Табу ли е темата за турците - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Табу ли е темата за турците
преди: 2 години, 1 месец, прочетена 1698 пъти
Здравейте, искам да споделя с вас случка, от която се чувствам доста неприятно. На работа се заговорихме за градове, при което аз споделих, че в моя град турците имат някакви превилегии пред нас българите и това е ясно изразено в едно от големите предприятия. Съответно то се разпростира на широко и за други области от града като училища, администрация и т.н. Проблемът беше, че го изцепих пред една колежка, която е туркиня. И затова се чувствам неприятно. Като малки са ни учили тази тема да не се говори и обсъжда пред турци. Аз нямам нищо против тях, не съм ги обидила по никакъв начин, но засягайки темата знам, че съм направила огромна грешка и се чувствам зле от това.
Какво е вашето мнение по въпроса. Обидно ли е да се засяга темата за турците пред турците? Защо е обидно? Много лошо ли съм постъпила?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 1 месец
hash: 98f8f0ed32
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   Спокойно, не си го слагай, свикнали сме от малки с такива коментари и дори не ни прави впечатление. Казвали са ми и къде по-грозни неща като фес, резак и др. На всички ни е ясно, че има напрежение между нас. Ние толкова векове сме се колили едни други, първо ние вас, после ние нас по време на Възродителния процес, че сега за един коментар ще правим проблем.

Между другото защо за един завод, където се назначават повече турци се прави проблем, но няма никакъв проблем, че в хиляди други умишлено НЕ се назначават турци? Не го казвам, за да се заяждам. Просто никой българин не си дава сметка колко по-трудно е за един турчин да си намери читава работа. За циганите да не говорим. Да, ОК, крадат и са невъзпитани, не го оспорвам, но представете си, че сте от 1-ния % свестни цигани, които нямат вина за останалите 99% и искате да работите нормална работа, а не да крадете или просите. Ами успех ще ви пожелая.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 1d5752dabc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   И къде е обидата в това да кажеш, че някой има привилегии?!?

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 040ecbac65
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ако това е факт, не виждам къде е проблемът. Но, по принцип добре да се избягват конфликти теми, които нищо няма да решат в момента, а само ще нагнетят напрежение.
На мен един руснак , женен за туркиня, взе да ми обяснява за турското робство, че не било точно така. Еми, хубаво- има мнение, но освен с жена му да се чувстваме неудобно, какво решава той с тази тема.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 33ac08dcf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Затова в Англия говорят за времето, защото никого няма да обадят. Какво, като си го казал, ще промениш ли нещо? Въобще защо го обсъждаш? Мисли в тази посока. С българите комуникацията е трудна, вечно философстват, постоянно навлизат в личното пространство, лични теми, дискриминация явна, защо? Живея в чужбина и постоянно се чувствам неудобно, когато съм с българи, постоянно теми свързана с пари, кой, какъв, само интриги и обсъждане. Защо? Спрете се, гледайте вашият си живот, спрете да се правите на интересни и да решавате и анализирате проблеми. Работата е работа, там отиваш да си изкарваш прехраната, не да вървиш интриги и обсъждаш такива теми.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 4c61cd9b40
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Реално турците са убави и свястни хора.
Ислямът обаче е бая гнусовата доктрина.

 
  ...


...
преди: 2 години, 1 месец
hash: e18b93d701
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Най-много да Ви спре баклавата! :d Да се обиждаш на очевидни неща, говори достатъчно колко си интелигентен.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: dbd9208b59
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   И ако е вярно ,че в твоя град в предприятията турците са привилегировани( най- вероятно турски собственици назначават турци с предимство) или ДПС е обзела администрацията и ги привилигерова- защо пък трябва да ти е неудобно?
Истината си е истина.....който не му е приятна, да не се цупи а да защити своята гледна точка.
Факт е,че преди 10- и турците са приемани в университет с предимство, уж за да се създаде лоялна про-социалитическа интелигенция.Колко е станало е друг въпрос.
Истината си е истина, пак повтарям.
Бъди точна със ,така и с другите ще си ок.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: ac3f78db2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Трябва да има уважение между двете държави, но трябва и да си помним историята :) Аз имам приятели турци, имам и такива с турски произход (дали), но българско самосъзнание, имам и приятели цигани, и всичките ви уверявам, че са най-нормални хора. Естествено при циганите масата са ...., НО има и читави. Едно нещо съм сигурен обаче... Ако утре стане война без значение срещу кого тези, дето най-много се правят на националисти ще са първите, които ще се скрият :)

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 0c0ffc9c23
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Виж, аз много години наред гласувах за Волен Сидеров и сега, когато израснах... Си признавам, че ме е срам. Ама наистина много ме е срам. Толкова години наред съм вярвал и съм бил против роми, турци и тн., но сред тях има добри и лоши хора. Може и да имат привилегии, но те са малцинство. И няма как. Това са международни интереси и няма как да ги спрем.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 880c9b105a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И каква е тази привилегия? Кой ти е казал, че има привилегия? Ако живееш в Кърджали примерно и в града ти има повече турци, нормално е да ги виждаш повече в обществения живот, но ако си човек с предразсъдъци към всеки, който не е точно като теб, може това да ти се стори странно.
Като се абстрахираме от тази тема, истината е, че в повечето случаи, когато някой се оплаква, че други имат привилегии, в повечето случаи това е просто търсене на оправдания, за да се почувстват по-добре, че не са ги приели някъде примерно. Помисли върху това първо и разреши този проблем, защото с търсене на оправдания човек е заникъде.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker