IT Junior - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

IT Junior
преди: 2 години, 3 месеца, прочетена 1020 пъти
Програмист. Не съм направил дипломна работа от висшето още нямам диплома. На 24 още не работя. Вече има ли някакъв смисъл да си търся работа или ще кажат, че до толкова години е трябвало поне 2 или 3 години да работя. Знам че в тази професия дипомата няма никакво значение, ама на тази вързаст нито да съм започнал работа, нито да съм изкарал диплома е още по-зле. В Софтуни записах Алгоритми безплатно, изпит 100 лв, ама не го изкарах. 150 точки от 300. Сега се чудя дали да запиша 2-та безплатни Структури от данни и на C# и на Java. Без да ходя на изпити, само за да гледам записите и да решавам задачите. От повече от година ако не си записан, не можеш да гледаш. Всеки казва, че трябва да се правят някакви проекти, за да те вземат на работа. Ама нямам идея какво. Езици знам C# и Java. Има ли някакви сайтове в които има примери за проекти. И може ли човек да е програмист без HTML, CSS и PHP? Не искам да съм сайтаджия. Освен C#, Java, MySQL какво друго най-малко трябва да знае човек?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 3 месеца
hash: 88a06e5d2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   От това, което чета - нямаш реална представа с какво си се захванал. Не знам от къде да започна, но ще пробвам.

Генерално възрастта не е от такова значение, важните неща са постоянство, време, труд, мотивация. Моят съвет е да започнеш да учиш в някоя академия Telerik/SoftUni и по възможност да си изкараш дипомата, не знам кой курс си, но ако си 1-2ри по-скоро прекъсни за малко. Съжалявам, че ще ти разбия фантазиите за родните университети, но това което ти дават е една диплома - толкова! Аз лично ако трябва да избирам между човек завършил университет и човек завършил примерно Telerik няма да се замисля кой да взема (реално и по интервютата е същата работа). Взимат този с опит, който е направил няколко проекта, знае съответните технологии и има нужните знания. Извинявай ама мен като интервюиращ какво ме интересува как работят аналоговите контролери или различните модели процесори преди 30 години, след като ти кандидатстваш за уеб програмист? Не ме разбирай погрешно, в университета се учат и полезни неща, но не по начина по който трябва. Не може един човек, който сега се захваща с програмиране да почнеш да го биеш със структури от данни и алгоритми и да се чудиш защо се е отказал. Това са неща, които се учат след като изградиш солидни основи.

В СофтУни не знам какво си учил, и не знам какво означава "знам C# и Java", такова нещо знам напълно някаква технология не съществува поради ред причини.. Останах с впечатлението, че си започнал от структури от данни и алгоритми, което не че е грешно, но е по-тегавият вариант. Мини си през съответните пътеки и някъде на OOP-то можеш да се пуснеш да учиш структури а после и алгоритми. Аз съм изкарал преди доста време JS пътеката в софтуни и мога да ти кажа, че нямаш ли 300/300 все едно нямаш нищо. Естествено има абсурдни случаи заради които имаш 280/300 и т.н. но 150/300 е все едно 2ка...

За уеб приложения започни да учиш така HTML, CSS, JavaScript. Добре учиш C# и Java, но те са общо взето едно и също нещо, тоест учиш 2 сходни технологии използващи се за back-end, вземи да учиш JavaScript вместо това, и без това JS е цар в уеба :) Не е лоша идея да погледнеш малко PHP. Поинтересувай се какво е MongoDB, релационни и нерелационни бази данни. След като научиш тези неща научи какво е React. Поинтересувай се какво е интернет, HTTP, domain, DNS, и т,н, След тези неща може да се каже че си готов за front-end програмист.


Моята философия е, че за да станеш back-end програмист преди това трябва да си бил front-end , отделно след време ще разбираш и от двете неща. Front-end е една идея по-лесно и по-бързо и е идеално да си намериш такава работа, докато учиш вече back-end неща.

И моля те не използвай сайтаджия без да знаеш значението му... Вероятно ако те питам каква е разликата между уебсайт и уеб приложение няма да знаеш.. Значи уебсайт това е статично съдържание в най-общият случай, няма бази данни, няма потребители, просто страници със статично съдържание. Уеб приложение вече е съвсем друго нещо и е свързано с нещата, които ти казах да научиш по-горе :)

Още много може да се изговори, но тва е в общи линии. Започни да учиш някоя пътека в дадена академия, отделяй много време, най-важното - ИНТЕРЕСУВАЙ СЕ ДОПЪЛНИТЕЛНО. Дори и в MIT да учиш ако те мързи - файда. Не знам дали ще стане, но знам едно... ако не пробваш няма как да стане :)

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 37d7184b76
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Ок, направи ми REST backend на Java, в който мога да се регистрирам и да складирам бележки със заглавие, дата и съдържание. Да мога да ги създавам, да ги чета, да ги променям и трия. Ей започни от тук. Ако може, да го качиш и на сървър, би трябвало да си намериш работа много бързо... или поне стаж.

Иначе - наблягай над алгоритмите и структурите. Важни са.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker