Заплата в плик, как процедирате? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Заплата в плик, как процедирате?
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 3258 пъти
След 15 години работа в една фирма, едно измъчено увеличение на заплатата стана повод да си кажем сбогом с моя работодател. Причината беше че осигуровките все така остават минимални (осигуряваше ме на ниска заплата, останалата получавах в плик). До един момент проявявах разбиране, млада фирма, трябва да се разработи и т.н., но след като шефа си направи палат, купи имоти, придоби автопарк, развива скъпи хобита, реших че фирмата все пак е в достатъчно добро състояние за да си позволи едни осигуровки. Но уви, оказах се "предател", нахалник, лесно заменим и т.н. епитети. Добре, казах си аз, и си тръгнах.
Общо взето спора беше голям, отначало твърдеше че ще струва скъпо (щото не можело само моите да се оправят), после се оказа че е сбъркал с един порядък сметките и смени плочата. Сега пък било въпрос на принципи и какви ли не други безсмислици.
Как процедирате вие с такива работодатели? Имате ли някакъв опит с подадени жалби?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4be846f4b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Сдобих се с опит с подадени жалби, полза никаква, при това че на мен са платени пълните осигуровки, но заплатите не са. За съжаление държавата ни защитава рабтодателите, а не работниците. С надеждите си да привлича инвеститори и да поддържа или увеличава работните места, държавата прави четки на работодателите, а работниците кучета ги яли.
В ИТ анонимна жалба не можеш да подадеш, задължават те с подаването на жалба да подпишеш декларация, че си съгласен да ти разкрият името пред работодателя, това те принуждава още на следващия ден да напуснеш за да не ти измислят дисциплинарно уволнение, според което да се окаже че ти имаш да плащаш на работодателя, след това чакаш месец и повече и нищо, дали са му писали глоби или са му взели подкуп нямам информация, но полза за мен не видях, ходих отново в ИТ да подам нова жалба, че документите ми за напускане са сгрешени, инспекторката ми каза да си водя граждански дела, едно за заплатите, и второ за документите. Тоест сам да се защитавам в съда моя адвокат срещу адвокатите на работодателя и дори да успея да го осъдя ще получа една хартия, на която ще пише, че има да ми дава пари, което е ясно на всеки погледнал документите и днес и пак може да не си взема парите.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ee7de03405
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Те все са едни работодатели. Минимум заплата и работата трябва да е минимум.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5cc0d960c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   "въпрос на принципи"- да строим палати на гърбовете на работниците.
Аз минах в "сивата икономика" по собствено желание обаче. Работя и за друг и за себе си. Не вярвам в "пенсионна система" за когато ще ми е време особено така че, предпочитам сама да се подготвя за тязи част от живота. Но (!!!) където работя за друг, си получавам на ръка плюс сумата която би била за осигуровки.
Предпочитам сама дс влагам за моето си бъдеще както намеря за добре аз, а не после да излезе, че са потънали някъде и да съм в борба за оцеляване на евентуална пенсия която е много вероятно и никога да не видя, имайки в предвид и актуалната световна ситуация.
Така поне ще имам свой собствен, независим доход и прехрана.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 0f8bf51696
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   Отдавна не се съгласявам на такива хитрини на дребно. Това в крайна сметка излиза през носа, защото се прецакваш сам за болнични, отпуска, обезщетение от бюрото по труда и т.н.
Жалба не виждам как ще подадеш, защото няма как да го докажеш, било е устна договорка и е неговата дума срещу твоята. Просто не се съгласявай на такива номера, прекалено дълго си се оставил да те манипулират

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ab48815c89
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Как да процедираме?! Никак. Не може да накараш някой шеф да плаща. Това му е част от печалбата. И аз работя в една малка архитектурна фирма, шефа, архитект, раздава писмата. А иначе ми маха усмихнат от новия си джип и разбирам, че води семейството си на почивка в чужбина. От осигуровки пести по няколко хилки месечно. Тъкмо да си повиши стандарта, служителите обаче ще се пенсионират на минимална пенсия. У нас май това е начинът да имаш по-висок стандарт - да го одереш от гърба на няколко човека.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 6c463e4f35
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Извинявай, мисля, че е късно за "китка", да подаваш жалби и т.н. Щом толкова години си бил ок с това, няма на кого да се сърдиш освен на себе си. Същото и за това, че 15 години и само едно измъчено увеличение. Всички грешим, не те упреквам, просто ти казвам. Иначе, много е яко как работодателите все нямат за това, обаче къщи си купуват, инвестират, не знам си кво, а за тия, които им изкарват парите, ги бОли х*я :)))

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9779ddaa49
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   Честно казано, ако няма по-добра алтернатива си заслужава да поработиш на подобно работно място. Но задължително трябва да имаш по-висока кауза. Нека поясня. Струва си да се хванеш, само за да имаш пари, с които да оцеляваш, ДОКАТО правиш нещо друго. Под "друго" имам предвид да се развиваш. Завърши университет (нещо, което те влече и си струва, а не само да има) например. След това ще си квалифициран и имаш на какво да стъпиш.

Аз наскоро ходих на интервю в едно казино. Говорих с управителката и този над нея (сиреч, няк'ъв мениджър).

Така, така. Фирмата много коректна, една от най-големите в България, 35 обекти в различни градове. Ама накрая:

"Превеждаме ти нетото от 650 по банков път в началото на месеца, а в края ти ги допълваме до 900 с % оборот".

А колко е тоя процент...нищо не казаха.Управителката се държеше сякаш аз трябва да и плащам. С което вече не мога да направя компромис. Съответно, сега им трябват хора, защото, за да върви нормален график, им трябват 8 души. А те са 4. Съответно, крупиетата правят по 5 нощни подред. Надницата им си върви, ама 5 нощни по 12 часа - не , мерси.

Смешници абсолютни. После "нямало кадри".

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9f41f612ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Имаш право да напуснеш. С това се изчерпват правата ти. Казвам го от опит. Никакви институции не помагат. Напротив - вкарват ти го. Това е наша специална социална политика. Най-отвратително е "предизвестието". Ако си намериш друга работа те искат веднага. Почти никой работодател не пропуска да се възползва от възможността да те прецака с предизвестието. Ако имаш куража да си тръгнеш веднага въпреки дисциплинарно уволнение (което дефакто няма особена стойност), той ще намаже последните ти парички, които имаш да взимаш.
От друга страна имам над 30 години стаж с реално осигуряване. Като останах без работа, се оказа, че бих могъл да взимам някакви умрели 200 лева в продължение на 4 месеца. Т.е. - абсолютния минимум.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 6f151d36ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Обясни на въпросния работодател, че ТОЙ краде от ТВОЯТА пенсия за да ти дава уж малко по-голяма заплата! Маса хора живеят със заблудата, че работодателят краде от държавата (като не внася осигуровки) и едва ли не него (работника) не го засяга. Е, при болест ще получава по-малко пари, но ако кратко боледуване може да си вземе платен отпуск, а за по-голямо... там някак ще се мисли. Това е легендата. Да, но отдавна не важи правилото, че се вземат най-високите доходи за 3 последователни години както беше преди. Всички доходи от 1997 насам са налични и се вземат предвид при смятане на пенсия. Така че на всеки започнал работа след 1997 или малко по-рано, пенсията се изчислява на база всички доходи. Съответно ако си бил осигуряван на минимална заплата, ще вземаш минимална пенсия! И какво излиза - работодателят уж икономисва, защото "не може" да плаща. А всъщност взема от ТВОЯТА бъдеща пенсия и ти го дава за горница в заплатата. Примерно вместо да вземаш 1500лв заплата и 800лв пенсия някой ден (числата са примерни), той ти дава 2000 заплата, но като му дойде времето ще си с 480лв пенсия.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 543cde3b55
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

10.   Автора.
Аз също не вярвам на пенсионната система, но във всеки случай не вярвам да имам по-голяма пенсия от човек осигуряван на цялата заплата. Т.е. малки осигуровки е равно на малка пенсия. Такава е реалността в момента.
За да инвестирам самостоятелно се изискват познания, или поне информация, вероятно постоянно следене на ситуацията и навременно реагиране, което не е за мен.
А защо останах толкова дълго? Не знам. За моята специалност работа имаше основно в София. Тази фирма просто беше изключение в моя град и заплатите бяха, да речем, приемливи (но на минимални осигуровки). Нямах още опит и т.н. После свикнах, имаше други лични фактори.... И така до тия дни когато ми прикипя. Вече нищо не ме задържа да отида в който и да е град, така че реших да не правя повече компромиси.
Най-вече ме издразни лицемерието на шефовете, които едва ли не ме изкараха глупак че се интересувам от пенсията си "толкова рано".
И на друго място прочетох че ИТ трудно съдействат и няма особена полза от тях ако само един човек се активира.
Ще го преглътна. Само ме е яд че не се изметох по-рано, когато имах предложение от конкуренцията и доста отворени подходящи работни места. Сега е леко тегаво

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c22086c564
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Няма смисъл от жалба. Просто напускаш.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 7032f935a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Налагало ми се е. Два пъти. Като студент втори курс и преди три години, когато изведнъж останах без работа. Първия път специално се договорихме, че няма да има пари в плик. И идва първата заплата... минимална плик. Полудях. Идеята очевидно е била да ме хванат и после да не ми се занимава да напускам. Взех си някъв измислен отпуск за обучение - платиха ми го. Върнах се и напуснах същия ден.

Вторият път ми обещаваха, че днес утре сключваме договора, защото счетоводителката в отпуск, шефът болен, зает... Не се хванах, разбрах каква е работата. От края на втората седмица си търсих активно друга работа. След втория месец си намерих. Напуснах с два дни "предизвестие" и ме вътриха с 200 лева.

А най-забавното беше, когато ходих на един куп интервюта за фирмата на Иво Прокопиев (Капитал). Изпити, изпити и накрая минимална плик. Отказах. Беше уникална наглост, защото тогава той беше в надзорния съвет на НОИ!!!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f3bd096f6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Кофти ми е и като потърпевш ще ти го кажа, че нямаш опции. Единствения начин да ги накажеш е като напуснеш и останат да си мислят какъв ценен кадър са загубили. При мен беше 3 години без никакъв бонус и никакво увеличение - все нямаше пари, все не беше момента, все трябваше да се изчака... Е, и на мен ми кипна и отидох и казах на шефа, че напускам. Направо не можа да повярва. Какви ли не спънки се опита да измисли само и само да ме задържи. Но вече го бях решил. Напуснах и си намерих на двойна заплата.

Какво става сега с бившата ми фирма не знам, но и не ме интересува особено. Единствения начин подобни кърлежи да се научат е като не им се връзва човек на обявите и на предложенията. В България някои хора станаха милионери само от икономисването на данъци, не вдигане на заплати и не плащане на осигуровки. После "нямало кадри". Няма и да има.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: d2ad948571
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Авторе, не съжалявай за нещо, което не се е случило - няма гаранция, че би било по-добре. И много не се надявай, че следващият работодател ще те осигурява на реалната ти заплата. Има и такива де, но там заплатата е доста по-ниска. Едно от прецакванията при минимална заплата по договор е официалните празници. Тях винаги ти ги "таксуват" като неплатен отпуск ;)

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: dc35360975
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

15.   15 години си търпял това…. Такива като теб са виновни за цялостното отношение и дерибействане на разни тарикати, които гордо наричат себе си работодатели. До като има телета ще има и колачи. И запомни добър шеф няма. За шефа ти си винаги инструмент за изкарване на пари. Като електрожена за електрожениста. Когато електожениста си намери по-ефективен и икономичен електрожен, веднага хвърля стария и взима новия.





Чингис Хан

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 6b5e7ca8e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   И още една глупост - уж сме част от ЕС но стажът в страни от ЕС не ми го зачитат у нас като трудов стаж! ЕС работи но само големите да взимат.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f7462950b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

17.   Ставам и си тръгвам и то много преди 15тата година!
Щом си се хванал да развиваш бизнес, правиш го както си трябва и както си е по закон. Иначе фалирай, затваряй и толкова. Работниците и служителите ти не са длъжни да страдат, защото ти не можеш да си правиш сметката! Или защото си решил, че да си сменяш колата всяка година ти е по-важно от заплатите от осигуровките на хората, които ти изкарват парите за скъпите коли. Плащай достойно, осигурявай хората на реална заплата, пък после ако щеш и на 2 месеца си сменяй колата и по 6 месеца прекарвай на Малдивите.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4d3d4d1b52
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   На две места съм работила с такива шефчетс тарикати. Единият има две коли тесла, другият селски хитрец не му знам състоянието , но си е изпечен мошеник и той и жена му бивша манекенка , с тя горката обезобрязена от операции.
Напуснах. Няма нормален , който да работи за тях. Отчаяни лелички и чичовци на 50 г.
Млад ли си бягай надалеч. Вече не се съобразявам с никого. Аюа шеф бил , ама онази мухла била управителка измислена . Среден пръст и за довиждане им пожелавам фалит и данъчните да ги гонят до 9 то коляно.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 612111fb73
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   До 15 - А такива като теб избягаха в скандинавия и сега плюят от там, само и само да ни смачкат, за да ни е гадно. Нали сте по-извисени, по-така? Помогнете с нещо!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 738804f59c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   В началото на кариерата си съм работил за такива. От една фирма си тръгнах заради такова изпълнение. И от там придобих навик - не ме ли осигуряват на реалната ми заплата (или по-скоро на таван) - "Чао" още от интервюто.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: dc35360975
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   До 19 Ти пък да не мислиш, че в Скандинавието няма такива тарикатчета, като шефа на автора. Има и то доста по-големи тарикати. Тука дори пенсионното осигуряване не е задължително за работодателя. За работа, където другите плащат 14 евро на час, той ти дава 11 като разчита на това, че не си осведомен. Кой е виновен, че има глупаци? Може законово да се уредят тия неща, но да не забравяме, че на всякъде държавата брани интересите повече на работодателите и инвеститорите от колкото на обикновенния работник. Единствения начин да се намалят тези практики до минимум е все по-малко хора да се съгласяват да бъдат третирани като парче месо. Защото една фирма без персонал е фалит точно за 24 часа и силата е в работника не в шефа му.





Чингис Хан

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f5d3a23998
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Такава практика няма никъде по света, заплатата се плаща по банков път. Ревизии и проверки, и т. н. не се ли правят от определените институции в такиви фирми и на такива работодатели.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 8b208f8983
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Хане, то всякакви има по целият свят, но на всички други места законът работи и пази работника/служителя. Бедна ти е фантазията какво ще ти се случи ако не платиш заплатата на служител в някоя нормална страна.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ae45e256ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Номер 21, къде ги тези тарикати в Скандинавието? Там няма как работодател да плаща в пликове - всичко е в електронна форма. С осигуровки действително не съм се занимавал. И аз работех 6 години на север, но ми плащаха само и единствено по банков път и не съм срещал тарикат-работодатели. Напротив - все с читави работодатели съм си имал работа. Факт е, че там усетят ли някой да е полезен на фирмата им, се отнасят с него като към специален човек. Нищо общо с родните работодатели, които при постигнати по-големи резултати от твоя страна те товарят с още повече работа, вместо да се сетят да ти покачат заплащането.

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 1283bb560c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   Недеклариран труд във формална бизнес среда. Частично недеклариран, като част от заплатата се заплаща
официално, а част от нея — на ръка и неофициално.
Това може да ти е ОК известно време, но като остарееш от 50 нагоре и започнеш да мислиш за старините. Хич не е ОК.
Да, признавам, че и аз докато бяп студентка работех в мутренските години в к. к. Слънчев бряг, ама попаднах с препоръки на свестен работодател, та без договор си ми плати човекът, че и отгоре даже. Но късмет все пак. Но това само в младежките години на 12 часа на крака цял ден, завиваше ми се свят от работа. Не знам сега дали е било късмет.
Сега са повече от мутри, бих ги нарекла някои мошеници.
За такива само договор на реални часове. Затвор за такива, а не тесли месли и тем подобни, на гърба на наивниците. Някои може и златни чешми в задният двор да са си направили. Един път цакат държавата тоест всички нас, втори път работниците, които не могат да се защитят, ако с тях не се постъпи некоректно.
Хора, бъдете бдителни аман от мошеници.
Първо внимавайте при договора или какво подписвате. Второ ако все пак се подлъжете, да го подпишете поради неопитност или настъпила еуфория от работа, която получавате. Има път - 1 Сигнал инспекция по труда 2 КНСБ сигнал 3 Сигнал новинарски сайт, с по-голяма читаемост за региона 4 Омбудсман 5 Министерство на труда 6 Заплата в плик - сайт сигнал
Опишете си случая едновременно към всички, е все някой може да се размърда. Да не говорим, че има Европейска комисия за защита от некоректни работадатели, ако сте на "ти" с английският език. Смърт на мошениците. Крайна съм, бясна съм, защото и моят син така пострада. Получи заплата 630 лева за 29 работни дни. Само защото напусна по мое настояване от такава некоректна фирма. Наказанието беше, че не му платиха уговорените пари в "плик". Работадетелят най-нагло каза съди ме ако искаш и се ухили.

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 4220ff14be
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   Ето ви една история.Една фирма се създаваше и търсеха персонал,а аз бях им направил няколко услуги срещу заплащане.Шефа им 3 месеца след мен вървеше да ме кани за техен служител.Как имали нужда от такива хора, като мен, как сега изграждали фирмата.Каза ми условията, аз своите и казано, честно заплатата беше хубава и се хванах.
Наистина много вложих във фирмата докато се установи, като реномирана и печеливша фирма, но бяха минали 4-5 години, а заплатата същата.Вече открито им казвах, че ще заминавам за ужбина, а те недей така остани тук няма кадри.Ок си казах.И отвреме на време им подсещам чужбината.Един от най-добрите ни служители, който беше от основаването на фирмата напусна, заради заплащането.
Тогава гласно им казах най-кадърния не го задържахте, защото ви се досвидя да вдигнете заплатата и сега корабът е с първата пробойна.След него напуснаха още 8 човека.Аз също дори не се молил за заплатата.Заминах за чужбина и там работя.Всеки час се заплаща, ако работиш извън работно :).Съжалявам за едно, че не съм тръгнал преди години назапад.Никога на български бей няма да работя!Едни и същи са всички.Хич да не ти пука бягай в чужбина.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: ae45e256ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Лесно се постъпва с чорбаджии, които предпочитат да плащат в плик. Много са ми забавни, когато по интервюта питат кандидатите "Каква заплата желаете да получавате? ". Казвам: "Искам за Вас, като собственик на фирмата, да остават 90% от парите, които чрез моя труд ще постъпят в нея! ". И тъй като това значи най-малко 100 000 лева месечно, т. е. 10 000 заплата (10%), те гледат на парцали и не вярват. Снизходително казвам "По договор може да подпишем само за 5000 лева, а другите 5000 като бонус, ако прецените, че съм Ви бил достатъчно полезен! ". И се радват, мислейки си, че ще ме измамят и вместо 10 бона, ще ми платят само 5. После всичките до един са въртели точно този номер и ехидно са се подсмихвали, че са ме "излъгали" да ми дават само 5 бона месечно, защото уж са били недостатъчно доволни да ми дават 5 бона бонуси отгоре на заплатата. Хубаво, само дето аз предварително съм бил с нагласата да получавам петарка и точно някои от тях са се минавали в началото, давайки ми десетарка с намерението на втори-трети месец да почнат да не ми плащат на ръка бонусите. Всъщност не са се минавали, защото са печелили луди пари, но все пак са били с очакването, че са успели да ми скроят номер, но не знаят, че не са.

Вчера един подобен ми праща някакви там материали да ги прегледам, макар че му бях казал още дни по-рано, че ще започна да работя, когато ми плати поръчката на 100% предварително. И ми пише "Само да погледнеш и да кажеш кое как би трябвало да бъде". Днес ми се обажда и пита "Погледна ли ги вече? " и очаква да му давам безплатни съвети. Казах му, че работя по друг проект (което е истина) и като свърша, има чакащи хора, така че при плащане на поръчката ще я започна. Напомних му и това, че цената, която му дадох, важи, ако стигнем до договорка и плащането бъде извършено до седмица, а след това цената става двойна. След 10 минути вече бяхме в колата му на път за банката, за да тегли пари. Много беше радостен, че няма да плати двойно, ако се забави до утре.

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 6d46eac615
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   Имам приятел в Ирландия, женен е за ирландка. Та, същият тоя човек работи около 10 години във фирмата на нейн брат и негов шеф. Натрупа човекът, опит вършеше като управител всичко - преговори с клиенти,
работа по обекти, каквото се сетиш. Шефът почивки по яхти, имоти в Португалия, купони в Тайланд. Дотук ОК, но след 10 годин нашият човек от БГ му казва, дай нещо да направим по въпроса с възнаграждението, изкарваш толкова много благодарение на моят труд. Шефът казал не. Ами, сега моят приятел от детинство има собствена фирма със същата дейност и жъне здраво, знае как се прави, да дръпнал е някой друг клиент от шефът, има клиенти руснаци - търсят го защото знае руски, общо взето се развива самостоятелно защото работодателят му си е позволил луксът да изгуби ценен работник, който знае всичко от работа на обект, преговори с клиенти и до работа с машини и реклама. Вярно, че десетина години се мъчи докато развие бизнеса си до сегашното ниво, но вече е независим и единственият му проблем са работниците при увеличаващите се поръчки. Като го няма в цеха, познайте какво правят например работници, негови познати от България. Ами пушат си и се барат по макарите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker