Майчинство ,след изпитателен срок? Моля за съвет. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Майчинство ,след изпитателен срок? Моля за съвет.
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 3331 пъти
Здравейте, жена на 25 години съм. Имам следното питане, от 7 месеца работя в една компания, където 6м. бях на изпитателен срок. Преди месец, договора ми остана безсрочен. Сега обаче има вероятност да съм бременна , с мъжа ми не сме го планирали но все пак бихме се радвали, ако е така. Лошото е, че изобщо не съм запозната, с това как стоят нещата с майчинството в тези ни дни. До колкото знам, трябва да имам минимум една година стаж във фирмата, за да получавам майчинство, и другото, което не знам е, дали срока от 6м, се брои като стаж , за получаване на някаква помощ? Моля, ако някой е запознат да се включи, потърсих информация в интернет, но е от преди години и вярвам, че от тогава до сега има промени. Може би ще си кажете, че съм от този тип жени намерили работа и чакащи само и само да вземат майчинство-не е така, просто се случи с мъжа ми сме от 5 години зае, не бих казала, че е най-подходящия момент за детенце, но пък както казват хората, човек никога няма да е готов, докато не се случи, затова и не бих махнала детето, това е нещо толкова специално. Въпреки, че съм сигурна , че съм сигурна във фирмата ще има коментари, че нарочно съм пресметнала всичко, всички така били правили. Всеки съвет би ми бил от помощ.. Благодаря ви.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 53

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 954b7f436a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Така. Едната година трябва да е целият Ви стаж независимо дали е в една или няколко фирми и дали има прекъсвания. Изпитателния срок е стаж, не ги интересува дали си била в изпитателен срок а дали за това време ти е плащано ДОО, а би трябвало да са ти плащали осигуровките, вземи си ПИК от НАП и проверявай в интернет дали работодателя плаща осигуровките.

За придобиване право на парични обезщетения при бременност и раждане, отглеждане на дете до 2-годишна възраст и при осиновяване на дете до 5-годишна възраст е необходимо да са изпълнени следните условия:

към началото на отпуска лицата да са осигурени за общо заболяване и майчинство;
да имат най-малко 12 месеца осигурителен стаж като осигурени за общо заболяване и майчинство. Дванадесетмесечният осигурителен стаж може да е прекъснат или непрекъснат и не е задължително да е положен непосредствено преди излизането в отпуск за бременност и раждане или при един и същ работодател;
да им е разрешен съответният вид отпуск.


Тоест от тук нататък трябва да се пазиш да разберът за бременността колкото е възможно по късно и да внимаваш, ако ти предложат да подписваш някакви документи, какви са те, чети какво подписваш и ако не си съгласна не подписвай. Трябва да си запазиш работното място до раждането, те вероятно ще опитват с добро (чрез колежка която се прави на близка), с лошо (чрез делене от колектива и психо тормоз) или с измама (ще ти пробутат измежду други документи да подпишеш нещо набързо, а то ще се окаже заповед за напускане) за да те накарат да нашуснеш.
Знам неприятно е но трябва да устоиш.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 069f8e3a17
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Нормално е да говорят всякакви глупости. Нали трябва да се запълва работното време.
Спокойно натискай за майчинство и си гледай интереса. Всеки работодател който наема персонал е наясно с това. За жените това е бременността. Децата после са отговорност и двамата родители. Отсъстие от работа, ангажименти покрай децата и т.н.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 844363e436
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Другаде не си ли работила, това са горе долу година и половина докато родиш, предполагам ще взимаш майчинство. Дават и еднократна помощ.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 65ffbcb0af
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

4.   Да ти кажа много е тъпо така и лично аз ако съм работодателя ти след като си вземеш майчинството, бих те пратила на борсата да си търсиш друга работа, защото човека ти е гласувал доверие и те е наел и сега трябва да си търси друг човек и да обучава. Заради такива като теб никой работодател в частния сектор не иска майки с деца.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 65ffbcb0af
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

5.   А и не минавай с тези приказки, че не сте го били планирани. Как може 5 години да се пази човек и изведнъж хоп кво стана???? Т.е. както сте се пазили 5 години така и сега е трябвало, но не сте го направили т.е. били сте напълно наясно какво може да стане. Така че писнало ми е да слушам как хора забременяват случайно с партньори от 1000 години.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 954b7f436a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Какво предлагаш №4 и 5
Българките които работят да не раждат, така ли? Или тази която забременее да напуска работа и да се лиши от майчинство?
Щом си работодател ти предлагам да наемаш само баби над 55г възраст, защото за твое сведение и мъж може да излезе в майчинство, а мъжете могат да правят деца до доста късна възраст.
Какви са тези глупости планувала била, напълно нормално е млади хора да плануват семейство и деца, ти какво искаш 24/7 да планува развитието на бизнеса ти и да се откаже от личния си живот? Тази дама е само работник тя е длъжна да работи по време на работното си време, освен задължения тази жена има и права, а ти като работодател си длъжен да уважаваш правата на работника.
Вариант за теб е да наемеш затворнички, те е по-малко вероятно да забременяват, поне докато са в затвора.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a04392419b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   4/5, какво пък толкова те ощети теб една бременна жена? Естествено, че ще поставя семейството на първо място. Жената има право да работи когато иска, както и да забременее, когато пожелае без да трябва да се оправдава. И законът защитава това нейно право. Или трябва да се катрсира, за да може да е доживотна робиня на някой бизнесмен? Някои жени започват работа дори след като научат, че са бременни, а авторката не е от тях. Ако не си чувал/а, някои хора имат репродуктивни проблеми и забременяването може да отнеме и години. Така че не се изказвай неподготвен/а.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e6a1c22314
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Как става така случайно? За презервативи, противозачатъчни т. н. не сте ли чували или като едни мачовски Ганьовци разчитате на прекъсване? Ще има приказки зад гърба ти 100% и дори работодателят ти да не те уволни директно, няма да му стане приятно и надали ще видиш добро отношение и развитие като се върнеш. Както ти казаха, 5 години се пазили и сега изведнъж “случайно” е станало. Кажи си, че си почнала работа колкото да взимаш помощи след това и няма да те видят през следващите 4 години…

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e6a1c22314
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   И как така не е нагласено, а на 25 години имаш само 6 месеца стаж. Не ти се работи, само ти се лапат помощи… Паразит…

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 76bad15faa
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Имам спомен, че трябва да имаш две години стаж в живота изобщо, не във фирмата. Според мен си в безопасност. На постоянен трудов договор си и ако имаш в живота някога отработени 2 години, ще си получаваш майчинство. Но може и да греша и да не е две години, а една година.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5d1456d304
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Мъжът ти от 5 години баш те е забременил на новата работа.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 27b3cfbc15
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И аз да кажа :). Прочети още два пъти 1., и да не ти пука кой каква ще те изкара и дали ще те гледат накриво преди или след раждането. Децата са най-голямата радост за родителите. Работа се сменя. Ако се притесняваме какво ще кажат другите, дай жените да не раждат, а да работят до 70 без да спират.
Родител

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4a650629ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Към номер :4 гади ми се такива като теб още повече, че си и жена! Ами ако един ден постъпят с теб по същия начин как ще реагираш? Заради такова мислене се топим като нация с всяка изминала година. Миналата година жена расъждаваща като теб тръгна да ми предлага работа. Останах в потрес като тръгна да ни разказва как изгонила една майка затова, че детенцето и често боледувало, при положение че тя самата също е гледала дълго време болния си син. Слава Богу така се получи, че не започнах при нея и по - добре, първо условията и не ми допаднаха и второ не бих искала да имам за шеф/ка подобно бездушно същество. Такива като теб и другата жена заслужавате фалит! Всичко лошо, което направим на другиму един ден ни се връща, уважаема. Бившата ми шефка беше абсолютен тиранин с нас и на всичкото отгоре беше на мнение, че децата с увреждания нямали право да живеят и били бреме за родителите си. Същата тази госпожа в момента е от 7 месеца без работа и на издръжка на децата си, които са в чужбина, защото няма кой друг да търпи истричното и поведение а синът и дори не иска и да чува за нея.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4a650629ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Престанете да нападате момичето! Утре ако сте в нейното положение и ви плюят по същия начин приятно ли ще ви е? Доколкото знам работодател по закон няма право да изгони бременна жена, бившата ми шефка тиранин се тюхкаше преди 2 г. за това и в момента е госпожа никоя, която от 7 месеца е без работа. Счетоводител съм и в една от фирмите ни клиенти има 19 г. момиче със 7 месеца стаж, което роди наскоро, тъй че мила горе главата ако е станало мисли за детенцето си.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 15f22fe87e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   13, и какво? Майките да ги няма през целия месец на работа, защото имат деца? Да излизат когато им скимне в болнични? Останалите да опъват каиша заради тях? Честно ли е за останалия персонал?
Като имат деца, да си ги гледат вкъщи. Имат си мъже, баби, детски градини, детегледачки. Щом жена има дете и работи ще трябва да умее да съчетава и двете без излишни глезотии . Някои млади мами прекаляват.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4a650629ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Към 4, 5 и 15 искрено се надявам с това мислене да нямаш деца. Нищо чудно и да си някоя студенокръвна кариеристка не искаща деца, за да не си нарушава спокойствието няма как да се друга с такова мислене а може и да си тя и бившата ми шефка се изказваше лошо за болните деца пък сега страда за всичкото, зло което е причинила на хората. Сигурно нямаш и мъж до себе си никой нормален не би търпял такава като теб? Освен това по закон нямаш никакво право да гониш бременна жена.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4a650629ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   И още нещо 15 ако жена е самотна майка и няма на кого да разчита за детето си пак ли ще се изкажеш по тоя грозен начин! Каква жена си ти бе?

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4a650629ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Още нещо, мила в болничен се излиза 45 дни преди началото на термина тъй, че до тогава спокойно вече ще имаш 1 г. и отгоре трудов стаж. И не слушай разни злоби!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 23aad2999b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Както в повечето случаи, нещата имат 2 гледни точки и е хубаво да не се подхожда едностранчиво. Разбира се, жените трябва да имат деца и възможност да ги отглеждат. От друга страна, работодателите имат нужда от служители, които да вършат работата, за да изкарат пари за заплати и осигуровки, включително за жените в майчинство като авторката. Все пак за да получи тя пари за 2 г., през които да отгледа детето си, все някой трябва да ги изкара. А България е страната с най-дълго майчинство поне доколкото ми е известно.
Представете си, че сте работодател в малка фирма, който наема млада жена и след някой месец тя излиза в майчинство. Трябва ви човек, който да върши работата, а в същото време трябва да плащате осигуровки на жената в майчинство. Ако в малка фирма станат 2-3 такива, никак няма да е приятно.
Така че трябва да има коректност и взаимно разбиране и от двете страни. Имам 2 деца, които родих докато работех. Изчакаха ме да се върна на работа след майчинство, през което ми бяха намерили заместник. Обаче "малката" разлика с авторката е, че преди това бях работила там няколко години, хората ме харесваха, искаха да ме задържат и намериха решение. От друга страна аз се върнах по-рано, не на пълен ден, защото работата го позволяваше и съвместявях двете неща. Това е решението - взаимно разбиране.
А авторката трудно ще убеди работодателите, че е случайно, дори наистина да е така. Отстрани изглежда съвсем преднамерено и не прави добро впечатление. Пожелавам й все пак да намери добро решение.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: d545bab502
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Авторката: Благодаря на всички за коментарите и подкрепата ,и само да спомена,че имам стаж ,работя от 18 годишна , просто имах питане за стажа в текущата фирма .И да пробвали сме и преди време ,да имаме дете,просто не се е случвало ,дори в момента не съм сигурна ,че се е случило ,трябва да изчакам поне седмица две.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 61af8aa0f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

21.   От номер 4. Факт е, че на никой работодател няма да му хареса такова нещо, а и като сложи човек, че е от седем месеца във фирмата още по-зле. Нормалните хора работят по 1, 2, 3 години и тогава излизат в майчинство, в противен случай си плащат стажа, но това не е ок, ако нямаш много месеци, хаха това за бременните,които постъпвали на работа, за този който беше писал. За мен е абсолютна некоректна постъпка това от авторката, но не се притеснявай избутала си до 7 месеца, още 5 и си готова с майчинството той закона вас ви пази, после ако работодателя ти е свестен ще те остави на работа, но може и да се сбогувате, ако решиш да се застоиш вкъщи и тогава като си прекратите взаимоотношенията ще те питам как ще обикаляш интервю след интервю хахахахах

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 76bad15faa
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

22.   Такива като 4 ме кефят, обаче. Вчерашен Ганьо, ще раздава правосъдие. Всяка жена има право да стане майка и има закони. Тя не нарушава нищо. Работодателя ще си намери заместник, а после дори е длъжен да и пази мястото до 3г на детето поне. А ако иска да я уволни, ще и плаща неустойка. Така става то... егати народа.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5d1456d304
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   16, ако гледаш от страната на многострадалната майка е едно, ако гледаш от страната на работодателя и на друг служител във фирмата е съвсем друго. Кой споредтеб работи когато мамите си седят вкъщи?

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5d1456d304
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

24.   17, това дали някоя е самотна майка или не, си е лично неин проблем. Да си е подбирала по-добре мъжа, от който да ражда. Никой не дължи съчувствие и да гали перце някоя работничка, само защото е родила и няма помощ. Фирмите не са благотворителни организации.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4a650629ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Към номер 16 :един работодател преди всичко първо трябва да е човек с подчинените си в противен случай все ще се чуди защо през ден му се носят молби за напускане. По - нагоре на няколко пъти дадох пример с гадната си бивша шефка. Тя постоянно ни навикваше и обиждаше за най - малкото да сгрешим. Болничните според нея бяха глезотия и много пъти сме идвали болни на работа заради нея, аз а ангина, от която не можех да се оправя по един месец а друг колега за малко не се докара до пневмония. Веднъж едно момиче излезе в болничен заради проблем с ръката и тя започна да го обижда на пикла зад гърба му. По повод децата веднъж на колежка и се наложи да вземе за малко сина си себе си тогава 5г.,защото нямаше на кого да го остави докато майка и се освободи. Онази вместо да прояви разбиране към ситуацията имаше наглостта да я обвини, че използвала детето си, за да печели повече бакшиши, при положение, че тя също е майка не на едни а на цели 3 деца.Преди това пак плюеше същата тази колежка зад гърба,колко безобразно било, че решила да си ползва оставащ отпуск от миналата година, за да прекара време със семейството си по Великден вместо робува на празника. После ревеше какво било това чудо, че през ден някой и носел молба за напускане. Ами ще и носят като не знае как да се държи с хората. Явно има защо едно от децата и да не иска да поддържа никаква връзка с нея. Аз се радвам, че се спасих тя сега си плаща за греховете при това солено. Там където съм сега такива простотии няма. Явно ти си същата като нея щом се изказваш по такъв начин за майките, без да си даваш сметка, че утре може и да се окажеш в такова положение.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 61af8aa0f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   До номер 16, от номер 4. Само да каже, че аз не съм номер 15 хохаха и имам дете, което си го родих още като студентка, редовно обучение и то доста трудна специалност, имам и мъж до себе си, така че не съм нито едно от нещата, които си написала, за съжаление не позна хахахахахаха. Така като гледам хората, има не малка част от тях, които също не харесват стореното от авторката, която си призна, че няма случайни неща на този свят хахахах. Да не забравяме,че живеем в България където всичко е възможно, така че повярвай ми дори да си бременна винаги има шанс да те прецакат.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 61af8aa0f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   До 25, разбрахме колко мразиш бившата ти шефка, само ако може спри да го пишеш. Аз не казвам, че трябва да се държим с майките с деца по такъв начин както принципно и с други хора, а казвам, че когато си изтеглил половин милион заеми и осигурил работни места, няма връщане назад като работодател и е абсолютно нормално да искаш печалба, доходи, всеки от наетите работници да си върши работата, защото ти не само храниш своето семейство като собственик, но и помагаш и на другите свои работници да изхранват семейството си с тази разлика, че ти си затънал в заеми и нямаш нито времето нито правото да си позволиш да си благотворителна организация, така че всеки си гледа интересите. От номер 4

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 86de4990d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   На тая дискриминация към жените трябва да се сложи край писнало ми в последните години като отида на интервю, тъй като съм в диапазона 25 - 30 г. да ме питат какво ми е семейното положение от гл. т да не им натежа изляза ли някой ден в майчинство! Колко мъже на интервю ги питат за същото? По въпроса за бившата ми шефка, вие бихте ли обичали и уважавали човек, който иска от вас да не се равивате и да тъпчете на едно място? Когато се разделихме въпреки сръдните и и това, че ме унижаваше бях запазила малко добри чувства. Е в момента, в който разбрах, как за нея решението ми е било грешка и, че много повече е искала да се махне от там от мен те се изпариха. Няма как да уважавам човек, който първо унижава останалите, второ иска да ме дърпа назад.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5d1456d304
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   28, това е работа. Не си там да се обичаш и харесваш баш с шефовете. Не сте семейство, приятели, роднини или любовници. Ти си работник, тя началник. Трябва да има някакво уважение поне минимално и спазване на правилата, докато си там . Няма как шефката да ти мисли чак толкова добро, не ти е майка. Някои хора смятат шефовете си за второ семейство явно и очакват топла прегръдка.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4a650629ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   И все пак един шеф не може да всява респект в останалите с агресивно да не кажа истерично поведение. Недопустимо е един началник да казва, че дели хората цитирам "Някои хора ми харесват повече или по - малко от други" на база лично отношение не на това как си изпълняват работните задължения. Недопустимо е и един пряк ръководител да разединява колектива си, карайки някои хора да доносничат.Недопустимо е да започне да се държи добре с някой, едва когато той или тя ми заяви, че вече не желае да работи при него тъй като си е намерил по - добра работа правейки му после мръсни номера, за да го задържи. Резултатът от всичко беше голямо текучество на персонал. На новото място гореспоменатите неща категорично не се толерират както и не се допуска в колектива да има напрежение и интриги.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 23aad2999b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

32.   28, шефката те е наела да вършиш определена работа. Дали и кога ще имаш възможност да се развиваш, си е твой проблем. Аз съм се озовавала на работно място, което нито беше това, за което се представяше, нито имаше възможност за развитие. След 3 месеца си казахме довиждане, взех си шапката и напуснах.
Ся разбирам, че шефката се е държала кофти, но и ти имаш нереални очаквания, че ще се грижи за твоето професионално израстване. Това обикновено става в големите фирми, и то ако шефовете преценят, че си заслужава. Не можеш да я обвиняваш точно за това.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e835c5df0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Хубаво е да има поне 1 година стаж в дадената фирма, но много зависи и от фирмата и от работодателя. Хубавото в Б-я е, че майката има право на голямо майчинство до 3 години, на Запад в повечето държави имаш право на до 6 месеца майчинство и трябва/желателно е да се върнеш на работа.

Ж

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 8ef5be008c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   Номер 4 не сте справедлив, много е жестоко това дето пишете. Казвате сега на младите жени да ни раждат и да ни създават семейства ли, че на работодателя му трябва хора да му бачкат. Вие не сте адекватен/адекватна. Работодателя му е все тая ще си намери човек по заместване за това време. Лесно и бързо се уреждат тези неща. По закон работодателя е длъжен да и признае майчинството. Само се замислям в каква държава живеем като чета тези неща. Пълен ужас. После искат хората да отглеждат дете...... Едно време са ми разказвали,че по социалистическо време не е било така даже е имало поощряване за гледането на деца. Както и се плащал ергенски данък, ако не си женен след 18 годишна възраст с цел да се поощряват тези неща....

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 8ef5be008c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

40.   Жестоки и граничещи с нечовешкото коментари, като чета нагоре. Не мога да повярвам, че половината коментари са точно неадекватни. Явно жената в днешното съвремие все още не е придобила истинските си права в пълния смисъл на думата. Ако социалното ни мислене е такова, то сме загинали като народ и като нация. Честно как не ви е срам и как може да сте толкова безскрупулни ????? и вас майка ви е раждала. Едва ли не описахте, че жените в майчинство си клатят краката по цял ден на гърба на работодателя и останалите служител във фирмата. Не ми доумява главата как може жени да пишат подобни коментари.... А за мъже да не говорим...... Работодател в такъв случай си намира хора по заместване и майчинството по никакъв начин не вреди на останалите служители. Това е закон. Дайте жените да не взимат болничен или майчинство, че на някой мъж да не му паднат ташаците от работа. как не ви е срам всичките дето го пишат тава ????????????? и за какво за работодателите дето грам не им пука за служителите, ако могат да те изцоцат от рябата за жълти стотинки. Това е днешното съвремие, убедила съм се!!!!!
Ж25

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: cd7efe22c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

42.   40, не се изненадвай. То не са коментари до колко годишна жената можела да забременява и ражда, после пък защо точно еди-кога си забременяла, да не забравяме и как ще роди... Угодия няма!
Ако тук влезе някой от коментиращите от по-предни теми, ще се чуе, че на авторката даже й е късно да роди, та тя отдавна е загубила тази си способност на своите преклонни 25 години!
В този сайт освен нападки и нечовешко отношение друго не може да се очаква!

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4a650629ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   Към 39 и 40 :мен ме потресе повече факта, че нападките към момичето са отправени от жени. А би трябвало жените да проявяват повече разбиране към такава ситуация. При мен така се получи, че Слава Богу не започнах работа при жена с подобно мислене, която е изгонила от работа майка, при положение, че е била дълго време на нейно място.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 15f22fe87e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   44, като искаш съпричастност, отвори си фирма и назначавай само мами за работнички. Да видим колко ще е успешен бизнеса и дали ще си също толкова съпричастна .

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 15f22fe87e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

47.   44, като си започнала някъде работа, трябва да я вършиш. На еднакво работно време и заплата си с останалите. Шефът/шефката не са ти майка, баща, баба, дядо, леля, чичо, приятелка, любовник, че да те обгрижват и фаворитизират. Не са длъжни с нищо, че да те предпочитат пред другите и да те протектират.
Хващайте си богати мъже и няма да работите до края на живота си. И без това българката масово не ще да работи и гледа всячески да изклинчи.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 4a650629ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   А ти с такова отношение 44, после нe се чуди защо имаш текучество на персонал никой нормален човек не би останал да работи при такъв/ва като теб. Момичето е дошло тук да поиска съвет вместо това получава нападки и обиди, че било паразит. И не е вярно, че всички жени гледат да се измъкнат от работа.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 4a650629ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

49.   Преди 3 г. на моя колежка и се наложи да отсъства след като детето и се разболя и беше с тежка бронхопневмония и се наложи да бъде до него в болницата. Всички сервитьори тогава и влезнаха в положение даже за мое учудване и бившата шефка тиранин и никой не възропта за това, че графика се е променил още повече единият колега също има син, който дълго време беше пострадал с гипс докато играе навън. Но такива като 4, 44 навярно един и същи индивид сигурно щяха да я нападнат. Заради мислене като вашето жените вече се страхуват да имат деца и с всяка година се топим като нация. Защо на интервю за работа го няма същото унизително отношение и към мъжете на тях също понякога им се налага да излязат от работата когато има проблем с децата им?

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 4a650629ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

50.   И ми се ще да попитам тези, които нападат момичето ако на мъж му се наложи да отсъства известно време от работа заради това, че детето му е болно или има някакви проблеми в училище пак ли ще има същите нападки като към момичето? Или тогава ще проявите разбираме защото е мъж? Защото мили мои мъжете понякога могат да изпаднат в същото положение. Много жестоки сме станали на едно момиче може би ми предстои най-голямото щастие в живота и е нападнато все едно е ивършило убийство! Никъде другаде по света го няма това.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: f04f5e36cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

51.   Нападат неудачниците, комплексарите, неможковците които по принцип си нападат "как ще убиеш (аборт) ти си за смърт, как ще работиш, ти трябва да обслужваш топките на мъжът, как няма да работиш, кифло такава" т.н.
Боклуци разни, абсолютно неспособни на нищо в живота, озлобени за това че, си остават и остаряват сами без да могат да възпроизведат болните си семки и най-вече, без да успеят да вържат някоя жена да си ги отглежда като инвалиди- физически и емоционални.

Авторката да си гледа здравето и спокойствието!
А за некадърниците: ето ви още малко "храна" - започнах си на работа в администрация когато бях бременна вече в трети месец като преди това съм работила дее години, а от половин година не работех. Работих точно една седмица като всеки ден ме вземаше и караше до в къщи шофьорът на шефа, семеен приятел.
Ха, блейте си сега!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 8ac53bcc85
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

52.   За пореден път си плюя в пазвата, мене ми се налага да работя за БГ работодател.

Част от коментарите нямат връзка с реалността. Оставам с впечатлението, че за БГ работодателя все още има едно мистично за тях четиво, наречено КТ. За жалост, пазарната ни икономика още не може да се изчисти от подобен род "бизнесмени". Масова имат малък семеен бизнес за 3-4ма служители и вместо да работят те, наемат външни хора, на които дори осигуровките не могат да изкарат.

Смятам, че е задължение на всяка една от страните, било работодател или служител/работник, да се запознае с КТ.

Всеки един работодател в БГ има задължения към своите служители, неспазването на които са подсъдни и лесно доказуеми. Освен това към тях има и препоръки за осигуряване здравословни условия на труд за всеки един служител.

Авторке, по повод бременността:
- прочетете коментар 1 и не подписвай нищо. Ако те натискат много бъди мнителна и им кажи, че ще подписваш документи само след като си ги показала на адвоката си;
- прочетете Кодекс на Труда и нормативните актове за неговото прилагане (върху тяхната основа се изграждат трудово-правните отношения, престанете да си играете на роби и робовладелци. );
- сподели с личния си лекар;
- не крий бременността си, особено ако спецификата на работата ти крие риск за нея;
- ако спрямо Теб започне да се извършва некоректно поведение от страна на работодателя или друг служител препоръчвам да си направиш правна консултация (според града между 40-60 лв. ще ти струва) или да се обърнеш директно към Инспекцията по труда. Но това е най-крайният сценарии.

Конкретно за бременността:
Ако се потвърди, Ти желая лека бременност и безпроблемно раждане на здраво бебче. Използвай първите месеци да се запознаеш с правата си, да се насочиш към АГ специалист, който да проследи бременността. Споделяй с лекарите, семейството ти и търси специализирана помощ във всеки един момент, особено при настъпване на неблагоприятна промяна, както в здравословен план, така и в служебен план. Последните месеци ще са важни за самата подготовка: не само дома, но и психически и физически да се подготвиш за това да бъдеш майка.
Успокой се! Работодателят не може да те уволни до навършване на 3 год. възраст на детето. Ако има обаче злоумишлени действия от негова страна, лоялността ти трябва да се изпари на минутата и добре да си направиш сметката: взимаш професионално мнение, запознаваш се със закона и взимаш максимума, който ти се полага (обезщетения, платен отпуск, раб. почивки и т. н. ) и след майчинството си търсиш читав работодател.

За всички ще завърша с думите: КТ има задължителен характер за всяка една от страните и регламентира трудово-правните отношения. Що се отнася до чисто емоционалния характер на въпроса: Лоялността е двустранен процес. Подкрепата, влизането в положение, доверието и предаността - също. Основният ми водещ принцип е да сме "взаимноизгодни". ( Заплатата не е изгода, нито подаяние.... заплатата е заработено възнаграждение с труд, чиято цена не определя едностранно работодателя, а и служителят със съгласието си. Надявам се, хората да имат истинска алтернатива и да не им се налага да стоят в ужасни условия, в голямата си степен незаконни, само за едната минимална заплата.... в това взаимна изгода няма; има само най-долната форма на човешка експлоатация в днешно време. )

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 758eeb686b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

53.   Страшна злоба и коментари.... Аз съм си бременна като всичко е планувано.. Учих, завърших си във фирмата и точно след една година стаж и забременях. Никой нищо не ми е казал, даже напротив! Честитиха ми, казаха да си гледам здравето и радвам на бебето. Дадоха ми лаптоп като алиби, че уж работя от вкъщи и това е... Сега имам отпуска и от края на месеца съм в майчинство. От тази гледна точка се радвам, че съм в чужбина, знам си правата и съм в добра фирма. Бих казала на авторката да си гледа здравето и детето и да се радва на тях, а работа ако трябва навсякъде ще си намери. Колко е жалка гледката, че толкова "сънародници" са толкова злобни и да не забравят, че и те от някъде са се 'пръкнали'!

Bebivita

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 0a810f1abc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

54.   Казвате уважаеми нападаши, че вечно жените гледали да се измъкнат от работа ами ще ви кажа, че мъжете също го правят даже понякога повече и от жените. В предишната работа на моя приятел той неведнъж е работел по 15 дни на 12 часа без почивка, защото колегата му непрекъснато вземаше болнични, за да ме дойде на работа. Веднъж участвах на едни избори и единият от комисията, който трябваше да носи материалите до залата за предаване се измъкна в последния момемт, че не искал да окъснява и се наложи аз да заема мястото му без значение, че се прибрах в 3 сутринта. А иначе цял ден се правеше на големия мъж до момента, в който отговорността ме му дойде в повече. Бивш колега избяга от днес за утре вместо да напусне по културния начин с предизвестие и така съсипа уикенда на друг колега, който искаше да прекара време с децата си. Ето ви пример, че и мъжете могат да избягат от отговорност не само жените.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 5d1456d304
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

55.   48, масово клинчат. В работно време цъкат във фейса, цигарки, кафенца, клюки, ровят се из сайтове разни.
Основи си фирма, назначавай мами и бъди милосърдна и добричка спрямо всичките.
51, явно си вършила и по-лични услуги на тоя шеф. Връзкарство.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 5d1456d304
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

56.   50, служителите без деца нямат ли права в тази държава? Нямат ли и те право на болнични, отпуски? Нали всички са на едно и също работно работно време, еднаква заплата, но шефът май-май според мнението ти трябва да съчувства само на тези с деца. Другите са бита карта.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: a08869cad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

57.   До номер 56:
Тези, които нямат деца, нямат право да мрънкат и да се оплакват. Никой не им е виновен, че са останали стари моми и ергени!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 842afc69f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

58.   57, значи си човек и заслужаваш уважение, ако имаш дете? ! Ами ако още си млад и несемеен трябва да се съобразяваш вечно с тия с децата и да навеждаш главица? ! Нямаш право на глас и трябва да те гърбят заради другите? ! Нали заплатите са равни, що така?
Егоизмът на семейните.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 8bd301149b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

59.   До 57 - Това е малко грубо ...

 
  ...

1-50 от 53
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker