Не мога да си намеря никаква работа, а парите свършват - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Не мога да си намеря никаква работа, а парите свършват
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 2224 пъти
Напуснах старата си работа, защото ми писна от некоректните ми началници. Писна ми да гледат на мен като на малка машина, която му прави парички, цяло лято един уикенд не ме пусна да си почина, един плаж да направя. Един почивен ден я дадеше я не. Отпуската не даде да си ползвам, не ми я и плати. Болничните не ги плащаше първите три дни. Последния болничен ми го фукна някъде и не го внесе даже. Когато напусках излъга, че вече са го внесли, а вече над месец пари няма. Писна ми вече. Не подадох сигнали в инспекцията, защото заплаши, че ще направи така, че в никое заведение да не ме вземат повече. А градът ни е много малък и всички собственици се познават. От ученичка работя в скапани фирми, от типа на Гошко и ортаци, сега съм на 21, уча и си търся работа главно вечер, по заведенията. Имам 4 години стаж като сервитьорка и 1 година на касата в Макдоналдс. Кандидатствам на подобни обяви, за сервитьорка, касиер, продавач консултант. Повечето изобщо не ми се обаждат. На три интервюта ходих, продавач консултант в Булсатком, Касиер в Практикер, продавач консултант в магазин за обувки.... и на трите места ми задаваха странни въпроси, гледат ме накриво и не ми се обаждат след интервюто. Вече месец съм без работа. А съм от малък град и обявите по сайтовете се броят на пръстите на ръцете. И на трите интервюта, на които бях, интервюиращият изкара джоб пълен със СВ-та, сигурно бяха 30-40 поне. Колко народ се бори за една гадна работа със 700лв заплата! Търсят английски език, по възможност висше образование, опит като продавач консултант.... страшно е. Вече съм много отчаяна. От борсата ще ми плащат около 200лв, минимума до нова година. Миналата година март, при затварянето ме задължиха да ме съкратят по взаимно, отидох на борсата и сега ползвам минималното обезщетение. Тогава 30 човека персонал, от двете му заведения, подписахме по взаимно. Заплаши с дисциплинарно уволнение. Не живея с родителите, не ми помагат с нищо, спестяванията лека полека се топят, а аз все повече се притеснявам какво ще правя. Работа няма. Не знам как ще се справям от тук нататък. За продавач консултант никъде не ме искат, нямала съм опит. Не мога да си позволя да сменя града, ще си наема квартира, и ако затворят заведенията? !? Как ще го плащам тоя наем? ! Главата ми ще се пръсне. Много се притеснявам вече. Имам чувството, че ще се разболея от толкова нерви.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: ed44e4ab59
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Пусни обява, че гледаш деца по часово.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 8ec6a32345
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Аз нямам вишУ, сертификати и знам само единия английски и то до ниво B2. Ами никога не съм била нито сервитьорка, нито продавачка. А на тея места отношението е такова каквото го описваш, защото са именно простовати и нагли хорица без грам етика. Накратко- селяндури. Винаги съм била на длъжност обвързана със секретарска дейност- офис асистент, офис мениджър. Отношението и условията са на светлинни години от тези в кръчмарските среди. Стига да покажеш поне малко естествена интелигентност и потенциал, те вземат и те учат. Така научих някоя друга формула в ексел, някоя и друга функция на word и какво ли още не, което дори не е свързано с компютри и документи, а чисто с междуличностни отношения. Сега главата ми отбира дори и от обществени поръчки, които се правят най-често от юристи и инженери.
Та... Разрови се за административна работа и виж за дистанционна такава. Има не малко опции за работа от вкъщи.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 83622438f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Какъв е проблемът да смениш града? В по-големите градове не са само заведения. Има избор. По моловете взимат вече сульо и пульо, защото няма хора. Ако знаеш език може да се пуснеш в кол център. Ако има голяма хранителна верига в твоя град може да пуснеш СВ, дори да нямат обява, че търсят хора. Пробвала ли си да се разходиш по града и да оглеждаш магазините, кафенетата? Невинаги хората пускат обяви онлайн, особено ако са по-възрастни и не знаят как. Градът ти има ли фейсбук група, страница, сайт? Понякога там се качват платени или не обяви. Някои градове си имат и групи за търсещи и предлагащи работа. Не ми се иска да ти го казвам, но ако имаш възможност да смениш града с друг, по-перспективен, го направи!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: bbd8f6d303
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Използвай свободното време да научиш нещо полезно - английски, работа с офис пакет. Така ще разшириш кръга на обявите. Гледането на деца също е добра идея, но не е за всеки. Разпитвай познати, все от някъде ще изникне възможност.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 5f7031e0a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Отново от 2. Пускам ти линк към обява от нашата компания, тъй като се търсят още хора. Дано одобрят коментара. Трябва ти само английски на ниво B1. Към момента сме хоум офис иначе се намираме в София. Но! Предполагам, че ще са минали поне 1-2 месеца докато се върнем в офиса, тоест вече ще имаш пари за преместване. Компанията е международна, има много какво да научиш и видиш. Заплатата е 1500 с реални осигуровки и всичко останало както си е по закон. И късмет...

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 5f7031e0a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   https://m3.jobs.bg/job/5906473
Май забравих да добавя линка горе...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 2b453486ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Търси си работа, различна от сервитьорки, касиерки, продавачки и т. н. обслужващ и нискоквалифициран персонал.
Насочи се към нещо офисно, нещо с английски. Примерно технически секретар.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker