Безработна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Безработна
преди: 2 години, 3 месеца, прочетена 2935 пъти
Здравейте!
На 20 съм и се отказах да следвам, понеже бях огорчена от стряскащото количество мои приятели висшисти, които са на прага на бедността в момента. Семейството ми не е българско, но съм израснала тук и си говоря български свободно.
За жалост вместо да залягам над учебниците в гимназията, аз бях заета да пия алкохол и да се кълча по партита като к*рва.
Е сега съм в малкия си град, аверите са или в чужбина, или учат, или имат семейство. Но както ще повторя, много интелигентни хора едва не остават на улицата.
Работила съм на битака, в два сезонни магазина, и имам стаж в кол-център, който леко ми разби психиката, и напоследък не ми се търси работа.
Не съм бедстваща, изпаднала в безизходица, даже обратното, но просто не виждам смисъл от живота, като не допринасям с нищо за обществото. Моя страст винаги е било четенето на книги, писането, ама то от това пари изкарват ли се?
Та да, ако живеех в Америка, където и в хипермаркетите си продават пистолети, отдавна да съм си отнесла главата.
Не, че не ми пука за близките ми, просто не ми се живее.
Не търся спонсори, съчувствие и нищо, в главата ми е като статичния екран, едно такова, не знам как да го опиша.
Не съм си р*зала вените НИКОГА! Това е глупаво.
Просто с удоволствие бих умряла, не знам защо.
Имам приятели и близки, които са ангели.
Не съм пила от лятото след един грозен запой, не изпитвам абстиненция, не съм се друсала с нищо освен трева, която не съм пипала от миналата есен.
Не знам какво не ми е наред.
Имам си момче, той сега е извън града.
Подадох 400+ обяви за работа.
90% са в София, за където аз нямам възможност да живея.
И да умра нашите ще ме преживеят, остава само аз сама да преборя тази вътрешна борба със себе си и да поставя края.
Животът е дар, избирам да го върна на Всевишния!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 3 месеца
hash: e8e6434c30
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   Ами докато другите са се подготвяли за бъдещето си, ти си се занимавала с глупости... Не гледай, че уж интелигентни, пък щели да умрат в мизерия - това просто няма как да се случи, понеже тези хора са си изградили потенциал, който е въпрос само на време да реализират.
Защо си мислиш, че не можеш да си позволиш в София? Все още има закъсали баби в предградията, които за 200 лв. и да им пазаруваш, ще те приютят в някоя стаичка. И ти като взимаш 1200 лв. заплата - и ще си шен! После, като си събереш опит и си намериш по-добре платена работа, ще си смениш и квартирата за по-прилична!
Въобще - нещата в живота се правят стъпка по стъпка, и то не без голяма доза усилие, постоянство и целеустременост! Ако си мислиш, че ти ще си правиш купона и ще си въртиш гюбеците, пък животът ти ще се гради и ще се случва от самосебе си - жестоко се лъжеш!
Апропо - на твоите години майка ми вече ме е била родила. Учела е, рабитила е и е въртяла къща и семейство едновременно...

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 77e091b251
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   какъв е проблема с кол центровете... знаеш език не си слагаш на сърце какво ти говорят мрънкащи чужденци и си изкарваш парички. : ) докато нещо по-добро не излезе. работи, за да създаваш контакти и да си в движение.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 58fdbb1773
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

3.   "Апропо - на твоите години майка ми вече ме е била родила. Учела е, рабитила е и е въртяла къща и семейство едновременно... "

В днешно време - до 30 годишна възраст са все още деца, които не могат да се грижат за себе си, пък какво остава да плащат наеми, кредити, ипотеки, да се грижат за дете и пр.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 7863f2cb7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   В България малко хора четат или купуват книги, тъй че забрави писането освен като хоби – освен ако не пишеш чалга текстове, допреди време те бяха вървежни, имаше и репортажи по бтв по темата. И на английски да пропишеш, шансовете ти не са големи.
Работа едва ли ще ти е трудно да си намериш, както и да се преквалифицираш - едва на 20 си, - само желание ти трябва.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 25052c5a20
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

5.   Миличка,мързи те ,та те гъза боли!!!!!!Така викат старите баби на такива като теб.На 21 г. вече имах две деца и мъж,работех и въртях къща.А ти само мрънкаш по форумите.....я се стегни и почвай работа,няма да имаш време в носа да си бръкнеш....ай ще ви се незнае у децата,консуматори такива!!!!!

 
  ...


...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 16869a6b42
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Момиче, това се нарича депресия.
Лекува се от психиатър с антидепресанти.
Психиатъра не е толкова страшен, а антидепресантите не са наркотици и не изменят личността ти, само ти помагат да се възстановиш, докато мозъка ти не започне да работи сам нормално.
Аз страдам от депресия - мислех си, че никога няма да се оправя, моята беше по-тежка от твоята и със съвременните лекарства за 2-3 месеца се оправих и все едно нищо не е било.
Посети специалист и започни да се лекуваш, смъртта не е изход, много хубави неща те чакат в живота ако сега потърсиш помощ!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: fa9c6dc7b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Има и такива периоди. В живота има и хубави и лоши периоди. Това е нормално. Опитай се да се радваш на нещата от живота.

Да се радваш примерно, че можеш да виждаш. Да се радваш, че можеш да ходиш. Да се радваш, че можеш да говориш. Да се радваш че можеш да пишеш. Да се радваш, че можеш да спортуваш. Да се радваш, че можеш да целунеш. Да се радваш че можеш да спиш без да се будиш. Да се радваш, че можеш да видиш звездите. Да се радваш, че имаш вода и храна. Да се радваш на срещнатото коте или куче. Да се радваш на простите нещата около нас.

Почнеш ли да го правиш ще се почувстваш много по добре. Ще изпиташ радост, която е невероятна. Казвам го от личен опит.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 167896fd51
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

8.   Ти си жена. Смисълът на живота е да създадеш нов живот и да се погрижиш за него. Останалото е страничен шум.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: c3b969bcd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Смисълът на живота за много хора е не работата, а създаването на семейство. Човек работи, за да живее, а не живее, за да работи. Избий си глупостите от главата за умиране и потърси нов смисъл.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: f7c15b31c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Учи нещо, което след това ще можеш да работиш. Нещо, което ти харесва. Щом обичаш да пишеш може да станеш копирайтър. Щом знаеш език завърши филология по него и стани преводач. Имаш възможности без да се напрягаш даже. Стегни се, животът не е чалга купони и алкохол. Труден е и са нужни усилия и постепенно стъпка по стъпка вървене напред. Иначе всички рано или късно ще умрем. Така че ще ти се случи, но не бързай. Изживей си живота, който ти е даден и уроците, които трябва да научиш. Всички ние учим уроците на живота. Успех.

 
  ...

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: c215dee48c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Живота не е това, в което си затънала. Ако утре си майка и детето ти умре как ще се чувстваш? Не бягай от отговорност, не търси оправдания, не се залежавай. Търси си работа, явно св-то ти не е ок. Какъв език говориш? Обърни съм към Адеко и големи посреднически фирми, ако ти не можеш, те ще ти намерят работа.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: c082bb038c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Запиши в медицинската сфера нещо. После ако не ти допада в БГ ще емигрираш. Работа винаги ще имаш, ще помагаш на хората и ще се чувстваш полезна.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: c082bb038c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Запиши в медицинската сфера нещо. После ако не ти допада в БГ ще емигрираш. Работа винаги ще имаш, ще помагаш на хората и ще се чувстваш полезна.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: a427a31fd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

14.   Номер 5, айде да не ни даваш себе си за пример, защото си най-лошият възможен. Из**рала 2 деца и си мисли, че голяма работа свършила, като им слугува на тримата с мъжа ѝ и (почти сигурно) останала без образование (не, средно не се брои), без занаят и професия. Такъв живот не, мерси. По-добре на котки да слугувам. Такива като теб дори нямат теми на разговор, защото друго не са видели цял живот, освен слугинажство. По цял ден ми се налага да общувам с такива като теб, така че не ми пиши (ете), че не е вярно. Виждам ви. Поне от децата ви да ставаше нещо, а то често са по-невъзпитани и хулигани от останалите...
Ж22

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 1eddf4ca7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

15.   Номер 14 съска като пепелянка. Само дето, драга, ти си из**ана и най-вероятно недобре възпитана, за да съскаш по форумите. "Кари Брадшоу" и подобни ви промиха мозъците, но не е нужно и срещу малкото останали нормални хора да мрънкаш. Гледай си неслугинския живот, изпълнявай си личните "каузи", спасявай котенца и там останалите смислени за теб неща и по-малко съскане. Айде със здраве!

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 34fb8c0306
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

16.   Аз пък си мисля, че 14 много добре си казва нещата. Малко вулгарно, но пък на място. Само не особено разсъдлив човек ще нарече жена (или пък мъж) на 20 години дете. Визирам номер 5. Това, че тя на 21 е родила, работила и гледала деца, не значи, че всички останали хора на около тези години не струват, защото не влизат в нейната житейска рамка и животите им не са протекли като нейния, който безспорно не е бил лек, но това не й дава правото да се изказва с такова високомерие "Аз на 21 гледах деца и работех, а ти си един консуматор!", когато състоянието на авторката наподобявя на някаква форма на депресия и има нужда от съвет и разбиране, може би вдъхване на кураж, а не словесни "ритници" от "врели и кипели" коравосърдечни войнски елементи. На това ли те научи живота ти, номер 5? Човек, преминал през трудности от ранна възраст, по принцип е доста по- склонен да прояви емпатия, разбира се, ако има необходимия интелектуален капацитет. Дано децата ти да имат по- добър пример за съчувствие, отколкото теб.
Всеки живот портича строго индивидуално и това, че аз на 21 (сега съм на 23) съм нямала деца, не значи, че съм по- малко човек от такива като номер 5. Предпочитам да си завърша образованията, да съм сигурна в мъжа до себе си защото 95% са разгонени животни и чак тогава евентуално да имам деца. И да, котенца май са по- добре от дечица, защото децата, особено повечето от съвременните, са нагли и разглезени. Като попитате майките им защо са такива, казват "Ма, те са още малки и не разбират!", а говорим за деца на 7- 8, дори 10, а не за бебета. Но с това малоумно схващане като на номер 5, че 20- годишните са деца, сигурно 8- годишните за тях трябва да ходят на гърненце и да ядат с лигавник. Едно дете се възпитава от възможно най- ранна детска възраст. Не се чака да навърши 10- 15, че тепърва да му обясняваш фундаментални неща - както забелязвам при повечето съвременни майки (тук не визирам номер 5, а изказвам общи наблюдения).

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: a427a31fd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

17.   Номер 15, за твое съжаление не съм изс*ана, а добре обмислена отговорност, затова и родителите ми ме отгледаха толкова добре, макар и строго. И са тръгнали да правят деца когато вече те самите са били завършени, образовани и реализирани хора. Постараха се възможно най-много, въпреки някои трудни моменти през годините и са ми оставили много. Радвам се на деца, чиито родители са отговорни и знаят защо са си ги направили и най-вече НЕ СЕ мислят за нещо повече от останалите, които нямат деца или пък че трябва да са с привилегии някакви.
Никой няма нищо против майките, а само към тези майки, които си мислят, че като са родили, кой знае каква работа са свършили, все едно никой досега не го е правил и трябва да им се кланяме, че и с някакъв наставнически тон пише номер 5. Момичето има проблем, да отиде на психолог, боли я сливата, че номер 5 на 21 е прала 3 чифта осрани гащи. Аман от тъпи коментари.
П.п. не знам коя е тази Кари и не ме интересува
Ж23

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: a24c75b2aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Най-смисленото в този живот е да родиш дете, бях като теб, имах и дълги години депресия.... По-смислено от очите на детето ми не съм виждала и повярвай ми, сега вече не мисля за самоу****о, а преди имах дори няколко сериозни опита... Ще си добре, почакай, докато чакаш всичко да се нареди, потруди се. И ние не живеем, за да работим, а обратното. Успех!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: e8e6434c30
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   14, ти сериозно ли?!
Заради тъпачки като тебе се топим с по 400 000 на всеки 10 години!
Добре, че и родителите ти не са били като тебе! Иначе сега нямаше да има кой да ни "радва" с "мтдростите" си...

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 64d5dd5877
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

20.   ДО #14 ПРАВО НА РЕПЛИКА ОТ #5:Забравих да напиша ,че имам и трима внука.Така,както леля ми почина на 82 г. сама ,без деца и мъж,и без котка,добре,че я намерих на третия ден,иначе щеше да се усмърди,така и ти,ще си умреш сам сама,котката ти ще те изяде.Спести си словесната логорея,мила.Аз моя живот го изживях достойно и няма от какво да се срамувам.Вие да му мислите.

 
  ...

...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 54aee82714
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

21.   Номер 19, изобщо не ме вълнува с колко се топим, в моя род никога не се е раждало над 1-2 деца и най-ранното раждане е било на 27 години. Леле, можеш ли да си представиш! Някои разсъждаваме така много отпреди да стане модерно!
А се топим толкова бързо, заради лошите условия на живот и ниската ни финансова култура, която поне аз конкретно си я имам. :))) а номер 20 много правилно завърши - всеки да бере грижа за себе си - мен ще ме ядат червеите в апартамента като умра, не нея. Просто се изумих на шокиращо тъпия ѝ коментар, като не можеш да помогнеш, поне си замълчи.
Ж22

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: dc2c7c3727
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

22.   20,
Твоята леля може да е била много по-щастлива сама със себе си, отколкото ти със слугинажа цял живот, робувайки на някакъв идиотски конформизъм. Пука ми, че нямало да има кой да ме "намери" когато умра. Важно е как живееш, не какво ще стане когато умреш.
Деца не се правят за да има кой да те "гледа", а защото се чувстваш готов и смяташ, че можеш да отгледаш качествен индивид (трябва интелект, образование, възпитание, време, търпение и много пари за това). Другито е безумно "производство" на бачкаторски матерЯЛ, само щото останалите така правят.
В този ред на мисли, ако твоя живот се осмисля с производство на биологични единици, за останалите хора може и да не е така.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 6af8b63ccf
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   До 21 - Това колко поколения назад? Ще ме прощаваш, но едва ли е повече от 3. Като кажеш "моят род" и "никога", говориш за много назаде.,

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 5e4f8bf62c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   До 20. Ти си пълна отксчалка! Котките не посягат на стопаните ви. Това го правят кучетата.
Самотниците предпочитат кучета, за да могат да излизат и да се срещат с хора.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 22fd4e7089
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   Знам си рода, особено този на майка ми, 6 поколения назад, тоест около Освобождението, драги номер 23.
Ж22

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: eb19645e5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   Най-големия проблем на днешния е липсата на смисъл. Технологиите направиха живота чудовищно лесен (в сравнение с това, което преди е било), в същото време сетивата ни са преситени до степен на ступор и не можем да се зарадваме на нищо. Отделно рекламите ни втълпяват, че постоянно трябва да си мерим разни неща с другите, и ако нямаш още по- по- най-, все едно нищо нямаш. Ако комшията ходи на почивка в Тайланд, ти трябва да отидеш на почивка на място, което е още по-далечно, още по-екзотично, още по- не знам си какво... А ако отидеш на почивка в Трявна - "лелее, това шега ли е? " И никой не се замисля, че само преди век, въобще такова понятие почивка не е съществувало.

Та, може би разбирам чувствата ти авторке, може би не, но във всички случаи, в днешния свят, има:
- претоварване от стимули и избор;
- свръх-улеснен живот;
- начин на живот, несъвместим с биологията ни, формирана незнайно колко векове - като се започне от осветлението нощно време и се мине през храната, и се стигне до труд, който представлява стоене на стол, а не движение на открито;
- липса на високи цели. До последните две войни е имало силни идеологии, силно изкуство, хилядолетни цели - покоряване на открития космос, заселване на Сибир, прокопаване на Панамския канал и всякакви подобни. Днес няма цели, няма нито въжделения, нито възторг, те са инфантилни. Има само реклами, дрога, мобилни телефони и тик-ток. Всичко е сведено до тъпотия, шоу, дъвчене на пуканки.

На прага сме (а може би сме го минали и не сме разбрали), на т. н. трансхуманизъм - момента, в който сами ще проектираме същества/ версии на човека, надминаващи в пъти интелектуалните и физическите му възможности, но какво от това, на кого му пука? По-съществено е да си цъкаме телефоните, да постваме статуси, да лайкваме и въобще да не натоварваме мозъчетата си с нищо изискващо повече от 3 секунди внимание.

Проблемът е огромен, цивилизационен, проблем на целия човешки вид. Какво да те посъветвам тогава? Това, което ми идва на ум, е да се върнеш към инстинктите на човека. Намери си работа с движение, на открито, забрави за пари и кариера за малко. Лягай си по-рано, ставай по-рано, ИЗХВЪРЛИ телефона, вземи си "глупав телефон", а ако може мини и без него. Храни се с прости храни, най-добре си готви сама, занимавай се с хора, които по личен избор или принуда са се върнали към човешкото - възрастни, болни, скромни, спортуващи, може би религиозни..

И най-важното - трудът не е за да се изхранваме. И категорично НЕ е за да си позволим да отидем в Дубай. Трудът е нашия живот, така сме устроени. Там е нашия смисъл. Трудът е и средство, и смисъл за хомо сапиенс.

Получаваме удовлетворение, когато извършваме труд, който ни се отдава, който можем да вършим без някой да ни пречи и чиито плодове виждаме. Търси тези неща, а после и дихода ще си дойде на мястото, като следствие. Много хора са и бедни, и нещастни, защото извършват труд, за който няма призвание.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: f3f8eb7a03
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   В депресия си и си налегни парцалките да учиш нещо и да имаш професия, защото днес си на 20 утре на 40 и без знания и образование ще затъваш. И не гледай другите с образование, гледай да го осигуриш за себе си

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 8ccd688165
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Много бих се радвал ако момичето се обади след толкова време!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 54aee82714
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

30.   Мацка, изтегли си Тиндър и си плати да го сложиш на локация в някоя западна държава, а най-добре Скандинавието и си намери приятел от там и се махай от България. Ще си намериш и работа, и езика ще научиш, и въобще ще живееш 1000 пъти по-добре. Не се отчайвай и не мисли пораженчески.
Коментар номер 1 и 3 са меко казано неадекватни. То и братята на 20 гледат по 2-3 деца, но това не ги прави успешни хора, а точно обратното.
Ж23

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: c6cf74a275
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   На 20 години си, м? Добре, ще ти повярвам, макар перфектния правопис, който е неприсъщ за мнозинството хора, не само младите.

Размишленията са едно, а действията са съвсем друго. Ако знаеш какви мисли имам... остават си мисли, на които не искам да се поддам, тъй като деградивни, да, сега ще кажеш - Ама, нищо не ми се прави, не знам как да съм полезна на обществото, защото единственото, което обичам да правя е да чета книги и да пиша. Добре, прави го! Всичко е въпрос на избор.

Всички умираме телом, пробвай да направиш нещо в живота си докато си тук.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker