Прекалено учтив съм на работното място! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121008)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9585)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18477)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Прекалено учтив съм на работното място!
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 1763 пъти
Не знам защо съм така. Мъж на 32 съм. Чувствам се длъжен да бъда учтив и не само на работното място. Така съм възпитан. Това възпитание го имам с цената на много наказания, лишения, ревове и какво ли не. За мен учтивостта на работното място е издигната много високо, но явно в България не се котира. Милостта и любезността са посрещнати с ритници и шутове, явно е от българския манталитет, не знам. Определям се като nice guy, което е супер тъпо, но цял живот съм носил този кръст на гърба си и чак сега разбирам какво се случва с мен. Дълбоко вкоренен навик ми е. Супер трудно ми е да се боря с това. Ходих по психолози, четях в нета. Нищо не ми допадна и не ми трогна сърцето. Просто всячески ме е страх да изразя мнението си пред колегите, бягам от всякакви конфликти и съм наплашен зверската. Вкъщи са ме биели. Сурово възпитание. Не се хваля с това, което съм. Хич не го и харесвам. Но пропилях цялото си детство в сълзи и сополи и винаги вкъщи са реагирали на моето мнение и позиция с ритници и наказания. Даже забравих какво е да имаш мнение и да го отстояваш, защото винаги ме е било страх да не ми се скарат. Срамота, а?? Не знам какво да правя, искам да се оправя в живота и да бъда приет от обществото. Писна ми да съм черната овца, оня аутсайдера. Борбен съм, но в случая борбата е много тежка. Проблемите са по-силни от мен! Не искам да съм поредната дупка, от която хората бягат ;( Също и съм несръчен, върша нещата по-бавно от другите, което дразни и това допълнително ме комплексира. Честно казано не знам как ще оцелея в този живот!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: fd5ce5243f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Според мен, трябва да ти се случи нещо, което да ти преообърне света, за да се промениш.
Самостоятелно ли живееш?Ако не, давай, час по-скоро.
Направи нещо голямо и значително, което да те накара да се почувстваш като мъж и че от теб зависят нещата, че си важен.
Промени визията, направи я "готина", не излиай без да се чувсташ "готин", това само по себе си променя.
И най- важното обгради се с хора, които са това , което ти целиш.
Аз съм горе-долу в същата позиция на добро момиче и май и аз подобни стъпки ще предпиемам.Знам, че действат.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: c7f931d169
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Боже, все едно съм го писала аз! Разбирам те много добре, нещото което ми помага е да вярвам в себе си и да се харесвам такава каквато съм! Много пъти съм се отказвала да работя за фирми по единствената причина че хората нямат уважение към мен. Аз съм адски любезна, внимателна да не нараня някой и бягам от конфликти и съчувствам на хората. Уважавам хората и винаги мисля най-доброто, но само като усетя че започват да ме използват и да се държат просташки с мен, на момента ги отрязвам. Също като теб мислих че имам проблем но разбрах че не съм аз с проблема, а останалите болни от българския манталитет - супер нагли хора с комплекси, гледат над теб като извън земно, супер завистливи и гледат да те прецакат възможно най-много. За мен хора като нас са специални и уникални и за това обичам себе си и имам уважение към теб и ти препоръчвам да се приемеш такъв какъвто си!! Много внимавай с българите, съжалявам да го кажа но това е едно много долно племе. Подбирай си приятелите, аз лично нямам приятели освен съпруга ми който е същия като мен. Колеги, шефове най-много внимавай с тях, дръж се неутрално и внимавай какво споделяш че ще ти излезе през носа. Това е от мен, обичай себе си, някои хора ще те уважават, други ще те тъпчат, зависи от теб дали ще им позволиш да го правят! :)

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 119f03f671
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не спирай да бъдеш възпитан и свестен човек. Нормалните хора ще го оценят.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: f682f97129
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Всичко зависи от това каква работна среда имаш. Има среди където възпитанието се цени, но на повечето - наистина е негатив. Говориш и така, сякаш родителите ти просто са си решили да те възптиват, ей така, прищяло им се. Просто такава е била тяхната среда, и това се е изисквало да успееш. Животът обаче се променя, а много хора са фиксирани, отказват да видят промените и да се адаптират. В крайна сметка от теб зависи да използваш силните си страни там където се котират. Няма абсолютни неща, това е реалността. Но хората все изпадат в крайности.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 6d97040110
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Копеле, не си учтив, а си страхлив. Не го казвам, за да те обидя, а за да разбереш къде е проблемът и да работиш върху него.

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: fa9b4c12c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Всичко това са само и единствено положителни неща, но в дивият свят в, който живеем не се разбира и оценява. Бях срещнал статив в интернет, която онагледяваше подобно поведение. Заключението беше, че се дължи на ниска самооценка и самочувствие.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: eaec052e74
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Ти смесваш нещата и се криеш зад любезността, защото те е страх. Смяташ, че като си любезен и другата страна така ще ти отговори. Аз съм имала тежко детство и като теб се уча. Хората мачкат, невъзпитани, злобни, прости и нелюбезни. В работа моя колежка дойде не да ме попита дали мога да й помогна, а направо започна да ми крещи как трябва да и помогна. Бях шокирана, но и казах, имам достатъчно работа и не мога да дойда. Имаме план и в него стои, че тя след определен час трабва да дойде при мен и да ми помага обаче тя се оглежда и не идва. Два, три пъти от моя страна мисли, тормоз, но си казах, днес отиваш и й казваш. Това стои в плана ни за работа. Събрах сили отидох и й казах, така не става в плана пише, че трябва да поемеш тази част от работа, почна да ми говори гузно някакви обясниния и оправдания. Казах и ясно това е в работния ни план и да видиш как е от тревата по-ниско сега. А аз преди й помагах, когато мога, въпреки, че не трябва и вече въобще не го правя.
Моят съвет е отстоявай себе си с любов и уважение. Но ако трябва се озъби. Бъди дистанциран, не влизай в интриги. Ти си отражение, огледало на вътрешното ти аз, страха и несигурността се вижда от всички.
Външният проблем е манталитета и простотия. Няма уважение. На мен са ми се подигравали, че казвам моля и благодаря.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 0a6a41b389
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Няма никакъв проблем да си учтив, просто ти липсва другата страна на монетата. Не знам при какви психолози си ходил, но няма особена полза да се фокусираш в детството или да прехвърляш на “българския манталитет”, колегите и тн. Да, най-вероятно от възпитанието в детството е проблема, но е в твоите ръце да промениш нещата тук и сега и нямаш нужда от лузър толк от сорта - другите колко са лоши, а ти добър и учтив. Опитай НЛП, намери добър терапевт и резултатите няма да закъснеят, много подходяща техника е за подобни проблеми. Аз бях с подобен на твоя проблем докато не осъзнах, че да си “найс” и “добричък” не са кой знае какви добродетели и не е равносилно на това да си добър човек, а е по-скоро страх от конфронтация, страх да кажеш не - един вид приемаш ролята на безопасно кученце пред другите, за да те приемат и да те потупат по рамото - “да, той е много добричък”.. Развий други качества, като компетентен, отговорен, справедлив и тн., което не изключва да си мил и добър човек.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker