Чувствам се в застой - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Чувствам се в застой
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 1547 пъти
Здравейте!
Не знам дали съм тук за съвет или просто да си излея мислите, които са ме налегнали. Напоследък се чувствам много неоценена, разочарована, неуспешна, както в професионален план, така и в личен. Всякаш съм демотивирана, а в същото време искам да израста, да печеля, да се развивам. Не мога да го обясня.. като в затъмнение се чувствам. Обградена съм от връстници, които печелят много повече от мен, а 90% от тях нямат висше образование. Буквално са хора, които завършиха едва средното си. Сигурно не е така, но гледайки ги отстрани всичко им се нарежда без проблем, а при мен винаги нещата се случват с клизма… :D. Аз съм жена на 26г, учих 6 години медицина, скъсвах си гъза с извинение, а като тегля чертата цялото старание е било за 800лв… и реално работя наравно с тия от Кауфланд… че сигурно и взимат повече.. ( не, че има нещо лошо в тази работа, надявам се да не бъда разбрана грешно). Изобщо цялата ни система е супер жалка.
Не съм материалистка, не искам охолен живот, не съм за разхищението.. винаги съм мечтала за семейство, а дори и това няма изглед да ми се случи скоро. И ето пак… около мен половината народиха, изпожениха се, при мен пак затъмнение :D
Обмислям дали да изкарам курс по нещо, сертификат по английски напр, да запиша още едно висше, не искам да бягам в чужбина, а не знам какво да правя тук…

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: 64e0d90149
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Здравей!! Напълно те разбирам и аз учих с голямо желание 5 години, също в сферата на медицината и науката, но в положението е доста плачевно. В момента работя, но с това заплащане, ест започвам да губя стимул и обмислям да наблегна в изучаването на език, с идеята за бягство!! :( Успех !!

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: ec48810d0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Авторке, аз също съм на 26, но завърших стоматология. Между другото и аз мислех да пусна тема като твоята. В момента си търся работа и никакъв успех нямам, на моменти ми идва да си скъсам дипломата. Всичко в моя живот съм го постигала, както казваш и ти с клизми, с много труд и лишения, накрая всички на едно ниво с тези от фантастико. Просто пълна подигравка. Изобщо не бързай да се омъжваш, да раждаш, защото ще се чудиш като мен сега с дете как да впечатлиш великите работодатели. Моят съвет е да заминаваш за чужбина, имаш времето, свободата и шанса. Успех.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 534d538c6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не знам как стоят нещата в тези среди, но все си мисля че сега, когато сте едва в началото на професионалния си път, е възможно да нямате достатъчно голяма заплата. Но в един момент ще започне да нараства, да се издигате, и когато станете средна възраст ще имате доста повече пари и ъзможности. А най-хубавото на тези професси е, че колкто по-стар си, толкова повече те ценят, защото опита е много важен. Не се отчайвайте, хубавото е, че и работа ще имате винаги.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: a76d8ca1c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Не се отчайвай, нормално е. И аз минах по-този път. Започвайки първата си работа, близка до специалността ми като бях на 23, взимах 500 лв чисто. Плачеше ми се. Но с натрупан подходящ стаж от около 5-6 години, сега кандидаствам за заплата от 2600лв нето. Пак не е много, но знаейки как хората масово работят за под 1500 лв съм доволна. Не се отказвай, и ти ще стигнеш до по-високи заплати с опита.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 164df6350b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Каква ви е професията, лекар/ лаборант/ медицинска сестра? По принцип в медицината се правят огромни пари.

 
  ...


...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 8aab43de47
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ако е медицина, сега може да не взимаш много, но след години ще си добре. Не вярвам лекарите да взимат 800 лв, те на сестрите са по-високи заплатите.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 33bf54ba43
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Тази история ми е толкова позната, все едно аз съм я писал...
Абсолютно в същото положение съм и аз в момента, разликата е, че не завършвам медицина, а строително инженерство.

Положението е такова, че тези, които едвам връзваха тройки в училище, а след това въртяха какви ли не схеми, измами и прочие в унивеситета, в момента преуспяват и професионално, и в личен план. А аз, който цял живот си гърбя, всичко по честен начин, винаги по трудния път, с големи усилия и мъки, съм до никъде.

Относно работата:
Фирмите в България направо се гаврят с кандидатите без опит. В строителството, за да започнеш на прилична заплата ти искат над 3 години професиолен опит. Но как да се придобие този опит, като никой не ти дава възможност да се научиш. Ако не работиш, докато учиш - водиш се мързелив студент, ако пък работиш, но не по специалността - водиш се неориентиран...
Опитах се да започна работа по специалността, наистина имах огромното желание да се "сблъскам" с професията, за която съм се обучавал 10 години /първо в гимназията, след това в университета/. Но мизерните условия ме отказаха тотално.
Имам колеги, дипломирани магистри, които работят за по 1200лв чисто, като първо бяха на гражански договори, след това на трудов, но на минималната работна заплата. Други пък взимат по 2К, но работят по 25-26 дни в месеца и я имат2-3 почивни дни, а не.
Това е пълна гавра, поне за мен.
Винаги съм участвал в допълнителни дейности в университета, ходил съм по доста интервюта, но условията, които ми предлагат са трагични. Последният случай беше накратно следният: Ходих на интервю, първоначално кандидатсвах за една позиция, впоследствие ми казаха, че ме искат за съвсем друга. Интервюто беше продевено от управителя на фирмата, който най-вече живо се интересуваше каква заплата очаквам, а не от какви умения имам. Казах му, че за мен приемлива заплата е всичко над 1800лв нето и той потвърди, че ще я получа. Впоследствие се оказа дори, че няма да работя на първоначално коментираното място, а на съвсем друго, без дори да сме го коментирали, както и да е. Отидох на новото място и там, разбрах, че заплатата, която ми дават начално е 1200лв чисто за първите 6 месеца. Политиката на фирмата била такава, а другото е, че заплата при тях се взимала 2 месеца назад. Тоест започвам на 1 ноември, но първата заплата ще я получа след 10 януари догодина. Доста се изненадах от това, но реших да го преглътна в името на желанието да се развивам в областта. Една седмица изкарах на "работното място" и им казах, че няма да се получат нещата...

Проучих нещата, кандидатсвах и на други места, но положението е еднакво навсякъде. Така че за момента
В момента съм се захванал със собствен бизнес, който развивам и за момента ми е по-доходоносен от постоянната работа с мизерната заплата. Не съм се отказал, обаче, от мечтаната работа. Смятам в бъдеще, да се впусна в преподавателската професия по специалността, но кой знае дали ще се получат нещата.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 67f5cbba27
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Номер 7, ти фантазираш ли или си си търсил работа в дълбоката провинция? И без опит се вземат такива кадри и се обучават и заплатите значително надвишават споменатите от теб и се плаща в последните дни на текущия месец, най-късно 1-во или 2-ро число от следващия. През декември заради празниците 20-21 за целия месец, нищо че не е свършил.
А оплакващата се лекарка къде работи? Как лекар, чийто частен преглед струва 80-90 лв. ще взема 800 лв. на месец Не се забивайте в първата държавна поликлиника, а търсете работа в големите частни болници и клиники.
В естетичната дерматология са големите пари. Лекарката може да се насочи към профилиране в тази специалност

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: cc57524064
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Номер 7 съм :
"Дълбоката" провинция, която имам впредвид е София, а ситуацията е напълно реална. Имам наблюдения върху повече от две, три фирми в този бранш и положението е такова масово.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: abc85b0911
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Това ни е тъпата държава. Сервитьорка взима повече от лекар. Това е жалката действителност. Приятелка, която е строителен инженер, по професия работи допълнително като хостеса в заведение и от тази работа взима повече.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker