Защо работниците имат такова отношение към административните служители - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Защо работниците имат такова отношение към административните служители
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 3238 пъти
Прави ми впечатление, че масово, ама масово от работниците правят разни подмятания на административните служители. Примерно аз работя в счетоводството на голямо предприятие и като отида в цеха за нещо, да речем да правя инвентаризация и се почва:

- Айде бе, ти знаеш ли къде е въобще цеха?
- Ти там в администрацията покрай тия мацки ни забрави.
- Идвай от време на време да видиш какво е истинска работа.
- Внимавай да не си избодеш очите с тия моливи.
- Вие там в администрацията така и така по цял ден си клатите краката, поне да ви сложат по един генератор да произведете малко ток.
- Най-голямата трудова злополука, която може да ти се случи e да си протъркаш гъза от седене.
- По цял ден подпирате бюрата.

Един вид за тях ние сме някакви търтеи, които нищо не правят и нищо не произвеждат и си стоят зимата на топличко, лятото на хладничко и кой като нас. Мислят си, че ние като не участваме пряко в производството, едва ли не сме ненужни. Но не си дават сметка, че държавата си иска отчетността, иска си данъците, трябва да се смята себестойност, има куп документация, която трябва да се прави по закон, трябва да се събират парите на клиентите, да се обработват заплати, трудови договори, да се нареждат преводи към работници и доставчици и куп други неща. И представете си зад всичко това стоят хора, които я вършат тази работа и са учили и са трупали опит цял живот.

ОК, съгласявам се, че работата им е по-ценна и по-тежката от нашата и не се уморяваме физически, но пък се уморяваме психически. И трябва да ви кажа, че психическата умора преминава много по-трудно и бавно от физическата и се трупа във времето като стрес.

Същото става и като отида на село. Там понеже работят тежка земеделска работа и гледат на такива хора като на някакви изнежени принцове и принцеси, че едва ли не нищо не са преживели в живота и всякакви такива.

Дори и в този сайт съм срещал такива подмятания от работници как ние сме жив зян, ако ни се наложи да се оправяме в реалния живот.

Аз уважавам еднакво всеки труд и за мен няма лесна работа и лесна професия. Не виждам кому е нужно подмятания от сорта "ти нищо не знаеш от живота и си някакъв лигльо".

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: 2ef6510f6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   А на тебе кво ти пука кой какво мисли. Докато работиш за някой друг работата винаги ще е бвзмислена и ше се занимаваш с глупости и идиоти. Въобще да се работи е пълна безмислица. Трябва да се бачка умно, а не много.
Нека си копат на полето, нека те бъзикат, какво ти дреме.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: fde24738f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

2.   Масово сред хората, които се занимават с физически труд и/или работят с машини и са по-простовати (не го казвам в лош смисъл), се смята, че работещите на бюро, са точно някакви безполезни калинки. Донякъде ги разбирам - седиш на стол, зимата ти е топло, лятото - хладно, не се занимаваш с хамалогия и т.н. За същите тези хора психическа умора, болести като депресия и подобни, са лиготии и нЕма такива работи. Те признават само физическата умора и толкоз. Щом не бъхтиш на струга по цял ден, значи си безполезна амеба. Подозирам, че малко (доста?) ги е яд, защото в техните глави, съществува само безкрайно остарялото схващане, че истинският труд, е физическият. Тия модерни работи за офиси, компютри и ала-бала не са сериозни. Защо някой, който не се трепе на машините по 10 часа, ще взима колкото или повече от тях? В крайна сметка - кофти за тях, след като не могат да им уврат главите, че има живот и извън карането на комбайн и саденето на картофи.
Да, деленето е тъпо, всеки работи това, за което му стигат акълът и възможностите. Те са добри в едно, ти в друго и след като има търсене, значи е нужно. Бъди снизходителен и не им обръщай внимание. Очевидно се дразнят и завиждат, показвайки го по най-малоумния начин, което говори зле за тях, не за теб. Изобщо не се впечатлявай, то даже е смешно как тропат с крачета и беснеят. Кажи им, като са толкова голяма работа, да се уредят и те да си клатят краката по цял ден. В крайна сметка какво те интересува мнението на хора с подобно мислене? Айде аман...

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 415107cbb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Не можеш да промениш мнението на такива хора. Те си мислят, че ако не копаеш, значи нищо не вършиш. Щом някой ти плаща, за да вършиш нещо, значи то е ценно. Работниците избиват комплекси, че са ниско в йерархията, на твой гръб. Не им се връзвай

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 701f1b8e4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

4.   Ние сме малка фирма от 10 човека, имаме наета почасово една счетоводителка и толкова. Всичко останало върши шефа като логистика. Така че може и без хрантутници и генератор на клюки, елегантно крадене и секс по бюрата.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: c3bddd9bc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   4, да, ама между фирма с 10 души и 30 отдела с по 30 души персонал има лека разлика. Ако произвеждаш 300 артикула, успех да се оправиш с една почасова счетоводителка и като то дойде клиент да не можеш да му кажеш цена, защото не си знаеш себестойността и дали въобще работиш на печалба, камо ли къде се дават излишни разходи, които не водят до финансов резултат. Те богаташите са Балани разбираш ли, че плащат ненужни разходи на такива хора. А в нашата фирма имаме ежедневни дела и се сключват договори всеки ден. Тази правна работа пак счетоводителката ли ще ти в върши на почасова работа? А знаеш ли, че имаме и над 50 компютъра, на всеки от които има специализирани софтуери? Всеки ден някой има проблем я с компа, я с Ел. Подпис, я със специфичен софтуер, я с офис техника, та и тази работа ли ще ти я върши почасовата счетоводителка? Ами маркетинга кой ще ти го прави? Ами на обажданияъа на клиенти кой ще отговаря? Ами обществените поръчки и пресконференциите кой ще администрира? Постоянно ни задължават да публикуваме всичките си инвестиционни намерения? Ами по въпросите с екологията пак ли счетоводителката всеки ден ще ти прави справките за РИОСВ? Ами всеки месец кой ще ти пуска отчетите за НСИ? Защото и те искат отчетност отделно само за тях. Или счетоводителя ппчасовия за 50 лв е длъжен да разбира и прави всичко? Или на село такива предприятия с 1000 души персонал не сте виждали.

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 9ebaede42e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Много им се впечатляваш. Подигравката показва бедността на ума.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 12b6ae9989
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Кой за какво е учил бате.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: adc9b41ac7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   5 - Само че ако не са работниците да ги произведат тези артикули, ще осчетоводявате и ще предлагате на клиентите да не казвам какво...Колкото до образованието, познавам хора, които отидоха в производството , за по-голяма заплата, вместо да търкат столовете по офисите. И не се скапали чак толкова и депресирали щом ви остава време за кафета, клюки и любовчийски истории в работно време.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 6cba83e4b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Комплекси, какво повече искаш да чуеш?

Мрънкат, защото нямат мозъка да "подпират бюрата".

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: e39626c502
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Дай им да целуват ръка на шефчето и ще спрат да се ебават. Просто са те видели че си мек и те ебавам, ама като им отвърнеш и ти с ебавки и ще спрат.
- Вие там в администрацията така и така по цял ден си клатите краката, поне да ви сложат по един генератор да произведете малко ток
- Хаха, ти луд ли си. Аз идвам да видя как бъхтят балъците докато си докато си драпам топките в офиса, той генератор ще ми носи.

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 49d19fb9a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ами ти дори си го посочил в темата. Дори човешкия труд в дадено производство да може да бъде заменен от машини с 1/10 или 1/5 от сегашния ви персонал, администрацията ще трябва да остане, за да се обслужват клиети, обработва документация и т.н. За ниско квалифицираната работна ръка ще става все по-трудно.
Според мен се правят на интересни и нямат идея икапацитет да извършват твоята работа.
Един смешен пример от детските ми години. Баща ми е шофьор и когато им въведоха координатори, които да им правят смените той и неговите колеги бяха много недоволни. Често казваха, че тези дето пишат графиците за нищо не стават и само прецат, че преди било по-хубаво шофьорите сами се разбирали по между си кой кога да работи. А най-лошото беше, че графика се качваше онлайн. Ужас. Да но когато той е започнал на 20 години е имало 5 коли и 10 шофьора. Междувременно колите бяха станали многократно повече и дори не се познаваха по между си.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 90db1e2ca7
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

13.   Нискоквалифицираните работници почти винаги се отнасят така към по-високо квалифицираните. Те обикновено нямат мозъчния капацитет да разберат какво е да се работи под умствено напрежение. Мислят си, че всеки в офис само си клати краката и прибира големите пари. Гледайки от своята камбанария са си прави, защото я си представи какво е да работиш прав всеки божи ден и да те болят краката, кръста, гърба, ръцете и т.н. Те завиждат, че на теб чисто физически работата ти е по-лека. Не им се сърди, а се отнасяй снизходително и приемай подмятанията с усмивка. Само хора на умствения труд знаят какво е и са застрашени от бърн аут - нещо, което простоватите хора няма как да разберат.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: aec59dc0b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   9, не знам защо си на нож и за всичко подскачаш като ощипана булка. И аз точно това казах - че всички работници и служители са ценни. То и вие колкото и да произвеждате, ако няма кой да ви обслужва клиентите и да ви прави продажбите и маркетинга, произведеното ще си го ползвате само вие. Иначе аз любови и клюки не въртя на работното място, даже цяло лято не можах отпуската да си ползвам, пък не знам в твоята фирма как е. Като те гледам и ти не си се скапал от работа, щом имаш време за форуми.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 7124031f13
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Разбира се, че всяка фирма трябва да има администрация. Все пак трябва да има някакво управление. Всеки си мисли, че на другия работата му е по- лесна без значение дали другия работи в производство или в офис. Няма лесна работа. Дали седиш на стол или стоиш прав, все си изморен. Това с което не съм съгласен е, че понякога във фирмите се наемат повече административни служители, които са връзкари и техен човек ги урежда с по- лека работа а в производствените цехове понякога не се наемат хора, за да се пести от заплати и те изнемогват.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: eddc67984e
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

16.   Добре, че е пълно с умове по администрацията :D Сигурни сме, че е пълно с най-умните хора от цялата страна. И 100% работниците са комплексирани, не знаят колко е 2 2 и не разбират схемите ви, защото сте мега умни и правите всичко прекрасно. Но и най-важното е, че се иска не мозък да си измамник, а липса на струполи!

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: aec59dc0b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   16, просто е - щом е лесно и не е необходимо да си умен и си клатиш краката по цял ден, ами вземи стани и ти административен служител и си гледай живота. Никой не те е вързал да бъхтиш в прахоляка и студа/жегата цяла зима и цяло лято.

А това с измамниците не разбрах какво общо има. Всички служители са измамници, а всички работници са честни, така ли? Ако го смяташ, значи вярно нямаш никой на втория етаж и ще си бачкаш още бая по складове, цехове и поляни.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: b954d201ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Просто са ограничени и не осъзнават как работят бизнесите и какво е психическа умора. Ти си интелигентен човек и можеш да оцениш техния труд и да се поставиш на тяхно място, те просто не могат да направят същото, защото за толкова им стига акълът. Кажи им да се размените за един месец да видим кой колко ще мрънка тогава и кой с какво ще се справи.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 25a0150641
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Бил съм и работник и в администрацията. И на двете места ми харесва, като пари еднакво. Не знам защо обаче работниците си мислят, че в офиса е цветя и рози.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 401e6390e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Абе, нискоквалифициран не толкова често означава глупав човек.
Той за шофьорите от градския транспорт се говори с лошо, но аз съм си приказвал с такъв и той беше изключително начетен човек. Примери има много. Срещал съм дори интелигентен санитар в болница. Интелигентните хора са тези, които прекрасно възприемат случващото се по света и адекватно реагират на него. На природно неинтелигентните, колкото и книги да им се набият главата, няма да бъдат повече от тях. Колкото до самата темичка, да, определено на много места в администрациите не се върши нищо, а и е пълно с после и тъпи човечета. Естествено има и няколко процента изключение, ама това няма как да повлияе към добро. Има и огромно музей ство от простовати работници. Бих казал, че ситуацията в цяла България е 50 на 50. Не така стои обаче положението с администрацията. Лично аз познавам жена на административна длъжност, чувал съм разсъжденията и По много въпроси и честно казано ме избива на смях. Тенденцията е такава, има още много като нея. Реално и няма как да съществува една фирма без администрация, просто трябва да се подбират точните хора. То колко хора има с медицинско образование и са вършили тази работа, а претендират за големи умове в медицината. Даже една извършена операция нямат. В днешно време може да си пълен дебил, И за някакъв псевдо интелектуален Труд да изкарваш по три и нагоре хилки. Системата е направена нарочно така. Младите хора изкарват пари по офисните длъжности, пък реално нямат никаква работа свързана с мозъка. Даже в една немска фирма си служат с translate, но доволно си прибират по три хилки. И даже обедната им почивка и а проточват с половин час и нагоре. Представям си Какво е в администрацията.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 1fb5753ef3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   А, така!
А аз какво да кажа като не умея и двата типа работа, а да творя-още по-зле е!Даже писах тема за това.
Да ти кажа, авторе, попринцип повечето се плюят взаимно. Работниците казват на другите, че са търтеи и за нищо не стават, а умните и преуспели казват за останалите, че са прости и по-низши.
А творците биват оплювани и от двата вида и тяхната работа съвсем не се цени. Съжалявам, че съм рязък, но до някъде и вие си заслужавате отношението,защото вие, интелектуалците, задължавате и другите типове хора да минат по вашият път и да се занимават с интелектуална дайност и образование, за да успеят дори в област, коренно различна от която и да е интелектуална професия.
Аз, примерно, не мога да понасям документи, но заради всички вас, съм длъжен и аз да се затормозявам с неща, които не ме влекат, както и да се образовам по специалност с изкуства, за да може евентуално да вадя добри пари след това. Не че имам нужда да го уча. Аз умея да рисувам прекрасно, ама не мога да се изхранвам от труда си, защото струва много малко. Ако искам да вадя големи пари, трябва да мина през тия глупости, заради вас, умните! Нарочно ви слагам под общ знаменател в това отношение, защото всички знаят, че интелектуалците пишат правилата и законите и до голяма степен заради вас сме на това дередже, ние останалите по-прости хора!
Ами, извинявай много, ама знаеш ли колко хора изнемогват в тоя живот, не толкова защото са мързеливи, а защото за да успеят, са длъжни да се занимават с нещо, което просто не им се отдава! Има много талантливи хора като писатели и художници, които са бездомни, поради горе споменатите причини.
Аз, например, искам да продавам всякакви картини. Имам уникални произведения на изкуството(не се хваля, просто казвам), но колко ще изкарам!? Трябва да уча такава специалност в университет а там-толкова много документи, студентско финансиране и глупости, глупости(в Англия)...
Ами, аз пък не разбирам от вашите тъпотии. Не, че съм безнадежно прост, но няма какво да се лъжем, че дори повечето средно-интелигентни хора се оплитат. Уж чета внимателно, уж всичко, и все нещо обърквам, все проблеми, все с 300 зора ми отпускат парите, после пък, нещо друго става, пак в тая област... Еееее, ми аз пък не ви ги разбирам тези неща. Ама, на! Вас не ви интересува! И на мен едва ми издържат нервите и смятам да зарязвам всичко, просто защото вечно нерви, вечно тревоги... Вие поне доброволно си работите вашите неща. Ама аз пък не искам да се занимавам, но въпреки всичко пак до известна степен съм принуден да се занимавам. Даже работниците попълват разни инвойси всеки месец, това, онова... Дефакто, всички сме задължени заради вас да се занимаваме с интелектуален труд, дори да не го искаме. Вие, поне, работите само вашето си... Не съм чувал до сега някой интелектуалец да е принуден да полага някакъв физически или творчески труд, а точно обратното...

Попринцип, и аз уважавам всеки вид труд, обаче и на мен не ми издържат нервите... И аз съм бил оплюван и от работници, и от интелектуалци, че съм тъп, мързелив, безотговорен, незрял и т. н....
Ми, аз пък мойто си мога, ама няма кой да ме разбере...
Забравих да кажа, че много такива хора(като мен), даже се принуждават да стават проститутки(дори и мъже), за да имат допълнителни дохоти и да оцеляват в този живот;други се самоубиват...

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: aec59dc0b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

22.   "не мога да понасям документи, но заради всички вас, съм длъжен и аз да се затормозявам с неща, които не ме влекат"

Т.е. хората са ти виновни, че не можеш да си попълниш СВОИТЕ документи?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 386aff68cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   21 към 22:
Т.е.-виновни са, че въобще трябва да попълвам някакви документи. Колкото и незряло да звучи, смятам, че човек трябва сам да си избира задълженията/работата, а не някой да му ги налага. Ако искам да се занимавам с интелектуална професия-разбирам,но при положение, че искам да работя и въобще да се занимавам с нещо различно, не виждам смисъл да ми се набутват и задължения, принадлежащи на интелектуалците. Не може ли просто всеки да си върши неговата си работа;само това, в което го бива!?
Не мога да разбера!
Например, ако съм работник, би трябвало да върша само физическата работа. Защо аз да попълвам инвойси и справки за всеки ден колко съм работил, какво, що и т. н...?
Не може ли шефа да го върши това? Нали той е умния, щом е шеф, очевидно, и е интелектуалец? Защо трябва аз да се затормозявам, при положение, че не е за мен това? Той си ги разбира тия работи-той да си ги попълва!
Същото е с творците.
Нека всеки да си върши НЕГОВАТА работа!
Защото иначе е нечестно! Да се изисква от абсолютно всеки(дори от по-глупавите) да се занимава с документи, е като професионален спортист да изисква от абсолютно всеки, дори от бабите с безброй болежки, да правят салта и шпагати... Аз така ги възприемам нещата.
Интелигентните хубаво са си интелигентни, обаче, не разбирам защо трябва да превземат всичко и да се бутат навсякъде и да си налагат своите собствени задължения и върху останалата част от населението? Сякаш нарочно са го измислили така, за да вгорчат живота на мнозина.
Ми аз пък не ща да се занимавам с документи, финанси, справки, инвойси и тем подобни изключително противни, за мен, неща! И докато не си отменят малоумните изисквания, с радост ще взема да почна и аз да ги оплювам, защото го заслужават! Аз, лично, започвам да ги намразвам точно заради това! Защото, дори в изкуството си пробутаха малоумните "интелектуални" изисквания! Ако, примерно, искам да работя като илюстратор и да рисувам герои за видео-игри, не виждам логика да не ме вземат да работя това и без образование, при положение, че АЗ МОГА ДА РИСУВАМ, ЗАБОГА!!! Но не! Трябва да го уча, и то в Англия или Америка, за да имам по-големи шансове;трябва да изучавам сума ти странични неща като бизнес и маркетинг, за да мога уж да знам как да си рекламирам идеите, да уча език, да се занимавам с хиляди документи за кандидатстване, както и за тъпото студентско финансиране, а преди това, за да мога въобще да почна да уча, да си направя гражданство, сетъл, метъл и не знам какви още статуси, иншурънси и още куп други(през, които съм минал между другото) и дори не можах да ги запомня и не знам кое-какво беше и ако не е майка ми да ми помага и да ми ги оправя-нямаше да успея въобще и т. н... И не! Не съм мамино синче, че тя ми била помогнала, но просто не мога да ги разбера тия неща. Това е като да научиш квантова физика на китайски! Маааамицата им гадна! После, що ги били плюели. Ами явно има защо! Макар и да не го осъзнават, тези хора са причина за сигурно 90% от страданията по света, заедно с кражбите и проституцията(както казах, доста от тях са принудени да го правят, просто, защото не могат да се справят с изискванията), както и бездомността, бедността.. Дефакто, умните хора колкото са допринесли за развитието и подобрения начин на живот-толкова са допринесли и за проблемите, тревогите и затворените врати за мнозина, които искат да се развият, само че в област, различна от тази на интелектуалните длъжности.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: aec59dc0b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   25, не съм виждал работник, пишещ "инвойс". Фактура се казва на български.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: bc112dfd7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   25 към 26:
Известно време работих като разносвач на брошури по пощите. Наложи се малко да поработя и се пробвах на тая работа и от опит знам, че дори и там всеки месец(или седмица, не помня вече...) пишех инвойс/фактура. И трябваше за всеки ден по отделно да помня приблизително колко брошури съм успял да раздам и по техни критерии да изчисля каква да е печалбата за всеки отделен ден, в който съм работил през този период от време и след това да събера общата сума, и каквато излезе-това да ми се плаща. Само че няма как да помня за всеки ден по колко съм раздал, още повече, че когато върша работата и се измарям(защото то е мноооого вървене;от страни изглежда супер лесно, но не е!), тази умора и болките ме разконцентрират съвсем. И много пъти се е налагало да питам супервайзерите или шефа директно. Някой път си мисля, че съм запомнил правилно, но обърквам, след което ми пишат съобщение, че съм объркал, и съм изработил по-малко и могат да ми платят само еди колко си, или повече и че ми се полага по-голяма сума от написаната. Което ме навежда на мисълта, че високопоставените се грижат за тия неща и изчисляват кое, колко, но не! Трябваше и аз да се занимавам с тая глупост..
И с риск да ме оплюе някой, и физическата работа не ми допада попринцип, включително и тази, и не след дълго напуснах. Времето ми е показало, че изкуството е моята стихия и трябва да работя нещо в тази сфера.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 415107cbb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   21/25, голямо мрънкане, голямо нещо. Щом не ставаш нито за интелектуална, нито за физическа, нито за творческа работа, значи за нищо не ставаш. То не остана нещо, което да е за тебе. Има ли работа, която можеш да вършиш в крайна сметка?

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 1eadc8b0b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   25, сигурно това е някаква провокация, но все пак след като спрях да се смея, искам да те запитам как предлагаш да ти отпуснат пари? - просто отиваш и извикваш на гишето - аз съм еди кой си и искам пари? И те ти ги дават в торбичка? Или някой служител почва да те пита за имена, специалност, други данни и ги пише в бланка, понеже теб те затрудняв да си попълниш имената и другите данни, обаче желаеш да придобиеш висока степен в образованието си и финансиране? Изборът да се запишеш в университет и да търсиш финансиране е лично твой, няма как да искаш да си със средно или висше образование и да роптаеш срещу попълване на собствените си данни в бланка, в която е посочено какви точно данни да фигурират. Отделно след като имаш претенции да си завършил висока степен и то в другоезичен университет, е редно да имаш повечко знания и учебната програма съответно не я определяш ти, ти само избираш дали да учиш или не. Винаги можеш да работиш и някаква професия, която не е свързана с документи - например в селското стопанство работник и т.н. Има доста нискоквалифицирани работни места, които не са свързани с попълване на така омразните ти документи, нито с някакви специални умения. В крайна сметка ти хем искаш да си с високообразован, хем явно нямаш капацитет за това. То така излиза. Само не разбрахме, след като имаш "гениални" творби, кой те спира да ги предлагаш в нета или по галерии, или дори на улицата и без да се налага да специализираш в чужд иниверситет. Има хора - юристи и счетоводители, които срещу заплащане ще легализират дейноста ти и продажбите ти. Ако се чудиш защо е необходимо да плащаш за такива услуги и да се легализираш - защото живееш в общество, и ползваш благините му и държавността му. Що се отнася до бизнеса и кой какви кадри иска да си назначава, реално всеки ръководител сам си преценява, той е отговорен да има работа тази фирма и хората, които работят да са заплатени. Той поръчва музиката, съответно има право да избере какви квалификации ще изисква. Кражбите и проституцията нямат общо с темата, както отбелязах, има достатъчно нискоквалифициран труд. Но повярвай ми, има проститутки - студентки, че и висшистки. И крадци такива има. Реално трябва да се въведе в училище предмет, в който децата да се обучават на елементарни знания и умения, свързани с управление на лични финанси и живот - как да си открият сметка, как да си подадат декларация за имот, как да си направят адресна регистрация, как да си напишат автобиография и мотивационно писмо, какво трябва да гледат като постъпват или напускат работа, какви са им основните права и задължения и т.н. Предполагам, че всеобщото затъпяване покрай тези социални мрежи също е допринесло за положение, в което млад човек да изпада в ужас от попълване на лични данни в документи.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 4a7be1055b
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

30.   Номер 4, приятелят ми напусна работата си на бюро и стана прост работник по собствено желание, повече не ще и да чуе за бюро. Вашата работа е 300 пъти по-лесна, но няма как да го осъзнаете, защото нямате акъла да бъдете зад бюрото. Физическата умора е в пъти по-приятна от психическата.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 6cfc326b8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Защо ти пука за мнението на хора, които често нямат дори завършено основно образование, а някои дори не могат да четат. Когато ти се налага да бъдеш между тях не им обръщай внимание. Те са ограничени и необразовани.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 386aff68cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

32.   От 21/25/27.
Към 28-прочети пак внимателно коментарите ми. Никъде не съм казал, че не ставам за творческа работа, а точно обратното.
Към 29:
Първо,предполагам, че си автора на темата. Ако е така-съвсем не ми е за цел да се заяждам и да те провокирам по някакъв начин. Исках да покажа, че не само вие сте ощетени, а точно обратното.
Сега, да отговоря на коментара ти:
Първо, така както го описа за студентското финансиране, много лесно звучи. Недейте да заблуждавате хората, които не са наясно и не са се сблъсквали с това конкретно. Там далеч не е само лични данни като имена и дата на раждане, а ти искат дори и майчоното мляко да ти знаят(образно казано). То не е едно листче, а 40 листа с всевъзможни тъпотии за попълване, справки, дати. И много други неща. Още утре ще погледна формуляра, и ще ти кажа какви неща има там, защото всеки път като си свърша работата, моментално забравям за тяхното съдържание. Повярвайте ми! Не знаете за какво чудо става въпрос!Още утре, като погледна, ще ви дам примери какви неща питат.
Второ:Изобщо даже не съм искал да кандидатствам, но както казах, съм принуден, защото иначе няма да печеля толкова пари от труда си. Отделно, с риск да ми се изсмеете още повече, нашите ме карат и умоляват да уча и да не се отказвам, колкото и да ми се иска... Само че аз имам собствен живот и накрая заради безумните изисквания ще се изпокараме с родата. Макар и вече да съм на 21 години, колкото и странно да ви звучи, в страшно много семейства се развива един и същ сценарий - болни родителски амбиции и отчуждаване между синът/дъщерята и семейството му/ѝ. Така пропилях няколко години с нещо, което никога не съм искал, защото, в моя случей, майка ми знаела най-добре и нали все трябвало да слушаме родителите;всв те най-добре знаят какво ни трябва, че даже вече решават вместо нас какво искаме и какво можем, както и какво не...
Та, да. Това е положението... Жалко, но факт! Изобщо не съм искал да се занимавам със следване, но уж да се пробвам само, и така само нерви и ядове. Аз затова и се изнервям вече. Вината е моя, че съм го позволил, така е, но вече обмислям да зарежа всичко това, независимо дали на нашите им харесва или не, но щастието ми е по-важно. И, понеже психическото натоварване грам не ми понася(както и в друг коментар четох-вярно е! Дори и физическата работа е по-лека от психическото натоварване), искам да работя в моята област, без да уча и да си тровя живота, но искам да печеля от това. Така ще го обясня-колкото пари взимат интелектуалците за своя труд, толкова искам да взимам аз за моя.
Относно легализирането на творбите ми-ами ето-това ме дразни също! Разбирам, че сме в общество, но не разбирам каква е логиката да усложняваме толкова много нещата като всъщност могат да са толкова прости!?Айде,за хранителните стоки-разбирам-трябва да се подложат на проверки и чрез легализацията да се подразбира, че храната е безопасна и може да се яде;купувачите няма да се тревожат, че можа да се натровят. Но-за картина защо???? Какво има да се легализира на една картина? Опитвам се всячески да проумея и... Не мога. Наистина, акъла не ми го побира. С какво една картина може да бъде опасна за здравето и живота въобще, че да се налагат такива процедури? Аз даже за първи път чувам(чета), че и тези неща имат нужда от легализация... А аз си мислех, че хората ей така си ги качват по сайтовете и ги продават. Добре, че не съм почнал все още, значи... Това означавали, че ако просто така кача снимки на творбите си и ги обявя за продажба-ще ме арестуват, примерно, че уж не били легални? Не знам дали аз съм страшно тъп или незрял, или това наистина е крайно абсурдно,нелепо и дори смехотворно! Потресен съм и от обществото, и от законите и от света, като цяло! Поправете ме ако греша, но целта на правилата, в крайна сметка, не е ли за да е по-добър и хубав нашият живот? Защото ми се струва, че по-скоро е обратен ефекта...
Относно декларациите, мотивационните писма, биографиите и т. н. - да, забравих и тях да спомена като проблем(за мен).
Да, не я разбирам тази материя като цяло, признавам си. Но не смятат, че съм крайно деградирал. Просто, не ми се отдава, както не на всеки се отдава творчеството като цяло. Аз нямам против нещата, които не разбирам, но просто не е честно всеки да бъде задължаван с определени неща, особено такива, които на малцина се нравят и за малцина са разбираеми.
Господ ми е дал талант да творя, но за сметка на това съм лишен от такъв огромен интелект. Няма перфектни хора и на всеки нещичко му куца. Това, което ме дразни е, че няма толерантност и разбиране към хората, които не разбират интелектуалната материя, така да се изразя..

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 571a1a3be0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

33.   Работил съм в големи складове и предприятия в чужбина, бил съм и от двете страни. Започнах от най-ниското ниво, но благодарение на образованието и допълнителни курсове, отидох в счетоводният сектор. Бил съм и супервайзер и тн.
Тези подмятания ги има навсякъде. Понякога са чист майтап и добронамерени, понякога не. Това се случва навсякъде, спокойно.
Опитът ми е показал, че всичко е една верига. Скъса ли се някъде, нищо не върви. Всеки сектор е важен и допълва другия. Счетоводители без работници не може, и обратното.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 868dd0086f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

34.   На такива образи просто им се казва истината, която е: "Аз твоята работа веднага мога да седна да я върша, докато ти ако се захванеш с моята, ще гледаш като теле в железница."

Ама няма да те чуят, защото ще им се намеси когнитивния дисонанс и ще отхвърлят казаното от теб. Такива хора просто са комплексари. Гроздето е кисело. Не са учили навремето, затова сега хамалстват като черни роби.

Да не говорим че веднъж като навлезе роботизацията в България, ще се окажат на улицата. Докато твоята работа никога не може да бъде заместена от робот - дори да прави това, което правиш ти, все ще трябват човешки очи и човешки мозък да следи работата на робота за грешки.

Можеш иначе да им цитираш закони и регулации изисквани от държавата за отчетността на всяко едно предприятие, какви формуляри се изискват и т.н. Завърти им главата със сложни термини, че да видят че и твоето хич не е елементарно. Да не говорим и че носиш много по-голяма отговорност, ако ти допуснеш грешка. Колко може да сгафи един хамал, в сравнение? Най-много да изпусне някой палет на земята.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: a08a66802d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   32, каква легализация на картини - какви вреди и опасности? Нещо много ти куца логиката. Кой те излъга, че картина трябва да се легализира (като храна?!) и ти защо веднага се хващаш на въдицата и глупостите.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: c7f1b6716d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Това се учи още в основи на човешки ресурси!
Не само в България е така - валидно е за цял свят:)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: ef3b054615
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

37.   Ох, не съм чела темата, само последния коментар.
И аз съм била от двете страни, от семейство 100% "черни роби", аз - с висше образование, жертване на здравето, за да завърша, голям късмет да се намърдам на място без почти никакъв физически зор и с отговорност, от която косвено зависят човешки животи.
Това, което имам да кажа, е:
УВАЖАВАЙТЕ ВСЕКИ ВИД ТРУД! Работниците имат такова отношение към административните служители, защото административните служители имат такова отношение към работниците и защото в България физическия труд не се заплаща така, че да се живее човешки. На всичкото отгоре не се и признава от чисто етична гледна точка и това прелива чашата.
34., а даваш ли си сметка колко по-малко хора ще са нужни, за да следят работата на робота за грешки? Докато за голяма част от физическите дейности няма как да се използват роботи или няма да е рентабилно да се използват такива, с толкова много прецизни и голям брой сензори и отделно моторни команди.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: ef3b054615
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   *Едит от 37. - става въпрос за коментар 34.

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 386aff68cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   32 към 35:
Нали! И аз това се чудя! Наистина няма логика да се изисква легализация за такова нещо. Коментирах го, защото 29 така казва-че се изисквало легализация. И аз просто бях потресен, че може да има такива изисквания, дори за една картина. Това си е направо откачено, да не кажа гавра!
Наистина се надявам това да не е истина и хората да са свободни да си продават творбите, без такива досадни процедури.

Към 29:Съжалявам,но не можах да намеря разпечатаната апликация, за да дам примери... При следващото попълване на такава ще си запиша абсурдните неща, които те питат и се изискват и ще ги изброя тук.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 4bfdab7b91
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   До 37 (от 34), напротив, физическият труд спокойно може да бъде сведен до нула. Тия сензори дето споменаваш, с времето ще стават все по-евтини и лесни за произвеждане. Кога ще стане роботизирането и автомацията като цяло - не знам. Няма да е утре или догодина, но поне според мен е неизбежно, въпрос на кога, а не дали.

Вече съществуват цели складове в белите страни, които са напълно обслужвани от роботи. За разлика от хората, могат да бачкат 24/7 като единственият им разход е електричество и резервни части. За поддръжката им се грижат техници, само че това един хамал не може да го върши. Амазон говорят за доставки с дронове, Тесла пък правят коли, които се карат сами..

Иначе си права, де. И интелектуалният труд може да бъде сведен до нула - това да наблюдаваш робота за грешки по-скоро се дължи на недоверието в роботите и изкуствения интелект, отколкото способността на една машина да допусне грешка - дори да сгреши, го прави много по-рядко отколкото един човек. А в същото време работи десетки пъти по-бързо.

Не ме разбирай погрешно, и аз уважавам всеки труд. По-скоро бих казал, че уважавам всеки човек независимо какво работи... с изключение на тия, дето ми казват "Внимавай да не си избодеш очите с тия моливи." Такива ще ме извиняват, но никога не бих ги търпял.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: aec59dc0b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   37, физическия труд много по-лесно може да се замени от роботи. При всяка индустриална и технологична революция именно хората на физическия труд остават без работа. Много физически професии са изчезнали, но лекари, адвокати, счетоводители, учители си има и до ден днешен.

Баща ми работи в Бош, Германия и казва, че има зали, в които хора не се допускат и само гледаш през едни витрини как вътре щъкат роботи и правят изделията. В Япония пък вече има заведения, където роботи ти правят пицата, кафето и т.н. В Западна Еропа вече навлизат магизините без касиерки, дори и тук вече има епизодични такива каси по супермаркетите. До няколко години няма да има нужда и от шофьори. През вековете е имало какви ли не професии, за които сега ни е смешно - като например подпалвач на улични лампи (специално нает човек е обикалял да пали и гаси уличните лампи), имало е и специално наети хора да събуждат хората по домовете сутрин, когато не е имало будилници и т.н. Всички тези професии са изчезнали. Но колко лекари, инженери и адвокати са останали без работа заради технологична революция? Може ли един робот да поставя диагнози или да разрешава специфични юридически казуси, за които дори хората не са единодушни и се налага субективно тълкуване на закона? Всичко физическо може да се автоматизира и да се сложи на конвейер, но не така е с интелектуалния труд. Той може само да се подпомогне с технологии, но не и да се замени. Например преди е трябвало счетоводителя да прави хиляди сметки с калкулатор и да пише ужасно много документация. Сега е много по-лесно, защото цъкаш операция в програмата и тя ти смята и принтира документацията. Кеф ти вади ОПР, кеф ти счетоводен баланс на момента. А преди е трябва да направиш хиляди сметки, за да извадиш ОПР и баланс. Но пак трябва да има някой зад тази програма да въвежда данните и да казва каква точно операция е. Програмата е просто да се сведе възможността за грешка до минимум и да не се губи време за досадни сметки.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: ef3b054615
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   От 37
Еднотипни манипулации, сглобки и т. н. са едно, но не всяко производство е такова. Няма как робот да сгъва ризи примерно, не че не може, но определено няма да имат търговски вид. Кафе може да прави, както и прости неща като пица, те и вафлите се правят от машини и на конвейер, но за пицата - определено правените от човек ще се смятат за по-добри. Робот няма как да бъде пчелар, да отглежда земеделски култури и т. н. А ако се използва робот да пренесе някакви стоки примерно, пак някой трябва да му зададе какво и откъде точно и къде трябва да се нареди. Както мотокара не премахва нуждата от общия работник.
И все пак всеки "неквалифициран" може да си смени дейността според нуждите в даденото време. Щом е хамалин сега, значи за момента има нужда от такъв човек и от това, което прави. Това, че даден труд в бъдеще няма да е необходим, не го прави по-маловажен сега. По-скоро това исках да кажа.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 1eadc8b0b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   До 32 - Легализация на дейността, не на картината - има се предвид, да се регистрираш като човек със свободна професия, да си внасяш осигуровки и т.н.

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 431203a81a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   Има сайт на ббс, в който можеш да въведеш професия и да посочи риска от автоматизация. Професиите свързани с работа с хора има най-малка вероятност да изчезнат.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 09b4982ae5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   Виж, едни се развиват за да използват предимно интелекта си вместо физиката си, други не учат чак толкова и използват предимно физиката си и не толкова интелекта си.

Тези хора които ти говорят така вътрешно завиждат и не са щастливи с това което правят. Всъщност начина им на говорене показва че те не са за клиентско обслужване или индиректна комуникация.

Представи си как ще напишат имейл например.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: a08a66802d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

47.   Абе с такива низши хорица вариантите са пълно игнориране или демонстрационна надменност. Опити да се пазариш и обясняваш не помагат, приемат го като признание, че са прави. Кажи им пренебрежително нещо от типа "Е какво се вземаш насериозно. Това дето го правиш, всеки дебил от пътя може да го свърши. Май те е страх да качиш едно стъпало нагоре, а. "

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: bc2ab18afd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   Аз съм работил и в цеха и на бюро. Радвай се, че не работиш в цеха. Бачкаторите като цяло са свестни хора, пии една бира с тях и ще те бъзикат по-малко.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker