Защо има толкова много еврей програмисти - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Защо има толкова много еврей програмисти
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1399 пъти
Прави ли впечатление колко много евреи има програмисти? Защо според вас?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 7860474667
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Точно евреЙ няма.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 16a4a95f7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Малко евреи са програмисти. Те са финансисти и са в банките. Източноевропейци и индийци са програмисти.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 57d3ebec20
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Най-много за индийците. Пакистанците също са бая напред. Или ти питаш за в България?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 0fb09c089b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   А холивудски звезди не си ли забелязал че има пак такива? Просто дават повече пари и ония се тикат. Отделен въпрос, че сигурно познаваш 50 програмиста и правиш обобщение за света. Знаеш ли колко индийци и пакистанци (т.е. цигани) има програмисти? Милион - най-малко. Колко са стока е друг въпрос, но това, че получават пари за програмиране е реалност.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: cff5b584d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   А ти въз основа на какво си изгради тея впечатления?

Иначе, ба ли го... То Израел е 60% пустиня бе, брат. Ако е прекалено жега да се таковат, амиии к'во друго да правят завалиите, освен да цъкат на компа...?

Сега по-сериозно - да приемем, че твърдението ти е вярно. Единственото ми предположение е, че има СУПЕР много хляб в разработването на изкуствени интелекти и са ги светнали по темата. Луди пари се дават за такива специалисти, но работодателите им изкарват още по-луди кинти. Това дето сте го чували за некви интелекти дет побеждавали гросмайстори на шах, "Го" и Дота е бошлаф - само демонстрации. Пълният им капацитет е много, много по-голям от това.

Има изкуствен интелект, който може да ти пише цели текстове (GPT-2). Искаш новинарска статия, есе, ала бала - задаваш темата, колко дълго да е, и кратко описание какво да засегне. Бам, прави ти не едно а 20 предложения, и то изцяло оригинални, без да копира от никъде.

Други програми ти генерират напълно фотореалистични изображения на хора, които не съществуват. NVIDIA прави нещо подобно, само че с картини - драскаш си все едно си в Paint, после задаваш синьото да е море, кафявото да е дърво, сивото да е камък и ти генерира СНИМКА. Буквално снимка, но на фалшив, несъществуващ пейзаж. Трети пък фейкват цели видеа (deepfake).

Има неква игра, изцяло текст (AI dungeon). Ти си пишеш какво ти прави героя, изкуственият интелект ти пише цял роман едва ли не (като книга-игра.. ако си ги спомняте...).

Тик-ток използват изкуствен интелект да разучи какво ти харесва и ти пуска такива клипчета. А после що пробили толкова мощно и изкарват милиарди, а сега Фейсбук и другите такива сайтове яко ги копират.

В по-малък мащаб -- за кво да даваш на няколко роба Тъпчовци минимална заплата, когато можеш да включиш робота в контакта, който може да обработва 5000 клиента едновременно в чата, а да плащаш стотинки за ток? По-големите компании имат точно по-умни ботове за обслужване на клиенти онлайн.

В по-голям такъв -- хедж фондовете използват изкуствен интелект за анализ и предвиждане на движенията на фондовата борса. Ей тука идва голямата пара (е, освен ако не си банка и просто си печаташ парите, де). Алгоритъмът ти ако ще да е само 1% по-бърз, 1% по-точен в анализа си от конкурентите ти, пак ще е достатъчно за дебелите пачки...

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 6f65dd71e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не съм забелязал да са представени сред програмистите повече от другите народности. Но примерно сред собствениците на големи медии и корпорации в западния свят.. там са доста. Също журналисти, финансисти, банкери, адвокати, политически лобисти. Евреите са 2% от населението на САЩ и 35% от милионерите. От големите корпорации Гугъл, Фейсбук, Интел.. Силно пробивно племе с много влияние, но все пак не владеят Света, колкото и да им се иска и да си мислят, че им се полага заради това, че са избрани да бъдат "специални" от демоничния им бог Яхве.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 912ac25baf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Евреин става програмист, когато научи, че в поне един език за програмиране при писане на код се използва символа за долар. Което е факт - бих споменал и кой е езика, но съм сигурен, че някои от вас се досещат.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 2439f74aad
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Дали са програмисти или не, са умни и образовани. Напиещ в нета как се гледат и възпитават еврейските деца, и ще видиш не само колко учат, но и отношението на родителите към нас. Как растат и живеят.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f72051f945
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Това, което казваш е доста трудно да бъде казано поради простата причина, че това зависи от човека дали му харесва или не. Не може да се скрие факта, че индийците са доста запалени по програмирането, но това чисто просто зависи от човека какво му харесва ето при мен имам приятел, който е еврейн и сме в един клас и учим компютърни технологии заедно. Както бяха казали някои от коментиралите те по-често са във финансовите сфери, както и правото, но е трудно да се каже дали са много или не.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c18bb98ab3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Евреи програмисти точно май няма толкова. По скоро често съм виждал инженери, хора със стартъпи, собственици на програмни фирми, които предимно се занимават с модели за стоковата борса.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9f7fd1ea0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Това са глупости, евреите са по тънките занаяти. Никой евреин няма да седне да ти учи програмиране. По-скоро ще стане шеф на програмисти или търговец на програми, но програмист трудно. Виж, ако е работа в Холивуд, там евреите са първи и сигурно близо половината в Холивуд са такива. Има и много лекари, банкери, адвокати, но на тях търговията и бизнеса им е в кръвта, защото хилядолетия наред не са имали държава, живели са в чужди държави, където често не са имали право да работят и право да имат земя или са били дискриминирани и затова с поколенията са се научили да се оправят сами къде с търговия, къде с лихварство и са развили търговски и бизнес нюх. Банковото дело са го измислили точно евреите.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: b7bfe8ee2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Правете разлика между обикновените Евреи и Ционистите такива. А що се отнася до това дали владеят света, да изцяло го владеят.. Ротшилд държи 90 процента от банките по света ама вие си спете. Имат голям пакет акции дори от нашата.. Федералният резерв на Сащ е Еврейски.. Ротшилд, Рокфелер,Каргнеги, Кенеди, Уолмарт, Варбург... И още и още. Д

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4bf0710c2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Банковото дело идва от Флоренция и банки като тази на Медичи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker