Приятелка ме измами с много пари - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Приятелка ме измами с много пари
преди: 3 години, 1 ден, прочетена 2426 пъти
Историята ми е, че взех моя приятелка да работи за мен, тъй като имам бизнес. При нас нещата са много трудни за контрол и честно казано като пълна глупачка се доверих, което си е моя грешка. През тези 2 години и половина преминах през най-трудния период в живота си и мислех, че поне в професионално отношение няма какво да се притеснявам. Докато в един момент не станах на загуба. Хора пазаруват много, а аз харча и зареждам от спестяванията си. Те просто свършиха. Почудих се каквп става, направих проверка и установих че са откраднати между 50 и 60 хиляди лева. Изгоних я на секундата. Но какво да правя, как да си взема парите обратно. Дори да не са всичките - поне половината. С добро няма как да стане, тя ще каже, че не е крала. Чудя се дали да не изпратя 2-3 момчета, които събират дълговете на бързите кредити? Знам, че е долно. Не искам да я бият, а просто да й кажат с по-твърд тон, че трябва да си върне, това, което е взела.
Моля ви, хора, помогнете със съвет. Наистина имам нужда от тези пари, жизнено са ми важни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 ден
hash: f6471042fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Ако е работила на трудов договор няма ли как нещата да се решат по съдебен път, или не стигат доказателства?

 
  ...
преди: 3 години, 1 ден
hash: 459b7205c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Авторката: Реално няма как да докажа, че не съм ги взела аз например. И камери няма.

 
  ...
преди: 3 години, 1 ден
hash: 8d3dbeb1a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   1.Адвокат
2.Съд
3.????
4.Profit

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 ден
hash: 40da6582fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Разбирам те напълно защото съм попаднала в подобна ситуация. Беше син на приятелско семейство на родителите ми и го наех по молба на майка му. Не е имал възможност да ме разтовари с много пари защото аз сама си водех и счетоводството, но пък ми е дърпал стока която после е продавал на черно.
Както и да е, заради моите и неговите родители се сдържах да не го пратя в дълъг болничен, изгоних го веднага щом успях да си докажа, че той е отговорният.
Ако смяташ да я сплашваш чрез "съветници" подсигури се, че няма да бъдат някои изроди които да "изпуснат контрол" и да и бият или друго... Не стигай дотам!
Но опитай първо чрез разговор с който да постигнете консенсус, ако не стане, търси си парите както можеш и съвестта ти позволява!

 
  ...
преди: 3 години, 1 ден
hash: f42c1f01c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   А как разбрахте, че е откраднала тези пари? Не вярвам това да е станало за ден два. За тези години нямаше ли някакъв контрол, отчетност?

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 ден
hash: 4b48562d47
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Проблем и не е в приятелката ти, ти нямаш система на контрол и отчетност. Почни от там. Ще пратиш някой, утре нямаше те осъди ч. Правиш ревизия викаш я, адвокат и всичко законово. Вземи си урока. Взимаш някого и вместо да контролираш, като масовия български бизнесмен дали е дошъл 5 мин. по-късно, дай свобода, креативност, отговорност с подпис и редовно ревизия.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 ден
hash: 374cb92c5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   ходи докажи че нямаш сестра са.. Майтапа на страна но освен да я изплашиш нямаш друг избор, ходи докажи в съда сега кой е прав и кой е крив, като кеша е в нея а не в теб, такаче успех

 
  ...
преди: 3 години, 15 часа
hash: 1dcb827bb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Кофти е да ти го кажа, но си била наивна и много глупава! И са се възползвали от теб. Ако не е била на договор си си виновна сама. А как така ги е крала тя? Тези пари от касите на фирмата ли са изнесени или тя е оперирала със сметки на фирмата. Ако е със сметки на фирмата, всичко е лесно доказуемо. Нека позная... става въпрос за фирма в провинцията. Само там я има тази селяния по толкова лековат начин да се вземат приятели и роднини без надзор.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 0e02909ee7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   За съжаление няма щом няма как да докажеш, че не ти си взела, няма как да си вземеш парите обратно. Както се казва това да ти обеца на ухото. Не трябва на никой да имаш 100 % доверие щом се отнася за пари и бизнес, както се казва дори и на най-близките си, дори и на майка си и баща си. Щом имаш бизнес трябва да контролираш с помощта естествено на счетоводител приходите и разходите. За всеки приход или разход трябва да имаш документ ( фактура, дебитни и кредитни известия към фактура, касов бон, приходен или разходен касов ордер, подписана ведомост за заплати, банкови извлечения, договори, протокол за прихващане на вземания и задължения и т. н. ). Ще си организираш така нещата за да имаш контрол. Ако даваш например пари за служебни цели на служител- трябва да се направи разходен касов ордер и да се направи отчет за този служебен аванс в през месеца- например на 01. 01. 2021 даваш 1000 лв. и когато той се разплаща по фактури в брой да се описва всяка фактура- името на доставчика, № на фактурата, датата и сумата ( ако няма фактура трябва да ти представи друг документ за доказателство, че парите са отишли за служебни цели) и в края на месец се вижда колко са му останали от тези 1000 лв. или колко е дал от личните си средства (ако използвал лични средства му ги възстановяваш). Винаги има начин за контрол всичко зависи от собственика на фирмата и колко той ще позволи да му се качват определени хора на главата.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: bda07a8fd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Така става като наемате роднини , проятелки, любовници до 9 то коляно.
Сама сте си виновна. Можеше да наемете някое момиче с висше образование да ви върши съвестно работа, но вие сте предпочели приятелката. Сама сте си виновна. Едва ли сте я познавали бегло. От страх да не ви окраде непознат. Ви окраде близък.
С мутрите не се занимавайте. Ще й направят нещо вие ще лежите в затвора.

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: b0a3901371
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Как се разви казуса?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker