Не желая да лъжесвидетелствам в полза на бивш работодател, но ме е страх, ако той повдигне обвинения срещу мен. Какво да правя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Не желая да лъжесвидетелствам в полза на бивш работодател, но ме е страх, ако той повдигне обвинения срещу мен. Какво да правя?
преди: 2 години, 1 месец, прочетена 1314 пъти
Здравейте, сигурно вече сте ме чели тук, но ще споделя пак, защото историята има продължение. До края на лятото работих в едно заведение. Карах някакви извънредни смени, не ми се плащаха, болничен не ми се плати, дори не беше внесен, и аз си чакам пари да ми преведе държавата...бях много ядосана и направих нещо, от което ме е срам. Под влияние на колежката ми откраднах от шефа си, за да си взема дължимото. Но ме хванаха. Казаха, че ще си затворят очите, ако не го правя повече и помолиха да продължа да работя за тях. Но аз от срам си подадох молбата и напуснах. Не ми платиха отпуската за цяла година, не ми бяха дали да ползвам нито ден. Аз ако съм откраднала 100лв, той ми взе 600. Както и да е, по това време мина проверка от инспекцията и хванаха момиче без договор, наложиха му глоба, която той обжалва сега и съм призована като свидетел. Днес получих призовката. Обадих се на колежката си, тя ми каза за какво иде реч, че вече е ходила и ще ми се обадят и на мен да ми кажат какво да говоря. Аз не искам да лъжесвидетелствам, защото са виновни и си заслужават глобите. Ами ако се докаже, че лъжа в съда?! Какво ще правя? Ще ме съдят мен. Ако откажа да свидетелствам в тяхна полза, ще имам проблеми. Могат ли да осъдят мен за кражба като отмъщение, колко време е давността? Договора ми приключи на 26-27 август, минали са тъкмо 6 месеца. Аз също щях да подам жалба за отпуската си, когато беше време, но реших че по-добре да съм по-ниска от тревата, защото не ме уволни дисциплинарно, и аз съм виновна, и той е виновен, то той има влиянието да ме съсипе и да не мога да си намеря работа повече. После чух, че някой разпространява по другите заведения, че съм била крала. Аз от години работя в този бранш, навсякъде ме познават и са с добро мнение, че работя хубаво и съм точна. Сега не знам какво да правя, очаквам обаждане, какво да правя, нямам идея. Дайте съвети, трябва да намеря с кого да разговарям, да разбера дали по моя въпрос имат някакъв шанс по силата на закона да повдигнат обвинение срещу мен, или вече е късно. И дали може да се докаже, че свидетелят лъже в съда и пак да имам проблеми. Те поддържат версията, че колежката не е била сама, ние сме работили, а тя около нас се е учила. Което до някъде отговаря на истината, но на всички ни е ясно, че договора щеше да се пусне поне след месец, както беше и при мен. Ако реши че няма да те гони и ставаш-тогава го пуска. Какво да правя?!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 1 месец
hash: 7623fc0cef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Съвет искай от адвокат. Тук можем да ти кажем чисто от човешка гледна точка че този работодател не заслужава да му правиш такава услуга. Но нека някой който разбира от правната гледна точка да ти помогне по въпроса с делото.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 5327c517ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Пред съда не можеш да лъжеш, може и в затвора да влезеш. Защо стоиш и работиш за некоректни работодатели, защо не подаде жалба в инспекцията по труда, в НОИ и болничният щеше да ти се изплати. Кой каквото сам си направи и цяло село не може да му го направи. И кой какво мнение има за теб, гъза да си съдереш не можеш да промениш. Ограничено мислене имаш.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 5327c517ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ами и той е виновен и той не ти е пратил, ако повдигне обнинение срещу теб, и той е в купа.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: d92ac5ab91
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Здравей!
По принцип трябва да водиш този разговор с адвокат.
Аз бих казал истината на твое място.
Бих те посъветвал да кажеш на колежката си преди заседанието, че ще кажеш истината и ако тя излъже ще пострада пред закона.
Бившия ти работодател е повече загазил от тебе.
Дори и да загуби делото, той няма да пострада много. Само пари ще загуби.
Ти може да си отвориш проблем и повече да не можеш да работиш в тази сфера и твоя град.
Причината е че всички лъжат и че се страхуват да не ги издадеш.
М52

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker