НАГЛОСТА НА БДЖ НЯМА ГРРАНИЦИ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

НАГЛОСТА НА БДЖ НЯМА ГРРАНИЦИ
преди: 2 години, 1 месец, прочетена 1393 пъти
Поради липса на друг транспорт, пътувам за работа с влак: гр. Сеново - гр. Русе. Примирила съм се с закъсненията. В следствие на които, закъснявам за работа. Но днес беше върха. Влакът пристигна по разписание на гара Разпределителна. Но вместо да потегли като всеки друг път за Централна гара взе, че се върна обратно. Поради което този път изобщо не можах да отида на работа. Оплаках се на телефона им за нередности. След проверка ми обясниха, че сама съм си виновна. БДЖ имало ангажимент да ме закара до гара Разпределителна и нищо по - вече. Този влак бил до там. След което вагоните му се разделяли, едните продължавали до Горна Оряховица, а другите се връщали на зад. До сега съм имала късмет, като съм се оказвала във вагоните който продължават. НИКОЙ НИЩО НЕ БИЛ ДЛЪЖЕН ДА МИ КАЗВА. ВЪПРЕКИ ТОВА АЗ ПЪТНИКЪТ ТРЯБВА ДА ЗНАМ КОЙ ВАГОН ЗА КЪДЕ ЗАМИНАВА!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 1 месец
hash: 0ceeb5c454
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   БДЖ е отвратително. Оставено е да се разпада и служителите му са тотално отчаяни и мразят работата си.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 47add3a08e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Прави са. Отговорността да провериш в кой вагон се качваш си е изцяло твоя. Отвън на вагоните има табелки, на които пише за коя посока пътуват. Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: d1877a1447
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   На мен също винаги ми е било странно това с превхрълянето по БДЖ и е измислено по възможно най-малоумния и объркващ начин. Аз тръгвам да пътува за някъде, ама по средатана пътя трябвало да сляза, пък да отида на някакъв си коловоз, ама и да се кача в точно определен вгон и никой нищо не ти казва и не те насочва. Ако не знам, че трябав дори няма и да разбера. Ами аз мжое за първи път да позлвам услугите им, длъжен ли да предполагам подобни простотии. В чужбина все си мисля, че не е така, ами просто си се качваш и си слизаш където трябва.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 60d316a37f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   До 2 - А на тебе провал ти пожелавам :)

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 62859c3419
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Специална покана ли искаш? ! Да ти изпратят съобщение по Вайбър, Месинджър? ! Да те подканят с песен?
Като си купуваш билет, питаш на гишето. Или кондуктора. Пък и на вагоните пише.

 
  ...


...
преди: 2 години, 1 месец
hash: a5f8ebe258
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Автора - Като се замисля. Голяма късметлийка съм. Пътувам от около 10 месеца. И за първи път ми се случва. А е можело всеки ден. То се видя - ще си купувам кола. А БДЖ да си кара празните вагони, за да няма проблеми с пътниците.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 62859c3419
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   6, купувай си кола. Все друг е виновен, че не сте осведомени. Някой специално трябва да ти каже, трябва да те хване за ръчичката и така. Нищо, че си има сайт на БДЖ, където пишат свръзките, нищо, че има кондуктори. Ти си пътника, от теб зависи да отидеш от точка А до точка Б. Като не знаеш, питаш, дори и да им досадиш.
Ама явно си стоиш като принцеса и чакаш лично подканяне. Наясно съм с прекачваници и прочие. Пътувала съм доста годинки и съм разчитала на себе си и съм и питала с риск да досадя. Питала съм кондуктори, други пътници и така. Кондукторите обикновено минават и напомнят на пътниците, ако има прекачване. Ама ти си разчиташ на гол късмет явно, което е супер безотговорно. Да, ти си виновна.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: fb485a913a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До 2 и 7 - Моля ви! Никога, ама НИКОГА не правете продукти, не предлагайте услуги и не работете директно с клеинти, малки деца или болни хора!

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 62859c3419
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   8, защо?
Над 18 е, щом работи. Има уста, не е бебе. Иначе звъняла да пуска жалби, но не се е осведомила предварително за нещо, което касае нея.
Явно трябваше някой да и хване ръката, да опъне червения килим и така.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: d49d8fd40b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   10 - Ако не знаеш, че имат такава практика ОТКЪДЕ ще ти хрумне да питаш подобно нещо? Редно е като ти издават билета ДА ПИШЕ, да се информираш от служител в КОЙ вагон на влака да се качиш. Откъде ще знаеш ти иначе, че планират еди кой си вагон да бъде откачен и пратен на друго място?

 
  ...

...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 7edd75fdae
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 10 - Точно реакцията, която очаквах. Иначе има надежда. Сетил си се, какво трябва и ако загърбиш ценичните си възгледи над живота, може би ще има и надежда за теб.Разбери едно - с хули и сопа, нищо не се полуава. Хората искат разбиране, помощ и търпение.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 62859c3419
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   11 от 10
Ти на влак бил/а ли си в рамките на 10-20-30 години?Явно само на картинка знаеш какво е влак и билет.
Къде на билета пише да се информираш от служител и че, има прикачване? Това в някой филм ли го видя? Има си сайт, където като цъкнеш на дестинацията, до която пътуваш и гарата , от която се качваш си има подробно описани влаковете и дали има прикачване.С часове и всичко. Има си гишета, на който питаш , има си други пътници. Пък и минават кондуктори да уведомяват. Който чул, чул.
12, тук става въпрос за голям, работещ човек, не за бебе. Пенсионери се оправят по влаковете, прави си извода сам.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: a5b99af9af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Често пътувам и аз с БДЖ. Винаги кондукторите проверяват билетите и казват в кои вагони да седнат тези пътуващи, които ще пътуват след гара, на която вагоните ще се разделят. И тази гледка наблюдавам от две години пътуване почти всяка седмица и всеки месец (с някое изключение).
Според мен от БДЖ просто се опитват да се изкарат невинни и не само в този случай, ами и по принцип. Нищо ново.
И да, голяма късметлийка си за тези 10 месеца... С БДЖ трябва да си късметлия.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: e2999053c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   До 13/10

Оооо да! Бил съм! Отваратително е! Гнусно и мизено място, символично показващо ситуацията в цялата ни държава.

"Явно само на картинка знаеш какво е влак и билет.
Къде на билета пише да се информираш от служител и че, има прикачване?"

ТОЧНО! Това е проблемът. Никъде на билета не пише! А може. Не е трудно. И да, аз мога да го направя, ако от БДЖ ме помолят и ми дадът достъп до системите си.

"Пък и минават кондуктори да уведомяват. Който чул, чул."
- Не и според историята на автора, не са! Но след редица инциднети, завършили с фатален край през години, това едва ли е най-големият грях на БДЖ и служителите му. Отново - може да се съобщява по говорител във всеки вагон. ДАли ще е овек на живо, дали ще е със записано събощение - има начин. Желание няма.

Очевидно е, че не искаш да помогнеш с проблема. Ок, твоя си работа. Спри да се заждаш поне.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: e32c7f2139
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Тука някакви трейн фенчета се дуят като пуяци, че едва ли не трябва всичко да им знаеш. Разписания, гари. Всичко би следвало да е направено в улеснение на пътниците бе, трейн фенчета, обаче нашето БДЖ е точно противоположното на това. Ако искаш да се гъчкаш във вмирисани вагони, осрани тоалетни и да се върнеш в началото или средата на 20-ти век, защото ти е мъчно за Бай Тошо, там е мястото. Там се движи неслучайно най-бедната и нямаща възможност за друго прослойка на обществото. За разлика от останалите влакове по Европа, примерно. Там се движат всякакви хора, наслаждават се на пътуването, условията са прекрасни, влаковете бързи и чисти. Прекрасни гледки и т.н. Тук най-много да очакваш някой да те ограби или да попаднеш в купе с пияни студенти, в някои случаи и да ти мятат камъни по прозорците от мах'лата. А тези, които работят там, много ясно, че "не са длъжни". В тази държава никой не е длъжен на никого за нищо, да не говорим да помогне безплатно. Но то и с тези заплати, които им дават. Това е една бездънна каца, която трябва да разкарат. По-добре да го дадат на някой, който да направи нормална услуга, не държавата да "инвестира" от нашите пари в тази кочина, която да продължава да е кочина.
бла,бла

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 0552d8d02f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   15, как да помогнем с проблема?! Да предложим адвокати?! Да се разхожда по съдилища? Да пуска жалбички?! Да направим дарение на БДЖ?!
Да си купи кола, или да намери гадже с кола. Железницата няма да се затрие, ако не се вози тя.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 62859c3419
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Бърза справчица в сайта на БДЖ за съответните гари- 7 влака, само един с прикачване-първия ранно сутрин. Другите са директни. Написано е с различен шрифт на сайта и като цъкнеш излиза цялата информация.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: a829d400b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Да ме прощавате, ама преди години питаха на перона още, кой за къде и казваха в кои вагони да се качи човек, а после минавах поне по два пъти, за да кажат, че последните вагони ще се отделят.

Днес не се прави. Авторът е прав! Изоставена работа е.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker