Не знам какво да си мисля - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Не знам какво да си мисля
преди: 2 години, 2 месеца, прочетена 1262 пъти
Здравейте,

Историята ми е вероятно поредната банална случка в деловия свят, но ме гложди отвътре.
Та, нека да започна. Работя отскоро (по-точно 5 месеца) в една компания за застраховки. Не смятах, че ще се задържа толкова време, защото трябва да взема няколко изпита и да завърша висшето си образование. В началото нехаех дали си върша работата добре, но с времето започнах да се нахъсвам. Честно казано дори не знам дали имам някакво бъдеще на сегашната си позиция поради следната ситуация.
Управителят на фирмата започна да се държи много странно с мен през последните 3 месеца. В офиса, в който работих, бяхме двама души и имахме известни дразги с колегата (мъж е от ромски произход). Аз замествах колежка в майчинство, а той беше свикнал тя да дърпа работа напред, следователно трябваше да настанат промени. Изглежда управителят забеляза това и започна да идва често в нашия офис. Започнаха едни шеги, закачки...когато пуснех някоя шега по адрес на колегата, шефът (макар че не го приемам за такъв) се заливаше от смях и понякога го правеше дори и да е нещо супер нелепо. Усещах се, че когато се случеше нещо в офиса, ние се споглеждахме одобрително. Няколко пъти ми се наложи да му съобщя, че може да ме карантинират заради болен човек от семейството, и ми ставаше много странно, когато той държеше на всяка цена да му звънна, дори ако тестът излизе отрицателен. На няколко пъти в телефонен разговор му споменавах, че "не се чувствам много добре днес, но няма значение", а той винаги отвръщаше с "как да няма значение".
Всичко това ме озадачаваше разбира се, но аз не се задълбочих много много допреди миналия месец, когато ми съобщиха, че колежката се връща от майчинство и, забележете, ме повишават в длъжност регионален мениджър. Бях шокирана и все още съм, защото работя едва от 5 месеца (4 тогава) и не смятам, че съм свършила нещо изключително, че да заслужа това.
Имах един месец да се подготвя психически...но започнах да се чудя откъде ми дойде това нещо на главата при все, че дори не съм сигурна дали искам да работя това в дългосрочен план. Междувременно забелязах и разлика в отношението на колегите в централата, които спряха да ме наричат с прякор (съкратен вариант на името ми, но звучащ нелепо)...веднага се сетих, че може би той е инициаторът, защото му бях споменавала веднъж, че не ме "кефи" да ме наричат така, макар че не е кой знае какъв проблем. Съмненията ми се потвърдиха, след като целенасочено в Скайп им написах, че ми липсва прякорът ми и едно от момичетата веднага ми звънна, казвайки, че са предупредени да не ме наричат по този начин.
Същевременно той обаче продължи до го прави, все едно, че се закача с мен. След няколко дни получих смс в с текст "Здравей, как си?...всичко наред ли е"...., при което реших, че съм сгафила и попитах "да, защо, има ли нещо", а от негова страна последва "не, просто питам" и сякаш, за да не стане неловко, започна да ме пита и за това как е колегата.
Всичко си продължи по този начин до момента, в който разбрах, че вече няма да съм му пряка подчинена и ще имам нов началник (който започна работа специално затова). Тогава моят колегата (от ромски произход) реши, че картината се изяснява и, че съм повишена, за да бъда дясната ръка на шефа в новия колектив, за да може той да следи нещата чрез мен. Да си призная виждам логика в това, но все пак не ми става ясно защо управителят си промени отношението към мен. Освен всичко това по телефона стана по-мил, използва умалително име, хвали ме...(не смятам, че съм кой знае колко заслужила) и започна да ми звъни за всякакви дреболии. Дори, когато му казах, че нещо не мога да приема новия си пряк ръководител, той ме попита "защо, направи ли ти нещо?". При последния ни разоговор михказа, че държи да му казвам за всичко, което се случва, дори и да изглежда досадно на пръв поглед. Не знам какво става, но...струва ми се, че флиртува с мен и повишението ми се дължи на това. По-лошо е, че започна да ми харесва и не знам какво да си мисля...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 2 месеца
hash: e773c6c56a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Харесал те е, не виждам проблем. На много други за бързо повишение трябва да извършваш услуги от сексуален характер, този ти се подмазва вместо това, така че бъди благодарна.
Колкото до реализацията след университета, нали знаеш, че доста рядко хората работят същото нещо, което са учили, така че помисли дали ще напуснеш, ако този на тепсия ти поднася лесна кариера.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: f318245031
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Дааам... поредният случай, в който младата и неопитна колежка, с нищо не заслужила получава повишение заради симпатии от шефът си.

А някои хора се бъхтят и бъхтят с години, никой не иска да им вдига заплатата и накрая напускат изнервени и смачкани.

Но виж, ти не си виновна с нищо. Предполагам не си накиснала никого и не си подляла вода на колегите си. Просто имаш късмет...

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 7338647318
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Човекът доста явно си търси път за леглото ти. То закачки, то звънкания, то забрани другите да не са близки с теб, то повишения. Как не си вдянала?
Ако го харесваш, пусни му. Може и направо да ти препише фирмата.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: d4ecf8f045
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   №2 го е казал - слага ти се още от самото начало, а повишението е начин да те задържи, впечатли и да се сближи с теб. Въпроса е защо не се е опитал да те спечели с някакви мъжки качества, вместо да те "подкупва" с повишения и ласкателство.

Другото което трябва да се запиташ е дали по такъв начин искаш да напредваш в кариерата си ? Ако нещата се разсъхнат и трябва да смениш фирмата, според теб ще можеш ли да се справяш на друго място където шефа не те защитава ?
Ти нямаш вина, но след като вече са ти ясни нещата, отговорността за по-нататъшните ти действия е изцяло твоя. Ще приемеш ли позиция която сама не смяташ че си заслужила ?

Колкото до господина, ако имаш симпатии към него, винаги можете да излезете на кафе/ресторант като нормалните хора, дори да напуснеш фирмата. Но подобни прояви на полу-непотизъм според мен не вещаят добро за сериозни отношения. Щом за него е по-лесно да ти даде повишение вместо да предприеме реални действия, как мислиш ще протече евентуална връзка между вас ?

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: b988bc2b47
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Благодаря за коментарите! Преди седмица имаше събиране на колектива. Той се държа дистанцирано като цяло, но през цялото време ме репликираше пред всички. Е имаше и малки закачки... разминаване на вратата, при което той я затвори пред лицето ми, аз се обърнах, а той отвърна "май не разбираш от намеци". На изпращане се ръкувахме и той ми задържа ръката доста повече, отколкото бе необходимо, казвайки "прекара ли си добре? ".... Май започвам да хлътвам, но си давам сметка, че не е добре предвид, че от миналата седмица някои от колегите започнаха за пускат шеги за нас двамата, което малко ме смущава.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker