Успявам да накарам всички колеги навсякъде да ме намразят, голям талант съм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Успявам да накарам всички колеги навсякъде да ме намразят, голям талант съм
преди: 2 години, 1 месец, прочетена 1513 пъти
В случая съм на нова работа в един ресторант, където ми помогна да започна едно момиче, моя позната, тъй като съм студентка и се разбрахме да работя вечер. Вчера четвъртък надвечер тя ме помоли да разменим смените за събота, защото била на Рожден ден. Явно са и казали в последния момент или и аз не знам, но се съгласих. Днес, петък сядам да гледам лекция и професора се включи да съобщи, че имал ангажимент и ще отложим днешната лекция или за утре, ден събота или за следващата седмица, защото и неговият график бил натоварен, преподава и в друг университет. И повечето колеги гласуваха за утре следобед, за да не се проточвала темата във времето, от 14:30 до 20:00, при което аз и писах да я помоля дали може да отпадне уговорката, защото неочаквано ми се е променил плана, и ако ида втора смяна ще изпусна повечето лекция, а аз не веднъж съм споделяла, че успеха в университета ми е много важен и ми трябва отличен успех, а работата ми е по между другото, за да си докарвам някой лев. Дори и изпратих скрийншот от чата с колегите, където коментират деня и часа и болшинството решава за утре. И тя ми се обиди, стана ми много кофти, вярно че и аз не бях права, подведох я, но...сега не знам дали няма да има някакви приказки или и аз не знам...май постъпих гадно. Все искам да влизам в положение и все накрая ми се случват някакви такива случки, абе направо си е направи добро изяж лайно в моя случай, все така става. Много ми е тъпо от случилото се.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 1 месец
hash: 36f992ca83
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Много добре си постъпила, всеки трябва да си гледа първо личния интерес и чак след това интереса на другите

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 89c00cb0fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Като прочетох заглавието предположих,че работиш в някаква задруга на майсторите и отдавна си надминал преподавателите си от ранга примерно на Кольо Фичето.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: b511166429
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Еми грешно постъпваш много ясно! Хем се уговаряш с нея, хем после отказваш. Това е несериозно. Аз ако бях, много щях да ти се ядосам. Накрая момичето да не ходи на рожден ден, за да може ти да ходиш на лекция, не ти ли звучи малоумно? От едно пропускане на лекция нищо няма да ти стане, дори не е упражнение.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 621b9601a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Плановете могат да се променят, особено от независими от човека обстоятелства и човек трябва да е гъвкав, за да се адаптира към новата ситуация без драми.
В случая авторката няма никаква вина, че лекцията й е с променен ден и час и понеже образованието й е приоритет, е в пълното си право да каже, че ще е възпрепятствана да спази уговорката си. В крайна сметка може да се реваншира друг път и при по-сигурни обстоятелства. Това не е случайна прищявка, заради която да се е отметнала в последния момент. Просто ситуацията се е променила.
И номер 3 да ме извинява, но трябва да си върховен егоист, за да изискваш някой да пропусне лекцията си, за да можеш ти да отидеш на купон, където просто ще се напиеш.
Авторке, ходи си на лекциите, учи и си вземай изпитите, за да имаш по-качествена работа един ден и по-качествена колеги.
Пожелавам ти успех!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 05be4d70b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Доста интересен казус. Значи, според мен, всичко опира до ценности. Както си описала нещата, ти противопоставяш тежестта на уговорката с тежестта на лекцията. За теб ученето е по-важно от допълнителната работа, значи то има превес.

До тук добре, но ситуацията не е такава. Ти си дала думата си. Обещала си на друг човек нещо. На теб ти е ясно, че объркваш плановете на другия човек, но смяташ, че щом за теб ученето е по-важно, едва ли не на другия човек плановете не струват.

Тоест, дилемата е между това да си спазваш думата и ученето, не между допълнителната работа и ученето. Ако решила, че ученето и въобще личния интерес е по-важен за теб, тогава няма какво да те гризе, че пр**баваш другите хора.

Но ако смяташ, че е важно да уважаваш другите хора, особено хора, които са ти помогнали, като момичето в случая, трябва да прецениш, спазването на дадената дума ли ти е по-ценно или личния интерес, в случая ученето. Явно тук не си наясно и затова и не се чувстваш душевно комфортно и публикуваш въпроса.

Ако е този втория случай, най-логичното, според мен, е да попиташ познатата си, възможно ли е да отмениш поетия ангажимент. Да я попиташ, а не да я поставиш пред свършен факт. И ако за нея не е удобно, трябва да си наясно, че вече си в ситуация, в която нещо е загубено. Няма смисъл да се чудиш как да спасиш положението, нещата вече са провалени. Единствено можеш да избереш кое да изгубиш - доверието на познатата или лекцията.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker