Харесва ли ви точно този въпрос на интервютата за работа? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Харесва ли ви точно този въпрос на интервютата за работа?
преди: 2 години, 4 месеца, прочетена 2351 пъти
Много често работодателите по интервютата за работа задават въпроса: " Защо напуснахте предишната си работа ?"
Интересно ми е защо го задават, когато хората почти никога не казват истинската причина, а отговарят с нещо клиширано.
Ще се радвам да споделите, какво мислите вие?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 4 месеца
hash: d51caa89f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Аз, поне до момента, винаги съм казвала истината, не знам при другите как е. Досега съм напускала две работни места, и в двата случая беше съвсем резонно, не просто прищявка, така че нямам проблем да обясня защо.
За самия въпрос мисля, че е логичен, но не много приятен за отговарящия (все пак никой не бяга от хубавото). Логичен, защото това говори много за теб самия като служител, показва с какво не би допуснал компромис в работата си и следователно би те накарало да си тръгнеш.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: a5c667a996
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

2.   HR курвите за клошарска работа задават много порно въпроси, като това имаш ли си привтелка ,демек да ли си гей или задръстен,девствен искат с този въпрос да те провокират да ли си комуникативен,относно твоя въпрос искат да разберат да ли си лоялен или постоянен в работата , а не сменяш работата през един два месеца с това искат да разберат да ли ще работиш дългосрочно при тях.Повечето курветени гледат да говориш като изслушваш въпросите, търсят емоционална интелегентност, а не умения и университет, т.е назначаването на работа става чрез курвалък и връзки ,за това повечето хора не могат да си намерят свестна работа или работа въобще.Тези интервюта са все едно отиваш на психиатър, за мен тези HR курви тябва да се забранят със закон.Дано Кирил Петков ги регулира в ешектронното правителство ги забрани, защото генерират безработица ифалшиви обяви за работа

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 7f601069a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не, въпрос, който няма никакъв смисъл. Какво трябва да се каже? Че парите са били малко, много работа, гадни колеги , гаден шеф? Или че са ни махнали заради наша грешка?
На CV-то пише къде си работил. Ако някой го интересува, да звънне и да пита, малко шпионаж. Работодателите питат, защото това е стандартен, безсмислен въпрос. Надяват се да оплюеш предишната работа, или да споделиш, че си сгафил. После ще имат основание да не те наемат.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 35259472df
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

4.   Каквото и да кажеш, ще се използва срещу теб . Каквото и да отговориш си вкарваш автогол. Дори шефа ти да е бил най-големият задник, в техните очи винаги ти ще си виновния. Защото все пак те са работодатели и са солидарни. Никога няма да си кажат например ей на този пич наистина са му плащали малко, а ще си кажат или този нищо не може и затова не са му плащали, или този е алчен за кинти. Ако пък са ти плащали много, ще си кажат не би трябва такъв, ще си наемем някой балък, който да е съгласен да бачка много за малко пари и да си трае Ако пък не отговориш или отговориш по хитър начин, пак ще си кажат, че се правиш на интересен. Винаги съм се чудил има ли изобщо правилен отговор на този въпрос или все си наебан. Тук важи максимата каквото и да кажеш ще се използва срещу теб.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 1dca17efdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Казваш че си ебал човешки ресурси и намигваш под мустак.

 
  ...


...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 17f80c1b29
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Много от работодателите ценят принципните и честноста. Щом са стигнали до нивото да са работодатели , а не работници, значи не са глупаци и са се ошлайфали като декетор на лъжата. Започнеш ли да ги лъжеш още на интервюто, взимат те само в случей, че ся много на зор. Обикновенно това са фирми, където много бачкаш, а ти подхвърлят мизерия. Има голямо текучество там на персонал, и ги боли фара защо си напуснал предната си работа. Често на такива места те назначават дори без интервю. Но на конкретния въпрос винаги съм отговарял честно. И често това е било ,, Защото са ми малко парите. Идвам при вас заради по-голямото заплащане,, и виждам едно уважение в очите му. Защото него лъжа и права на глупак.








Чингис Хан

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 3a75ce876b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Също както някои (повечето) питат "защо си продаваш колата"...
Не по-малко тъпо е да напишат "стимулираща заплата" вместо число.
Също така - "мотивационно писмо"!
Дори самото CV е твърде наивен "документ" за кандидатстване. Крайно несериозно е, че някой ще тръгне да звъни на бивш работодател за реалистична характеристика.
Нормално е да се поиска оригинал на диплома и три дена (да речем) работа. Ако си одобрен и назначен - ти се заплащат. Ако не си - си "чао" без възнаграждение (или някакво минимално все пак). Не, че и така не може да се злоупотреби. Използваха ме много подло само за един ден в Германия. Всъщност бяхме трима. Теглихме захранващ кабел на обект. Работата очевидно не беше по силите само на тримата постоянни работници. В края на деня и на тримата ни казаха, че неудовлетворяваме изискванията им. Беше очевадно, че са ни употребили, но нищо не можехме да направим. У нас го "умеят на квадрат"...
Моят дежурен отговор е "заради парите - вие обещавате повече". Намирам, че е добре да си знае - ако не спази обещанието си - ще го напусна и него скоропостижно.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: ff90f7fecb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Най- ми харесват въпроси като: "Как се виждате след 5 години" (примерно като упорито работещ на същото място), "Какъв цвят харесвате" (няма идея, но пита). И най-върховният въпрос е "Каква заплата очаквате/искате да получавате". Тук отговорът е "Да не се прекараме да му дадем повече отколкото иска".

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 6244885e49
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   До номер 2
Ти си изключителен комплексар момче. Това, че си нямал успех с жените не означава, че са “курви”. Съвета ми е да се погледнеш в огледалото хубаво и реално да разбереш истината за себе си.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: eb93d0c64d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако кажа истината на този въпрос, няма да мога да започна работа никъде. За мен интервюто за работа е все едно да продаваш нещо, само че продаваш себе си. Никой няма да иска да купи развалено сирене. Та и с нас хората е така. Единственото нещо, което иска да разбере отсрещния на интервюто е, че ти си най-добрия кандидат. И ти трябва да му го покажеш. Извода е, че като цяло на интервютата печелят хора, които умеят да лъжат или най-малкото умеят да представят истината по начин, по който да не ги злепоставя. Което от една страна не е много добре. За мен е важно просто да стигна до работния процес, а вече стигна ли аз съм уверен в качествата си и това всички го виждат.

 
  ...

...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 1612a6c853
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Сетих се за оня виц, дето някакъв трябвало да прегледа цял куп кандидатури за работа, бил изморен, мързяло го, та хванал половината папки и ги хвърлил в коша с думите: "На мен каръци не ми трябват".
Та така - ЧР не търсят да изберат от Х човека някой, по-скоро търсят причина да елиминират Х-1 човека. Всяка причина е добре дошла - по-малко работа за тях.
Не че ти отговарям на въпроса, но може би трябва да разсъждаваш в тази посока.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 9a55b6fc5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Тоя въпрос е за да изчиаства най-примитивните и хората с проблеми, дето ще започнат да псуват като каруцари, я стария си щеф, я "HR курвуте". Никой няма нужда от крайно токсични хора, неспособни да запазят самообладание.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: b501647068
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Това, че някой лъже не означава, че не се разбира, че лъже от интервюиращия на интервюто за работа. Има умели лъжци, но не всички хора са такива.
Въпросът се задава, за да се разбере, дали кандидата е сериозен. Отделно има и хора, които почват и се оплакват от заплащането или от шефа на минала и работа.
Не всеки е подготвен.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 315e7121fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Обикновено съм отговаряла или: "Защото имам нужда да приложа в по-голям мащаб професионалните си умения", или: "Защото вашата фирма предлага повече възможности за реализация на човек с моята специалност". Никога нито дума за отношеня с колеги, шефове, пари, условия на работа и т. н. Интервюиращият отсреща не е идиот и прекрасно знае, че или търсиш по-високо заплащане, или си се изпокарал с някой, или ти е била множко работата, но задава този въпрос именно за да изпита качествата ти на дипломат. Нали утре можеш да напуснеш и тяхната фирма? Няма да е много приятно да им развяваш кирливите ризи пред друг в бранша.
Никога не отговарям и на въпроса "Какво заплащане очаквате? " Ами, всеки гледа да продаде максимално скъпо труда си, то е ясно. Но си мисли, че ако каже конкретна цифра, ще го подминат и ще се спрат на "по-евтин" кандидат. Затова отговарям с въпрос: "А вие какво заплащане предлагате? Какви са възможностите ви? " Не съм забелязала досега това да е направило лошо впечатление. Да преговаряш не е недостатък, а точно обратното - качество; и работодателят отлично знае това.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 4828ad0859
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   HR/ЧР масово са заблудени овце, които не разбират особено от същността на работата, за която подбират кандидат. Подборът става по 2 критерия: 1) По документи - да има оправдание пред началството защо е избран тоя човек. Учил е каквото трябва, работил е подобни неща, значи става. Това защо евентуално е спрял да работи уж същото нещо - дали не е некадърник не ги интересува. 2) По симпатия. Я тоя е забавен, ще ми е приятно да работим заедно. Ще ходим на фирмени събирания. Ако е от същия пол - ще се сприятелим. Ако е от другия пол - охаа, може да стане нещо.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 9d621a4a76
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   До 2 - Според теб дали щеше да има HR отдели с HR "курви", ако не даваха резултат?

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: e9d60fb8f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Това е въпрос, над който всеки кандидат трябва да е мислил предварително и да внимава как ще се изкаже, защото е много вероятно да му го зададът.
Аз наприер напуснах подледната ми работа заради работната среда и колектива. Точка. Не задълбам повече. Със сигурност HR ще ме попита, какво точно имам предвид и да доуточня. И тогава мога да и доуточня - интриги на работното място и неуважителен тон между колеги. Предпочитам да се прибирам вкъщи в добро настроение като всеки човек. За мен добрият тон и уважението на работа са задължителни. Така бих се изразила пред HR.
А така бих се изразила пред приятели/семейство - напуснах защото не мога да ги дишам тия фльорци, страдащи от синдрома на тъпата чиновничка, които са затъпяли от тая тъпа работа и липсата на движение не им се отразява добре. Изключително отровна работна среда. Мразя евтини интриги, не съм свиня, за да се въргалям в нечия кочина.
А относно въпроса - отчасти го разбирам, той е с цел да преценят защо един човек се мести често, какво точно търси и колко време ще се задържи при тях. Макар, че аз не питам защо са напуснали техните служители, нали? Важно е ако усетиш неуважение към теб или трудовия ти опит на самото интервю, веднага да ти светне лампичката, че това не е твоето място. Веднъж едно келешче си позволи да ми гледа CV -то със снизхождение, дори не си беше направил труда да провери какво представляват длъжностите, на които съм била. И ми обясняваше колко е сложна работата при него, колко било трудно, важно и т. н. И като дойде момента да чуя заплатата - СМЯХ! Направо станах по средата на интервюто и си тръгнах, оня остана с отворена уста и почна да заеква. :)
Уважавайте себе си, за да ви уважават!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker