Напускане на работа-как да го съобщя?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Напускане на работа-как да го съобщя?!
преди: 2 години, 5 месеца, прочетена 1580 пъти
Здравейте на всички, студент редовно обучение съм и си търсех работа за 1-2 дни седмично, или вечер...така попаднах в едно заведение. Не ми е за първи път да работя в заведение, и не ми е чуждо да съм сервитьорка. Но там, където попаднах съм вече месец и хич не ми харесва. Напрягам се от колегите, вечно се прибирам с главоболие, управителя е около 30 годишен комплексиран неудачник, командва и избива комплексите си върху целия персонал, който в 80% е от деца, по-малки от мен. Някакви на по 16, 17, 18. Правят се на луди вече месец за договора, работя без договор (на мен не ми е голям проблем, тъй като получавам обезщетение от борсата) , но освен, че не желаят да ми пуснат такъв, не ми и плащат. Първите две седмици изработеното го задържали, и го плащат при напускане. Аз съм направила три седмици и работя без пари. А съм доста затруднена финансово и се издържам с пари, които съм спестила лятото, и ако изпаднат 10-15лв бакшиш, но както казах аз ходя веднъж, два пъти седмично.Управителчето ми ходи по петите, мрънка ми да не докосвам телефона си, изпитва ме коя пица, коя салата точно какво съдържали...онзи ден пак ме изпитва, но аз не бях научила тези най-завъртяните, които ги поръчват веднъж месечно, при което той ми казва "Ти кво знаеш изобщо?!? Кво си продавала до сега, кафе и вода!!?" Прищя ми се да му кажа, че тикви съм продавала, но си замълчах. После пред мен, разговаряше с готвачката, и нарече нас сервитьорите и барманите нещастници.Сега, това не ме учудва, тъй като в тези среди работят най-големите малоумници, в това число и шефовете и управителите са абсолютни Бай Ганьовци. Как да съобщя, че напускам, като се хванах на хорото преди 3 седмици. И съм работила общо 5-6 смени.И ако не желае да ми плати? Преди време имах една колежка, която така напусна без предизвестие и си тръгна направо с парите от оборота, които и дължаха. Което не беше редно, но и те се държаха лошо с нас и ни ощетяваха в много отношения. Пък към мен не могат да повдигнат обвинение или каквото и да е, ние нямаме договор?!? Нали така? Защото очаквам да откажат да ми заплатят. На мен ще ми дължат към 200лв, с оставащите две смени, които имам да изкарам до края на октомври. Отделно трябва да ми платят и някакъв процент от оборота, който не знам ще си го видя ли. За сега имам отработени 140лв. И така, как да съобщя, че напускам?? Много ме е срам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 5 месеца
hash: 24f869bb86
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Така, както си описала нещата, вероятността да ти платят клони към нула. Никога, никога, НИКОГА повече на други място не започвай и една минута работа, ПРЕДИ да е подписан образцов договор според Закона! И никога не позволявай някоя гнида да се отнася зле към твоята личност! съветът ми е сега да подадеш оплакване до "Главна инспекция по труда", откъдето би трябвало да подемат тайно разследване на условията на работа (обикновено с тайни агенти, представящи се за редовни посетители) и ако установят нарушения, да ги сурвакат с една яка глоба и пълна проверка.
Ето това е официалната страница на инспекцията по труда:
https://www.gli.government.bg/bg

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 6e04015004
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Питаш ги кога можете да ме освободите от работа, това е, ако те питат, защо казваш, че не ти харесва атмосферата и така, бъди честна

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: a3453986cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Бих постъпила като колежката ти - ще взема това, което ми дължат от оборота, ще оставя една бележка и чао. Иначе не мисля, че ще си видиш парите някога.
Няма много общо, но на старата ми работа, която една от причините да избера, беше, че мога да стигам пеша без градски, по едно време ме преместиха на другия край на София. Поисках да ми плащат картата за транспорт, защото с тая малка заплата допълнителните 20-30 минути път, айде нема нужда. Шефът нещо измрънка, но в един момент просто започнах да взимам веднъж месечно от оборота за карта. Нищо не ми казаха.

Та с това отношение и обиди не виждам защо да заслужават нещо по-добро. Взимай си парите, тегли им една майна и толкова. Даже може и проверка да им викнеш. Докато се срамуваш, такива кретени ще си веят коня и ще лъжат хората. Тая идиотия за двете седмици е направо феноменална. Абсурд е да ти платят нещо, не виждам причина да ги осведомяваш за решението си да напуснеш дори. Изобщо не го мисли повече, използват те и се надяват да си траеш, явно те усещат, че си притеснителна и се възползват. Ако беше някоя нахална и отракана госпожица, съвсем различна щеше да е историята. Тоя шеф никой не го е поставил на място, затова е толкова отворен. Пред лапета е най-лесно да се правиш на мъж... айде аман, путьо.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 6f3a5050fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   И аз днес трябва да съобщя, че напускам и то само на 3тия ден.И мен много ме е срам, но ти поне нямаш договор, а аз съм разписала такъв и всичко. Но в крайна сметка ще им кажа, те ще ме напсуват на ум и след като уредим документите, няма да се видим повече, така, че не мога да ги мисля дълго.
Парите според мен няма да ти ги платят, питай разбира се, но и по-добре ги отпиши, ако ти откажат и не ги взимай от касата, че може и за кражба да те съдят после.
Много е неприятно особено като нямаш много средства, но това ще ти даде урок да не работиш вече без да получаваш пари примерно след смяната, ако си в пробен период. Въпреки, че май не много заведения биха се съгласили да им идваш само 1 път седмично.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 3e1387df88
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Защо се съгласяваш да работиш без договор? Ако имаше договор, подаваш предизвестие 1 месец, така е по кодекса на труда. Сега, наистина не е сигурно, че ще ти платят изработеното. Какви са ви договорките за плащане-на седмица, месец или? Но ако продължаваш да работиш така, загубите ти ще нарастват, евентуално. Моят съвет е да отидеш и да кажеш, че смяташ да напускаш и да настояваш да се уговориш за това-кога да напуснеш и кога ще ти платят.

 
  ...


...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 9a60dd3fe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   След като не си назначена, ти не работиш там, какво да напускаш? Че парите няма да ти дадат доброволно, е ясно, тя колежката ти е видяла как не дават парите на напускащите затова си е взела от оборота. Вече е твое решение дали ще постъпиш като колежката си или не, ако си вземеш и ти като нея парите няма как да те обвинят че си крала от оборота след като нямат документи че си работила там.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 0f193c2979
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Ужас, това си е направо робски труд бе момиче. Ти работиш за под минималната заплата, при това без договор, на всичкото отгоре не ти плащат дори това. Този работодател е за съд. А теб няма какво да те е срам от напускането. Аз на твое място бих събрал доказателства (работници без договор, нечовешки условия на труд и експлоатация, неплащане на осигуровки, заплащане под минималното) и после бих разтръбил всичко това по медиите и институциите.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 03cf932739
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Какво правиш още там? До колкото разбирам нямаш договор само устно изказване и обещания. Което е ясно, че я ти плати я не ти. Ти можеш по всяко време да се махнеш. Няма смисъл да ходиш там щом нямаш договор нито ти плащаш. За какво ти е?

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 3f90dabb5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Скъпа ако съм на твое място при първите признаци на лошо отношение му хвърлям таблата в краката на управителчето, а и при условие че си без договор и най-серизоно не ти плащат какво още правиш там? Уважавайте труда си бе хора. Ето моето мнение - веднага му казваш на управителя или шефа или ми плащаш заработеното на минутата или си търси друг. Хъта мъта заплахи ако ти отправи му вдигаш такъв скандал, че гащите му да паднат. И ако заведението му има гугъл акаунд му пишеш един хубав отзив да му държи влага. По добре си намери работа, в която ще ценят труда ти и ще ти плащат. Махай се на секундата от там, пари така или инак според мен няма да видиш от такива. И ако имаш време се оплачи и пусни сигнал в инспекция по труда. Такива индивиди са вече масово явление и само здрав бой ще ги оправи. И повече без договор не се хващай сервитьорка.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: e8d856ae20
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мила, щом не си подписвала нищо може да си тръгнеш по всяко време и този нещастник не може да ти каже нищо. След това сигнализирай в Инспекция по труда анонимно за нередностите, които стават в ресторанта току виж проверката стреснала малко все още настоящия ти шеф. Разбирам какво ти е и аз съм била на твоето място. Шефката ми беше тиранин, непрекъснато ни крещеше и обиждаше дори да сгрешим за най - малкото нещо, твърдеше че болничните били глезотия, един колега за малко не се докара до пневмония заради нея, аз ходех с ангини на работа и ги влачех по 1 месец. Единствено от Ковид 19 се плаши тъй като има придружаващи заболявания. Правеше ни нечовешки графици 3 на 1 по 15 часа, а нищо не е и пречеше да го направи така, че всички да са доволни. Та при нея хората напуснаха от днес за утре дори да са подписали договор, непрекъснато се жалеше, че няма кой да и работи ами как ще има като не знае как да се държи с хората. След като я изтърпях година и половина си казах край стига вече и и съобщих новината дни преди първите случаи на Ковид 19 да бъдат официално обявени. Изведнъж започна да ми се моли да не се ходя, да ме убеждава колко хубаво място за работа е веригата а малко преди това за пореден път ми се правеше на интересна, започна да наговаря зам. управителят и колегата ми да ме разубедят. Знаейки, че всичко това е театър не се подадох на манипулациите и и докрай не промених позицията си. Тя се опита да ми направи мръсно задържайки ми единия от документите и разкривайки ме два пъти до администрацията, но пак не успя да ме пречупи да се върна. След време даже имаше нахалството да каже, че ме уважава въпреки, че за нея съм направила грешка, че съм напуснала. Тези думи никога няма да и простя що за егоист трябва да си, за да искаш от млад човек да не се развива и да тъпче на едно място, за да ти е по - добре на теб? ! Но всичко и се върна от много инат напусна управителския пост и после почти година седя без работа, като не и се отговори парашута да бъде управител на друго място. В момента аз работя в офис, а тя мие чаши. Сегашната шефка колкото и грешки да съм правила никога не ми е повишила тон и смята, че подобно отношение към подчинени като на бившата ми шефка и твоят шеф е недопустимо. Спокойно и на него някой ден ще му се върне! Ж. 28

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker