Ще си намеря ли някога работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Ще си намеря ли някога работа
преди: 2 години, 6 месеца, прочетена 2656 пъти
Здравейте. Чувставам се ужасно, но не искам да натоварвам семейството ми с постоянно мрънкане, затова реших да пиша тук. Наскоро завърших и от тогава изпитвам големи трудности с намирането на работа. Досега съм работила само сезонно, като сервитьорка и рецепционистка. Много исках след като завърша да намеря работа по моята специалност, но се сблъсках с реалността и разбрах, че това едва ли ще стане. Кандидатствам непрестанно, но почти никой не се свързва с мен, а ако случайно го направят - обикновено ми връщат обратна връзка, че са наели някой с повече опит. Кандидатствах и за позиции, които не са по специалността ми, просто защото наистина искам да намеря нещо, но пак нямах успех. Не знам какво да правя, чувствам се като в омагьосан кръг. Не искам на тези години (25) да съм в тежест на родителите ми, а все още живея при тях защото няма как да се издържам сама. Срам ме е наистина, роднини и приятели често ме питат какво става, дали съм намерила работа и се чувствам ужасно потиснато. Ще се радвам ако споделите всякакви съвети.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 6 месеца
hash: 0cc2befb8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Каквя е тази специалност? Ако искаш нещо по специалността ти и нямаш никакъв стаж, трябва да направиш компромис и да поработиш някъде като стажант с минимално заплащане. Много фирми предлагат такъв, кандидатствай наред. От кой град си? Но за да спечелиш интервю и след това да те наемат трябва да направиш мнохо добра подготовка. Да научиш факти за фирмата, с какво се занимава и тн. Да покажрш интерес към нея, задаввайки въпроси свързани с нея или работата, за която кандидатстваш. Да се научиш как да се представяш, да разкажеш за силните ск страни и защо те трябва да наемат точно теб, всичко това подкрепено с примери от друга работа, живота или университета. Това е гд за интервютата. Малко кандидати всъщност полагат усилия, така че направиш ли това вече имаш голяма преднина. Изготви си професионално си ви, разгледай образци, например в канва. ком има чудесни такива. Ако нямаш. много стаж, отнов включи свои силни качества, какви професионалнк цели и интереси имаш, но само тези които подхождат за позицията. Ако не можеш да намериш стаж след усилия, само обучи се на умения. Например ако си икономика, научи за ексел, ютуб е пълен с обучителни клипчета и после включи това в си вито и тн. Ако си в София и не можеш да намериш, значи нещо правиш грешно и трябва повече усилия. Виж даже в кредитните институциия, там текучеството е голямо и все. ще те вземат ако демонстрираш добри. комуникацинни умения и мотивация.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 1c5826bc68
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Постоянно търси и кандидатствай по обявите, ако е нужно бъди мобилна, търси в други градове, надграждай знанията и уменията си. Знам, че е трудно, особено от код нула, но не е невъзможно. Просто бъди постоянна. Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: aa5380a92f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Когато бях на 16 години работи на 2 места. Работих като сервитьорка, молех се да ме вземат на работа, работих без договор и ми даваха парите под масата. Налагаше се за да осигуря храна на мен и майка ми. Спях по 5-6 часа максимум и едва смогвах с училище. Днес на работа от 7 до 12 на училище от 13 часа и като приключа в 19 и 30 към 20 часа за два, три часа пак ( бях помощник сервитьорка - рънат, пиколо на сервиз и какво ли не ) Вечер най-често като влизах в заведението ме слагаха веднага на бара да мия чаши. Единия работодател ми каза : ще идваш във вторник, четвъртък и петък. При другия ходех събота и неделя по 12 часова смяна. Искам и аз до 25 да ме издържат нашите и да ме хранят, но уви MIRANDA

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: d4be0359a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

4.   Добре дошла в България!
Жалко, че е трябвало да станеш на 25, за да осъзнавш, че с висше в България не се успява, дори напротив, още повече се забатачваш.
Аз самата осъзнах това сравнително навреме и си загубих само една година с простотията, наречена висше в България- багажът и чужбина. Минаха вече 2 години оттогава и по-добро решение не съм вземала. Така или иначе бг дипломите не ги признават, и с право. Образованието ни е пародия и са наясно с това.
Дори с нискоквалифицирана работа ще живееш в пъти по-добре, отколкото да работиш по специалността си в България. Ще имаш възможност да си самостоятелна, да спестяваш някой лев и да пращаш на вашите пари.
Не препоръчвам кочините Англия, Германия, Испания, където се бутат масово българите.
Моят съвет е чужбина, не си търси работа в България, вовеки ще бъдеш роб за жълти стотинки.
Ж22

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 032ce45a2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

5.   Хм, отново дежурните коментари, че с Висше в България не се успявало. Това е една лъжа повтаряна от години като мантра от хора, които те лично НЕ СА успяли. Значи, това, че вие не сте постигнали нищо и не сте доволни от образованието си, тъй като сте учили някакви забутани специалности или пък самите вие не сте си давали зор през следването си, са си ваши проблеми. Аз познавам много хора, които постигнаха успех учейки Висше в български университети, като СУ, УНСС, Нов Български, ТУ и тн. В момента градят кариера и взимат доста добра заплата в български или чужди компании, предимно в София. Истината е, че може да се постигне успех от Висшето у нас и то, забележете!!!, без да се налагат връзки за това. Единственото което се изисква е да учите нещо което се търси или поне има някаква прилична реализация на пазара, имате желание да се учите и учите усилено, живо контактувате с преподавателите и непрекъснато следите за стажове, студентски програми, студентски практики и тн. Да, в началото ще взимата наистина супер малко пари, но пък ако се докажете на тези стажове и практики, много често се случва да получите предложение. И оттам нататък сте свободни да катерите нагоре корпоративната сълбива. Лично аз познавам няколко човека, които започвайки от стаж в 3 големи компании /2 чужди, 1 българска/, като едната е наистина много голяма компания и всяка година имат няколко стажантски програми, та тези 3 човека стартирайки на заплата между 500-800 лв /толкова е обикновено един стаж/, отдавна подписаха постоянни договори, а в момента имат заплата между 1500-2500. И това са млади хора на 25-28 години, като тепърва имат доста да катерят нагоре, но вече имат някаква изградена основа. Така че вместо да се оплаквате как тук нищо не ставало и да лъжете и останалите хора, че това е вярно, то вземете да си седнете на задниците и да се потрудите малко. Ей, мамка му, всеки иска в тази държава на работата лекото и на баницата мекото....Затова сме и на този хал!!!

Млад, работещ мъж, на 26 години, взимащ страхотна заплата за годините си опит до момента, завършил УНСС, сменил 2 стажантски програми и 2 работни места през следването си, без да има връзки, дошъл от дълбоката провинция, от населено място с 15-ина хиляди души! ;)

 
  ...


...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 25f97619ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   До 5 то пък да живееш в София (Алепо) голям успех!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 25f97619ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   5 корпоративната стълбица?! Добре дошъл във филма Office Space. Приятно пропиляване на живота работейки 9 до 5 докато други сбъдват мечтите си и изкачат Алпите или пеят в Ла Скала.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: a065123151
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   До 7,
Когато човек почва от нулата и няма стабилни връзки и пари зад себе си трябва да мине през всички етапи на развитие вкл. и катерене на кариерната стълбица. Недей да гледаш мамините синчета с бизнесите на техните. Те не са правилото. Но кариерата е просто етап на развитие от живота. Нали трябва да си изградиш първо основата в живота след като нямаш такава.
Първо работиш за някого, после работиш за себе си и накрая другите работят за теб - това е разбира се ако си изиграеш правилно картите в живота. На около 40-50 би трябвало да си със собствен бизнес или най-малко да си натрупал солиден капитал зад гърба си, работейки за себе си и хората да те знаят.Не всеки стига до последното обаче. И ако не стигне до там - стига се до вътрешно разочарование, което се излъчва към околния свят под формата на хейт, че светът е крив - държавата, Бойко и тн.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 032ce45a2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Аз съм автора на коментар 5.

6-ти, за всеки успеха е нещо различно. Но защо да живееш в София да не е успех? Можеш да посещаваш театри, опера, различни културни събития, след като и приятелите и целия ти социален кръг е там, защо да не е успех? В София водя такива интелектуални разговори и средата като цяло е много по-различна от тази в провинцията, където хората се вълнуват само от чалга и избиват комплексите си.


7-ми, хаха, човек...я ми кажи колко хора успяват да пеят в Ла Скала, ти пееш ли? За да се занимаваш с нещо подобно, трябва да имаш и природен талант, така че тук не може всеки да пробие. Трябва да ти е дадено отгоре както се казва. А защо си мислиш, че аз не сбъдвам метата си? Имам хубава работа в сферата която ме вълнува - финансовата. Срещам се с хора с които мога да водя разговорите които ме вълнуват, да обсъждаме, споделяме общи теми на разговор, да се развивам интелектуално и тн. Работя това което съм искал и въобще не чувствам като човек, който не сбъдва мечтата си. А, и вместо да пея в Ла Скала, предпочитам един ден да отида там на Опера с приятелката си. ;) И не знам защо извърташ нещата в тази насока, при положение, че поста е свързан за работа и в коментарите се чете някакъв неприязън към Висшето в България и аз аргументирано представих, защо това не е вярно. Дадох пример и със себе си, както и с развитието на мой приятели. Всички сме в средата на 20-те си, изкарваме хубави пари предвид опита ни до момента, занимаваме се с нещата които искаме и всичко това завършвайки университети в БГ!!! Значи може!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: f706acfd99
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   7, чудесно е да си сбъдваш мечтите, ако има кой да ти финансира начинанията :-) Не всички имат татко с дебел портфейл.
А пеенето в Ла Скала е за единици в целия свят, не знам защо изобщо го споменаваш.

 
  ...

...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 6f854ef858
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   15, ако мислиш, че 1500 лв е адекватна заплата то или не плащаш наем или нямаш семейство или и двете. Виж за стартова може би е ок, предвид цените обявени от топлофикация, Софийска вода и супермаркети те.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: bdf61134e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Хей здравей. Не влязох с идеята тук да пиша коментари, но твоята тема ме докосна, защото знам как се чувстваш. Бях на 25, когато започнах първата си работа и знам в каква депресия бях докато успея да намеря такава.
В същото положение бях, докато не ми омръзна да се чувствам нещастна и започнах да търся начин от който да изляза от депресията. Първо, трябва да се погрижиш за себе си, физически и ментално, тренирай, мисли и за други работи, не само за работата, защото това ще доведе до по-голяма депресия.
Започни да изучаваш някакъв софтуер. По-специфичен - SAP, Tableau, Power BI(за висуализиране на данни)
Погледни в обявите какво се търси и какво на теб би ти било интересно. Или започни курсове в софтуни, въпреки че и те са си платени. Но в Youtube има много курсове и полезни видеа.

Пускай навсякъде, направи си LinkedIn и пускай за дистанционна работа или каквато предположиш, че ти допада. Рано или късно ще стане, ще видиш!

Горе главата и не се обезкуражавай. След време този период, в който си ще ти изглежда като добър урок.

Най-трудното е намирането на първа работа. После някак нещата се случват по-лесно, защото се поотчупваш.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 1f951d11c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   7, ти къде витаеш? В космоса ли си? Откъде взимат пари да сбъдват мечтите си?

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 511f169270
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

14.   Хм, номер 5, успех с 1500-те лв “висока” заплата в България. Едвам стигат за млад човек да е малко под дъното на мизерията, не те виждам жена и дете, ако имаш. :Дд То дори с 2500 едвам ще си малко над дъното. За пореден път стигам до извода, че масово се живее в мизерия и нищета, и да живееш в лишения и бедност е съвсем нормално нещо в България, защото дори не осъзнаваш, че живееш в такава, понеже друго не си видял през живота си. За да стигнеш западния стандарт на българските цени, трябва да вземаш минимум 5000 лв (да, само ти), успех с 1500-2500 лв заплата.
Да се върна в България само би било компромис за мен, вземам почти тройно на парите, които ти написа, а храната и сметките са ми по-ниски, отколкото в България.
От номер 4

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 53cbde7cfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   14 аз взимам 1100 и не съм останала гладна, купувам си скъпи дрехи. Имам и деца. И не мъжа ми не е богат. Но кола не карам, не живея на квартира. Ако човек е свикнал на 5000, определено ще му е по-трудно, ако остане на хиляда.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 9266a1bd20
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   И какви са тези скъпи дрехи, сайтът е анонимен, така че не мисля, че е проблем да споделиш, просто нещо, което се смята за скъпо в България и само хората с възможности си ги поволяват, в чужбина бедните само си го купуват/използват - Такива например са дрехите на Найк, Адидас, Пума, ЕйчЕм, НюЙоркър, Брешка, Веро Мода, Зара, Онли, Страдивариус, Гес и т.н. няма да продължавам.
Номер 4, 14

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: d605c32c56
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   15, какви скъпи дрехи, като едни хубави обувки са почти цялата ти заплата?

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 83b46e1fdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   До 16,
И какво си "позволяват" богатите? Разни марки на кифли, които преди 2 седмици са решили да си направят "Brand" и с това, че са известни от 1 реалити шоу в Америка са сложили цени от по 500-1000$ на тениска? Не, мерси!!! И пари да ми дават няма да си купя такова нещо!!! А иначе AX, Calvin Klein, Gucci, G-star, Cinque, Polo Ralph Lauren, Timberland. ECCO, Adidas, Asics, Under Armour и т.н. бих си купувал с удоволствие!!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 55df9e4673
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   15 - Браво, че оцеляваш с тези средства и си довволна! Подобно на теб, много хора се справят. Има и такива, които обаче не се справят толкова добре. Не всички имаме работещ партньор, и жилище, което е на място, където не ни трябва автомобил, особено с деца. В София един апартамент е вече 800 лева на месец, без сметките. Говоря за апартамент в който можеш да имаш стаи за децата, кухня и място за отдих (или хол), а не всички да спят в едно помощение. Сметките ще варират от 100 до 300-400 през зимата. Колата е нужна, ако имаш деца в градината и в назалното училище, а после трбява да ходиш и на работа. Само за това, 1100 лева няма да стигна и ще се налага, другия да изкарва поне толкова, за да с епокрият останлие нужди.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: b8ca7be2be
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

20.   Тук повечето писали в коментарите имате някаква съвършено изкривена представа за финансите и въобще заплатата. Вчера завършили, още със жълто по устата и искат някой да им плаща 2к . Докажете се, поработете, натрупайте малко стаж и ще взимате. Вие искате веднага да почнат големите пари. Спаднете малко егото. Хората за които ви писах, че взимат между 1500-2500 в момента във фирми в София са момчета на възраст между 25-28 годишна възраст с 2-3 години опит, което си е страхотна заплата за тази възраст и тези години опит. След още 2-3 години ще стигнат трайно границата от около 2500, по-нагоре вече зависи от амбициозността и качествата им, но спокойно могат да стигнат 4-5к в рамките на следващите 5-10 години. Тоест на 33-38 години (в средата на 30-те си години) ще са едни напълно реализирали се личности. Не знам какво искате повече от това, това са прекрасни заплати за българския стандарт на живот. Още повече, че всички те си имат приятелки които също работят и така могат да сформират семейства с месечен доход близо 7-8 к до около 5-7 години. Ето това е големия проблем обаче на българина. Не, това не е беднотията, както обяснява дамата от 4ти коментар, а това са нереално завишените очаквания които има. Завършил вчера, без стажове, без нищо и очаква някой бизнесмен, който е градил бизнес с години, да му дава заплата 2к минимум. Абе кой си ти, че да изискваш такива пари? Знаеш ли как се прави такъв бизнес? Можеш ли да работиш в екип? Прилагал ли си на практика това което си учил? Доказал ли си се някъде в нещо, освен вкъщи пред вашите с отлични оценки? Ей това е големия проблем.

Тук чета и някакви други коментари в които се говори за скъпи маркови дрехи. Хора, това ли е основното в този живот? Скъпите марки дрехи... Ингвар Кампрад, човек притежавал 40млрд, който почина преди няколко години, бивш собственик на Икеа, до последно пазаруваше дрехи втора употреба и се разхождаше раздърпан по улиците на Стокхолм. Стив Джобс пък дълги години носеше само еидн пуловер върху себе си. Марковите дрехи не са най-важното нещо и изобщо не са признак дали някой е успешен или не. Вместо да давате пари за маркови парцалки, дайте ги за книги. Четете история, философия, богословие, физика, космология, художествена литература, биографии....разширете мирогледа си, това ще ви е от полза и в работата, дори и да не го работите, и ще ви изгради като ерудирани личности, които ще впечатляват околните.

Отделно тук само говорите за София. Дадох пример в моя коментар за София, но реално никой не ви задължава да живеете в София. Имам приятели които се върнаха в малки градове от където са родом и пак си живеят доста добре - работят или онлайн за софийски/чужди фирми или развиват някакъв местен бизнес или търговия онлайн. Имат семейства и живеят доста по-добре от много хора в София, тъй като си живеят в къща с двор, не плащат наеми и имат роднини които да им помагат, било то с отглеждането на децата или пък с производството на някакви домашни зеленчуци и плодове, а съответно и те помагат на родителите си. Така че никой не ви кара да живеете в София, провинцията не е някаква тъмна Индия и там също може да се живее доста прилично.

Така че за всичко и навсякъде има начин, стига разбира се, човек да не е консуматор и да не го вълнуват само лишени от смисъл идеали като например - маркови дрешки и/или скъпи возила на изплащане, само за да се покаже пред другите колко е успял.

Приоритизирайте си важните неща!!!

От номер 5,
Поздрави

 
  ...

...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 745ab39b97
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   До коментар 20 евала! Подкрепям те и споделям всичко написано от теб, жалко че 90 %няма да те разберат! Ж22

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 10ba35d481
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Номер 5, точно защото съм си приоритизирала важните неща, емигрирах.
Един живот живея и не смятам да го живея в лишения. Дадох пример с марковите дрехи, защото, в крайна сметка, дрехите са неща от първа необходимост, и е важно да са качествени, иначе и аз много обичам да си пазарувам от втората употреба и ти гарантирам, че 80% от гардероба ми е втора ръка. Не си мисли, че не пестя пари и не търся къде да ги инвестирам, за да запазя стойността им и да избегна бъдещата инфлация, която, между другото, повече ще я усетите в България.
За книгите - можем да обменим информация и да си препоръчаме един на друг книги, но пък и не е хубаво да спамим темата на момичето. :) Аз лично предпочитам исторически и политически романи, философските не ме влекат.
Факт е обаче трудната реализация в България, особено ако си без връзки. :))) Това, че ти получаваш 1500-2500 лв, не означава, че останалите 20 твои връстници получават - те едвам стигат 1000. Родителите ми са висшисти и работят по специалността си, едната от които е търсена!, и въпреки това работят за 700 лв, повече не се предлага. Еми предпочетох да не повтарям живота на родителите си и се чувствам добре така. Пак ще посъветвам авторката да пробва в чужбина, по-добре опитай и да се провалиш, отколкото след години да се питаш защо не си го направила.
Номер 4

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: a631eed2dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

24.   До 5: Поради тона ти на изказ и философИята, която прокарваш, не мога да пропусна да отбележа как човек като теб ще си позволява да проявява такава очеизбодна немърливост към българския език като пише успЯли, драги ми възпитанико на унсс. Дори се съмнявам да си млад човек на 26 години. По-скоро ми звучиш като бг-работодател на около 50 години. Поне не можа ли да минеш без това "мамка му", простако. Все пак не си някой общак, нали така ;)

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 6303653215
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Какви са тия дрехи, които струват почти цялата заплата и с какво превъзхождат тези, които са по 20-30 и т. н. лева, в зависимост от това за какво говорим? Как преценявате дали дадена дреха е "качествена"? По цената ли?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 60ed2514d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   До 20, може ли да споделиш кои са тези големи компании, в които се развиват твоите приятели?
Или ако не желаят да ги споделиш, поне сподели сферата - IT, машиностровне или?

Поздрави,

 
  ...

...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 60ed2514d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   До 12, ти си в сферата на BI?
Ако да, може ли да разкажеш повече за нея, какво точно прави човек в нея?


Поздрави,

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: bdf61134e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Номер 27, номер 12 съм. Не, не съм в сферата на BI, но ми е било интересно. Беше просто предложение към авторката, да не говорим, че в момента има и търсене за тези кадри.

Business Intelligence developer/specialist е общо взето човек, който се занимава с бази от данни като целта му е да визуализира тези данни в лесно възприет модел, за да може бизнесът (организацията) да се информира, да проучва и да взема бъдещи решения спрямо тях.
За целта човекът трябва да има добри аналитични способности, внимание към детайла и добри технически /софтуерни/ умения.
Това се случва чрез най-различни софтуерни програми, като например тези, които посочих в коментара си.

В интернет има достатъчно информация и курсове. :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker