Идиотските обяви за работа без указана заплата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Идиотските обяви за работа без указана заплата
преди: 2 години, 19 дни, прочетена 3126 пъти
От известно време насам си търся работа, най-вече в джобса, защото там има най-много. Чета разни обявички - меко казано, малоумни. За обикновени професии имат една камара изисквания, тестови задачи, написали цял роман с правила, задължения и изисквания, а почти никой не пише за какви пари и при какви РЕАЛНИ условия. Като стане на въпрос какво трябва робовладелците да дадат в замяна, или лъжат, или мълчат. Любимата ми манипулацийка от БГ робовладелците е: "Заплащането е обвързано с личното представяне, който работи, ще взема добри пари." Сякаш си мислят, че обикновените хора бачкаме за слава и име, не за заплата. В магазини явно не влизат, не ядат, не се обличат, не се обуват и сметки не плащат. Дълги срокове за подбор, задачки, малоумни претенции до небесата, липса на информация какво дават те в замяна и най-смешното - мотивационните писма. Освен всичко друго явно искат и да им се молим да ни вземат. Какво да напишем в това мотивационно писмо, освен да се мазним? Ако трябва да кажем истината, ще звучи така: "Искам да работя при Вас, защото ми трябват пари и позицията при Вас ми се струва малко по-добра от тази за сервитьорка в съседния ресторант." Нещо подобно. Основната мотивация са парите, нямя какво да се лъжем и мазним, аз затова не пиша мотивационни писма. Под достойнството ми е да лижа подметки, още повече пък предварително. За заплатите, трябва да се въведе изискване да ги пишат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в обявите. Без заплата да не може да се пусне обява. И това не само за джобса, а навсякъде да важи. Унижават ни, обиждат ни, мачкат ни, експлоатират ни още преди да сме се запознали и подписали договор. А като го подпишем почват изненадите - младият дружелюбен колектив, който са ни обещали, се оказва шайка неадекватни, истерясали, мухлясали, миризливи лелки в критическата, които не знаят на кой свят са, идеалните условия се оказват пълна мизерия и липса на организираност и неадекватен началник за капак. Заплащането, според резултатите, се оказва далеч не според тях... Като направиш забележка, винаги имат отговор. Въобще колкото и да си прав, винаги имат готов отговор за всичко и ще те изкарат теб виновен. Още малко и ще почнат да казват, че Слънцето изгрява от запад. Това е ралността в България за хората, който нямат връзки и не лижат задници. 2022 година.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 19 дни
hash: 2d0f0b16e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

1.   Идиотщината е пълна. Питат те:
-Защо искаш да работиш при нас?
И ти казваш:
- За пари! За какво друго, да искам да работя? Duuuh ...

И това, според тях поне, е грешен отговор. Цялата идея е, да се чувстваш зле ако искаш пари. Така че хем да не искаш висока заплата, хем после да ти е тъпо, ако искаш още пари или ще сменяш работата за запалта. А и повечето HR са тотално облъчени от глупавите си книги и жиевят в la la land, където висчко е само компанията, team building-и, умивки и емотикони.

Не казват заплати, поради същата причина.Ако ти кажат "даваме от 1500-2000 лева", няма да може, да те минат с 1000 лева. Ако ти кажат "Давама между 800 до 1000 лева", няма да отидат хора.

Това е. За това се прави. Лошото е, че ние сме доволни и потребяваме продуктите на гандит корпорации, с което ги мотивираме.

 
  ...
преди: 2 години, 18 дни
hash: 4907a8363b
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

3.   Авторке, ти си го написала повече от добре. Ето това трябва да пишеш занапред до тях (с леки добавки от моя страна):

"Искам да работя при Вас, защото ми трябват пари и обявената от вас длъжност ми се струва малко по-добра от тази за сервитьорка в съседния ресторант. Основната мотивация са парите - няма какво да се лъжем и мазним. Аз затова не пиша мотивационни писма, а съм ясна и откровена. Под достойнството ми е да лижа подметки. Аз предлагам качествено изпълнение и отношение срещу съответстващите на това качествени заплащане и отношение; ако вие считате, че притежавате същите ценности, тогава си стискаме ръцете!"

Преди часове се върнах от делова среща в София и с един пич обсъждахме възможна съвместна дейност. Каза ми накрая "Това обаче не мисля, че може да стане за 10 000 лева..." (в очакване да клекна и да му предложа по-ниска цена срещу моя труд). Казах му: "И аз точно за същото си мислех. Всъщност опитът ми и времето, което би ми отнело да изпълня поръчката, не струват под 30 000 лева". С кисел и замислен поглед отвърна, че щял да обсъди това с неговия съдружник, явно оставайки недоволен от това как сам е прецакал нещата. А на мен не ми пука дали ще се стигне след време до договор или не и му го показах много добре с усмивката. Такива само чакат да те видят в зависимост и моментално ще се пробват да те цакат за твоя сметка, затова, авторке, винаги проявявай висока увереност в себе си, усмихвайки се така, сякаш фирмите зависят то теб, а не ти от тях, и ще установиш, че това ще ти донесе повече ползи занапред!

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 години, 18 дни
hash: f827c4932d
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

4.   Какво да ви кажа - нищо лично, ама разсъждавате като типичните бачкатори и бедняци и комуняги и затова никога няма да имате пари. Високо платените работи не се работят само заради парите - предполага се човек се е вълнувал дълго време от тази работа, имал е интереси свързани с тази сфера, учил е и се е образовал, живял е в такава среда и иска да продължи да се развива в тази насока и има поне малко хъс в това което прави и е любознателен - многото пари идват закономерно като резултат от целия този процес. Става дума за отношение и култура, които липсват у типичния "изстрадал" българин.

Май наистина няма много смисъл при "обикновените" работи да има такива изисквания, защото поне в България, съсловието което е таргета на тези обяви очевидно не разбират за какво става дума и им е все тая. Въпросът е само да вървят накакви пари за ядене и пиене и бачкаш гадната работа с гадните шефове само заради това, без да имат някакви стремежи. Аз дори на такъв сервитьор с такова отношение и 500лв не бих давал, защото няма да е благонадежден. Ако е някой който си върши работата както трябва, ако е такъв нахъсан и т.н, тогава заслужава повече, защото това ще се отразява положително на качеството на работата която върши. Затова и обявите са такива - да се отсеят хората като вас които явно няма да вършат работата задоволително и ще мрънкат, и да знам че ако случайно ви наема поради липса на по-добри кандидати, няма смисъл да се набутвам с много пари. Нещата са елементарни.

Който би се засегнал от този пост, вместо да се ядосва по-добре би било да си помисли малко и да осъзнае как работят нещата и че отношението му е неправилно и го спъва яко. Това би било в плюс за всички - и тези които търсят работа, и тези които предлагат.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 18 дни
hash: 156612c5fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Един уважаващ себе си човек не би търсил работа в обяви без обявена заплата - лъха на некоректност още от обявата. Коректен служител ще търси коректен работодател. Коректно е да се напише един цифров диапазон, в рамките на който да се договори заплатата.
По този начин няма да се губи времето нито на работника нито на работодателя.
Лижат подметки само лесно заменимите работници без някакво ценно умение или професия и опит. Ако си ценен кадър с опит, ще си в позиция работодателите да се съобразяват с теб. Не ти с тях.
И не на последно място - всеки уважаващ себе си човек рано или късно стига до етап, когато му писва да работи като Служител и друг да му нарежда как и кога да си изпълнява задълженията за трохички насреща и си отваря собствен бизнес ИЛИ най-малко започва да работи за себе си.
Как да събереш капитал за бизнес на ниска БГ заплата? Никак, вариантът ти е да работиш няколко години в чужбина на Запад, трупаш пари и си отваряш бизнес в БГ. На Запад отиваш ако си на заплата , в БГ е хубаво за бизнес - евтина работна ръка, ниски данъци и тн. Никой не прави бизнес в БГ за да дава западни заплати. Тука гледат да те минат - затова и няма обявени заплати.

М28

 
  ...
преди: 2 години, 18 дни
hash: 0326d76fe9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Авторке, толкова е зле положението в България ,че думи нямам да го опиша. Като човек, който също си търси работа, ми прави впечатление как едни и същи работодатели търсят с месеци наред служители спрямо обявите в джобса.

 
  ...


...
преди: 2 години, 18 дни
hash: ab03a1f6d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

7.   До 4 - Толкова корпоративна майонеза капе от речта ти, че ми омазни екрана и се наложи, да го търкам с белина. Пич - излез от офиса и намали HR облъчването с поне 5-6 пункта, че вече започна сам да си вярваш на глупостите. Ако имаш мераци, да си някое фитнес-финансово-кариерно ориентирано-свръхпродуктивно гуру в YouTube - имаш дарби, признавам ти го. За HR-че си перфектен. Мнгоо плямпане, много надъхвация, браво!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 18 дни
hash: 746c135969
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   За длъжност преди преговорите има бюджет. Всеки се опитва да го намали - HR, мениджър. На последната ми работа заплатата беше малка в началото, след време се вдигна, защото бях в IT сектора и нямаше хора, но беше обявена в сайта и от фирмата с обявите ме предупредиха отново преди интервюто. Некоректно е да не се обяви заплата - ти обещаваш, че нещо го можеш, има изпитателен срок и няма смисъл от тези простотии, а този, който те приема на работа знае колко получават колеги на твоята работа и длъжност. На всяка работа има 2-3 месеца за пълно включване в задачите. Интересно е, че преди това ми беше отказана работа с пъти по-висока заплата и висока длъжност, след време ме потърсиха за по-нископлатена и по-ниска длъжност в структурата им, пак по-висока от моята заплата и отказах. И не съжалявам. А това да дам всичко от себе си, да хваля фирмата ... работи се за пари. Другото са HR-ски тъпотии. Една HR-ка при предишна смяна на работа ми каза, че са млада фирма с богат опит, като че ли опит се купува с фактура и попита дали съм наясно за длъжността на ръководител, за коята подавам документи. Казах и, че изпълнявам тази длъжност в момента от години и фирмата се преобразува след успешен бизнес. После при един backup на служебна документация и електронни пощи на шефове разбрах, че всичко е била нагласено а фирмата за персонал само постановка. Та, като видя HR знам колко са жалки и нещастни с декларации, пози и методика за начален подбор на хора.

 
  ...
преди: 2 години, 18 дни
hash: 85c0acd3ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   До номер 4- за някои работи, донякъде, си прав. НО! Ако си търсиш сервитьорка или чистач, да имаш подобни високи изисквания е просто смешно, а и противоречащо, тъй като тия хора, които описваш, няма да се хванат на подобни работи. А и да не забравяме, че голяма част от бг работодателите нищо не разбират от бизнес -важното е само да минат клиента, ако ще и с два лева да е, ма да го минат, а на служителите да плащат колкото се може по-малко. Това клиентите да са доволни и да ти направят добра реклама е нещо непознато за тях. Отказват също така дори да помислят, че ако намалят работното време, вместо да искат да бачкаш извънредно и ако гледат служителите им да са доволни, може би същите служители ще се справят много по-добре и няма да напускат толкова често. А ти ако искаш и под 500 лева плащай, и очаквай, че ще идват мотивирани работохолици без личен живот, чийто идеал е въображаемата кариера в нечия фирма.

 
  ...
преди: 2 години, 18 дни
hash: c874303c28
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 4 големи глупости изписа. Оплю работниците, а работодателите света вода ненапита разбираш ли. Двете неща са свързани - какъвто работодателя, такива и работниците.

На практика в Бългаия обикновено кадърните хора се натикват в ъгъла и се товарят с въможно най-много работа, понеже я вършат, а другите ги знаят, че и да им възложат нещо, няма да го свършат и не им се дава работа чак толкова. Като в казармата - тия дето пушат ги пускат през 5 мин на фас почивка, а непушачите трябва през това време да бачкат. И на края всички сатват пушачи, вместо да се стимулира непушенето.

Разбира се, това рядко се отразява върху заплащането или му се дават там едни 100 лв отгоре като да не е без хич, а върши 5 пъти повече работа от другите. После всички стават мързеливци, защото виждат, че няма и смисъл, след като пак си мизерстваш.

Напомни ми един виц. Един говорил с шефа си да му плати трите закъснели заплати, които му ги дължи от 3 мес. Той ядосано и със сериозно изражение му отвърнал:

- Нима не изпитваш удоволствие от работата?!

Та явно според някои хора трябва да работим само за удоволствие.


По темата:

И за мен е много некоректно да не се пише поне приблизителна заплата, защото иначе пращаш биографии, ходиш по интервюта и на края дори да те одобрят, ти казват 800 лв. И за какво беше цялото губене на време? Да не говорим, че дори на интервюто като питаш за заплата, се смята едва ли не за алчност и липса на възпитание. Знам много хора, които вече са назначени на работа и чакат първия си фиш, за да разберат каква им е заплатата, като преди това не знаят. Просто не питат, защото знаят, че това ще се изтълкува зле.

Ами аз предварително от къде да знам какъв търсят - дали някой некадърник за без пари или някой, който наистина ще им върши работа. Те пишат обявите като за супермени с 15 000 изисквания, които никой няма едновременно и ти съответно си мислиш, че наистина търсят някой висококвалифициран и на края "800 лв". Ами, пич, ти ако си мислиш, че големия специалист, който отговаря на тия условия, ще ти се забие в кирливата фирма за 800 лв, има да си търсиш. По принцип като видя, че дадена фирма постоянно търси хора и обявите и висят по 1-2 г. ми става ясно. Но и като цяло никоя фирма, която си заслужава не търси по обяви. Защото ако фирмата си заслужава, се уреждат познати, роднини, приятели и т.н. По обяви търсят само тия, които са толкова зле, че никой не се хваща. Разбира се, ИТ сектора е изключение, защото там има глад за добри специалисти. А в другите сектори масово са на принципа "аз повече от 800 лв няма да дам. Ако намеря някой балък за 800 лв, добре, ако не намеря ще натоваря повече моите балъци и готово".

 
  ... горе^
преди: 2 години, 17 дни
hash: 4b6e8ca5c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

11.   Да. Или искат да имаш желание за работа. Аз съм ги видял работните места. Където и да отидеш, дали условия на труд, дали заплащане, дали тъп шеф, олигофрени за колеги, все ще има нещо което да ти убие желанието за работа.

И единствено ти остава факта, че взимаш еди колко си пари и ти стигат.
Няма професия която да я работиш и да я обичаш. Просто трябва да свикнеш с дадена професия и нейните недостатъци и несгоди (защото всяка професия си има такива) и ако си доволен от заплатата- работиш за заплатата. Тва на мен ми е кефа. Заплатата. Макар и не от големите (но поне не пуша и не пия и не си харча парите за безсмислици). Та си ми стигат.

Така че... всички работим за пари и само парите ни интересуват. То требва наеми да се плащат и сметки. Какво искат работодателите? Първо заплатата ни интересува и тогава с какво трябва да се занимаваме в дадената професия. Парите са мотивацията, то няма друга мотивация.
Ако ще да работя барман насред чисто голи 20 годишни сервитьорки, за 700 лв на месец... не става - нито квартира, нито сметки можеш да плащаш. За това - Основната най-важна мотивация са парите Баце.

 
  ...

...
преди: 2 години, 17 дни
hash: 6bcf71e768
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Наистина в обявите рядко има посочено заплащане, но аз досега не съм била на интервю, на което да не се е обсъждала заплатата. Ако позицията ми допада и ако аз съм допаднала на интервюиращия, задължително казвам какви финансови очаквания имам аз. Ако отсрещната страна може да ги изпълни, продължаваме със следваща стъпка. Тръгвала съм си от интервю преди да ме подложат на тест просто защото нямаше смисъл - парите не ме устройваха. Не смятам, че което и да е интервю за работа е загуба на време, даже напротив, човек си опреснява комуникационните умения и си сверява часовника.
Съветът ми към всички избеснели коментатори е да търсите начини да си подобрите квалификациите, тогава вас ще ви търсят, а не вие тях.

 
  ...
преди: 2 години, 16 дни
hash: 4907a8363b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Номер 11, много добре написано от твоя страна! Съгласен съм с написаното от теб. Само бих допълнил, че ако човек се занимава с хобито си и печели от него, тогава този положен труд не му тежи и дори може да му е приятен в по-голямата част от времето. Но за целта трябва да работи за себе си и да следва изпълнението на своите мечти, а не да работи за нечии чужди мечти.

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: aaad22ab7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Аах н 4 ми напомни един работодател преди доста вече години хаххах
Започвам работа в нова фирма, млада, яко надъхана, замаена от луди музи, не стъпвах по земята, а си прелитах ниско и пръсках креативност дори от върха на ноктите си. Създавах, влагайки душата си, създавах и за парите не питах...когато попитах в началото, отговорът беше "ще бъдеш доволна, а ако си добра в работата- ще бъдеш мнооого доволна от заплащането".
Иде време за заплата и получавам малко над средната, имайки в предвид, че моите нещица бяха единствени във фирмата които се продадоха за минути в чужбина...и още на втората седмица получиха поръчки, специално аз да ги създам. Отказах! Казах му, че за тези пари по- добре сервитьорка някъде да се цаня, даже повече ще изкарвам, а няма и да си влагам душата (хората занимаващи се с изкуство знаят за какво говоря). Шефът направи груба грешка (селяк като н 4, за това ми напомни за него:))) тръгва ми с "аз съм шефът, ти изпълняваш" ахахахха това да го изцепиш на човек от чиято фантазия печелиш.
Издирих кои точно фирми са купили работата ми, свързах се и предложих услугите си като частно лице. Две минути по- късно напуснах работа като казах на "шефчето" да не се надява на фирмите закупили моят труд, искат моята работа, не е задължително да минава през неговата фирма хаххахахах
От тогава и живея в чужбина, бг работодател - никога!

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: fa35125c36
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Ето един виц по темата:
- Какво работи HR-а като се пенсионриа?
- Пак нищо.
Това е самата тъжна истина. Сложили там едни жени да гледат уж умно и да задавата написани въпросчета, повечето обидно тъпи, а всичко е толкова нагласено, че...Високите заплати са само за наши хора. Говоря и за големи западни фирми, личен опит.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 3e9dac2bf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Напълно подкрепям номер 16. По принцип HR или "човешки ресурси", както си е на български, е доста отговорна и интересна професия. Това обаче е в нормалните страни. У нас, както и почти всичко друго тази дейност е напълно изкривена. Вместо да разработват методики за оценка ефективността на персонала, да работят за повишаване на мотивацията и подобряване на работната среда, тези хора просто получват заплата. Обикновено такива позиции са запазени за "наши хора" и вървят естествено с големи заплати. Други пък стигат и по-далеч като си създават фирми за набиране на персонал и по този начин смучат още повече пари. Разбира се и тук хората са от нашите, а после хонорарите се делят. Реално услуга няма никаква, защото подобни фирми просто те свързват с конкретната компания. Даже не си правят труда да проверят в базата си данни (ако изобщо поддържат такава) дали има подходящи кандидати за обявените позиции, а чакат хората да им звънят. За заплатите, както казва номер 16 също мога да го потвърдя. Високите заплати са запазени 100% за парашутисти. Виждал съм не един и два пъти как се спускат хора на огромни заплати, които дори не знаят какви точно са им задълженията, а и не се появяват особено на работа.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 4907a8363b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   И аз съм съгласен с номер 17 относно заемащите длъжността ЧК (човешки кадри). Имал съм вземане-даване с такива, като винаги на този пост са били - незнайно защо. Нито веднъж не се е случвало да усетя, че имат необходимите познания за тази длъжност. Една дори веднъж остана видимо недоволна, че началникът ѝ реши да ме наеме като служител, въпреки липсата на висше образование и инженерна диплома, че и с по-високо заплащане от нейното. Тя си мислеше, че само по диплома може да се съди кой колко може да бъде полезен на предприятието. А по време на самия престой в която и да е било фирма никога не съм виждал изпълняващите ЧК да се грижат за подобряване на работната обстановка. Обикновено са киснали в помещенията при счетоводителките или са били на раздумка при момичетата в приемната.
Лошото е, че такива хем не нося добавена стойност на фирмата, хем са грандоманки и мислещи се за незаменими и класа над всички сътрудници, хем си играят с човешки съдби, наемайки често не когото трябва или отказвайки на интервютата на заслужаващи кандидати.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 7376fe34bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

19.   Няма да забравя как започнах първатс си работс без изобщо да съм питал каква е заплатата, понеже на обявата пишеше 1400лв, та аз смятах, че реално това ми е заплатата и нямa нужда да вмъквам "мръсната" тема на интервюто. Чак няколко дни след зaпочване на работа се сетих да питам: 900лв.

Тогава бях разносвач. Опитах се да преговарям, но все едно съм от профсъюза: с директни изказвания, с ръкомахане, сдържано но строго. Не ми се получи. Тогава само отидох, взех си чантичката от камиончето и си тръгнах.
Няма да забравя последните думи на шефката: "Ти си много млад, за да държиш такъв тон на работодател! С тази нагласа никъде няма да намериш работа!"
До края на деня се бях явил на интервю и бях приет за реални 1400 в конкурентна фирма.

Не им се връзвайте на номерата на шефчетата. Те са свикнали да получават пари на готово, та се озлобяват когато им " разклaтиш лодката".

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: df730277f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   До 19 - Имал съм подбно преживяване, когато бях на 19. ПРедолжиха ми егати и смешната сума. Просто изпратих на няколко клиента снимки от това, как се пакетира храната, която поръчваха за техните магазини и на два вестника и си бих шута към чужбината. От познати разбрах, че са изгубили над 30% от клентелата си и са затоврели единя обект. Беше ми много приятно, да чуя че въпросният обект, бешще този, повечерн на едното шефче, кеото ме хулеше, както и теб са те хулили.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 710010c7cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Точно така трябва да се постъпва с измамници! Сигнали, разгласяване и т.н. Аз дори не купувам, нито ползвам услуги от фирми, за които знам, че са некоректни към служители.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 7582466a26
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   До 22 - За съжаление, в България сме доста далеч от подобно етично консуматорство. Преди години агитирах хората пред еднимагазин, да не купуват стоки на фирма X, защото не плащат с месеци, а ако служителите си тръгнат, не плащат изобщо и завеждат искове срещу тях, за обезщетениет. Не уволянват никого и така хората оставаха и без обезщетение за безработица. И виждам една баба и и казвам за това:
- Ооо, той унукта работи там. Тц, тц , тц ....
След 5 минтуи същата илзиа, а виждам от торбата ѝ стърчат продукти на върпсната фирма:
- Ама бабо? Нали "унуката" ...
- Ааа! Ми той унуката ощ млад, ша са оправи - тея дават на намаление с 2 лева!

Та казвам, че надеждане виждам, се променим скоро :/

 
  ...

...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 566c1b7887
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   23, знам, че е така. Аз съм спрял да обяснявам на когото и да било. Нормален човек сам ще се сети. Просто аз правя каквото мисля, че е правилно и така. Мога да ти дам пример с цял град. Голяма фирма има заводи там и в тях работят доста хора. Всички се оплакват, че заплатите са ниски, че условията не са добри и т.н. Като влезеш в магазина обаче 80% грабят от техните продукти, които нито са евтини, нито качествени.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 1cc28f81b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Хммм, чета тук, че няои не си знаят заплатата и я научават чак след започване на работа. Добре бе хора, вие трудови договори не подписвате ли? Там не четете ли каква ще ви е заплатата, или се навивате на въдицата да ви пращат една сува по договор, а другата част в пликче? Това са укрити осигуровки, които ощетяват вас преди всичко и докато хората масово се съгласяват на тази измама, работодателите ще си правят каквото си искат и ще ни третират, като роби.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 2cb7499c5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   До 25 - За съжаление имаш места в БЪлгария, в които ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО. Казват ти, има работа, питаш за заплата, а ония ти филсоства и се стига до "Ще видим". Изборът е следният - работиш с надеждата, че ще видиш нещо повече от минималната, дори да е "под масата" или се надаваш, че ако платиш поне половината ток, няма да го спрат този месец.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: e4b5b920b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Аз до сега по обява с обявена заплата не съм кандидатствал. Няма и логика. Заплатата е предмет на договаряне, преговори. Отивам на интервю, те ме преценяват какви знания и умения имам, какво мога да допринеса за тяхната фирма, каква печалба ще им нося. Съответно каква заплата могат да си позволят да ми предложат. Аз съм отишъл на няколко интервюта, преценил съм другите фактори извън парите и съответно мога да кажа точно за колко пари ще се навия да я върша тази работа. Няма как заплатата да е една и съща за човек с 10 години опит и за начинаещ такъв на съответната длъжност.
А относно мотивацията, това с парите се подразбира, няма нужда да се споменава. Но аз ако наемам хора искам да разбера защо искат да работят за мен, освен заради парите. Понеже пари може да изкарват и при мен, и на други места. А като търся работа, при приблизително равни заплати, гледам работно време, доколко интересна е работата, възможност за развитие, колектив. Някои хора предпочитат да им е по-спокойно, други искат да се развиват в определена технология, за трети е много важно да учат на работа, за четвърти шанс за мениджърска позиция след време. То ясно, че никой няма да работи за усмивка.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: bd74083dd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Аз работя в некоректна фирма, но в града ни няма алтернативи за позицията ми. Няма къде да ме наемат. Работя дистанционно. В една от фирмите в които работих не даваха добри заплати и много хора напуснахме. Вдигнаха само тези на мухльовците и подмазвачите. Другите кучета ни яли.

 
  ...

...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 94049ce923
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   То за това и много хора с професия станаха самонаети, други си отвориха малък бизнес и така. Но пък има хора, които предпочитат да работят за заплата и в това няма нищо лошо. Лошото е, че на много места вече не си човек, не си личност, а поредния в списъка номер. Ти си един инструмент за изкарване на пари за тях. Авторе разбирам, че си горд и принципен човек. И аз съм така. Но ние сме изключения, не правило. Живеем в свят, където всичко е власт и мангизи и отдавна няма принципи. Трябва да си нагъл и адаптивен и да спре да ти пука, ако искаш да оцелееш. Ако видиш, че в една фирма не си оценен сменяй веднага фирмата, смени бранша, ако трябва.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: c5966a63b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Четох едни обяви от България на английски, испански, сигурно и на други езици за продажби на имоти, терени, инвестиционни вложения и проекти т. н
Част от рекламата е "евтина работна ръка" дори в една от тези обяви беше посочена средна заплата от около 250 евро, става въпрос за голям парцел, подходящ за застрояване на хотел, къщи за гости, от сорта.
Иначе в новинарски сайтове се пише за силиконки и тем подобни глупости, вместо да подхваща подобни, ама сигурно и те според плащането...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker