Как някой хора се уреждат!! (прочетете и ще разберете) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Как някой хора се уреждат!! (прочетете и ще разберете)
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 4484 пъти
Здравей те! Моя близка с мъжът й вече на почти 40 год. нямаха доскоро почти никакъв трудов стаж. И двамата с имоти където дават под наем, живееха си царски. И продължават да си живеят царски, но ще стигна и до там. Работата е, че като ги гледаш и започваш да се чудиш... добре, аз с две висши образования (в моя случай педагогика с език и магистратура Мениджмънт) за какво съм се "трепала" (извинявайте за изразът) като можело и иначе?? Чист мързел!! Хайде той от дъжд на вятър подхващаше нещо в разни фирми на техни познати, но тя... нямам думи!!
Но защо пиша тази пред история... Разбрах от наши общи познати, че пускат жилището където живеят и него под наем. И направо му звъннах да питам всичко ли е наред, за какво аджеба става на въпрос... И какъв отговор плучих, ще паднете... Той милия си намерил работа в Белгия офис-асистент!! Как стават тези работи, ако може някой да ми обясни!! Съответно веднага попитах: Ами К. (жена му)? При което: тя няма да се налага да работи, защото моята заплата ще стига и за двамата!! Онемях честно!! Значи той с една мижава гимназия (вярно СМГ е завършил, но после нищо) се урежда като цар, а аз с две висши образования работя три неща, ако броим и частните уроци където давам!!
Уж е криза, уж е трудно даже на хора със солидно образование като моето, а ето че тарикатите пак са не едни гърди, а много гърди напреде!! Явно справеливост няма да дочакаме, това ми беше идеята!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: a2665d1fa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Имам познат, който има доста успешен и разрастващ се бизнес. За него работят над 200 души и периодично набира нови служители. Никога не е отказал на някой, който го помоли за работа, било роднина, познат или познат на познатия. Взима хора дори без опит. Но на всички казва едно и също - ако види, че няма желание и старание да я вършат работата ги освобождава без много обяснения.
И рано или късно всяка "калинка" я застига това.
Аз нямам проблем, ако срещу мен стои даже най-големия връзкар, стига да си върши работата съвестно и да се държи човешки. В противен случай рано или късно и той ще бъде заменен.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: aaa14dbad0
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

3.   Образование не стига дс се уреди човек добре в живота- работа, контакти т.н.
Трябва си и целеустременост, характер, интелект.
Ако ти извадиш носа си от чуждите живота и се съсредоточиш повечко върху собственият си, вероятно и на теб ще започнат да ти се отварят врати. Но как да стане като твоят живот е да наблюдаваш чуждият, техните възможности, техните начини на живот?!
Много ясно, че че си останеш с гледането в чужият двор, пък твоят все разхвърлян ще си стои.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: c1583d6eaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   Ама ти още ли си изненадана? Не виждаш ли какви хора ни управляват, какви хора заемат високи постове в министерствата и агенциите? Подсказка, 90% не са на тези посове заради качествата си.
А иначе за тези твои познати, не се тревожи. Може и да са го назначили с връзки, но като лъсне колко е не кадърен и как няма никакъв опит, доста бързо ще го изгонят. Хората искат съвестни служители, не връзкари с огромни претенции.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 7c17988859
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Еми значи не се е уредил, взели са го но работа, там няма уреждане, а пък имотите са наследствени. Късмет, съдба, не могат всички да са еднакви. Проблем е, че в Бг човек не може да си намери работа с 2 образования е това и проблем, а извън Бг си намира

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: dc43ef9662
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

6.   Не си личи някой да се урежда, търсил работа и намерил, в разказа ти се вижда само колко много завист си натрупала в себе си.

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 9c8c2a24fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

7.   Уреждат се общителните хора с богат социален живот. Тва е цялата истина.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 3810786747
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Извинявай, ама тези, които сте се "трепали" да вземете дипломите по мениджмънт, маркетинг, бизнес администрация и т.н., какво очаквате да менажирате? Очаквате като си получите дипломите да ви сложат на шефските позиции ли? И аз съм минал SWOT анализите и всичко е хубаво и точно на теория, само че в истинския свят е различно. Ще ти кажа какво се иска, за да си добър team leader, manager и т.н. Иска се психология и философия за живота. Да знаеш кога да побутнеш подчинените си и кога да им покажеш, че ги оценяваш. Защото реално погледнато т'ва правят "меринджеите", контролират ти таргета.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 644faf98a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Учен не значи умен. Ако го беше проумяла по-рано, можеше и да не заложиш на куц кон.





Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: e0d7015500
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   Много е важен начинът на мислене. Една овца с ограничено мислене, следваща тълпата, и пет висши да има, няма как да "се уреди".


Десятката

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 4206d58472
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Отвори обявите за работа в Белгия и се "уреди" и ти.

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 1a8c3d65a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Не разбирам - ами не учи като не искаш, ще каже човек, че за някой друг го правиш. Можело било и иначе - ами като може иначе, защо не го направиш и ти?
Това си е чист късмет, че познатите ти имат наследствени имоти да дават под наем и не им се налага непременно да работят. Нито те са виновни, че роднините им са им завещали имоти, нито ти си виновна, че твоите не са.
Оттам нататък намирам подобно вторачване в чуждите пари абсолютно безмислено. Не виждам освен негативни емоции, какво печелиш като се фокусираш върху чуждия живот и занимания. И 5 лв да имат и 500 000 - това са си парите, влизащи в чуждо домакинство. За теб нищо не се променя. Нищо градивно в цялата история. Ще се разболееш така от завист да броиш чужди пари.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: d3accce285
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

19.   До номер 6: Ама моля ви се, вие сериозно ли? Посмях се от сърце!! На какво да им завиждам?? На мързелът и че живеят от наеми ли? Че аз ще се срамувам ако се издържам по-този начин!!

Авторката

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 4bd0ee8727
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

21.   "Здравей те", "хора със солидно образование като моето", "педагогика с език и магистратура Мениджмънт"

ХАХАХА! Леле, педагогичка с език и меринджействане! И това са две висши? Това е безполезен баклавар и претенциозен магистър. Един поздрав не можеш да изпишеш правилно, на ценен кадър се правиш.

Цялата ти история е едно голямо мрънкане. Имали са семействата им пари, живеят си хората. С какво ти пречат? С нищичко, буквално ревеш, защото им искаш парите. Да бе учила нещо стойностно, по-добра работа щеше да имаш.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 4d4d446db5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   В Библията е казано - Където е текло, пак ще тече... Та твоите познати вероятно са наследили имотите си. И за да го вземат на работа в Белгия вероятно знае френски език. Ами ти вместо за завиждаш, започни да подаваш сиви та в чуждестранните сайтове за работа, може и ти си намериш работа в чужбина. Като разказвам за България в рамките на шегата казвам, че завистта е националния спорт на страната. Така че не гледай в чуждата паница, сигурно има защо тези хора да са рентиери, ами се стегни и кандидатствай за Белгия и ти.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: ef211bea4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

25.   Просто някои хора са с късмет или познават правилните хора. Сега ще ви разкажа историята на една моя съученичка, която нито е красива, нито пък блести с акъл, но се уреди чудесно.
Когато бяхме в средното училище всички от класа ни приеха някъде кой след седми, кой след осми клас. Само нея никъде не я приеха (въпреки, че кандидатства)и остана в училището заедно с учениците от другите класове, които също не ги приеха.. И така завършихме и пет години след, като завършихме се събрахме да разкаже всеки какво е учил и тн. Оказа се, че всички сме или завършили висше или в момента го учим (става въпрос за преди повече от 10 години, когато все още имаше конкуренция между студентите и за едно място се боито се бореха 2,3 ма, а не като сега всеки да влиза) с изключение на нея, която не я приели. След 2,3 години продаде апартамента на чичо й (лека му пръст) защото той не беше семеен и съответно нямаше на кого да го остави. И какво мислите, след като продаде апартамента записа висше в един колеж, в който приемат ей така. Докато учеше се похвали във Фейсбук, че изкарала Тройка на един изпит по Финанси (хората шестици изкарват и пак не се хвалят). Срещнах я случайно и я попитах как върви ученето и завърши ли? А тя ми каза, че завършила и даже се научила да преписва. Стана ми интересно и я попитах с колко е завършила, тя каза с 4 и нещо. Щях да падна от смях, толкова е зле, че даже и не знае как да преписва, защото обикновенно тези, които преписват изкарват хубави оценки, а не завършват с 4 и нещо. И сега идва най-голямата изненада за мен. В момента тази работи в банка
(уредила я бившата годеница на чичо й, за когото шяла да се жени, ако не беше починал). Та мисълта ми е , че когато имаш късмет или връзки винаги успяваш и обратното. Тя тъпата работи в банка и заема мястото на някое кадърно момиче с хубава диплома от хубав университет, което обикаля по интервюта и се чуди защо не си намира работа. Така, че Авторке просто късмета е много важен. Ако имаш късмет и най-тъпия да си ще успееш, ако не си обречен да се мъчиш !

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 6b71382608
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   Да, уреждат се хората. А представи си родените в кралски, звездни и други истински богати семейства как са се уредили още от раждането. Не ти прави чест да завиждаш така на близката ти, както я наричаш. Те не са те ощетили с нищо и щом намират начин да си живеят добре без много усилия, са си в правото, стига да не пречат на някой друг. И на теб някой просяк ще ти завижда как си се уредила с хубаво образование и работа и изкарваш пари, вместо да ровиш по кофите. Гледай си в своята паничка и ще ти е по-спокоен животът.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 084f657661
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

27.   Мод, колкото и да ме триеш — ами злобна, завистлива и изключително неграмотна е женицата. Обаче каква самооценка има, какво самочувствие! Жална ни майка на българите, щом ни дават частни уроци подобни "високообразовани" педагози и мениджъри...

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: aa2c8e52fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Защо им гледаш в паницата на твоите познати?
Познавам няколко хора, които си създадоха и затвърдиха контакти с подходящи хора и се уредиха. Раздоха им бизнеси да управляват. Говорим до ниво Б.Б.

Не съм такъв, но комунакацията е водеща. И в бизнеса разбрах, че без партньори си за никаде. С осем човека особено добре си взаимодействаме. Правим си услуги.
/Не съм държавен служител/

Поздрави

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 77d36c2548
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

29.   Да ти кажа честно, дъщеря ми на 18 звучи по-разумно и мъдро от тебе...
Това ако не е някакъв майтап, направо не знам... Дано следващия живот да ти дойде акъла поне малко от малко...

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 5fbd9563d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Споко, хора. Темата е фейк. Тази е същата, дето кандидат свекървата й иска да се самоубива.

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: d6d3a4198d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Не разбирам какво си пъхаш носа в чуждите работи. Твоите познати са имали техни възможности, които са използвали. Ти знаеш ли какво е да отдаваш имот под наем. Отстрани изглежда лесно но в действителност... Знаеш ли откъде са им доходите, може би имат наследствени имоти, или им води някоя ипотека на главата. Не можеш така да съдиш за хората. Като си толкова умна си направи твой бизнес и си изкарай парите, какво чакаш на някой работодател да те хрантути и не се оправдавай, че нямаш пари, отиди в банката и ще ти дадат кредит да си направиш частна школа.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 37e9f69175
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Ще те питам нещо и искам честно да отговориш. Ако ти беше „уредена“, щеше ли да казваш, че е нечестно? Ако ти беше на мястото на тези двама човека, за които пишеш, щеше ли да правиш същото като тях? Кажи, без да лъжеш.



Десятката

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: e22610f91a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

33.   Коментара на авторкара номер 19 е убиец :D. Защо да им била завиждала, би се срамувала... Защо да се срамуват? Нито крадат, нито мамят? Нито пък пишат в подобни сайтове и злобеят. Просто може би имат късмет, знаят как да говорят и държат и това им помогнало... Ти ако щеш 5 висшита си изкарай, с такава злоба и завист не би се оправила никога... Аз с едно основно успях " да се уредя" в чужбина и направих химичен технолог и през 3/4 от работното ми време си пия кафе... Така, че който какъвто късмет има.

Bebivita

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 67500635b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

34.   С това ниво на писане, не бих Ви взел на никаква работа. Двете висши образования, които - според Вашите твърдения - имате - в случая не важат нищо.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 30078f9493
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

35.   Концентрирай се върху собствения си живот. Гледаш опаковката, чудиш се, завиждаш вместо да си напънеш задника и да спреш да обвиняваш кой, как и защо се уреждал. Всичко си има цена, ти виждаш имоти и длъжности, но как да стигнали до там си е ТЯХНА работа. Като завиждаш, правиш се интересна, звъннала да види за какво става въпрос...защо си вреш носа, какво те интересува техния живот. И асистент да не е, чистач да е, в цивилизована Европа можеш да се издържаш с една заплата, с нискоквалифициран труд, без образование хората живеят нормално. Какво ти влиза в работа дали ще работи или не жена му. Коя си ти, Господ, най-праведната. Щом имаш дипломи, бори се само, че дипломите и отличните оценки в училище, не означават шестици в живота. И колкото да му е уредена работата, няма да е лесно първоначално в чужбина, личен опит. И аз в началото не работех, бях тотално на предела от такива, като теб, простията в България, от зависливи хора, които си врат носа навсякъде, питат и разсъждават как се "учредихме" в чужбина без ничия помощ, на собствени мускули, по обяви, много учене на езика и търсене. В чужбина на никой не му пука за българските дипломи, гледат ниво на език и знания. Манталитета ти е много зле, злоба, завист. Може и пет дипломи да имаш, но никога няма да си добре в живота с това дребно мислене. Горката тя жертва, измъчила се и другите се уредили, все някой й е виновен. Търси алтернативи, а не мрънкай и не завиждай!

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 040dc50a35
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

36.   Много е лесно да гледаш как сега не работят, но защо не си ги гледала в началото, когато са си скъсали г*зовете за да ги купят тия апартаменти. Ако искаш повече пари да беше записала нещо по перспективно или да беше заминала в чужбина. Животът не дава равен старт на всеки, но ние сме родени в България, не в третия свят. Пътят ти към едни от най-развитите страни в света е отворен и пред теб има куп възможности, така че не се оплаквай от свойте грешки.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: e3d5c69d89
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

37.   Голям лауреат се изкара ти, а не можеш да пишеш на ниво средно училище!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: d3accce285
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

38.   До номер 27:
Благодаря за коментарът, научих много нови неща за себе си, където дори не съм подозирала. Искрено ме развеселихте честно!! За това кой е завистлив и неграмотен - прочетете си пак коментарът и се замислете!!

Авторката

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 5d1e5a0b54
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

39.   Първо, от мнението ти лъха силно на завист. Не е красиво. У нас почти всеки гледа в паницата на другия, пресмята парите му и умува кой какво заслужава. Всеки си вре носа в живота на някой друг, което не е от полза за абсолютно никого.

Не разбирам как онези хора са се уредили? Наследили са имоти, няма лошо. И аз да можех, също щях да живея от наеми без много много да се зоря. Те са късметлии, но нали все някой назад в рода им е купил тези имоти с много работа? По отношение на работата в чужбина - не бързай толкова да вярваш. Всеки обича да послъгва. Какво ще работят и кой кого ще издържа е под въпрос, а и също не бива да те вълнува чак толкова много.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 917e5113c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

40.   27 към авторката

Абе, ти, голяма веселячка си била, да не ти е уроки! Не възнамерявам да правя разбор на писанията ти, нали ти си уж "даскалицата", но, повярвай ми, на ниво трети клас са — срамота. Колкото повече пишеш, толкова повече се излагаш.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c6dceaab08
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

41.   Авторке, ти си направо за мем в групата „Класически българин“ във Фейсбук. Отгоре трябва да пише: „Не може да напише правилно „Здравейте!““, а отдолу - „Чуди се защо не „се е уредила““.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: dc743b0443
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

42.   Отвори си очите. Какви наеми , какви 5 лева
Не знам от кой град си , но един апартамент е около 600 лв. Колко апартамента да имат до 40 г . Не повече от 2 - 3 .
Виж от наркотици се изкарва повече.
Но на теб няма да ти кажат откъде са им доходите.
Наистиня ме разсмя дърто магаре на 40 г офис асистент в Белгия. Кой ще му повярва.. може да не те е излъгал за държавата, но няма да сервира кафета на белгийците. Повяряай ми. Друго ще им продава... Т.е подава.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: dc743b0443
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

43.   Аз не смятам, че авторката завижда на двама търтеи, които са на нивото на животните.
Има много такива, които не бачкат като теб честен труд и си изкарват едни доходи ня месец, за които ти се блъскаш от 6 -12 м. Може да гадаем.
Не си мисли, че впечатляваш някого с твоите дипломи. Сама виждаш колко те нападнаха и обидиха. Това е България. До вчера тук са тракали каруци и селяните със цървулите са обитавали големите "градове" . Какво очакваш с този пост, не знам?
Сега ли ти направиха впеатление, то готованчовци с лопата да ги ринеш.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 8c94661e24
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

44.   Ах, колко си била образована, а допускаш елементарни грешки,! Бъркаш употребата на пълен и кратък член. Употребяваш "където" неподходящо, вместо да използваш който, която, които, което.
Специалността, която си завършила няма да ти осигури светло бъдеще нито в България, нито в чужбина. Въпросът е, не само да завършиш висше, а какво висше.
Езиковото ниво при педагогика с език не е като при филология, така че едва ли имаш и нужните езикови познания за добра работа в чужбина.
Имаш разсъждения на застаряваща завистлива мома - провинциална даскалица.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 5de6c0542b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   И какво се подигравате на човека за дипломите, да, не са тип американски колеж и кво лш не още, но човека иска да каже, че в тази държава да си образован с диплома означава нищо. После не ревете като останем без лекари в тази държава, защото на там са тръгнали нещата.

 
  ...

...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: bdd4ad62fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

47.   Номер 7, самата истина!!!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 42eb8981bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   Аз като офис асистент в чужбина не взимах особено хубави пари, а фирмата си беше реномирана. Не им завиждай, че са се наредили, защото на запад се работи с много по-голяма динамика в сравнение с нашата държава. Също така не е по-различно от България, отново става с връзки.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 8baecffeef
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

49.   Аз не зная какво се има предвид понятието "връзки", но защото скоро мой братовчед - охрана в магазин, намекна, че все ме "уреждали с връзки" се замислих.
Първата си работа спечелих с конкурс. Бях завършила в чужбина и не познавах никой в гилдията, който можеше да ме насочи, така че се явих по обява във вестника. За втората ме препоръча моя колежка, която напусна и постъпи в нова фирма, която разширяваше екипа си. Междувременно започнах да разширявам социалния си кръг, в бранша вече не бях непознато име. За третата работа ми се обади приятел - шеф на отдел, който търсеше още един човек и решил, че точно аз му трябвам. Когато ме съкратиха в началото на пандемията, започнах частна практика и не съм оставала без проекти, за които ме търсеха мои колеги. В момента ми предстои започване на нова работа - отивам на мястото на приятелка, която напускайки по домашни причини, ме е посочила като най-добрата кандидатура за овакантяващото се място. Т. е. с изключение на началото, винаги някой някъде ме е препоръчвал през 25-годишния ми трудов стаж. А хората не са луди да си залагат името, заради някой некадърник. Никой не би си подритвал трудовата книжка или вършил и моята работа, заради сините ми очи. И колкото по-нависоко в йерархията е, толкова по-внимателен е кого привлича; ако пък бизнесът е лично негов, то и родния си син няма да вземе, ако не го бива. Така че, ако искаш да си търсен, трябва да демонстрираш, именно демонстрираш, високо професионално ниво, както и да умееш да работиш с хора, да си социално адаптивен. Дипломата ще ти отвори вратата, но не ти гарантира, че ще те поканят да седнеш.
Според мен, да те "уредят с връзки" може само в държавната администрация, за там съм съгласна. Но става ли дума за частен бизнес, забрави. Авторката разсъждава горе-долу като братовчед ми. На 40 години с диплома за инженер пази някакъв магазин, заедно със студентчетата, които там си изкарват по някой лев за наема. А и никога не е работил друго - все е пазач. Дори не е правил опити да си намери друга работа, защото нямал "връзки".
На това му се казва инертност. А инертността е по-лоша от мързела, защото мързеливият може, но не иска, докато инертният даже не знае може ли.
Рентата от имотите даже няма и да я коментирам. Какво са виновни хората, че дядовците и бащите им са им оставили наследство? !

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 33de06aeb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

50.   Права си, познавам двойкаджии, които са полу грамотни но въртят бизнеси за милиони. Всичко става с хитрост, полулегален бизнес или да си с яки връзки. Авторке не си губи времето да се трепеш, ти поне си жена и лесно може да се уредиш с мъж бизнесмен. Не се трепи, а виж там ако имаш шеф и го свали да видиш как ще те повиши след месец два стаж.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 042a631252
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

51.   Авторке, това е просто късмет. Едно за сметка на друго. Аз също съм с късмет - материален. Не съм от семейство на богаташи, а на двама учители. Роден и израснал в Перник съм. Майка ми е софиянка, от центъра на София. Тя е едно единствено дете и аз съм едно единствено дете. Имам 3 апартамента в центъра на София и един в Надежда. Да, ама нямах особено щастливо детство и пубертет. Родителите ми се разведоха. Бях си и притеснителен и срамежлив и съм си такъв и до ден днешен. И сега нямам много близки, пък в общуването с жените съм трагичен. Та, ето осигурен съм до края на живота си, но в личен план не съм от най-успелите хора. По-доволен щях да съм всеки ден да пътувам от Перник до София на работа, да цепя стотинката на две за да ми стигнат парите за гориво, но да имам близки хора, да имам семейство и т. н.

 
  ...

...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 9e3cb06bdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

53.   До 51 - Това, че нямаш близки хора, не е нещо, за което ти не носиш никаква отговорност. А щом си осъзнат и знаеш за проблемите си, то чащо не се оптиаш, да ги коригираш? Не е, като да си изгубил крайник или да си обезобразен, нали?

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: b5c9e9072f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

54.   До 43

Ало, работника.. живеем в капитализъм..

Защо човек да ти бачка за някого си като може да си върти бизнес от всякакъв сорт.. било то наем или нещо с производство или търговия???

Гледай си работата а хората дано стоят на далече от тебе и такива с товето мислене.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 6991583c82
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

55.   На повечето места в България заплатите са мизерно ниски и парите не стигат, факт! Това, че хората си имат имоти, които отдават под наем е съвсем отделна тема... Пробвайте и вие да си търсите работа в друга държава.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: d3f6cc3fe7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

56.   Аз не разбрах кое е несправедливото в тази история …
Хората може би са имали някакви умения и са постигнали тези неща. Това, че си без диплома не те прави глупав или беден.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 0cdbf37c61
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

58.   уреждат се защото българите сме на принципа"да намеря работа",
докато германеца е на принципа "да създам производство"

според вас колко българи ще си "намерят работа" и колко германеца ще "създадат производство"?? като се съберат и се изчисли Коефициента им на полезно действие за страната им?

нали всички хора които "търсят да си намерят работа" им трябват хора "които търсят да създадат бизнес"

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker