Хванаха ме да крада от шефа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Хванаха ме да крада от шефа
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1849 пъти
От около 10 дена насам с колежката намерихме една опция в програмата, която дублира бележки, по точно тя я намери и показа и на мен. Снощи имаше голям скандал на работа, казаха ми че ме следят от няколко дни, и че по дубликатите са сметнали че само за вчера съм откраднала 25лв. Хванаха ме заради колежката, защото преди 3-4 дена и откриха бележки напъхани под клавиатурата и тя не е имала отговор за тях, притеснила се е и не е дала никакво адекватно обяснение....от тогава си обяснявам че наблюдават и мен. Снощи ме нарекоха мръсна крадла и още гадни неща, казаха, че ме следят известно време и днес не знам с какви очи да ида на работа и като дойде шефката как да я погледа в очите. Единственото, което мога да кажа в своя защита е, че работното ми време е до 11, а няколко пъти ни задължават да оставаме до 1, не ме пуска да почивам по два дни, а само по един, макар че в договора пише че мога да почивам два, и преди няколко дни като казах, че се нуждая от отпуска, ми се отговори, че нямало кой да работи. Какво да правя, умирам от срам. Такъв резил станах за някакви си 10-20лв. Полакомих се и се олях, сега ме хванаха. Не знам какво да правя, ако ме остави ок. Ако ме изгони ок, ще си намеря работа. Но ме е страх да не ме изгони дисциплинарно. Направо пиша това сега преди работа и не ми се тръгва, не знам как ще се явя и с какви очи...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 428f0172a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Щом си разкрита, извини се и възстанови сумата. Може да ти се размине.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 7ec6604fca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Който краде, шефа го ебе.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: db6dd25386
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   И въобще не ти идва на акъла, че колежката ти е осведомила за начина на крадене за да обереш ти негативите пред шефовете, а тя да остане чиста? Нима мислиш че ти е споделила как се краде от любов към теб? Колежката ти е използвала наивността ти и ти си се хванала. Сега нито можеш да обвиниш нея, нито да останеш на работното си място. Не би трябвало и да се страхуваш толкова от дисцип. уволнение, колкото от това да не вземе шефката да направи ревизия и да обвини теб за всичките си липси, тя има право да си иска от теб да й изплатиш всички липси на стока (не можеш да докажеш колко си откраднала, а шефката може документално да докаже колко пари й липсват), тя спокойно ще спечели и съдебно дело срещу теб да й заплатиш всичко, а дори и пред съд никой няма да ти повярва че и колежката е крала, нямаш никакви доказателства.
И друг път знай, ако хванеш или научиш, че колежка краде, веднага отиваш при шефовете и или казваш как си хванала колежката, или казваш напускам защото хванах колежката а и двете с нея имаме равна отговорност върху стоката.
А ако крадеш, запомни никога по никакъв повод не споделяй че крадеш и не признавай че крадеш.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: bb76497e41
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Казваш на шефовете си от къде знаеш "номера" с дублираните бележки.
Колежката не го е открила преди няколко дни, само теб те е включила преди няколко дни и може би е подозирала, че следят и да не подозират нея е набутала теб.
Натопи я без жал!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ec86c52d4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Те това е българина братче,четете историята,четете коментара.....е няма оправяне братче.На измет като нас и хиляда години робство са и малко.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3f2dfa1db2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Извини се и възстанови сумата, друго не виждам какво да те посъветвам. Обясни цялата истина, това за оставането до 1 и почивните дни не го споменавай защото най много да ядосаш шефа повече.
Кажи истината пък ако е човек ще те разбере.
И по добре си търси нова работа, обясни им че съжаляваш и не можеш да го погледнеш в очите вече, но да се разделите нормално а не с дисциплинарно уволнение

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 59ae83e2a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Нищо няма да и връщаш на шефката ти. Отиваш си с горно вдигната глава, и казваш, че просто си си взела заплащането за извънредните часове и дни. Айде бе ще се извинявам на някакви сополанковци, довчерашни общаци, че ме използват най- нагло безплатно. Шефа ти не ти ли краде твоя труд а? След като те кара да работиш безплатно? Ей това е Българина смачканяк без самочуствие. За това сме най-бедната държава в ЕС.






Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: bf84b55f49
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Не поощрявам краденето, но ако го сметнеш, ти си откраднала много по-малко, отколкото те от теб. Трябва веднъж завинаги да се спре с тая експлоатация, че "няма кой да работи", "трябва да останеш пще малко" и "имаш право на два дни в седмица почивка" и да работиш и съботите. Да ти кажа, малко им е. Ти си откраднала 2 пъти по 20-25 лева, примерно, те за една събота, в която не си работила, са ти откраднали повече. Чингизът е много прав тука. И тия като нямат възможност да плащат и наемат и някой друг, да си *** мамата и няма да са работодатели. Обаче за да не спират явно им е изгодно, първо, и второ, забележи как все "няма, няма", ама имат за почивки, имат за 2 коли, примерно, имат за др. неща. То ако можеш и без пари да им работиш и така ще те подкарат.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 0e1a95e158
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Авторке, кажи честно, така и така тук е анонимно, ако се отнасяха коректно с теб, но пак знаеше за тази хватка на крадене, щеше ли да крадеш?

И въобще, докато крадеше, кое ти беше в ума - как ще им го върнеш, че те експлоатират или колко е яко, по принцип, че има начин да се краде?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker