Как от 0 се прави бизнес в Бг? Вижте! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Как от 0 се прави бизнес в Бг? Вижте!
преди: 2 години, 5 месеца, прочетена 2554 пъти
Привет! Харесва ми този анонимен форум. Аз съм на 21г., студентка. Като всяко момиче обичам да си купувам дрехи и козметика и пазарувам от много различни сайтове. Например Alessa, който редовно преглеждам за нещо симпатично. Много ми е чудна историята, която тези две сестри разказват, че са започнали с грозен сайт за 20$ и капитал от 15 000лв преди 8-9 години, а сега са доста разпознаваем бранд (дрехите им са доста в чалга стил, и цените са доста високи) но понякога изскачат красиви дрешки и ги следя, и ме впечатли историята, която нееднократно разказват, как са отгледани само от майка си, без баща в някакво родопско село, и двете имали увлечение към модата от деца и със събрани 14-15хил. от студентски бригади започнали да правят моделите си и да шият. Това звучи ли ви като истина? Или е просто романтично представяне за клиента, за да си купи от тях? Вторият пример - търся си натурални шампоани и сапуни. Влизам в InaEssentials, не знаех кои са, заради постоянната реклама във Фб и суперлативите реших да ги погледна- и там така на сайта споделили личната си история, как през 99г били с две деца, жената учителка по музика, мъжът и той нещо такова, били бедни и случайно при пътуване, гледайки през прозореца си казали на шега да почнат да гледат рози и лавандула, като пълни аматьори и с пари от родителите. Инвестирали в няколко градини, дестилария, 10 години след началото били много зле финансово, детето задавало въпроса дали ще са бедни, ако му купят обувки, а сега се простирали на 18 европейски пазара, всичко в собствени био градини, собствена дестилерия, всичко бутилирано в собствен производствен център?!? Работят в Испания, Португалия, Чехия, имат собствен хотел?!? Не ме разбирайте погрешно, живи и здрави да са хората, предприемчиви, с хъс за работа, но това истински истории ли са или са украсени и променени, за да звучат романтично и на клиента да му стане мило и да си купи? Как е възможно с толкова малко средства и нулеви познания, както е представено такива постижения? И аз имам едни 22 000 в банката (благодарение на родителите, които ми помагат), но аз например не си обяснявам като проектирам един модел в главата си как ще го предам на шивачката, за да стане както го виждам.Ще го нарисувам може би? Къде да намеря тези хора, които да ми шият, а платове от къде да взимам?! А ако направя 5 рокли например, къде ще ги продам, кой ще ми направи сайта? Наистина благородно им завиждам, защото такива суми за маслен капитал доста народ могат да изкарат, но единици имат знанията и таланта да ги умножат. Но все пак в мен остава съмнението, че историите са украсени и преувеличени, и аз като
една истинска българка няма как да не си помисля "Тия имат толкова пари щот въртят далавери" :D Какво мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 5 месеца
hash: a072b222c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   1 на 10 000 може и наистина да прави от нищо нещо, но ако от 10 000 души успее един, ще чуеш само за едничкия успял, но не и за останалите 9 999, които са си останали само с дълговете, защото те нямат милионна аудитория, сайтове и не са известни.

А че историите са поукрасени и са спестени някои неща, че да му е романатично на клиента, сигурно. Защо изобщо ще си разказват живота по сайтовете си, сякаш някого го интересува? На мен примерно изобщо не ми дреме, какъв живот е имал производителя на клавиатурата, от която пиша в момента, нито пък ще тръгна да разказвам фермани за живота си, дори да съм бизнесмен, ако нямам инетрес да го правя.

Че аз ако тръгна да чета биографията на производителя на всичко, което ползвам от салама през мебелите и уредите до колата, аз само това трябва да правя. Какво ме итнересува?

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 9dd7b78d05
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Просто ти е ограничено мисленето...интересно как създаваш модели в такъв случай.
За да създадеш модел и го продадеш, без значение като дизайн, лато уникат или като реклама в някоя от големите марки е задължително да можеш да си го изработиш ти самата, до последното детайлче.
Можеш да го продадеш като рекламираш- уникат, дизайн/модел или си платиш патента и ако има кой да го купи, продаваш.
Има сайтове за уникати, за представяне на модели т.н. съшо можеш да пратиш мейл на дирекцията на която и да е верига с 2-3 модела и със знанието че, ако не са патентовани, но си струват- ще ги видиш по магазините с името на марката и без нищо да можеш да направиш.
Начини има, ти нямаш ...визията.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 5881e3e513
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Трудно, поради следните причини:
- Нямаме достатъчно свестни инвеститори.
- Лиспва ни това, да работим в екип.
- Нямаме култура на предприемачество.
- Имам ОГРОМНА корупция.

За съжаление, хипотезата ти за далаверите е истина и това е причината, да имаме скапана икономика. Това е реалността в България.

Първото важно нещо, което трябва да се запиташ, когато си мислиш за бизнес е - Има ли някой нужда от това, което права?
Второто и по-важно нещо, което трябва да се запита е - Има ли начин, да го направя достатъчно евтина, за да го купи някой, а аз да съм на печалба?

Не знам за тези момичета и другите примери, но имам коментар за:

"но аз например не си обяснявам като проектирам един модел в главата си как ще го предам на шивачката, за да стане както го виждам.Ще го нарисувам може би? Къде да намеря тези хора, които да ми шият, а платове от къде да взимам?! А ако направя 5 рокли например, къде ще ги продам, кой ще ми направи сайта? "

- Това са проблемие, които трябва да решиш. Ако не можеш сам, то не го прави сама. Намери хора, които също се интересуват от това. амери хора, които ще работят над маркетинга, над сайта, над логистиката и прочие - събери "компания" и действайте. Хора с опит в индустрията, ентусиасти, хора искащи да правят компания.
Ще ви трябва бизнес план. Км какво се стрем компанията? Как ще го достигне? Какви инвеститори ще се търсят? Какъв ще е бранда? Какво даваме и какво искаме, като цена? Рентабилно ли е? Какво ни прави по-добри от конкурентите ни?
- Това са може би 1/10-та от върпости, на които трябва да си отговориш, рпеди дори да седнеш, да правиш компания.

И да, бизнесът е труден. Ако беше лесен, всички щяхме да го правим.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 4926bf5e33
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   Печелят се пари чрез теорията за по-големият глупак... Така е било винаги.

Т.н. "производител" бълва боклуци за почти без пари... Примерно Китай. След това се намира компания която знае, че жените основно харчат парите, и си викат - какъв боклук можем да им продадем... Вземат го от Китай и му пляскат някое немско или италианско име, съчиняват бомбастично описание. И с това - едно 100-200% надценка, и то отделно от разходите. Идва търговец на дребно и си казва - продвал съм и по-големи боклуци - хайде още 100% надценка и за него. Идва жена и си казва - точно от това имам нужда, "скъпи" дай сега 100 лева за това кремче, дрешка и т.н. Т.е. стигаме до най-големият глупак в редицата - обикновения мъж.

Та и ти, "гладна" студентка, говориш за кремчета и парцалки, за които плаща един от двамата бащи... И ще обясняваш как се правело бизнес.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: a072b222c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Номер 4 ми напомни за един познат, който продаваше оригинални маратонки Адидас. Купуваше от представителството на Адидас в Украйна по 2 чифта и ги слагаше на витрината, а отзад склада го зареждаше от Китай. За да може като му дойдат на проверка от адидас да покаже, че уж продава Адидас, но разбира се не показва склада. От Китай му излизаха нещо от сорта на 4-5 лв на чифт барабар с транспорта, а ги продаваше по 200 кинта и хората си мислеха, че купуват Адидас. Даже веднъж понеже му забавиха пратката, му пратиха още един контейнер без пари като компенсация. Бранд, а-у, голямата работа, маркетинг и простите купуват. А той китаеца, за да ги продава за 4 кинта с транспорта, че и печалба да му остава, значи той ги произвежда за левче обувката, а баламата плаща по 200 кинта на чифт и си мисли, че е гъзар.

 
  ...


...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 7dd79a8f15
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Със сигурност са доста украсени историите да не кажа направо съчинени. Не си мисли да правиш абсолютно нищо сама в тази държава и много внимавай с кой общуваш и с кой споделяш какви пари имаш и от къде,ако някой ти говори за бизнес първо той да даде 50% от парите и винаги и само с близки хора които усещаш прави нещо.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 66f8f23fe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Безспорно има хора, тръгнали от 0 и изградили добър бизнес, но са изключения. Изискват се комплекс от качества и известна доза късмет, които далеч не всеки притежава. Трябва да намериш начин да произвеждаш добър продукт, за който има търсене, канали за продажби, пари, които да инвестираш, бизнес нюх как да се развиваш...
А и правилно си преценила, повечето подобни истории са доста украсени и едностранчиво представени. Из Фейса се въртеше 1 история за основателя на Кентъки Фрайд Чикън, че едва ли не малко преди да се самоубие заради фалит, го осенила идеята за пилетата и взел, че забогатял :-) Истината е малко по-различна, той е пробвал доста варианти, работил е и в други бизнеси и накрая успял с рецептата, за която всички сме чували. Т. е. нещата не стават чак толкова бързо и лесно, колкото пишат. Успехът идва рядко от първия опит, понякога след много провали и след много труд.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: a2f10f9bfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До 5,
Познатият ти не е "пич", а е за затвора!!! Това, че продава фалшиви Адидаски за оригинални е назуемо поне по 3 закона, а "баламите" си дават парите за оригинални, като са си мислели, че получават оригинални, а не боклуци по 4 лв. от Китай!!!
И това не е бизнес, а чиста ИЗМАМА!

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 53a3715382
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Няма нужда, ти да шиеш дрехи-Турция и Китай са ушили достатъчно.
Но, ако искаш, все пак -взимаш кройки на сп. Бурда, например, платове има и на килограм, има и такива магазини, шивачки има, сайт можеш да си направиш.
Като навлезеш в темата, ще намираш и по-евтини материали, ще се научиш как да правиш реклама и т. н. Това не значи, че може и да фалираш.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 03ac92fe0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това, че им е провървяло просто няма никаква връзка с това какъв е бил животът им преди.
Рискували са началния капитал. Закупили са необходимото за производството. Образовали са се по въпроса, защото иначе няма как да знаят какво да правят със закупеното или в началото - изобщо какво ще им трябва.
Предложили са нещо, което се е харесало на МНОГО хора.
Какво толкова има? Историите в много случаи са "украсени", но и да не са - това няма нищо общо. Важното е единствено какво предлагат в крайна сметка. И кога, къде...

 
  ...

...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: b7c233f749
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Никой няма да ти каже как ТОЧНО НАИСТИНА е забогатял. Тези алабализми дето ги разправят в интервютата са верни колкото приказката за Пепеляшка. От нищо нещо не става или както го е казал народът "от пръдня боя не се прави". При наличието на такава конкуренция (№4 ти го е написал) с рисунка на 1 модел и една шивачка нищо няма да направиш. Ако ставаше така всяка втора щеше да е Коко Шанел. Хората следват моден дизайн, могат да рисуват, да шият, чиракуват по фирмите на известни моделиери с години и я постигнат нещо, я не.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 6ac893260d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Също както себе-демонизацията циркулира в България вече 30години, по-съшия начин и циркулира едно НЛП(нервно лингвистично програмиране) че е възможно да направиш такъв бизнес. Хората по света страдат от мързел, който е наложен отгоре. За да може един ден да си пробутат идеята за базов доход.
За да ме разбереш по добре намери малко по-подробна информация за клик-байта

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 0bdcfdbe40
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Е легенди много, те и бизнесмени ни, всички обясняват такива сладникави истории. Истинската всеки си я знае за себе си, но е факт че една от тези нови брандове, представяше едно връхна, тип почна, уникат. Всъщност същите ги намираш на пазара, тя беше сложила едно коланче само.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 21f0490d59
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   За да тръгнеш добре в какъвто и да е бизнес, трябва първият ти удар да е силен. Примерно 50 000 лв в рамките на месец да направиш.
С 25 000 от тях може да вложиш за да се разраснеш. И завърташ колелото.
Регулярни, но малки суми месечно от порядък на 5-10 000 лв е много трудно да вдигнеш левела и да се нарече истински бизнес. Защото и разходите не гонят по петите...
Да, живееш добре, но това не е бизнес кой знае какъв. Не е big fish.

Има и друго - данъците.
За да си напълно изряден и НАП копче да не могат да ти кажат, това са 10% данък печалба и още 5% данък разпределение на печалбата /ако бизнеса ти няма разходи/. Тоест това са 15% преки и косвени данъци.
И касата ти винаги да е под 100к.
Това са все неща свързани с разходи, счетоводство...

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: e9bc0a056e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Хора мислете с тези глави!

Бизнеси много, услуги още повече! Пълним земята с ненужни неща, сер*м на всякъде де минем!

Всичко е мафия и монопол, играта е много по- дълбока отколкото изглежда. И понеже парите имат дума навсякъде, всички ходят подир тях. Ама за малко пари се лапат много уйове.

Всеки бизнес може да е успешен и пари се вадят от на практика - всичко. Това е функция на макретинга, да продава.

Ама не гледайте това като ценности. Как да продам нещо, та някой балам да го купи. Предлагайте стоки и услуги, от които определена група от хора се нуждаят.
Не гледайте и това колко ще спестите и как да го направите по евтино за да осигурите по-голяма печалба. Макар, че е важно да си правиш сметка, практиката да урязваш тук и там ще се прехвърли над санкциониране и урязване на персонал за щяло и нещяло.
Мислете какво предлагате. Имайте морал, а не да гледате парите. Парите са навсякъде и по много, но единствено заради правителството те имат цена и функция. Иначе са парчета изрисувана хартия. Никой няма нужда от още гримове и парцали, има толкова по-важни неща на тоя свят. Хора умират в мъка и болест всеки ден.
Това, че един бизнес купува евтино е монопол на Китай да се наложи на световния пазар. Заинтересоваността на бизнесите към ниските цени увеличава проблемът стократно. Много от фабриките им производители имат меко казано унизителни условия, хората са принудени от държавната икономика да работят по такива места, а понеже са толкова нещастни са изградени решетки на всеки прозорец. Та да се намали суицидната статистика.

Ползвайте си празните глави, щото всеки казва ама аз ли ще оправя света? Аз сам кво мога да направя?
Истината е, че в днешно време ние сме брой, число, статистика, потребител, клиент. Все синоними на модерен роб. Ходиш работиш, после заплатата - пак от където е дошла - обратно в икономиката при големите играчи. Купуваме си глупости, с което правим запитване за производството на още такива. Деманд.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker