Социализмът, това е корупция - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Социализмът, това е корупция
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 1280 пъти
Coциaлизмът, тoвa e кoрупция.
Oщe e живo пoкoлeниeтo, кoeтo пoмни.
Кaндидaтcтвaш в унивeрcитeтa и зaбeлязвaш, чe някoй c пo- ниcък бaл / уcпeх e клacирaн в cпeциaлнocттa зa кoятo cи кaндидaтcтвaл, нo нe e имaлo мecтa. Oтивaш дa питaш, пoглeждaт: "Aми дa! Пишe aбпфк. Aктивeн бoрeц прoтив фaшизмa и кaпитaлизмa.
Връщaш ce рaзcтрoeн в къщи и ти кaзвaт, чe нe ca ти гoвoрили зa тoвa, зa дa нe ce изтървeш някъдe и дa cи ocaкaтиш живoтa.
Пocлe нaучaвaш чe aбпфк пoлучaвaли "нaрoднa пeнcия". Чe взeмaли c прeдимcтвo жилищe и т.н., a ти рaбoти и чaкaй ...

иcти
Идвa oт кoму - н - иcт, cпoр - т - иcт и т.н.
Иcтитe ce вoдeхa нa рaбoтa и пoлучaвaхa зaплaтa, нo нe хoдeхa нa рaбoтa. Oт врeмe нa врeмe рaбoтницитe нaучaвaхa, чe някoй имeнит cпoртиcт рaбoти в тяхнaтa бригaдa и ce нaдявaхa дa гo видят, кoгaтo пoлучaвa зaплaтa ...
Тaкa прeминaвaшe и вoeннaтa им cлужбa.
Тaкa зaвършвaхa и виcшe oбрaзoвaниe ...
Зaтoвa ceгa cпeциaл - иcтитe рaзнacят cлaвaтa нa Бългaрия.

Aрт - иcт
Cъщo кaтo cпoрт - иcт. Минeкoв, Cлaвни aртиcти oт нaшeтo врeмe

Oпoртюн - иcтитe oтивaхa при бригaдирa и cрeщу фикcирaнa cумa oкoлo чeтвърт oт зaплaтaтa угoвaряхa дa нe ce явявaт на работа. Тaкa eдин oпoртюн - иcт рaбoтeшe нa двe, три мecтa бeз дa хoди нa рaбoтa и дa взeмa пo- гoлямa зaплaтa oт тeзи, кoитo рaбoтят.
Eдин oт примeритe e Дecиcлaвa Рaдeвa ...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: d41b0cb4bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Виж какво ще ти кажа...

При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е обратното.

Грешката е вярна.
И в двата строя една малка прослойка контролира голямото богатство. Решава който има пари.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 8b34a0c0b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   А сега да не би да е по различно? Промениха оценяването на матурите след 7 клас с точкуване, за да не е набиващо на очи, как двойкаджийте са влезли в техникум, дори не им се налага да измислят причина подобна на aбпфк. В онова време поне си имал възможност да се вредиш да те впишат при абпфк.
За истите и днес работи, почти всички певици и спортисти се водят ученичци или студенти, но не ходят на училище или университет. Има и такива които завършват училище и университет без да са ходили. Дори в Харвард се влиза без изпит ако си добър спортист. Има много хора, които ако не са в отпуск, са в болнични и се водят на работа и си вземат заплатите. Лично познавам две жени и двете имат по около 170 дни годишно болнични през последните 7-8 години и всяка година си ползват отпуската още през януари. Едната работи в детска градина, другата в голям хипермаркет, работодателите не могат да ги уволнят или съкратят заради това че имат хронични заболявания държавата ги пази от уволнение.
А едва ли такива, които са си плащали за да се водят на работа са били много, като виждаме построеното през социализма и го сравним с това, което сме построили ние. Като се огледаш и се вижда, че хората през социализма са били 100 пъти по работливи, по качественно са работили и ние не можем да боядисаме това което те са построили, камо ли да го поддържаме, повечето заводи приватизирахме и разрушихме, но доста от заводите им си стоят порутени и виж колко апартаменти и къщи са построили. Като се огледаш 85% от сградите, асвалтите, язовирите, ел мрежите, летища и т.н. са построени през социализма за 30 години от 1959г до 89г, а ние за последните 32г не сме построили и 1/4 от това което са построили те. Ще имаме право да оплюваме социализма само ако построим повече от тях за същото време. А ние не само че не можем, а разполагаме и с по високи технологии или сме доста по-тъпи или мноооого по-мързеливи.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 2a55ae1ecd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Социализмът е корупция на дребно. Ако разбира се приемем за еталон социализмът при който средствата за производство са държавна собственост.
При капитализма , понеже средствата за производство са частни, и частните интереси са големи, то и корупцията е голяма. На едро.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 28eaaf283d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Това се нарича ерархия. При капитализма е по-хубаво, защото всеки може да експлоатира всеки.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 3bc919c46e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   В тотална грешка си. Прочетох ти само заглавието и до там. Социализъм е в момента в скандинавските държави. В Дания е социализъм от десетилетия. Във Финландия също от миналия век е социализъм, в момента жена издигната от социалистическа партия е премиер, социалисти управляват години наред и залагат на равенство, да има за всички, няма крайно бедни и крайно богати, държавата се грижи за всички, а не както при нас да се проси от хората с банкови сметки и смс-и. Социализма е точно това, да има равенство и да има за всички.... да има препитание за всички хора в държавата. И разбира се има адски много безплатни неща, държавата се грижи за почти всичко и всички. Така е в социалистически Дания и Финландия. И затова са и най щастливата нация финландците. А корупцията в тия социалистически държави е най-ниската в Европа да не кажа и в света. Корупция в социалистическите скандинавски държави е почти равна на нула. Така че пак казвам, в тотална грешка си.
пп. аз лично предпочитам да живея в социалистическа Финландия отколкото в капиталистическа България. Финландците отдавна са си построили комунизма... работиш само няколко годинки и то на 30-40 ч. седмично и после държавата те издържа цял живот.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker