Авиодиспечер - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Авиодиспечер
преди: 2 години, 5 месеца, прочетена 1815 пъти
Здравейте! Тъй като самолетите и авиацията като цяло ме влекат ужасно много, съм се ориентирал към професията ръководител полети(авиодиспечер). От известно време започнах да разучавам професията и може да се каже, че имам представа какво представлява тя. Разбрах и какви са изискванията като качества, документи и т. н. Едно от най-важните неща е висше образование минимална степен бакалавър и кандидатът да е под 30 години когато кандидатства. Тъй като съм на 18 години в 12-ти клас, въпросът ми е колко време се учи за бакалавър, как става записването в университет за висше образование и като цяло дали ще имам време да завърша бакалавър преди да съм навършил 30 :D, имайки предвид, че трябва да се издаде и сертификат за нужното ниво на владеене на английски език, за което също ще ми трябва време. Благодаря предварително! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 5 месеца
hash: 064cc518b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Привет. В РВД работят около 300 човека. Заплатите на диспечерите са по около 15 000 лв. За там трябва обаждане от Боко за назначение. Мъжът на Цецка Цачева е началник на диспечерите.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: ea53240635
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Тази година кандидатсвах там, трудно са изпитите само намазани филии работят там. Мен ме скъсаха на медицинското не знам обосновано или не защото не нямам познати или мои хора да работят там но е факт. Сега ще чакам 2 годино пак да кандидатствам. А в момента подбора е спрян до догодона март месец заради короната!

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 525ed012b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Интересна професия, но за съжаление, както са ти казали, в България си трябват връзки.
А иначе бакалавърската степен е 4 години и ме очудва, че човек, който има амбиции да учи в университет не знае поне това. Ти досега трябваше вече усилено да се подготвяш за приема.
Така, че ако те приемат веднага, т. е. есента на 2022, ще завършиш на 22 или 23. До 30 имаш достатъчно време. Обаче зависи и какво ще учиш. Предполагам, че има някакви изисквания за специалността, защото не ми се върва да поверят регулирането на движението на летището на някой учил за детска учителка, примерно. Е, разбира се, ако не си родина на правилните хора. Тогава и без диплома ще минеш.
Така, че учи сериозно за матурите и гледай да те приемат. Пък после, каквото стане.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 283f7a1ef9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Точно в бг не знам колко е добра идея да завършиш такова нещо. Всичко на всичко ще имаш 1 възможен работодател в цяла България плюс 2 лятото. То повече летища и нямаме. Т.е. доживот ще си зависим от двама-трима души в България и ако не си техен човек, ще си гладуваш цял живот. Дори да си техен, пък цял живот да лапаш пишки, не си е работа. В чужбина пък я вземат българин, я не. Ако имаш тази възможност, учи в чужбина. Тук е Лапландия - демек вечно трябва да лапаш.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 79081c4927
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   На изписаните глупости ,тук ще кажа няколко неща. Познавам двама Авиодиспечери лично. Едното момче е завършил химия, другото Социология. На 33 и 28 години са.Приемането в началото не е трудно ако си клинично здрав ( най-вече зрение, но подборът натам е труден и има много окапали. Задължитело Английски Б2. Ако влезнеш в програмата, ще ти плащат пари за да те обучават но трябва да се посветиш изцяло. Относно връзките (връзките там са за хора, на синекурните длъжности т.е. висши административни, които нямат нищо общо с Авиодиспечерите). Натоварването е огромно , но пък има доста почивки. Има 3-4 позиции , Кула, подстанция и тн... това си го разучил. Съвета ми е да запишеш Авиоинжинерство в Техническия. Тази професия е много трудна, излизат по 3-4 души на година я завършват. Определено ще ти помогне след като още не си кандидатствал а, си се ориентирал относно авиодиспечерите. Относно това, че ще работиш за един работодател, не е така. Подписваш договор за 5 или 10 години попринцип, след това си свободен. Все пак тези хора инвестират в теб мн време и ресурс. Професията е за хора със здрави нерви. Момчетата които познавам доста нерви трошат, но са машини за момента. Категорията труд на тази професия е първа. Определено е за ранно пенсиониране. Може да се очудиш но Софийското Летище не се следи само кацане и пристигане а много други неща. Целият въздушен трафик през България е изключително натоварен. Има и по 3000 полета дневно. Ако мотивацията ти е единствено ( големите кинти, определено мисля, че не е твоето). Просто има сигурност, където малко работодатели могат да я предложат и именно я предлагат, защото Авиодиспечър в Съвремието е една от най-трудните професии. Изисква се много усилие и постоянство. А за шуробаджанащита (повярвай, няма да се назначи никога човек точно за Авиодиспечър ако не го бива) на някоя друга длъжност не е изключено.

 
  ...


...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 539f52301b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Трябват здрави връзки на ниво мимимум някой от топ 3ма-4римата, които дърпан конците на управляващата партия. Днес бяха изборите и предвид, че печелят тези не*дници с белите якички, нещата малко ще се променят. Повече от половината от кадрите са пряко свързани с герб, а от сега нататък, ще се отвори възможност и не само за гербаджиите. а и за необикновените хора.
На първо място в списъците, ще бъдат родените със златна лъжица в усатата. такива завършили в ТОП университетите на света и такива със колосални семейни бизнеси, които до скоро са си пили кафето с олигарсите от ПП. Така, че за обикновеният човек остава мираж.
Не случайно са всички тези изпити и проверки, много от които са с хиляди отворени вратички, по които всеки може да бъде скъсан, без да има причини черно на бяло. Просто това е филтър, с който се оттървават от простомъртните. Ествествено приемът трябва да е отворен за всички заради фасадата, но колко биват одобрени ?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 2898de6bce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не бъди наивен. Сладките позиции в държавната администрация се заемат със солидни връзки.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: fe21309276
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   С новото управление в БГ всичко е чесtно и няма корупция, няма връзки.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker