Да чакам ли да ме махнат? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (111172)
 Любов и изневяра (26843)
 Секс и интимност (13083)
 Тинейджърски (21266)
 Семейство (5747)
 Здраве (8819)
 Спорт и красота (4514)
 На работното място (2711)
 Образование (6859)
 В чужбина (1474)
 Наркотици и алкохол (1027)
 Измислени истории (780)
 Проза, литература (1645)
 Други (16258)
 Избор на редактора (146)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от На работното място

Да чакам ли да ме махнат?
преди: 7 месеца, 3 дни, прочетена 1297 пъти
Здравейте.
На 31 г. съм. По стечение на обстоятелствата бях съкратена само след 3.месеца в една компания.
Чувствах се в безизходица, тъй като дълго време не си намирах ново препитание. Все пак имам малко дете. Познат, с когото сме буквално на ,,Здравей и Здрасти'' ми подаде ръка.
И ето, след година работа, аз отново съм на път да я изгубя.
Смених две позиции в същата фирма. Не се получава. Опитвам да се стегна, да запомня нещата, да се отпусна и сработя с всякакви характери, но като резултат не спирам да се дъня. От припряност, недоглеждане, колебание, допускам елементарни грешки.
С колегите като цяло не се разбирам. Комуникацията ми куца, рядко намираме общи теми, а и те нямат желание да общуват с мен - предпочитат да ми говорят зад гърба и да ми се присмиват.
Колежката, с която работя на едно бюро, беше една сред малкото, които ми гласува доверие пред шефа. Да не кажа единствената.
Но ето, дойде моментът, в който и тя вече не може да ме понася. Дразня я, напрягам я, и когато стане фал с мое участие, екипът се надхвърля върху нея, което още повече влошава ситуацията. Като бонус тя се слави с много добро име и лесно ще ,,спомогне'' да ти връчат молбата за напускане.
Осъзнавам, че проблемът е в мен. Това е поредното работно място, в което не се вписвам в екипа и рано или късно напускам с подвита опашка.
Но в случая злепоставям човекът, който ме доведе в тази фирма. Казвам си да, налягам си парцалите, да...променям се , да, да и да...хиляди обещания към самата себе си. И то става все по-зле и все по-зле, и все повече нагазвам с извинение в кофата с изпражнения, че не мога да се измъкна.
Не ми се иска в CV-то да изобилства от работи през една година.
Знам, че е доста несериозно.
И все пак, след като не се вписвам и дъня колегите, и същевременно неуспешно се променям, дали да чакам да ме изхвърлят като мръсно коте ? Или да продължавам да опитвам, докато издържа, за да натрупам някой друг месец стаж ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 2 дни
hash: 360ac8b3e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   В СиВи-то си не е задължително да пишеш всичко дословно. Преди време много го закъсах и ми се наложи да се хвана на каквато и да е допълнителна работа - започнах да чистя едно студио. С "истинското" си СиВи никой нямаше да ме вземе на подобна длъжност, така че си измислих друго, където имам дълъг опит като чистачка в някакви фирми, които дори не съществуват. Да, знам, че тук става въпрос за много нискоквалифициран труд, но и с останалите места, на които съм кандидатствала, повече нагаджам според мястото, което искам. Разбира се, гледам да е в рамките на приемливото, нещо, което няма да си проличи. Мисълта ми е, че не е нужно да пишеш точните дати и време, в които си работила в тези фирми. Тази с трите месеца можеш да я пропуснеш и да ги прибавиш към настоящата фирма. Дълбоко се съмнявам някой да тръгне да ровичка дали си започнала работа някъде си през април или август.
Освен това, търси работа, която е според възможностите си. Не всеки става за всичко, имаме си особености и капацитет. Аз не обичам да нося много отговорности, да съм среда хора, да ме натоварват с работа. Освен това съм разсеяна, вдявам малко трудно, притеснителна съм и това води до грешки също както при теб. Стресирах се и се изнервях, затова смених сферата и работя по професията си на свободна практика, за да избирам с кого и какво. Мисълта ми е да не се целиш на място, за което не ставаш... ако трябва, жертвай от престижа на работата си, но се съобрази с това, което можеш и кое няма да те натоварва (много) психически.

 
  ...
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: c7c39c7f20
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Просто се преорентирай към друг вид работа. Явно не ставаш за тази, не е нужно да страдат хора, които са ти подали ръка.

 
  ...
преди: 7 месеца, 22 часа
hash: 53ad928e0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Не знам за каква работа става въпрос, но каза, че често се дъниш поради някакви причини.. Тук има само едно спасение, разделяш нещата на по малки стъпки и си пишеш на листче кое, как се прави по стъпки (както формулите за някоя задача в училище, първо това, второ, трето и т. н. ).

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 29 дни
hash: 510bc968c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Потърси си нова работа, ако ще да е в магазин. За интервюто все ще измислиш нещо -не е било твоето, не е било удобна локация (имаш дете все пак)... Ако щеш за касиер в Лидъл кандидатствай. Но ако или когато се махнеш, да имаш къде да отидеш. Подсигури се отрано.

 
  ...
преди: 6 месеца, 29 дни
hash: e7bea816c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Рядко има хора като теб да са самокритични, но добре, че все още ги има и аз съм такава. Моят съвет първо си намери друга работа, която ти харесва и знаеш, че можеш да я вършиш, тъй като съвестта ти не плаща сметките ти, ако напуснеш без да имаш възможност да почнеш веднага друга работа. А до тогава се старай се в тази и гледай да промениш себе си, надграждай знанията си, старай се повече. В тази ковид криза много хора останаха без работа и трудно си намират такава, затова според мен не е хубаво сега да си напускаш работа без да имаш възможността да почнеш друга. Запомни на работа си е да работиш, а не всички да те харесват. Достатъчно да се има колегиално уважение. Винаги ще има някой да говори зад гърба ти дори да си перфектен в работата си, от личен опит ти го пиша.

 
  ...


...
преди: 6 месеца, 27 дни
hash: 0fd4bc49d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Ако това ще те успокои и най-добрия работник не може да свърши една и съща работа за двама различни работодатели тоест за единия ти се дават способности за другия не, може колектива да не се вписва в тебе ако колектива беше добър нямаше да си гони колегите щеше да ги въведе в работата за да им спори, върви до като започнат да се справят сами. Колегите трябва да си влизат в положение там не сте отишли да оценяват качествата си, а да вършат работа.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 27 дни
hash: 0fd4bc49d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Аз лично ако не могат да отценят качествата ми поради лъжливи внушения в тяхните умове не бих се опитвал да ги обеждавам отиди при собственика и му кажи толкова мога ако смятате, че не искате да работя за вас ми кажете, искам да работя повече за вас, но за сега не ми се дава повече.

 
  ...
преди: 6 месеца, 27 дни
hash: 0fd4bc49d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Твоята грешка може да е следствие на чужд грях това исках да кажа с горните два коментара.

 
  ...
преди: 6 месеца, 27 дни
hash: 0fd4bc49d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Допълнение към горните три.. Не я дразниш ти, а греха който е в нея я дразни ако тя в нея нямаше грях нямаше какво да я дразни:)

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 26 дни
hash: 92a1ba2639
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Благодаря за съветите Ви.
Ще се опитам да вложа повече старание и да бъда по -внимателна и концентрирана в службата.
Паралелно ще се оглеждам за друго място. Нещата или стават, или не. Като не се получава, не е нужно взаимно с колегите да си вгорчаваме живота.

Авторката.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 25 дни
hash: 8b73d18766
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   робвай да не влагаш емоции и да не се опитваш да се доказваш. Сутрин си взимай леко успокоително преди работа, това е просто работа, не е смисълът на живота ти. Пренапрегнат човек няма как да не допуска грешки. С времето ще се успокоиш и всичко ще си дойде на мястото. Допускаш елементарни грешки поради натоварена психика и очакването, че ей сега ще ги допуснеш. Махни свръхамбицията в себе си, недей да имаш никакви очаквания, просто си върши работата механично и концентрирано. Изолирай емоциите си. Да не те интересува кой какво бил направил и казал. След две седмици ще си друг човек, повярвай ми. Само трябва да си промениш отношението към работата и да не се вълнуваш излишно. Спокойно, всичко е на психична основа. Ще се справиш. Не забравяй да си взимаш леко успокоително първите седмици, нещо натурално и природно. Запиши си нещата, които забравяш и си гледай, като имаш нужда. Не разчитай на паметта си, понеже под стрес човек не може да помни качествено. Но най-важното е да се погрижеш за психиката си с леко успокоително и да изолираш емоциите по време на работа. Емоциите са за личния живот, не на работното място. Не е лоша идеята и да спортуваш редовно, както и да се забавляваш. Не трябва да си концентриран нон стоп върху работата. Съзнанието извън работа трябва да си почива.

 
  ...
преди: 6 месеца, 18 дни
hash: 6d57c6d4dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Явно целият колектив е настроен срещу теб, така ми изглежда. Може би не си виновна ти, а просто самите хора са гадни. Като се държат лошо с теб и не те въвеждат в работата, ти няма как да се справиш... Не си хаби нервите, положението няма да се промени, нито колегите ти! Започвай да търсиш друга работа.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 18 дни
hash: 9bed38f4f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Здравей,
Аз имам подобни проблеми, макар да съм от много години на едно място. Често правя грешки, засега незабележими или не е ставало драма. Съветът ми е, дори и да е по нископлатена и не толкова атрактивна, ако си съвестна и имаш желание, все ще работиш нещо. Дори с малко пари, по е добре от нищо.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker