Страшен бич... Не взимането на пратки. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Страшен бич... Не взимането на пратки.
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 7218 пъти
Здравейте, приятелят ми има онлайн бизнес, всичко му е легално, има скромна, малка фирма, плаща си данъците. Няма незаконни неща. Продава стоки, свързани с техниката, по интернет и вече няколко пъти се случва, да изпраща на клиенти, които са си поръчали артикули и в подследствие тези хора, не си взимат пратките изобщо. Телефонът не вдигат, затварят, блокират номера му, от куриерските фирми твърдят, че също или не им се вдига, или затварят телефона или пък обещават, че ще ги вземат до края на работния ден и накрая - нищо. Искам да попитам, защо толкова често се случва, различни хора и мъже и жени, да поръчват неща и след това да не си взимат пратките? Притеснихме се много с него, от къде идва, каква може да е причината? От четири години съществува неговият онлайн бизнес и едва сега, в последните шест-седем месеца рязко и значително зачести този злощастен проблем. Не разбирам, защо поръчвате нещо, което няма да взимате и нямате пари, време или намерение да купувате... Просто исках да попитам, някой сблъсквал ли се е с този вид проблем, при онлайн търговията и ако да, да каже поне една или две причини, поради които множество хора го правят? Благодаря ви, моля от сърце модераторите да публикуват темата...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 80

преди: 2 години, 8 месеца
hash: 07016ef9d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Здравейте, проблем при онлайн продажбите е наличието на комисионери, хора които поръчват и не взимат пратките на мен лично ми се е случвало през олкс за някои дребни употребявани вещи дори не е ходено до офис на куриер да ги видят дали работят. Като цяло заради липсата натрупан опит в работата онлайн такива нелоялни практики няма как да се избегнат а т. Нар. Комисионери не носят никаква отговорност. Потърсете в Гугъл по въпроса. Това което приятеля ви може да направи е база данни с нелоялните клиенти. Ако имаше единна национална такава, нямаше да има подобни практики. Успех с бизнеса.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 0c004e0fad
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Освен дa се плаща предварително с карта.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 72fad2b4dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Здравейте, за съжаление в България все още хората не са се научили да плащат предварително и си поръчват неща, които дори не знаят дали са им нужни и дали ще ги вземат. Причините са много: в последствие преценяват, че не им е нужна дадената вещ, нямат пари, не им пука изобщо за отсрещната страна, поръчват без изобщо да мислят. Често мои приятелки поръчват разни неща и когато ги попитам за какво са им, ми отговарят с "е, не знам, ще го поръчам, пък може да не го взема". И всичко това е защото ако те не отидат до офис на съответния куриер, няма да платят дори цената за доставка, а ще трябва да го направите и вие (и двете посоки, около 10 лв). Просто на хората не им пука за другите... а е трудно да се избегнат такива ситуации, освен ако плащанията не се случват само с карта онлайн. Случвало ми се е и на мен, или не вдигат, или казват, че ще го вземат днес и в крайна сметка нищо. Според мен трябва самите куриери да ги таксуват за такива неща и при всяко следващо вземане на пратка да изискват от тях съответната сума, но е трудно да се приложи...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: da48e7a4f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (50 гласа)

4.   Авторке а да ти е минало през акъла, че хората нямат пари. Не всеки има бизнес, като тъпкача ти. Някой хора работят на заплата и знаят че на определена дата ще получат заплата и си поръчват стока, но точно тогава се случва да им забавят заплата няколко дни или 1 седмица не успяват да платят и да вземат пратката.
Преди да обвиняваш, се постави на мястото на тези хора, които са на заплата и не им я плащат редовно, защото не всички имат бизнес като този с който си се хванала.
И да те питам нещо? Защо не се хванеш с човек, който работи за една заплата за да видиш какво е, вместо да си с човек с бизнес ?

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 311aaeba07
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

5.   Селяндурска и малцинствена държава предимно. Какво очакваш?

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 6f69034424
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

6.   Много се увеличи цената на доставка и хората са неприятно изненадани. Инфлацията галопира. Като получиш есемес от Еконт, че продукта който си си поръчал за 20 лв. идва с обща цена от 32 лв. за дреха да речем и вземеш че се разубедиш. Преди година доставката на Еконт беше 5 лв. Вече е минимум 11. Успех.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 93ece1b283
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   Всяка трета пратка е така! Тотален кошмар е при моят бизнес! Звъня за потвърждение на всеки човек преди да изпратя, за да се избегнат такива ситуации - който не вдигне или откаже не изпращам. И въпреки това изключително често не си я вземат и набутват фирмата с парите за доставка! Така е било винаги! Ако се плаща предварително по онлайн път ще се избегне подобна ситуация, но реално хората в България не са научени на тази практика.
Това е масов проблем доколкото знам. Всички се сблъскват с него.
По мои наблюдения най-често пратките не си ги вземат софиянци и от другите големи градове. И обратното - почти всички поръчки изпратени в малките населени места и особено села биват взети.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 93ece1b283
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   До 3

Куриерите няма да започнат да ги таксуват никога, защото те печелят от тези невзети пратки!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: af8554c40a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Е на мен пък ми се е случвало да поръчам 10 тениски, пакетът ми да пристигне след 5 дни с етикет дрехи, без право на оглед в затворена торба, куриера звъня на продавача той не му вдига, аз звънях не ми вдигнаха. Куриера каза че нямал време да чака платих 120 лв отворих торбата оказа се че вътре има около 2,5 кг мръсни и скъсани детски къси гащи, проверявам сайта от който поръчах изтрит, няма го, а при поръчката всичко изглеждаше доста добре.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: d1d3e5f0c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Много моля ,ако е възможно само,да се одобрят поне още малко коментари... Защото, наистина ми е много спешна помощта и информацията... От авторката , желая ви здраве !

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 0778642b20
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Според мен коментарът на 1 е много точен, поне половината подобни прояви са продукт на някаква конкуренция и чиста проба човешка злоба и неадекватност, останалата половина обаче има друго естество - поръчали са хората, след това виждат същия продукт за по-малко пари и си поръчват него, а първият продукт просто остава в доставчика. Понякога хората се опитват да се свържат с търговеца и да му кажат да не праща, но той въпреки всичко си изпраща стоката. Аз лично съм имал точно един подобен случай - правя поръчка вечерта, към 10 часа, към 12 виждам стоката за значително по-малка сума, веднага пиша на първия търговец да не ми праща стоката и анулирам поръчката, е да, ама търговецът не само не ми отговаря, ами и изпраща нежелания си продукт. И защо го прави и на какво разчита? Нямам отговор, разбирам да е обработил поръчката, да я е пратил, а аз да съм се присетил след това, няма проблем, аз съм си виновен. Но в този случай неадекватен е търговеца.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 42e782994e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не бих се изненадал ако се окаже, че такива фалшиви поръчки са направени от конкуренти - с цел да съсипе бизнеса на приятеля.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 266bbb7b52
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Аз пък от позицията на клиент никога не бих платила предварително, защото има и некоректни търговци. Затова има опцията преглед и тест при куриера.
За съжаление няма как да се отсеят некоректните купувачи, освен с разнасяне по сайтове и групи.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 8d451c131c
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

14.   Защото хората размислят. Учудващо, нали? Или намират същото нещо на по-ниска цена на друго място. Или просто не вярват на търговци без сертификат, гаранция и възможност за връщане. Сервиз предлагате ли? А връщане? Каква гаранция имат артикулите, откъде се доставят?
Доста хора обедняха ,или останаха без работа-ето ти логична и човешка причина. Замисли се какво се случва от година и нещо и си отговори на въпроса защо хората се отказват от техника в някакъв си сайт. За да си търговец, трябва и да си човек.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 5e2a9787d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Ти да видиш ,как поръчват рокли за бала или друг повод , носят и после връщат като пазят етикети опаковки и тн ..

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: d9e7c1871c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Да, на всички ни се случва или нарочно поръчват или се отказват.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 9ce88cd89c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Заради някои коментари казвам- НИКОГА, ама съвсем никога не бих поръчала нещо което се заплаща предварително без да съм видяла, пипнала, проверила!
Към автора, задължително трябва да си плащат изпращането, след проверка вече и самата стока, така е правилно. Поне няма да се "лигавят" скучаещи като трябва да си платят прсщането, но самата стока само след проверка.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 25b3bb1e33
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

18.   Аз живея в Германия и тук си плащаш онлайн още при поръчката. Вече ако има проблем със стоката, ти се връщат парите. Много се учудвам, че в България този въпрос все още не е уреден. Ако има как, въведете онлайн плащане при поръчка. Лоялните клиенти няма да се откажат да пазаруват при вас. Това с цената на доставката е несериозно. Нали човек вижда каква е и трябва предварително да си прецени дали си заслужава покупката. И такива Бай Ганьовци като номер 4 са представителна извадка за това откъде идва проблемът. Нямал пари, но решил да пазарува и не му пука за някой бизнесмен, който може и по-малко от него да печели с такива "клиенти".

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: b3b64f8f5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Първото нещо, което реших да продам онлайн, не го взеха. Остана си и последното. Във "Фейсбук" е пълно със снимки на некоректни. Според мен спасение няма. Просто решаваш дали да рискуваш. Преди ги сортирах по това кой колко е грамотен, но вече и това май не е критерий.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 85fa558a2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Като чета коментарите, явно става дума за некоректни клиенти. Размисляли били. Търговеца значи гледа да има максимално бързо обслужване, купувача да е доволен, но видиш ли хората размисляли. Добре, случва се, но в такъв случай ще приемеш и върнеш пратката, но за СВОЯ сметка, а не съзнателно да се криеш и да игнорираш повикванията на куриерите.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 3ee23c1559
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

21.   Номер 4. Що за глупав отговор. Как нямат пари бе. Я се разходи до черноморието да видиш. Ако успееш да се добере до там де. Ако си схванал иронията ми , ще ми кажеш как точно хората без пари , бедни , и нещастни излизаха по пет пъти в отпуск това лято. А аз гадния, мастити бизнесмен не съм вдигнал глава от работа и пак не ми излизат снетките. Аз също имам онлайн магазин, продавам компютърна техника. При мен обаче отказите са почти нулеви, защото техниката като лаптопи , видеокарти, и всякакво геймърски компоненти са кът. Спасява ме единствено липсата на техника в момента. Конкуренцията при нас вече не е толкова силна. Просто, ако имаш стока продаваш, ако не ... незнам. Аз все още разчитам на собствен внос през немски и полски доставчици и така оцелявам. Но е много трудно. Отделно много се всигнаха тарифите на куриерите. Примерно доставката на техника от германия е почти без пари, а поляците доставят безплатно(това за моите доставчици). Докато в България, нещо се побъркаха куриерите. Спокойно това с доставките ще го регулира пазара. Масово вече по сайтовете започват да въвеждат картови разплащания и постепенно, тази глупост наложен платеж(това го има само в България) ще отпадне. Защото тук клиентите почнаха много да злоупотребяват. Аз също си поръчвам от онлайн магазини и винаги си плащам предварително, за да избегна таксата за наложен платеж и никога н съм си помислял да не си взема поръчкат, просто , защото знам какво е. А номер 4 е злобно дребно човече, не му обръщай внимание.
Поздрави за упоритоста на приятеля ти. Точно така трябва да се работи. Точно, плащаш всички данъци и такси и ти е спокойно. Измамниците скоро ще бъдат изхвърлени от пазара. Аз самия подавам доста сигнали срещу нелоялни търговци. И от НАП вече доста сериозно реагират.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 65a8a16f36
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   11, търговецът специално заради теб ще виси на компа до 2 часа посреднощ да му пишеш да отказваш поръчки. Зависи и дали си писал в работен ден, а не в почивен. Марко мисъл трябва.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: a309dd531a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Всички знаете "Алиекспрес". Това е "платформа" (посредник) точно за такава търговия. Парите се превеждат на нея. Чак след получаване на стоката от клиента и "кликването", търговецът си получава парите. Или след изтичане на контролен срок. Естествено и там няма 100% гаранция ...

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: b95221987e
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

24.   Тази глупост с наложения платеж я има само в България, буквално никъде другаде по света. Бих посъветвала приятелят ти да направи така, че да се плаща само с карта предварително, но пък това автоматично ще значи бизнесът му да фалира. Бай Ганьовците не биха си поръчали. Аз имах подобен бизнес година и половина. Трагедия е с невзетите пратки и няма решение...
На който не му е сигурно плащането с карта предварително, ще го посъветвам въобще да не си поръчва! :)) На целия свят му е сигурно, само на Ганя не.
Ж23

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 65a8a16f36
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

26.   24, ганъовците не искат да им задържат пари без да се получили нещо.От къв зор ще плащам предварително на някакъв непознат, за да ми прати нещо ? Ако не го прати? Ако е измама? Ако няма преглед на стоката? Ако ми прати нещо дефектно, и не ми върне парите после?
Ти като си богат, плащай навсякъде с карти. Няма как да искате само да сте на печалба и да трупате пачки след пачки.
Авторке, търговецът предлага ли преглед и тест? Гаранция има ли стоката, сертификати? Условия за връщане, рекламации? Само клиентите лоши, търговеца-ангел. Авторке, отговори си сама защо не взимат пратките, особено в тези времена е малко странно и глупаво да се чудиш. Хората имат по-важни проблеми от вашите пратки.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 1232f2c87a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   А да ви е минавало през ума,че по този начин може да се прави оборот на куриерите. Примерно, аз съм си отворил офис на някоя куриерска фирма и не ми се чака, нито занимава да го развивам, защото съм мързелив. Затова хващам няколко приятели или роднини, които започват да поръчват разни неща наред през моя офис.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: d1d3e5f0c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

29.   4. Авторката съм. Вие имате ли право,да набутвате хората,като са ви забавили заплатата ? Ами поне вдигайте телефона и кажете , няма да я взема имам финансов проблем на работното място. И си заплатете доставките поне в едната,или в двете посоки. Защо изобщо сте се хванали на работа,ако нямате 6-10-12-20 лв в джоба ,поне да сте коректни и да заплатите доставките ? Живеем в Европа ли? Да,ама друг път. На всеки може да се случи,но постъпвайте коректно а не да се криете от куриерите ,като смешни и жалки мишки. И не ми казвай какво да правя , на почти 25 години съм, голям и възрастен човек,че да ми даваш акъли с кого да бъда в живота си. Ако реша ще остана с него,ще му родя деца и ще бъда с него до Смъртта,ако реша и ще го сменя за милионер ,или човек за минимална заплата. Това го решавам аз , говорим за пратките , не за това кой с кого се е хванал. Ясна ли съм ? И колко мислиш,че се вади в днешно време от онлайн бизнес и търговия ? Особено с Ковид кризата и с такива като вас,които като мишки не си взимат нещата и набиват търговеца? Едва ли е много над средната българска заплата,повярвай ми;). 14 , явно и ти си от тези мишоци. Като си харесал друго,на по-евтина цена, обади се по телефона и кажи,да не се праща пратката,какво мълчиш като мишок и се криеш,след като търговеца я изпрати до офис и се криеш и от куриерите,все едно са убийци? Вдигни и кажи ,да не я изпращаме, ако е в офиса, кажи,няма да я взема и плати доставките ,поне в едната посока,а си длъжен/длъжна и в двете. Мда,учудващо е,но българите са злобни и некоректни във всяко едно отношение. Няма да влизам в положението,че има криза , вие плащайте доставките ,да не набутвате нас,без да ви пука ,пък ако щете взимайте артикулите,в крайна сметка. Нямате ли уста,да вдигнете телефона,да кажете , нямате ли 12-16 лв,да платите разходите за доставка ? Ако сте чак толкова бедни и ги нямате,защо поръчвате ? Значи търговецът,да е човек,понеже толерира и прощава на такива като вас,дето са затънали в кризи и т.н... Съгласна съм,на всеки може да се случи,но не поръчвайте артикули и не се правете на по-големи баровци и на голямата работа тогава,като поръчвате пратки връз пратки и после ритник в дупето,за нас,тези,които ги пращат. В случая приятелят ми,най-вече. Номер 4 и номер 14 заслужават така да бъдат наредени и те,както всеки търговец,които бере срам в офисите,за невзети пратки и тогава аз да им кажа - бъдете хора,разберете кризата. Авторката , Е.25

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: d1d3e5f0c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   Авторката. Е.25. И още нещо да ти река,номер 14. Относно част,от коментара ти." Доста хора обедняха ,или останаха без работа-ето ти логична и човешка причина. Замисли се какво се случва от година и нещо и си отговори на въпроса защо хората се отказват от техника в някакъв си сайт. " Не поръчайте тогава,на всичкото ти написано,не поръчвайте !!!! Като е така,жалко за вас,недейте поръчвайте тогава,да наказвате и нас , търговците и да сме видили какво ви е ,на вас. Тогава не поръчвайте никакви пратки от сайтове. И да,не е твоя работа,но ще ти отговоря - заменяме , връщаме, даваме сертификати и това го обясняваме още по телефона или по вайбъра,поправяме ,ако е повредено и винаги вдигаме телефона. Още да обяснявам,искаш ли?

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 5d4818e4f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   До 17 - Надявам се, да си миеш ръцете. Същото отнася ли се и за дигитални стоки и услуги?

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: ab0692f8f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   Ако плати предварително, клиента не е защитен. Ако не плати, търговеца не е защитен. Затова са платформи като Алиекспрес, които в някаква степен са гаранция между двете страни. Отделно можеш да видиш за всеки търговец и всеки клиент какви оценки има. Но наистина е редно, като не вземеш стоката да си платиш поне доставката. Другият вариант е да отворите физически магазин и няма да имате такъв проблем.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: d1d3e5f0c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   Авторката. Е.25. Номере 26,като имате по-важни проблеми от нашите пратки,не поръчвайте и да създавате проблеми на нас,да не ги взимате после,типично по тъп,български начин. Когато те интересуват подобни въпроси,дали има рекламации,преглед,тест и сертификат,обади се по телефона, попитай всички тези въпроси , предварително,преди да си поръчваш каквото и да е ,от където и да било. И ще ти отговорят дали има,ние имаме да,всичко това го имаме и предлагаме,с нашия начин на онлайн търговия и работа с клиенти,описано е,обяснено е и в сайта и по телефонът ,се разяснява и обяснява.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 45e9899cf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   26, повярвай ми много българи нямат нищо против "Алиекспрес" да им задържа пари! Поинтересувай се собственикът как е финансово и ще ти светне. Как го е постигнал - това най-същественото!
Да попитам питащата: има ли допирни точки с китайската платформа, за която говоря?

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: d1d3e5f0c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Авторката съм. Мен ли ме питате за Алиекспрес, по точно за приятелят ми, доколкото знам, не работи с Алиекспрес. И нямаме допирни точки. Поръчвала съм няколко пъти от този сайт, лични неща за мое лично ползване и нито веднъж досега, не съм останала измамена, без да бъдат изпратени артикулите. Което е странно и учудващо. Първите три пъти поръчвах със съмнения, но те се разсеяха, когато в подследствие получавах винаги, всичко поръчано от мен, всеки артикул си беше точен и на място по описание, срока беше, в рамките на 1-2 месеца. Обикновено между месец, месец и половина, в повечето случаи. Имах и разправии с митница. Но със сигурност, доколкото знам, а аз всеки ден съм свидетел, приятелят ми няма общо с Алиекспрес. Какво искаш да кажеш, 34 номер?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: ab0692f8f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   Пиши на Румбакиса Вистата, нали е голЕм разбирач от дропшипинг. Ама сигурно ще иска да ти пробура някой курс за 200$, който го е смъкнал от нета безплатно.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 266bbb7b52
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

37.   Авторке, неприятно впечатление прави езикът, който държиш на хората, отделили от времето си да ти пишат и коментират. Като толкова държиш на мнения, имай смелостта да чуеш и нещо, което няма да ти хареса. То че има некоректни клиенти, е безспорно, но може да прочетеш и нещо, което да промените в бизнеса, нещо, което ще ви помогне. Поставянето на мястото на другия на никого не е навредило.
И ако толкова не върви онлайн бизнесът, може пък наистина да е време за промяна. Далеч не всички бизнеси могат да просъществуват цял живот.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 5208bdf623
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

38.   Клиент винаги има право;)




Малина

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: d1d3e5f0c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

43.   Когато не взима пратки и лъже, не е клиент. Клиент не никой, докато не заплаща стоката. След това вече се води клиент, докато не го закупи, не е клиент. До Малина, от авторката. Е. 25. 37, да може и да имате право. Не споря с вас. Такава съм си, за това съм пуснала темата, искам да чуя мнения и да отговарям на тях. ;)

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: d4f913ff6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

44.   Номер 26, от 1 година не живея в България, и да, много често поръчвам по интернет и винаги плащам с карта (то и друга опция няма), измамена никога не съм останала. Само българинът все си мисли, че някой иска да го измами и да му вземе жълтите стотинки.
От 24

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 229d40bc7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

45.   И аз съм чувал, че има хора, които не си взимат пратките. Това е безотговорно и безсмислено. Аз винаги когато си поръчам нещо, отивам например до офиса на Еконт и си взимам пратката. Никога не бих се отнесъл така както онези, които не взимат пратките си.

М22

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 936a3e0a13
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   Хората, като цяло са несериозни и си гледат интереса.
Например могат да поръчат някой телефон с наложен платеж от един сайт и след това да го видят същия модел телефон в друг сайт на по-ниска цена и да го поръчат и от там. Също някой могат да си изхарчат парите предвидени за тази стока и да няма, как да го платят на куриера или в последния момент, да им се стори прекалено скъпо и тн.

Решението е да въведеш плащане с карта и да сложиш опция за безплатна доставка при плащане с карта или нещо подобно.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 936a3e0a13
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

47.   До 32:

Клиента има право да върне скота поръчана от интернет от бг сайт в рамките на 14 дни.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 63677a02e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

48.   Авторке, разбирам фрустрацията ти, но в целия бял свят клиентът има право да върне поръчката си, дори ако вече я е получил. В България това правило важи за 14 дни, ако продажбата е дистанционна. Пак в целия свят клиентът има право да не си получи пратката. Има си един процент поръчки, които са такива. Ако наистина ще правите сериозен бизнес, трябва да го предвиждате като перо.
Колкото до коментарите за предварително плащане- търговията у нас не е достатъчно развита за това, все още има прекалено много измамници. ОЛХ не е Амазон.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 9470383773
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

49.   На мен пък ми се е случвало да не поръчвам нищо, но упорито да искат да ми изпратят някаква пратка. Писах, че е станала грешка, че не съм поръчвал/а нищо и отново. Не приемаха отказ. Накрая спряха, но последно се обаждаха, че им дължа пари за въпросната пратка и трябва да си я взема в срок. Ако не го направя щели да унищожат пратката. Дори не искаха да кажат за какъв предмет става дума. Така че всяка монета си има две страни. Нормално е да можеш да откажеш поръчка, още повече, ако не си я поръчвал ти. След теча на данни в НАП лесно може някой да напише твоите имена и да поръча. Редно е да можеш да кажеш още в началото, че не си поръчвал нищо и да не те притесняват след това. Пазаруването трябва да е приятно, а не проблемно.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 0f6c5cedbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

51.   Ти си типичен български представител на нашето население. Какво мислиш, жалваш се, оплакваш се, анализираш. Търси решението, а не проблема. Той е ясен. Спираш с наложените платежни и пращаш след направено плащане, пей пал, по сметка, правиш си платформа за он лайн плащане, сигурно има и други варианти, а да изипей и др. сигурно и ще имаш 0 проблеми прости.
Хора спрете да се жалвате постоянно, да търсете от 9 кладенеца вода да докажете, че имате проблем. Хората влагат толкова енергия в дълбаене на проблема. Такова чудо наложен платеж в Германия не съм видяла, на частни покупки плащам по сметка, на другите места с карта. Драма няма!!!

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: e0abba6b35
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

52.   До 22 от 11. Не си прочел какво съм написал, а коментираш:) То е ясно, че никой не чете в 2 часа посред нощ, но както съм направил поръчката в 10 вечерта, така и съм я отказал 2 часа по-късно - и двете неща стават вечерта късно и очевидно обработката би следвало да стане на следващия работен ден и НЯМА оправдание за пращане на стока, която е поръчана в 10 вечерта и отакзана в 12 вечерта.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 2c7409ffb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

53.   Такава е сделката - продавачът поема този риск. Не бих си и представил да работя така, но който се е навил - трябва да отчете риска.

Няколко пъти това лято ми пращат неща с една седмица закъснение, без да пишат/сигнализират.
Разбира се междувременно съм си купил стоката от другаде.
Не смятам, че дължа някому нещо.

Джунгла - продавачът не е длъжен да изпрати. Купувачът не е длъжен да вземе. Куриер да си, в днешно време...

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: d9e7c1871c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

54.   От офиси наемат хора да поръчват според мен.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: a396489ed2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

55.   90 процента от продавачите в нета не сте търговци и не издавате касови бележки и фактури. За гаранции да не говорим. И очаквате клиентите да са точни към вас, след като вие изначално сте мушенници ли???

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 0c004e0fad
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

56.   55, трудно може да не си търговец, ако продаваш, защото куриерите докладват хората с много пратки в НАП. Не че не може, но НАП те знаят, че продаваш и е въпрос на тяхно решение във всеки един момент да те проверят. Естествено ако си някой с 10 пратки на година, едва ли ще си им интересен, но ако всеки ден правиш по 10 - проблем.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: cfc803a768
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

57.   Подкрепям мнението по-горе за предварителното плащане и ако е възможно безплатна доставка. Над някаква определена сума доставката наистина би трябвало да е безплатна, поне така е в белите страни. Отделно се дават отстъпки за нов клиент, събират се точки за всяка покупка срещу някакви награди и т. н. Трябва да намерите начин да привлечете сериозни клиенти.

 
  ...

1-50 от 80
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker