Бизнес-бързо хранене - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Бизнес-бързо хранене
преди: 2 години, 3 месеца, прочетена 1733 пъти
Здравейте на 19г., тъй като отдавна мисля да реализирам свой бизнес съм подготвил сумата от 40 000хил лв за започването на бизнес тип бързо хранене насочил съм се към две области закуски или бързо хранене, основно ще се продават суши, борито, десерти и други неща които все още не съм обмислил, по скоро комбинация от японска и италианска кухня, търся хора които биха ми помогнали и биха ми дали съвети, които отдава се занимават и имат опит с такъв тип заведения, благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 3 месеца
hash: 881f952ed2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Не, ти си луд.

Първо, браво че искаш да си самонает. Второ, не, недей да търсиш съвет за бизнес тука. Верно.

Верно този комунизъм е програмирал българите (и не само) по много странен начин. Никой не ще бизнес да учи а той дава точно отговорите (защото обогатява вижданията и развива анализирането). Това да търсиш съвет тука за бизнес е самоубийство.

Имай в предвид хранително-вкусовите навици. Ще ти се купува ли храната? Не гледай на теб какво ти харесва а на обществото защото те ще са ти клиенти. Нещо екстравагантно ли е това което ще продаваш? Клиент за един път ли ще привличаш колкото да опита нестандартното? Дали ще успееш изобщо да го привлечеш? Как ще го привлечеш? Пазара където искаш да отвориш мястото какъв е? 100, 000 човека население (потенциални консуматори ли има или 200, 000 души? Баба Стефка потенциален консуматор ли е или това което ще продаваш е по-скоро за типа клиенти на възраст 14-40 годишни? На лафка до училище ли ще е или някъде на централно място това място? Бюджетиране ще ти трябва.

Няма как да ти се помогне тука. Запиши си и един курс междувременно. Всъщност дори не ти трябва курс - всичко ти е онлайн. Имаш книги колкото искаш. Имаш Ютюб видеа колкото искаш. Дали на запис, дали някой ще ти ги каже тия неща на живо, дали ще ги прочетеш сам.. няма значение.

Радвам се че има хора с твоето мислине да са самонаети.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: ed85b93a31
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Откажи се! Веднага!



Не, защото такъв бизнес няма, а защото не си готов за него.
На 19 години, нищо не си подготвил, това са чужди пари. Нямаш опит. Нямаш фокус. Нямаш бизнес план. Нямаш дори елементарна идея. Мога да изброявам до утре.

Как така суши и бурито, ти майтапиш ли се? А проучване? Статистика? Таргетиране?

40 000 няма да ти стигнат само за законовата част, какво остава за да си отвориш "битката".



Работи в бранша до поне 25 годишна възраст, тогава ИЗОБЩО можеш да започнеш да мислиш за идеята, някога да имаш нещо свое. Слез на земята, че ще обрулиш ваще по пътя...

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 2d90c7164d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ще фалираш, гаранция.
С 40 хиляди по-добре започни нещо онлайн.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 6ff3cb576c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Мешано ти е в главата, както ти е мешана идеята. Оставям настрана въпроса откъде ученик на 19 има 40 хилки.
Твоята идея е за ресторант по-скоро. Сам ли ще си го работиш, както преди тук една ентусиастка беше писала за бизнес, ама тя да бачкала само. Колко души ще е персоналът? Колко ще е капацитетът на мястото? Къде ще се намира? Каква кухня ще предлага? Как евентуално ще го рекламираш?
То не става само така-имам пари, искам това и това.
Ако имаш познати в ресторантьорската сфера, питай ги. Запознай се какво е необходимо за учреждяване на фирма, НАП, ХЕИ и т. н бумаги. Няма как да отвориш и будка, ако не си регистриран като фирма и нямаш касов апарат. Както и трябва да отговаряш на изискванията на ХЕИ. Счетоводител също ще ти трябва.
Ще трябва добре да подбираш кадрите и да имат предишен опит. Ако си работил на такова място, опитът ти поне малко ще е полезен.
Отговорна личност ли си? Щом искаш да си шеф, ще трябва и да вземаш решения, не само да прибираш оборота. От теб ще зависят заплатите, данъците, ремонтите, зареждането с продукти, сметките за консумативи и т. н. От теб ще зависи да представляваш фирмата и да поемаш оплаквания от клиенти. Друг можеш да назначиш като управител на обекта на място, но ти като баш шефа трябва да реагираш и ти си за по-сериозните неща. Ако не си отговорен, съвестен, ще ти е адски трудно с твоя бизнес.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 88b881f1c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ако някой от семейството ти има успешен бизнес, би било чудесно да поговориш с него. Малък си, което разбира се не значи, че не можеш да направиш бизнес, но е хубаво да почетеш малко книги по темата и да се запознаеш с хора, които се интересуват от това (разбира се, ако още не си го направил). Успех!

 
  ...


...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 6f7f39ba42
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Намери място с голям човекопоток и пусни закуски и пици. Трябват ти 2ма пекари (добра надница и 2 на 2 да работят) и ти на касата. Не пускай друг на каса, ще те окрадат. Помещението, ако имаш късмет да е на един етаж, заради изискванията в блок нямаш шанс заради вентилацията. Трифазен ток ти трябва заради фурната. Ето ти една идея. И да знаеш от патило, и листа да продаваш ако си на правилното място ще ти върви. Не ги слушай тия с таргетиране и глупости, таргетиране дали в квартала ядат суши, заложи на простото и на голям човекопоток. Спокойно ще вадиш 5 до 10к, но двете най- важни изисквания са 1. Мястото 2. Персонал с много опит и ще ти потръгне бързо.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: e96b52db42
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   19 годишен без ден трудов стаж/предполагам/ с 40 хил. лв. готови пари. Хвърчиш някъде в облаците.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 6d28a91d43
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Можеш ли да готвиш? Май не. Кой ще готви? Или смяташ, че там някой, "все ще се намери". Изключително важно е и не става с отбиване на номера. Вместо закуски, суши и простотии направи по-обикновени неща: пържени картофи (ама истински, а не замразени), салата варени картофи, пилешко бяло месо, бутчета, кола, фанта, хляб.

"40 000хил" означава 40 милиона.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker