако не са в топ 1% в областта си.

Например един лекар с какво е по-незаслужаващ от един програмист? Лекарят учи 10 г., за да стане такъв и почва на 1500 лв заплата нето. Работи и носи отговорност за човешки животи и здраве години, докато стане достатъчно известен и добър, за да си отвори кабинет, като периодично пак държи изпити и постоянно учи. Докато почне да си докарва прилична заплата, той е станал вече на 40-50, ако изобщо е успял да измести старите кучета, които не пускат кокала и работят и като пенсионери. Докато един програмист с 2-годишен курс и 3 г. опит може да взима същите пари още на 23. Е с какво програмист на 23 е повече от лекар, който е почнал да учи, преди изобщо програмиста да е бил замислен от баща си, само защото изкарал един курс?

Да не говорим колко архитекти, адвокати, счетоводители и какви ли не има, които изобщо не си намират работа по специалността? Те да не са по-прости или по-мързеливи? Ама търсене и предлагане, майна? Никой не го интересува какво си учил, колко си умен.

Какво да говорим за държава, в която сервитьорка на 18 от първия си работен ден с бакшишите взима повече от мед. сестра с 30 г. стаж, която спасява човешки животи или учителка, от която зависи бъдещето на нацията? Или тираджия взима колкото трима лекари, завършили специализация? Или телефонистка без опит взима повече от средностатически инженер?

Аз лично не завиждам за ничии заплати, всеки труд е труден и важен, но определено смятам, че има нещо сбъркано в пазара на труда в България.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: aa79e117c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Защо не станеш един програмист и ти? Пълно е с академии които обучават хора с буквално 0 опит.

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 2da11ac8b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Завистта е едно от най-лошите качества в човека. Първо не е нужно да се интересуваш кой какъв е, какъв му е животът и т. н. и т. н. Гледай себе си и бъди благодарен за това, което имаш, ако ще да е малко. Ти, ако срещнеш и други хора, които са с високи доходи и на тях ще завидиш. Не са ти програмистите проблемът. Просто в България това е единствената професия, която позволява на млад човек, да има по-нормални доходи. Ако повечето професии бяха такива, ти щеше да мразиш всичко живо. Доста е сбъркано и понятието програмист. Има хора, които ходят на 6 месечен курс и се обявяват за програмисти. Има и такива завършили такива специалности в университети. Разликата е от земята до небето. Има и такива с големи заплати, има и такива с доход среден за страната, а има и такива, които се налага да работят на повече места също, защото доходът им не е задоволителен. Имам 7-8 съученика, които станаха програмисти. Някои от тях учиха в чужбина и всички до един се върнаха обратно тук. Че са се върнали си е тяхно решение, всеки преценява за себе си. Някои взимат много високи заплати. И вече на по 30 животът им минава пред компютъра, затлъстяли, полузаспали, може би и девствени. Иначе свестни момчета. Та ето дано те успокои това последното.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: c240a5888c
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

8.   Ами що не станеш и ти програмист? Аз ще ти отговоря - защото нямаш умствен багаж за тази работа и поради тази причина в момента завиждаш. Не можеш да си представиш тези "лигльовци", както ти ги наричаш, колко време са прекарали в практика на този занаят. Изобщо не им е толкова лесно колкото ти си мислиш...скъсват им з*дниците от работа, постоянно гонят срокове и са под убийствен стрес денонощно. И, ако не са те да ти пишат софтуера, още ще си живееш в 20-ти век без телелфон и компютър. Имай малко уважение към хората, които си изкарват хляба честно!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 772f870e17
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

9.   Здравей пич, пише ти един гаден, злобен и разглезен програмист!

Първо - Насочи енергията си към нещо продуктивно, което ще те развие и от което ще имаш ползи, защо не се пробваш за програмист? Не те знам на колко си години (едва ли си на повече от 30), но никога не е късно, нито пък е някаква ядрена физика. В момента се сещам за 2 академии, където в рамките на година и половина-две те подготвят напълно за работа, та вместо да мразиш и да си вгорчаваш живота те съветвам да си седнеш на задника и да започнеш да учиш, ти сам посочи какво ще получиш насреща :)

Второ - Проблема не е, че ние взимаме много високи заплати, проблема е че останалите взимат много ниски! Високите заплати се дължат на това, че в тази професия се учи до края на кариерата ти, не е примерно да учиш за юрист, счетоводител, доктор и други, където след като завършиш си бачкаш с кеф и си донякъде напълно подготвен за всичко. Освен това масово хората от тази сфера бачкаме за чуждестранни компании, където съответно фирмите могат да си позволят да предложат повече на работниците си.

Забелязвам, че има някаква много грешна представа за това какво точно правят програмистите на работа. Хората масово си представят че си пием кафенце, клатим си краката, цъкаме си игрички и за това получаваме по 7- 8 хил. лева... Ами не е така! Ако беше така, то всички щяха да са програмисти и да си клатят краката за 8 бона... Всички разправят че било много лесно, че нищо не правим, че сме разлигавени и по цял ден цъкаме игрички, а когато тези хора някой ги попита "Тогава ти защо не стана програмист?" те дават някакъв тъп отговор, но реално сами си знаят каква е истината и причината... Мога да ти изброявам до утре какви са ми задълженията, как протича един работен ден, какво трябва да дадеш за да получиш, колко много неща трябва да научиш че изобщо някой да те вземе на работа и т.н. но няма смисъл.

Просто бих ти казал цялата тази енергия, която я използваш за злоба да я използваш за нещо от което ще имаш полза. От нещата които си написал оставам с впечатлението, че на теб ти харесва какви неща предлага сферата, но просто завиждаш. Ами тогава се запиши в някоя академия (1-2 години е обучението, много силно практически насочено) и пробвай, ако не стане поне ще знаеш че си пробвал и че не е за теб.. А ако стане? Не ти трябва нищо друго освен мотивация, постоянство и яко писане на код по 5-6-7 часа на ден. Не ги слушай дървените философи, които създават впечатлението, че трябва да си Айнщайн че да си програмист... 3 неща - Мотивация, Постоянство, Много здрав труд.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 765ab3b0c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

10.   Всеки с повече доходи в България се "надува" все едно положението не е въпрос на чист късмет - просто това се търси в момента.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 772f870e17
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

11.   Всеки си вика, че цъкаме на един компютър. Всеки гледа парите, колите, апартаментите, но никой не знае лично на мен какво ми е коствало за да стана програмист. Никой не знае, че си продадох колата за да мога да си плащам курсовете по програмиране. Никой не взима предвид това, че в продължение на година и половина съм спал по 3-4 часа заради раздвоението между работата и ученето, и че ми е идвало да се откажа стотици пъти. Никой не взима предвид лишенията от дискотеки, приятели, излизанки, дрехи, предмети които съм направил поради липса на време и финанси и никой не взима предвид безсънните нощи. Всеки гледа другия и си вика "на тоя му е много добре, искам и аз така" ама въобще не си дава сметка как се стига до там. Всички гледат само парите и колите и завиждат, вместо да предприемат някакви действия..

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 18dddf835b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   Темата ми се струва измислена и провокативна. Но, ако все пак не е, доста е комплексарска. Да си програмист не е никак лесно и трябва много, но наистина много сериозно учене и упражняване, а и немалко акъл. Острани изглежда лесно, но това са хора, най-добрите, от които, напълно залсужено получават такива заплати. А и такива са принципите на пазарната икономика - търсенето на софтуерни продукти е голямо и ще продължава да расте. Съответно ИТ фирмите получават сериозни пари за продуктите си, съответно могат да си позволят и да плащат повече на служителите им, които всъщност са им най-ценния ресурс и не могат да си позволят да ги загубят. Защото, загубят ли си специалистите, губят си и пазарното предимство и просто умират.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 5ad38a309a
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

13.   Ах каква малка душичка пасивно-агресивен. Дъвки лепял с кални обувки влизал. Такива хора като теб винаги на дъното! Така трябва така и е!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 20633b54b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Ами стани програмист, има курсове, какъв е проблемът? "Лигльовци, които не заслужават заплатите си", не са, в момента карам курс начално ниво и се озоврам доста, работата е между 20 и 40 часа на модул на всеки три седмици и то без четенето на учебници, само лекциите и програмирането. И това го правя, след редовната работа от 8 часа на ден. За мен почивка няма, събота и неделя само с това се занимавам. И се чувствам претоварена, а не върша физическа работа. Пробвай и ще видиш колко "лесно", недей само да завиждаш. Има безплатни курсове, ако нямаш пари. Айде почвай и да кажеш как е.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: b3edbe8857
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Щом правиш такива детински мизерии, значи толкова ти е акълът и затова нямаш сигурна работа и висока заплата. Нямаш си представа колко умствен труд за изисква, за да бъдеш добър програмист. Ти виждаш само лъскавата страна на нещата. Като толкова им завиждаш, защо не учи и ти това? Докато все гледаш в чуждата купичка, животът ти няма да се подобри. IT-тата също са добре платени. И тях ли ще мразиш, ще им каляш, ще им лепиш дъвки и ще им криеш химикалките? Жалък си. Ако искаш нещо повече от живота, сядай си на задника и научи нещо, което ще ти осигури шанс за високоплатена работа. А за да си намериш жена, свали малко критериите, защото като те слушам, не ти е особено високо нивото. Просто нямаш шанс за връзка с умна и красива жена.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: e155bf7eca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Аз не разбирам защо като толкова завиждате не се запишете да учите за програмисти. И аз вземам 2300 лева без да правя нищо само защото знам рядък език и си клатя краката по цял ден. Записваш се на курс, учиш и ти дават пари.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: e620121326
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   Много елементарен човек си, за да мразиш!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 8cfdb8f9ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

18.   "Тея момчета - печените, дето трениреат в залата, за тах няма работа, няма развитие. А некви хилави наркоманчета дето по цял ден цъкат на компа -ИТ специалисти, програмисти по 5000лв. заплата. Бахти тъпата държава!"
Нещо подобно бях чел веднъж в социалните мрежи.

Но шегата на страна - като правим жертви и компромиси никой не ни пита как е. Като седим и учим вечерни курсове след работа/университет и ни пушат главите от четене, докато "некви куриерчета" бръмчат по дискотеките с гаджетата, пак никой не ни пита как е. Когато нещата се засерът и работим по 60 часа в седмицата защото проекта трябва да се завърши на време - пак никой не ни пита как е. Като четем по форумите теми като "Защо програмистите са нежелани" (потърси я тук) и четем в тях как ни плюят всички и ни поставят под общ знаменател че сме миризливци, сдуханяцим пъпчивци и тн. пак никой не пите как е.
Ама в момента в който дойде фиша за заплатата всеки почва да гледа в нашата паничка.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: e620121326
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Ако можеше завистта да се впрегне в енергия, нямаше да имаме нужда нито от нито от АЕЦ „Козлодуй“

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 1335a88080
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Озлоблението ти е разбираемо донякъде, но това с нищо няма да ти помогне. Това е логиката "сакам на Вуте да му е зле", което е тъпо и непродуктивно, защото с нищо не подобрява твоето положение. Най-много, както сам си забелязал, да те изгонят от работа.
Вместо това насочи енергията си в по-правилна посока, като например да си повишиш квалификацията, да учиш езици, да се развиваш и да си потърсиш по-платена работа.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 7cf3d3c7e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

22.   Работя в тази сфера - повярвай, не им завиждай. Мачкат ги яко отгоре, очите им стават на нищо и нямат контакти с хора. Да, парите са супер, но само това ли е важно?

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: ab63ece0cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Аз съм един глупав, безмозъчен програмист, който си взима заплатата само за да отваря туториали в ютуб.

Ясно е, че ще завиждаш, след като си мислиш, че всичко ни идва на готово. Считам за ненужно да те питам, ти като си толкова умен, защо аджеба не стана програмист?

Докато ти имаш време да си показваш ниската интелигентност публично, аз гоня срокове от които зависи цялата ми работа, охкам защото гърба ми умря само на 25 години и мечтая поне тази вечер да имам достатъчно време да се наспя пълноценно.

Сам си прави изводите, коя работа е по - натоварваща и смазваща здравето и психиката.

И запомни, нагъл и завистлив шофьор може да бъде всеки! Явно е, че ще си останеш със завистта. Вие друго не можете да правите.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: adaffc7cda
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

24.   Здравей, аз по професия съм пилот, но от началото на пандемията съм летял 3, 4 пъти и то до много близки дестинации.... Имам приятели в ит сферата, които ме посъветваха да се запиша на курсове по програмиране и както неразбирах много, навлязох стабилно в материята, почнах работа и за 2 месеца се отказах, защото не е за всеки, много лесно се уврежда зрението от това да си постоянно пред екран и като си легнеш вечерта да ти се привиждат разни символи, кодове :D. За всяка работа си трябват хора, трябва да правиш(работиш) това в което те бива най-много!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 0497bf34de
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Евала на коментар 5. Наистина проблемът е, че масово работим за ниско възнаграждение.
А колкото до програмистът, който смята, че лекари, счетоводители или юристи завършват и готово. Яко си в грешка. Както ти учиш за нововъведения, така всеки от горепосочените следи за новите открития, закони и практики.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: dc6c42e9d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Трябва първо да поработите върху правописа си. Има още какво да се желае.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 29 дни
hash: 7a213c105b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Аз като жена, която се блъска по 40ч седмично за средни пари ще си призная, че понякога завиждам на проститутките, които правят за 2ч колкото аз за цял месец. Но, това е живота, едни могат едно, други друго, трети нищо не могат. Ако ти се отдава стани и ти програмист? Със злоба и завист нищо не става... залепил си дъвка, влезнал си кален, еми то си е за теб лошата мисъл.. в едно нещо вярвам и това е, че лошата енергия ни се връща двойно.

 
  ...

...
преди: 3 години, 20 дни
hash: d8256f3db5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Авторе, хората масово разсъждават като теб, вместо да се опитват да се развиват. Учила съм висше образование, за да се издържам съм работила, защо родителите ми фалираха по това време и един лев не са ми дали, постоянно инвестирам в себе си и си повишавам квалификацията, знам на ниво С1-С2 три чужди езика и ползвам още няколко. На българина проблемът му е един- гледа в чуждата паничка, завижда и не си дава сметка колко му е струвало на даден човек да успее. В момента уча второ висше като допълваща квалификация , дистанционно е в чуждестранен университет, където имам задания за предаване всяка седмица, в работата ми е толкова натоварено последните месеци, че работя по 12 часа на ден, спя малко месеци наред, за да мога да се справям с всичко, че и къщата да е в приличен вид... Ако влезеш в офиса ми, сигурно ще решиш, че си клатя краката, но това е много далеч от истината. Печеля добри пари и не се срамувам. Когато завърша новото висше образование, ще печеля още повече. Само че никога не съм имала времето да ходя по дискотеки и безсмислени кафета, както правят всички мрънкащи и завиждащи. Започнала съм а равен старт с огромна част от бедната популация на България , израснала съм в недоимъка да деветдесетте години, когато всички нямахме, затова ми е много трудно да приема твоите оплаквания. Като толкова ти харесва как живеят програмистите, учи и стани такъв. От моите познати много хора искат да са на моето място , само ще като им кажа какво правя по цял ден, веднага си намират оправдания да се откажат. В държава като нашата, освен ако нямаш стабилен гръб, трябва да работиш и да учиш много, за да постигнеш добър стандарт на живот. В много случаи обаче, постигайки го, нямаш време да си харчи парите.

 
  ...
преди: 3 години, 20 дни
hash: d8256f3db5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

31.   9, всички, които си цитирал, са професии, които учат цял живот. Много ограничено разсъждаваш.

В България не става ясно какво точно е програмист. Едно е да СЪЗДАВАШ, друго е просто да си работна пчеличка за елементарни неща. Скоро и този пазар ще се пренасити, но тъжното е, че дори в момента много хора се надяват да забогатеят, а бачкат за 800 лв.

Не всеки може да стане добър програмист, както не всеки може да говори японски или да пее като Андреа Бочели. Хората сме различни и сме добри в различни неща.

Прави ми впечатление обаче че повечето хора избирате професията си не според това, в което сте добри, а това, което си мислите, че ще ви донесе пари. Когато мразиш това, което правиш, няма как да се раздаваш като тези, на които им идва отвътре. Съответно няма как да станеш от най-добрите, няма как и да печелиш ужасно много пари. Не че парите са всичко, но, ако се стремите към тях, развивайте това, в което сте добри, и в даден момент ще усетите промяната, от която имате нужда.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 20 дни
hash: abc300a919
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   До 31

" Съответно няма как да станеш от най-добрите, няма как и да печелиш ужасно много пари"

Не съм сигурен. Да си чувал за маркетинг и финанси?

 
  ...
преди: 3 години, 18 дни
hash: 06c3003c1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

33.   Недей да завиждаш. Може да взимат високи за страната заплати, която на фона на толкова други важни професии е безумно, но масово компенсират с комплекси. Създадоха им изкуствено самочувствие, че са фактор и не можеш да им затвориш устата, а от нея - само безумия.

Отношение и към жените нямат - толкова се пазят да им вземеш и левче в повече, че ти иде да ги почерпиш и да им оставиш по някой лев ти - да си имат. Калкулатор вместо сърце.

Никакви социални умения, поглед върху света. В свободното време - компютърни игри и "кодене". Даже и чувство за хумор няма. Все едно общуваш с компютър, не с човек.

 
  ...
преди: 3 години, 17 дни
hash: 261707ca2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Ами да си учил бе! Защо не опиташ да станеш като тях с учене и упорит труд вместо да плюеш отрова по форумите? Или не ти достига достатъчно акъл?

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 17 дни
hash: 7d16125271
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   Не мога да повярвам, че тази умопомрачена тема получи такова внимание...

 
  ...
преди: 3 години, 15 дни
hash: d8256f3db5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   31, половината от кондукторите в градския транспорт в София са завършили маркетинг, финанси или икономика на транспорта. Освен ако не си със солидни връзки, забрави такава кариера за много пари. Я сметни колко хора завършват финанси и маркетинг всяка година, почти всеки ВУЗ има тези специалности. Колко от тези хора изобщо се реализират? Слез на земята...

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 7a4f9a2e9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Помня как един от преподавателите в университета ни даде една задача, която си беше засукана и след като се вглъбихме в условието и и евентуалното и решение, той ни каза: "Ето виждате ли защо се взимат много пари? Не е лесно, нали? " някой решиха задачата, други като мен не успяха и чакаха решението. Ами трудно си е, но с постоянство се получава -хора, които разбираха по-малко от мен в началото сега не мога да ги стигна. И не прави такива мизерии от завист, жалък си - за следите от кали дъвки си има хигиенисти.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9d92b2589e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   31 да бе, като че ли тези, които са вече в ИТ не са там за пари.
За пари са много ясно, затова всички се натискат за там

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 94caf00089
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

39.   За огромно съжаление българинът е склонен повече да завижда и мрази, отколкото да се респектира и уважава. Тъжна работа.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e2922f2181
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

40.   Да ти кажа брат и аз съм бачкал като куриер. И никакъв шанс тогава нямаше да си заменя тогава оная работа и да се затворя между четири стени и да се лимпенизиравам и да ми облъчва мозъка тоя екран по цял ден. Карах си каляската на Амон Ра по цял ден, на чист въздух, с доста хора се сприателих в квартала, който ми беше зачислен. Имаше една Албанка Джулия няма да я забравя, толкова беше хлътнала по мен, че тичаше след буса като изоглавена. Една вечер тя ми беше последен адрес в 22ч. вечерта. Тя излиза само по сатенена нощничка на вратата, такова еване и хвърлих и останах там да спя, а трябваше да се върна в депото да отчисля курса. Ония в депото са ме чакали до 1ч. през ноща счупиха телефоните да ми звънят, помислиха, че ми се е случило нещо. С тая работа постоянно имах преживявания и шоу. И хич не ми пука за високите заплати на програмистите. Не всичко е пари приятелю! Имаше такава песен.







Чингис Хан

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 67a1f35cd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   Всички надушиха, че там са парите и започна да прелива от некадърни кандидати. С един курс няма да стане. Критериите вече са по-високи. Като започнах да уча, бяхме над 300 човека, след година останаха половината, след още година отпаднаха доста хора, след още две години останахме само кадърни или упорити или и от двете по малко. Някои продължават да не стават, завършиха една-едва с тройки. За тях няма да се намери работа или ще е нещо временно и не особено подходящо и ще се преориентират. Тези, които стават, се броят на пръсти. Не повече от 10 човека от първоначалните 300. То си е и талант, усет, начин на живот и мислене. Не е за всеки. Не може всички да сме програмисти, както не може да сме художници, певци, лекари, юристи и т.н. Във всеки бранш има добре залатени специалисти. И то много по-добре пратени от ИТ. Дори и в държавния сектор. Въпрос на упорита работа да усъвършенстваш таланта си, въпрос на късмет донякъде да попаднеш на правилното място сред правилните хора и да развиеш потенциала си. 100% и в твоята фирма има хора с много високи заплати, но не се хвалят. Намери твоето нещо. Ако тръгнеш да ставаш програмист заради парите, ще си изгубиш времето, няма да си щастлив, пак ще си озлобен и недоволен, а и пари няма да видиш.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3c9b081525
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   А най- са ми смешни разните женички, които се бутат да бъдат с някакви програмистчета, само защото са чули, че взимат пари. Ама избрания програмист като е без никакви социални умения, робот веднага се вижда дадената женичка колко много обича човека или парите му.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 42af0a8447
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

45.   И аз също съм разочарован от моята професия, въпреки че се води "високоплатена" и "престижна", поне в очите на другите - архитектура. Обаче след като завърших и работя десетина години, вече съм на друго мнение. Престижът е съмнителен, заплащането е просто малко. Не искам да обяснявам повече тук, не е по въпроса, а е една отделна тема.

Реших да се преквалифицирам в програмист или по-конкретно такъв, занимаващ се с уебдизайн. Избрах това, естествено, защото е добре платено. Имам познати IT-специалисти, които имат добър стандарт. Купих си курс с видеа и изгледах няколко часа. Преглеждах видеата по няколко пъти, водих си записки, опитвах да правя сам упражненията. Но ... е мъчително, просто не ми е интересно. Суха, абстрактна материя, по същество доста далеч от това, с което съм свикнал. С напредване на материала усещам, че само се разсейвам и се опитвам да гледам нещо друго в нета. Ясно ми е, че от мен програмист няма да стане.

И тук отново правя грешката, която направих и когато избрах архитектура. Аз можех да рисувам, но никой не ме насърчи да се занимавам с това. Всички ми казваха: стани архитект, те взимат много пари. Е, станах архитект, но нито следването, нито професията ми станаха интересни. Нямах желание да се развивам, да научавам нови неща, затова и не постигнах особен успех, а гледам единствено ден да мине, друг да дойде. Това не е начинът и мисленето, с което се достига висока заплата.

В днешно време на това да правиш каквото ти харесва се гледа като прищявка и несериозно. Всеки те съветва да учиш нещо добре заплатено, да избереш мъж с пари, всеки се покланя на богатия дори да е тотален простак. Парите определят толкова много от живота ни, че не остава време или по-скоро мисъл да решиш за себе си какво искаш, да почувстваш какво харесваш и може би по този начин да имаш по-силна мотивация.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: fedccf12d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

46.   Това е най-добре платената професия в България. България е зле от към заплащане в различните професии, няма към какво да се насочиш, освен ако не е към програмирането. Просто на пазара на труда е глад и мизерия. Искат на всякъде да им работиш за без пари. Просто ние сме държава на услугите с две думи.И само това е добре заплатено. Предполагам, че като работиш като курирер се скъсваш от работа, но със сигурност взимаш средна заплата. Докато много не взимат и толкова. Просто България е дупка, особено за младите. Те първа съм тръгнала по тези стъпки и се убеждавам, че е прекалено трудно. Заплатите са такива, че не стигат до никъде, а пък искат да поощрят младите да създават семейства. И с какво ще се издръжаш. Защо до 40 години живееш при майка си, просто защото не може и наем да си позволиш да си плащаш. Коронакризата замрази допълнително нещата от към търсене на работа. "Предстоят ни все по хубави години", имам такова усещане.....

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: af99e08fbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

47.   Тази професия се налага и примамва млади хора умишлено, има една интересна дума - Евгеника! Като потърсите в Гугъл и прочетете това-онова, ще добиете представа за нещата. Главната цел са младите хора и това е много важно за бъдещето на малцина. Не, държавите с преобладаващ процент програмисти, не са държави. Това е много убийствена политика на властващите. Да разграбваш и да държиш пълен хаос в държавата, докато в сферата на услугите всичко се развива чудесно. И по този начин умират занаяти, наука, култура, защото не им трябват умни хора, а просто едни самодоволни младоци, които си мислят че с едни подхвърлени 1-2к са си уредили живота, докато само нищожна част от всички изсипали се да го работят ще успеят да си уредят два или три пъти по-голяма заплата, когато натрупат поне над 5г. стаж. Познавам много млади хора в този бранш - чудя се на ниското заплащане първата година. Прекалено ясно се вижда, че те имат очаквания и вярват на лъжи. И нека да си говорим сериозно! Няма голям потенциал в повечето млади хора, които се занимават с тази професия. Те не могат да говорят нормално, залухави са, нямат умение да бъдат интимни. 99% са така и това не е ок.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 2002d425c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

48.   (1) Проблемът ти е, че изобщо мразиш. Днес програмистите са ти на прицел, утре нещо друго. Омразата е саморазрушително поведение. Зад нея се крият някакви по-дълбоки проблеми. Трябва да помислиш какви, ако трябва потърси помощ от психотерапевт.

(2) Мъжете с мускулна сила и физически професии, чувстват по инстинкт напрежение, когато видях слаботелесни, смотани мъже, да извършват интелектуален труд и да печелят повече от тях. Теорията зад това е много дълга за обяснение. Накратко да го кажем, получава се някакъв дисонас от типа "аз имам право да съм господаря тук, защото съм по-силен", ама на практика не се получава, защото мухльото взема повече пари и реално има повече власт. Психиката не може да помири това противоречие и се стига до емоции. При някои хора ще е гняв и омраза, като при теб, при други може да е агресия, но все някъде ще избире.

Това противоречие има своето решение. Но за да го решиш, за себе си, трябва първо да го осъзнаеш, трябва и да прочетеш доста по темата.

(3) Програмистите са адски надценена професия, повечето от тях са тъпаци и си вярват, че са голямата работа и си пъхат носа навсякъде в един проект, далеч извън сферата на програмирането. Това е така, казвам го като лично наблюдение, не като ирония. Ти ги мразиш, защото печелят повече от теб, а аз твърдя това от личен опит. Не влагам омраза, отбелязвам го като факт.

И съответно не е справедливо един лекар, както казаха по-горе или друг вид сериозна и отговорна професия да печели по-малко от един превъзнесен олигофрен, който е спечелил от тотото, че това е нова професия и в момента просто няма произведени достатъчно кадри. Та тук, ако трябва да се гневи някой (и това не си ти авторе, защото ти не си нито лекар, нито мед. сестра, нито друга пренебрегната професия), този гняв трябва да бъде насочен в правилната посока, а тя не е програмистите. Правилната посока са бизнеса, държавните институции, синдикати, ако щете.

Ако ти, авторе, имаш право на гняв, за това, че се чувстваш недооценен, зле платен и т. н., адски страхливо е да насочваш този гняв към програмистите. Насочи го към твоя работодател, към политиците, които коват Кодекса на труда и т. н.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 162b2d8c57
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

49.   Не знам какво има за завиждане на забозил тънкопишковец, който се кьори цял живот на монитора и две приказки не може да върже пред жена? Паранттите си хващат някой такъв, да се осигурят с дрехи и почивки, същото време си чешат чесанката с някакви пичове, които не знаят с какви пари ще посрещнат следващата седмица. Познавам живи примери. Гледай си твоя живот и не завиждай, от злоба се умира млад.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 47e027446b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

50.   трагедия... чета, чета и не мога да повярвам... ако всички вие сте представителна извадка на обществото ни, направо да пускат ядрената бомба в центъра на България... велика идиотщина и олигофрения... работя като програмист (от скоро, преди това съм сменил много професии и няма ограничение на всяка възраст да смениш професия - стига да ти стиска и да можеш) и всички клишета, които разпространявате за програмистите не са верни. всички мои колеги са нормални хора с нормален живот. олигофрени има във всяка професия (и ти "баце", който едва си успял да напишеш най-отгоре темата си жив пример). това са измислици - вицове създадени по време на соца... всеки заслужава съдбата си. всеки робува на мозъка си (или на липсата на такъв). а онзи дето много "чукал", докато бил куриер - "чичо" внимавай с "чукането" на чужди булки, че все някога има видов ден - да не те четат в новините като жертва на ревнив приятел/съпруг... (от опит ти казвам). лека и успех на всички без значение от професията! (няма срамен или недостоен труд щом осигурява живота ти и си се съгласил да го вършиш, го върши с достойнство и както трябва. човек се издига с делата и мислите си).

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 47e027446b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

51.   Да си глупав е генетично предразположение. Да си простак е въпрос на избор.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker